Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
cześć
ja w końcu w domu
od czwartku leżałam na patologii ciąży, ale nie chciałam siać paniki, więc postanowiłam, że napiszę jak już wyjdę
w czwartek ni z tego ni z owego złapał mnie tak silny ból podbrzusza, z parciem, że się wystraszyłam nie na żarty -czekałam 2 godziny, w między czasie 2 nospy forte i nic, więc pojechałam na IP- na szczęście kroplówa, pompa z magnezem na całą noc i skurcze zatrzymane
a mała ma się rewelacyjnie, i w czwartek ważyła 1020g, kruszynka moja
ale tak nie lubi KTG że masakra jakaś, mało z brzucha nie wyskakiwała przy każdym badaniu -
Niech kruszyna siedzi jeszcze, nie ma co sie spieszyc. A Ty Basiu odpoczywaj :*
Ja juz piore i ogarniam bo w listopadzir mlody moze wyskoczyc kiedy mu sie tylko zechce. A marzy mi sie spokoj ducha ze jestem przygotowana i spakowana by moc po prostu siasc, czytac ksiazki i rozkoszowac sie oczekiwaniem. Tak nie moge. Swiadomosc ze jestem niegotowa nie daje mi usiasc w ciagu dnia.Werix, Martusiazabka lubią tę wiadomość
-
W sumie to nie wiadomo czemu. Oprócz tych skurczy nic innego się nie działo. Wszystkie wyniki super. Może upał, zmęczenie, trudno powiedzieć, może taka moja uroda. Z młodym w ciąży 3 razy leżałam z nadczynnością skurczową macicy- pierwszy raz juz w 10 tygodniu. Teraz do tej pory jakoś było ok, fakt ze ostatnio na wizycie skarżyłam się na częste mocne skurcze, ale lekarz nie widział nic bardzo niepokojącego, kazał łykać magnez i tyle. I rzeczywiście wydawało mi się ze mam ich mniej i są słabsze. Aż mnie złapało porządnie. Teraz zamierzam łykać tego magnezu jeszcze więcej no i dużo leżeć
-
Basia, odpoczywaj i uważaj tam.
Polkosia, kciuki cały czas zaciśnięte, czekamy na wieści.
Palma, ja już na zaparcia wcinam błonnik i do czego się tylko da dodaję babkę płesznik, babkę jajowatą i otręby. Jakoś muszę dorwać do grudnia, a z owocami muszę uważać przez tą cukrzycę.
Na SR mówili, że bez problemu można czopki glicerynowe, więc też stosujęWiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2016, 19:57
polkosia lubi tę wiadomość
Mój aniołek Lenka [*] 13.08.2015 (13tc) -
No wlasnie ja mam jednego brata a maz czterech i zaden nie ma zony. Moj brat ma zone alw wyznania prawoslawnego i nie wiem czy moze byc.
chyba wezmiemy jednego chrzestnego jak ksiadz nie zgodzi sie na dwoch. Nie znacie takiego prxypadkungdzir bylo dwoch chrzestnych? -
Basia, dobrze że już wszystko ok. Oby do grudnia
Polkosia, hop hop?
Palma, ja miałam mocne zaparcia jakoś pomiędzy 16-21 tygodniem ciąży. Doszło nawet do pojawienia się hemoroidów, miałam trochę krwi przy podcieraniu. Pomogły mi praktycznie od razu brzoskwinie, ale te płaskie. Bardzo słodkie, soczyste. Wystarczy dwie, trzy dziennie i już następnego dnia było lepiej a po kilku dniach normalnie się załatwiałam a hemoroidy zniknęły. Jeśli nie masz problemów z cukrem to bardzo je polecam, chociaż sezon na nie już się skończył, ale może coś w Tesco upatrzysz.polkosia, palma lubią tę wiadomość
-
Jestem, jestem. Nie mogłam wcześniej, bo Klementynka strasznie marudziła i musiałam ją zabawiać. Asymetria jest dalej, ale Zwoliński twierdzi, że to tylko asymetria i taki urok dziecka. W ogóle nie zakwalifikował tego do jakiejkolwiek wady. Duża jest szansa, że się jeszcze wyrówna. Mam spać spokojnie
Dzięki za wszystkie kciuki, ulżyło mi naprawdę...
baranosia, Nita, emilkazozz, Olcia..89, Kaczorek, RedLady, Nel@, MoBo, Izieth, Martusiazabka, Szczęśliwa Mamusia, Iva79, Dagn_, Werix, cudek2, palma, RybusiaB, Koska 88, Flauta lubią tę wiadomość
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn