Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
No fakt jesień/zima to inna bajka niż latem (kolejny minus zimowego dziecka
)
Ale i tak na święta spotkamy się całą rodziną więc mała będzie też miała ok 3 tyg jak pozna wszystkich
Ja ze swoimi odwiedzającymi siedziałam albo na korytarzu albo w takim pokoju do odwiedzin, właśnie żeby nie przeszkadzać innym dziewczynom
dlatego teraz mam nadzieję załapać się na pojedynczą salę, wtedy wszystkie były zajęte a obłożenie mega full

-
u nas w szpitalu po porodzie kobitki leżą w swoich salach w których nie ma odwiedzin za to jest ogólna "sala odwiedzin" i wtedy ze swoją dzidzią w wózeczku idzie się do gości czekających w sali odwiedzin. Tak to sobie sprytnie szpital wymyślił
emilkazozz, nick nieaktualny lubią tę wiadomość
-
Nie chciałabym tłumów odwiedzających, ani w szpitalu, ani w domu, ale pewnie najbliższa rodzina się zjedzie

To jak to jest z tym L4 dla ojca? Myślałam, że dostanie jak jest jakieś uzasadnienie, np. cc i matka nie może samodzielnie opiekować się dzieckiem. Niedawno znajomi rodzili i właśnie ojciec kombinował jak tu dostać L4, żeby dłużej z dzieckiem posiedzieć. Jeśli to jest jakoś odgórnie ustalone, jakiś przepis, czy coś, to chciałabym wiedzieć, żeby mój mógł skorzystać

Mój aniołek Lenka [*] 13.08.2015 (13tc) -
Myślę, że to zależy od szpitala / lekarza. W moim szpitalu wystawiają bez problemu, ale u szwagierki trzeba było kombinować i wymyślać jakieś powikłania po porodzie SN. To lekarz ocenia stan pacjentki i może się uprzeć, że jest zdolna do samodzielnej opieki nad dzieckiem i normalnego funkcjonowania. Na pewno po CC wystawiają, bo wtedy trudno argumentować, że kobieta sobie sama poradzi.

-
Własnie przeglądam gazetkę selgrosa i od 13 września będą papmpers new born w cenie 18.39 za paczkę, a w aptekaolmed.pl są nawet na 16,99
więc jeśli któraś szuka to polecam 
aa i w selgrosie lovela 5kg plus płyn do płukania 2l za 39,96
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2016, 18:27
Nasze Aniołki [*] 06.07.15 8 tc, [*] 22.10.15 7 tc, [*] 19.09.18 7tc , 09.04.2019 CB, {*} 04.2020 7tc
PAI-1 homo, mthfr hetero

-
Dzisiaj na SR zmienialiśmy pieluszki i kąpaliśmy bobaski. Ciekawe filmiki nam babka puszczała o tym jak trzymać, podnosić dziecko, jak mówić do niego. Jak wpiszecie w youtube zawitkowski albo mamo tato co ty na to, to można obejrzeć krótsze wersje. Podoba mi się podejście gościa. Taki spokojny, że z czasem i nam się spać zachciało
Izieth lubi tę wiadomość

-
Witam się i ja
Dzisiaj wizyta u Zwolińskiego w sprawie tych poszerzeń w mózgu, ale śniło mi się bardzo pozytywnie, że są już symetryczne i wszystko wróciło do normy, więc tej wersji będę aż do 19 się trzymać
kalina123, nick nieaktualny, nick nieaktualny, baranosia, emilkazozz, Werix, Olcia..89, Martusiazabka, RedLady, Izieth lubią tę wiadomość
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
witajcie

trzymam kciuki za wuzytujące
ja nie mam zielonego pojęcia jak wygląda poród u nas w szpitalu i jak jest z odwiedzinami.
ja na pewno nie bede chciała odwiedzin odrazu po porodzie tylko dopiero jak troche dojde do siebie.
zyczę miłego dnia
ps jak macie jakie ssuper sprawdzone sposoby na zapracia proszę o pomoc
aniołek 9tc (2015rok)
aniołek 6tc (2018rok)

-
Ja w szpitalu przyjmuje tylko męża, rodzice i teściowe pewnie jak tylko wrócimy do domu. Najbardziej boję się że teściowa będzie przyłazić do nas zbyt często i jeszcze z dzieciakami swojej córki.
Szczęsliwa to już niedługo wizyta
a u Ciebie już 11tc, ale czas pędzi 
Ja nie cierpię gotować i codziennie mam problemWiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2016, 09:50
nick nieaktualny lubi tę wiadomość

-
Polkosia trzymamy kciuki :*
Palma może zalej wrzątkiem suszone śliwki na noc, rano je zjedz i wypij tą wodę. Próbuj też dużo pić wody, szklankę rano na czczo, owsianki, jabłka, śliwki w ciągu dnia. Może jakąś herbatkę jakiś verdin albo zwykłą zielonąWiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2016, 10:00
palma, polkosia, Iva79 lubią tę wiadomość

-
Pokłosia oby sen sie sprawdził. Trzymam kciuki za wszystkie wizytujące. W szpitalu nie wyobrażam sobie odwiedzin nikogo oprócz męża. Rodzice pewnie przyjadą w pierwszy weeken który będziemy w domu a z teściami będziemy mieszkać. Resztę zamierzam w okolicy świat załatwić.
polkosia lubi tę wiadomość

-
nick nieaktualny