Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Szczęśliwa 100% pewności nie będzie nigdy ale mnie tez zawsze cieszyły te kolejne terminy gdzie np. ryzyko poronienia już jest mniejsze, a teraz, że urodzone w tym czasie ma duże szanse na przetrwanie. Jakoś tak psychicznie jest lepiej.
Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość
-
RybusiaB wrote:MoBo o matko, wszystko wykupiłaś? Trochę Ci zazdraszczam
Ja je widziałam tylko w necie ale spodobały mi się bardzo. Niestety mam 20-30 km do najbliższego Lidla i nie chciało mi się specjalnie jechać.
Wiec 7.40 dokladnie bylam pod drzwiami Lidla jako 3 czekajacapo minucie wrota sie otwarly, pogon do stoiska, nie minelo 10 minut i juz mialam na karku inne matki, babcie, ciocie itd z gazetkami i listami co maja kupic.
Nie ma sie co dziwic bo jak mowie w szwajcarii ciuszki dziecinne sa mega drogie.
Fajnie ze mieszkam niedaleko granic austria/niemcy i moge sobie skakac miedzy lidlami, tzn najdalej tez mam 30 km do niemiec.
Ale mysle, ze warto bo przeplac za cos co jest doslownie na chwile nie ma co.
Werix lubi tę wiadomość
-
MoBo zaszalałaś
mi też przypasowały- są w neutralnym kolorze i bardzo miłe w dotyku.
ja dziś mam postanowienie, że wyciągnę z moich worków próżniowych ciuszki po córce i sprawdzę co się nadaje dla drugiej. Rozmiar 56 pożyczyłam kuzynce która zaraz rodzi, ma mi oddać w grudniu, ale 62/68 mogę sobie przeglądać.
Musze zrobić miejsce na schowanie ciuchów starszej - bo nazbierał mi się już worek 98 rozmiaru
powiem wam, że aby mieć dzieci to chyba powinno się mieć jakiś magazyn, aby to wszystko przechowywać.
a od jutra mam plan myć po 1-2 okna dziennie na budowie - od wstawienia nie były umyte ani razu - bo najpierw tynki, później wylewki i bardzo się kurzyło. A okien jest 19 + dwa z pustaków szklanych więc będę miała co robić
MoBo lubi tę wiadomość
-
MoBo pojechałaś!
ale dobrze, mi też się te ciuszki podobają. Po praniu są takie same
Macie aż tyle okien?! to wielki dom musi być. My mamy na razie parter z możliwością zaadaptowania góry, ale okien łacznie mamy 6! A metraż to jakieś 230m łacznie. My mamy na dole jedno okno 4 metrowe i już się boje go myć... umyję jak skończymy malować.Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2016, 11:12
MoBo, emilkazozz lubią tę wiadomość
-
emilkazozz wrote:a od jutra mam plan myć po 1-2 okna dziennie na budowie - od wstawienia nie były umyte ani razu - bo najpierw tynki, później wylewki i bardzo się kurzyło. A okien jest 19 + dwa z pustaków szklanych więc będę miała co robić
To sa wlasnie 'zalety' posiadania domku
Ja mam tylko 13scie hehheh
Polecam karchera
http://allegro.pl/myjka-do-okien-wv-2-plus-plyn-rm500-karcher-i5519789412.html
Nie wiem czy dokladnie ten model mam, ale jak dla mnie rewelacja!
emilkazozz lubi tę wiadomość
-
MoBo ale zakupy hurtowe
Ja zakupiłam płyn do prania Lovelę i piorę właśnie pierwsza turę czyli najmniejsze ubranka.
Zrobiłam miejsce w swojej szafie i tam je na razie schowam.
Wkurza mnie już to że stoją tak na wierzchu
Polkosia kciuki za wizytęMoBo, polkosia lubią tę wiadomość
3 IUI :(długi protokół 15.03 2015 punkcja 5 komórek ( 3 zarodki )18.03.2015 transfer 2 zarodków, Aniołek 7tc [*]
31.03.2016 punkcja, (13 zarodków)
5.04.2016 transfer 2 zarodków ( 4 śnieżynki),jedno
-
na pewno zakupie sobie jakąś myjkę do okien, - może pod choinkę
dom nie jest bardzo duży- z garażem dwustanowiskowym i pomieszczeniami gospodarczymi 220m2 - samej mieszkalnej 160, po prostu jest dobrze doświetlony- na każde pomieszczenia 2 okna plus w sypialniach balkonowe. W ogóle to sporo ludzi buduje ten dom- Helios z pracowni mgprojekt po małych przeróbkach- ale część właśnie zrezygnowała z połowy okien, niestety-wtedy dom traci wizualnie- a już nie mówię o kwestiach doświetlenia
ale póki nie mam myjki to musze je ręcznie "przelecieć" . Miała to zrobić pani która przychodzi pomagać mojej mamie sprzątać, ale złamała sobie bidula rękę- a ja wole to zrobić póki jest ciepło
polkosia- trzymamy kciuki, daj koniecznie znać
Kaczorek- ja też właśnie mam dużo "na wierzchu" a przez to wrażenie ciągłego bałaganu:)polkosia lubi tę wiadomość
-
Witam sie i ja. Obiad zrobiony (chili con carne
moze i z pomyslu na, ale takie najbardziej nam smakuje :p), druga pralka sie kreci, a pierwsza paria ubranek. Ale jak patrze ile rzeczy do prasowania sie uzbieralo to az plakac sie chce
Ja na zaparcia jablka zaczelam jesc. I bardzo pomagaja.
Wgl do plukania wlalam troche naszego plynu. Ale jakos nie moge zaakceptowac innego zapachu niz zloty lenor.
No nic. Przygotowania pelna para. Nie potrafie bezczynnie lezec -
Też myślałam o myjce. Może właśnie na święta. My w sumie mamy mniej okien ale za to są ogromne. Sama nie wiem, co lepsze.
Ja dzisiaj zajęłam się domem i trochę zakupami. Szukałam tanich chusteczek nawilżanych o przyzwoitym składzie do szpitala (niestety ekologiczne są drogie a w niektórych przypadkach wcale nie lepsze) i znalazłam Dada sensitive ale produkowane przez eco wipes. Trzeba czytać skład niestety bo jak zobaczyłam że inne dada też niby dla wrażliwych mają na drugim miejscu silikon to padłam. -
emilkazozz domek bomba
i dokladnie duzo nie poprzesuwasz bo wtedy dom nie wyglada z zewnatrz tak samo, ale i tak dobrze, ze cos sie dalo. MY kupilismy domek 10 letni wiec o zmianach mozna zapomniec
jest tez mniejszy, czasem chcialabym miec wiekszy salon...ale, wiecej sprzatania by bylo oooo i juz
guerretenshi ja tez jestem wielka fanka lenorum i bedzie ciezko co innego.
RedLady cos tam jeszcze mieli jak wychodzilamemilkazozz lubi tę wiadomość
-
anna123 wrote:Witajcie w mojej pracy i meza a pracujemy razem sa zaklady czy syn czy cora. Wiekszosc mowi ze syn a maz ma juz nawet u kolegi flaszke wygrana bo obstawia wlasnie ze syn.
Anna, to Wy jeszcze nie znacie płci?Czy nie mówicie innym?
Jeszcze 5h do wizyty, zaczynam się denerwować...Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn