X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
Odpowiedz

Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Basia79 Autorytet

Wysłany: 12 września 2016, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć
    ja w końcu w domu
    od czwartku leżałam na patologii ciąży, ale nie chciałam siać paniki, więc postanowiłam, że napiszę jak już wyjdę
    w czwartek ni z tego ni z owego złapał mnie tak silny ból podbrzusza, z parciem, że się wystraszyłam nie na żarty -czekałam 2 godziny, w między czasie 2 nospy forte i nic, więc pojechałam na IP- na szczęście kroplówa, pompa z magnezem na całą noc i skurcze zatrzymane
    a mała ma się rewelacyjnie, i w czwartek ważyła 1020g, kruszynka moja ;)
    ale tak nie lubi KTG że masakra jakaś, mało z brzucha nie wyskakiwała przy każdym badaniu

klz9gu1rkkbkfyjt.png
  • kalina123 Autorytet

Wysłany: 12 września 2016, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basia o kurcze uważaj na siebie
    teraz to już na pewno więcej musisz odpoczywać aby się nie powtórzyło
    Wiadomo coś czemu tak się podziało?

82doroeqdnooy9dr.png
  • Werix Autorytet

Wysłany: 12 września 2016, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O kurcze, Basia, dobrze że nie wyskoczyła! Niech siedzi i spokojnie czeka jeszcze przynajmniej 10 tygodni.

17u9ha00otchcgqb.png
  • guerretenshi Autorytet

Wysłany: 12 września 2016, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niech kruszyna siedzi jeszcze, nie ma co sie spieszyc. A Ty Basiu odpoczywaj :*
    Ja juz piore i ogarniam bo w listopadzir mlody moze wyskoczyc kiedy mu sie tylko zechce. A marzy mi sie spokoj ducha ze jestem przygotowana i spakowana by moc po prostu siasc, czytac ksiazki i rozkoszowac sie oczekiwaniem. Tak nie moge. Swiadomosc ze jestem niegotowa nie daje mi usiasc w ciagu dnia.

Werix, Martusiazabka lubią tę wiadomość

13.01 pierwsze USG :)
    f2w3yx8dnbdwnm3w.png
    f2wlj44jcmeu4i3p.png
  • Basia79 Autorytet

Wysłany: 12 września 2016, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W sumie to nie wiadomo czemu. Oprócz tych skurczy nic innego się nie działo. Wszystkie wyniki super. Może upał, zmęczenie, trudno powiedzieć, może taka moja uroda. Z młodym w ciąży 3 razy leżałam z nadczynnością skurczową macicy- pierwszy raz juz w 10 tygodniu. Teraz do tej pory jakoś było ok, fakt ze ostatnio na wizycie skarżyłam się na częste mocne skurcze, ale lekarz nie widział nic bardzo niepokojącego, kazał łykać magnez i tyle. I rzeczywiście wydawało mi się ze mam ich mniej i są słabsze. Aż mnie złapało porządnie. Teraz zamierzam łykać tego magnezu jeszcze więcej no i dużo leżeć

klz9gu1rkkbkfyjt.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 12 września 2016, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basia trzymaj się i dbaj o Was :*

Pomyłam okna, bo już nie mogłam na nie patrzeć, a wieczór to jedyna pora dnia, w której mogę umyć okna, bo inaczej cały czas daje słońce i są zacieki.

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 12 września 2016, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polkosia kochana czekamy na wieści!

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 12 września 2016, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekam na wizytę, znów obsuwa :(

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • Werix Autorytet

Wysłany: 12 września 2016, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Guerretenshi, mam dokładnie to samo. Listopad chcę już spędzić na błogim wyczekiwaniu, jodze i książkach. Psychiczny komfort to dla mnie podstawa.

Polkosia, trzymam kciuki i czekam.

17u9ha00otchcgqb.png
  • anna123 Autorytet

Wysłany: 12 września 2016, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polkosia my wiemy ze bedzie dziewczyna i najblizsza rodzina wie a w pracy nam do niczego to potrzebne zeby wiedzieli to nie mowimy bo po co,niech sie zakladaja.

polkosia lubi tę wiadomość

j36regz209hdv9cb.png
  • anna123 Autorytet

Wysłany: 12 września 2016, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basia79 uwazaj teraz duzo na siebie.

j36regz209hdv9cb.png
  • Izieth Autorytet

Wysłany: 12 września 2016, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basia, odpoczywaj i uważaj tam.

Polkosia, kciuki cały czas zaciśnięte, czekamy na wieści.

Palma, ja już na zaparcia wcinam błonnik i do czego się tylko da dodaję babkę płesznik, babkę jajowatą i otręby. Jakoś muszę dorwać do grudnia, a z owocami muszę uważać przez tą cukrzycę.

Na SR mówili, że bez problemu można czopki glicerynowe, więc też stosuję :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2016, 19:57

zem3anlif9kas3et.png
    zem3df9h3sl7c67r.png
    Mój aniołek Lenka [*] 13.08.2015 (13tc)
  • Elcia89 Autorytet

Wysłany: 12 września 2016, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie ja mam jednego brata a maz czterech i zaden nie ma zony. Moj brat ma zone alw wyznania prawoslawnego i nie wiem czy moze byc.
    chyba wezmiemy jednego chrzestnego jak ksiadz nie zgodzi sie na dwoch. Nie znacie takiego prxypadkungdzir bylo dwoch chrzestnych?

34bw3e3k9p7xsrt2.png
  • guerretenshi Autorytet

Wysłany: 12 września 2016, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polkosiu jakie wiesci?

13.01 pierwsze USG :)
    f2w3yx8dnbdwnm3w.png
    f2wlj44jcmeu4i3p.png
  • kalina123 Autorytet

Wysłany: 12 września 2016, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elcia chrzestny może być 1 a jego żona jeśli ją w ogóle chcecie na chrzestną może być świadkiem chrztu

Dagn_ lubi tę wiadomość

82doroeqdnooy9dr.png
  • Koska 88 Autorytet

Wysłany: 12 września 2016, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basia dobrze, ze udało sie zatrzymać malutka. Trochę cię w szpitalu zatrzymali wiec teraz grzecznie łez w domu, żeby tam nie wrócić.
    Pokłosia dawaj znać co u Ciebie jak znajdziesz chwile.

bl9cvcqgs911kctx.png
  • Nita Autorytet

Wysłany: 12 września 2016, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basia, dobrze że już wszystko ok. Oby do grudnia :)

Polkosia, hop hop?

Palma, ja miałam mocne zaparcia jakoś pomiędzy 16-21 tygodniem ciąży. Doszło nawet do pojawienia się hemoroidów, miałam trochę krwi przy podcieraniu. Pomogły mi praktycznie od razu brzoskwinie, ale te płaskie. Bardzo słodkie, soczyste. Wystarczy dwie, trzy dziennie i już następnego dnia było lepiej a po kilku dniach normalnie się załatwiałam a hemoroidy zniknęły. Jeśli nie masz problemów z cukrem to bardzo je polecam, chociaż sezon na nie już się skończył, ale może coś w Tesco upatrzysz.

polkosia, palma lubią tę wiadomość

f6tvan2.png
    cb7wgov3drqp7e64.png

• polkosia Autorytet

Wysłany: 12 września 2016, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem, jestem. Nie mogłam wcześniej, bo Klementynka strasznie marudziła i musiałam ją zabawiać. Asymetria jest dalej, ale Zwoliński twierdzi, że to tylko asymetria i taki urok dziecka. W ogóle nie zakwalifikował tego do jakiejkolwiek wady. Duża jest szansa, że się jeszcze wyrówna. Mam spać spokojnie :) Dzięki za wszystkie kciuki, ulżyło mi naprawdę...

baranosia, Nita, emilkazozz, Olcia..89, Kaczorek, RedLady, Nel@, MoBo, Izieth, Martusiazabka, Szczęśliwa Mamusia, Iva79, Dagn_, Werix, cudek2, palma, RybusiaB, Koska 88, Flauta lubią tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 12 września 2016, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cudowne wieści Polkosia :*

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • kalina123 Autorytet

Wysłany: 12 września 2016, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polkosia no i super :) a jakie wymiary dziś wyszły?
    jak ten lekarz tak w ogóle? Spoko, sympatyczny? Bo pewnie czeka mnie spotkanie z nim prędzej czy później

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2016, 21:17

82doroeqdnooy9dr.png
‹‹ 751 752 753 754 755 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ