X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
Odpowiedz

Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • anniolek Koleżanka

Wysłany: 1 września 2016, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dagn co Ty. Ja kupiłam kilka używanych ubranek od znajomej znajomej (bardzo ładne oczywiście stan igła). Poza tym kocham second handy. :)

Kaczorek ja jestem pooperacyjna. To juz 10 lat. Sprawdzam co 6 tygodni Poziom w normie i stabilny :)

gannyx8d3jkuugfm.png
  • Olcia..89 Ekspertka

Wysłany: 1 września 2016, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniołek,Kaczorek ja tez walczę z niedoczynnosc ;/ juz przed ciążą walczylam... Teraz mam euthyrox 75 w następnym tyg do kontroli.

Wróżka proszę Cię bardzo ;)
    m.youtube.com/watch?v=9W68XUcV9no
    Ja nie robiłam uszek osobno, tylko pozszywalam ją i uformowalam uszka;) no i oczka zrobiłam mniejsze:P

Perl dziękuję;) również zrobiłam zrzut ekranu ;) przyda się na pewno ;)!! A pytam o włóczke, bo na jakiejś stronie widziałam,że kocyki są z jakiejś bawełny organicznej czy coś takiego... Myślałam, że trzeba specjalna ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2016, 18:36

eb795efb422758b1b7906ce4b420b9fe.png

Czekając na bąbelka... <3 :) :*
    Aniołek* 29.01.2015 (14tc)
    Aniołek* 17.12.2015 (8-9 tc)
  • anniolek Koleżanka

Wysłany: 1 września 2016, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj w klubie Olcia.
    U mnie w ogóle z tyciem w ciąży zaskakująco dobrze. Wiadomo my tyjemy z powietrza. Jedyne co to ta moja buzia to księżyc w pełni. Nie wiem taki pyzol :P

gannyx8d3jkuugfm.png
  • Nita Autorytet

Wysłany: 1 września 2016, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny szydełkujące: Może warto pomyśleć o jakimś biznesie online z wyrobami dla dzieci? Skoro macie takie talenty, to warto to wykorzystać :)

Kurde martwi mnie pralka. Od kilku dni kiedy wyciągam z niej pranie to te ubrania śmierdzą starą wilgocią. Nie wiem czy tam w środku w rurach jakieś syfy się zaległy i przez to pranie śmierdzi? Cholera, zawsze coś. Ubrań dziecka na pewno do takiej smierdzącej pralki nie wrzucę.

f6tvan2.png
    cb7wgov3drqp7e64.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2016, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 września 2016, 11:18

• Sea Ekspertka

Wysłany: 1 września 2016, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja choruje na niedoczynność + hashimoto od 12 roku życia. Lekarka mówi, że mnóstwo dziewczyn w moim wieku choruje a naukowo stwierdzonym powodem dlaczego więcej dziewczyn z moich roczników jest chorych - jest czarnobyl. Całe promieniowanie dotarło też do nas i nasze mamy musiały być w ciąży z nami a ta katastrofa reaktora się na nich odbiła. Niewiarygodne to dla mnie ale prawdziwe

• Nita Autorytet

Wysłany: 1 września 2016, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mam pojęcia Dagn, ale to jakaś stara Beko. Na oko daję jej z 10 lat lub więcej. My wynajmujemy mieszkanie, więc sprzęt już tu był. Właścicielka i tak się nie zgodzi na żadne wymiany w tym roku, bo kilka miesięcy temu wymieniła nam bojler i sporo ją to kosztowało. Pralka działa, jedynie śmierdzi.

f6tvan2.png
    cb7wgov3drqp7e64.png

• Martusiazabka Autorytet

Wysłany: 1 września 2016, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nita, ja moją pralkę raz na miesiąc czy dwa włączam pustą. Ustawiam program na gotowanie, wrzucam kostkę taką co niby pomaga w czyszczeniu bębna i całej tej reszty z syfu i kamienia i tak się pierze te 2 godziny... Potem otwieram żeby wysychła i tyle. Spróbuj, może uda Ci się wypłukać te "syfy "...

Dagn, a z czego tu się niby śmiać? Przecież my całkiem normalne jesteśmy :-D
    I też nie kupujemy wszystkiego markowego, ani nowego. Ja dziś zamówiłam parę ubranek na allegro. Kombinezon, śpioszki, kilka par spodenek, jeden sweterek...
    Oczywiście używane. Wózek chciałam kupić używany, bo uważam ze lepiej wydać mniej, a resztę pieniędzy przeznaczyć juz na coś innego... Ale mój ojczym się uparł ze nam kupi. Wiec pozostawiam tą decyzję jemu. Ja za używany się nie obrażę ;-)
    Jedyna nowa rzecz którą, chyba, kupię to łóżeczko i materac. Bo nigdzie nie mogę znaleźć używanego takiego jak chcę. Kiedyś było na allegro za fajne pieniądze, ale to był dopiero 3 miesiąc chyba i stwierdziłam ze jeszcze za wcześnie, szkoda zapeszać. Poza tym u mnie w domu się nie pali. I o ile ciuszki mogę wyprać nawet kilkakrotnie, o tyle boje się ze materac i drewno łóżeczka będą śmierdzieć papierochami, albo stęchlizną :-/ albo będzie tam jakieś robacztwo :-/ (jestem na tym punkcie przewrazliwiona, bo kiedyś przyniosłam ze sklepu w kaszy jęczmiennej, mole spożywcze. Zanim się zorientowałam to dziadostwo było wszędzie. A wyplenić to to koszmar :-/ dluuugo z tym walczyłam...)

oar8skjo4squlk4t.png

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2016, 18:56

emilkazozz lubi tę wiadomość

h84f3e5e51n59t97.png

f2wli09kez578bel.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2016, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 września 2016, 11:18

• Werix Autorytet

Wysłany: 1 września 2016, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nastawiam od czasu do czasu na 95 stopni i wrzucam kwasek cytrynowy: genialny na kamień również w czajniku.

Ja to mogę na palcach policzyć ile nowych mam rzeczy! Reszta od siostry narzeczonego i z allegro. Nowych mam kilka ubranek, pieluchy, materacyk, jakieś przybory higieniczne. Ja uważam że kupowanie nowych i markowych rzeczy to bzdura, gdy można wziąć od kogoś: dziecku to różnicy nie robi, a często te tańsze rozwiązania są lepsze, zdrowsze i ekologiczne. Jasne, można kupić nowe rzeczy i mi też sprawia to mnóstwo przyjemności, ale robić coś dla szpanu czy opinii innych, to bezsens.

Martusiazabka lubi tę wiadomość

17u9ha00otchcgqb.png
  • Koska 88 Autorytet

Wysłany: 1 września 2016, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie tez problemy z tarczyca. Najpierw bardzo silna nadczynność, potem radioterapia jodem i teraz niedoczynnosc. W tej chwili biorę 125 i w końcu udało sie uregulować tsh.
    Odnośnie pralki spróbuj przeczyścić filtr. Zwykle pomaga. :)

bl9cvcqgs911kctx.png
  • Nita Autorytet

Wysłany: 1 września 2016, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Małż poleciał po ocet i sodę oczyszczoną. Zaraz nastawię na 90° i wypłuczę, bo mnie wkurza ta pralka.

Ja mam ubranka nowe. Mam bzika na punkcie nowych ciuszków, nawet dla siebie nie kupuję nic używanego. Jestem taka, że brzydzę się po kimś nawet jak to wyprane będzie, to i tak... :/ Ale mam używane łóżeczko (bez materaca), wygląda jak nówka i mebelek do przewijania pieluchy, ma też kilka szuflad na akcesoria. Dostałam to za darmo od lokalnej mamuśki bliźniaków. Wózek kupujemy nowy, nosidełko do samochodu koniecznie nowe, materac też no i kołderki, śpiworki też nowe. Z używanych rzeczy akceptuję jedynie jakiś mebel, komodę lub bujaczek z melodyjką. Aktualnie na taki poluję na grupie naszych lokalnych mam.

f6tvan2.png
    cb7wgov3drqp7e64.png

• baranosia Autorytet

Wysłany: 1 września 2016, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dziś kolejny dzień zbierania malin. Dżemów na zimę jet już zapas teraz czas na soki. Antek będzie miał co pić :)

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 1 września 2016, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nita, obczaj czy w filtrze jakiś syf się nie zebrał. Zazwyczaj klapka w dolnym rogu od frontu, odkręcisz i zaglądasz :)

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 1 września 2016, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak to jest z tą kołderką do łóżeczka? Lepsza 135x100 czy 120x90?

Olcia..89 lubi tę wiadomość

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • anniolek Koleżanka

Wysłany: 1 września 2016, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zależy jakie łóżeczko. Ja kupuję 120/60 to kołdrę 120/90 wystarczy. I tak będzie na całą długość i jeszcze szersza więc ok. Tak myślę.

gannyx8d3jkuugfm.png
  • kalina123 Autorytet

Wysłany: 1 września 2016, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam pościel z ikei, ona ma tradycyjnie niestandardowy rozmiar ;) 110×125
    Syn do tej pory pod nią śpi

82doroeqdnooy9dr.png
  • guerretenshi Autorytet

Wysłany: 1 września 2016, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pralkę czyszczę raz na miesiąc. kupuję płyn i pusta pralka pochodzi. do tego po każdym praniu zostawić otwarte drzwi i przetrzeć gumę do sucha. filtr też można sprawdzić. no i po praniu umyć szufladkę na płyny. odkryłam, że grzyb kocha tam się zbierać.
    ocet ponoć po częstszym użytkowaniu ładnie niszczy pralkę.
    a rzeczy mam kupowane pół na pół. jeśli nówki sztuki, to częściej promocyjne :D
    a pościel kupie dopiero na następną jesień. póki co nie ma sensu, a latem u mnie jest piekło, że kocyk starczy.

emilkazozz, Martusiazabka lubią tę wiadomość

13.01 pierwsze USG :)
    f2w3yx8dnbdwnm3w.png
    f2wlj44jcmeu4i3p.png
  • anniolek Koleżanka

Wysłany: 1 września 2016, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze od dluzszego czasu, czyli jak brzuch zaczął konkretniej rosnąć to mam takie głupie uczucia jakby mrowienia żołądka. Jak zgięte jestem czy coś, tak najedzona jakby mi ściarpnął... Rozumie to ktoś? Czy ja jestem jakiś dziwny egzemplarz?

gannyx8d3jkuugfm.png
  • Nita Autorytet

Wysłany: 1 września 2016, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polkosia, u mnie to taki stary model pralki, że nawet tego kwadracika na froncie nie ma. Pewnie trzeba będzie odsuwać od ściany i gdzieś tam z tyłu sprawdzać. A w sklepie nie mieli ani sody ani białego octu, więc na razie zostawię i jutro sama pojadę do większego sklepu po jakiś lepszy środek.

Ja ostatnio byłam w ikei i patrzyłam na kołderki, ale wszystkie były od 12 miesiąca życia. Poszłam do sprzedawczyni z działu dziecęcego pytać się o kołderki dla noworodków a ona na mnie się spojrzała jak na głupią i mówi, że oni takich rzeczy nie sprzedają a poza tym noworodek nie może spać pod kołderką, bo nie umie jeszcze regulować temperatury ciała. Kazała kłaść dziecko spać w śpiworek i ewentualnie nakryć cienkim kocem.

f6tvan2.png
    cb7wgov3drqp7e64.png

‹‹ 720 721 722 723 724 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ