X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
Odpowiedz

Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • emilkazozz Autorytet

Wysłany: 12 września 2016, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kushina wrote:
    Znam ten projekt <3 Też chcieliśmy go budować, niestety ograniczenia narzucone przez Miejscowy Plan Zagospodarowania uniemożliwiły nam to, buuu. Bardzo fajny rozkład i wielkość - nie za duży, nie za mały, taki w sam raz :)
    I co w końcu, inny gotowy projekt czy indywidualny?

f2w3vfxms6mp9lea.png

• Olcia..89 Ekspertka

Wysłany: 12 września 2016, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super Polkosia;)!!

Basia odpoczywaj ile sie da ;)

polkosia lubi tę wiadomość

eb795efb422758b1b7906ce4b420b9fe.png

Czekając na bąbelka... <3 :) :*
    Aniołek* 29.01.2015 (14tc)
    Aniołek* 17.12.2015 (8-9 tc)
  • Basia79 Autorytet

Wysłany: 12 września 2016, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polkosia, kamień z serca, uff. .... Super

klz9gu1rkkbkfyjt.png
  • MoBo Autorytet

Wysłany: 12 września 2016, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A bez prasowania się nie da? :P

Keep calm you are a mummy! O.o
    l22ndf9her11uere.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 12 września 2016, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kalina123 wrote:
    Polkosia no i super :) a jakie wymiary dziś wyszły?
    jak ten lekarz tak w ogóle? Spoko, sympatyczny? Bo pewnie czeka mnie spotkanie z nim prędzej czy później

Takie same jak 2 tygodnie temu, czyli dobrze, bo nie zwiększa się ta asymetria :) Przy wadach rośnie.

A lekarz REWELACJA. 20 min trwało samo USG, gdzie zazwyczaj chodzę w Medicover i to jest 6-8 minut. W Babce raz miałam 12 minut nagrane. Mierzył mi takie rzeczy, których nikt nie sprawdzał wcześniej. Naprawdę polecam i może jeszcze do niego wpadnę pod koniec ciąży. No, ale 350 zł niewyjęte ;)

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 12 września 2016, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i zrobił mi też super zdjęcia w 3D, może jutro coś wrzucę ;)

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • kalina123 Autorytet

Wysłany: 12 września 2016, 23:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To dobra wiadomość że się nie zwiększa :) i oby tak zostało

a ja się pewnie z nim spotkam w szpitalu na madalińskiego, bo jako ordynator musi mnie zakwalifikować i wyznaczyć datę cc, dobrze że w porządku facet :)

82doroeqdnooy9dr.png
  • Nita Autorytet

Wysłany: 12 września 2016, 23:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polkosia, nieważne pieniądze. Ważne, że córcia zdrowa i nie masz się czym denerwować. :)

Mnie głowa dziś boli cały dzień. Wezmę paracetamol na noc i idę spać. Dziś w końcu przywieźli poduszkę ciążową. Taki zwinięty rogal. Będę próbować tej nocy. Mam nadzieję, że się wyśpię. Oglądałam program o porodach i wszystko mnie teraz boli, a mały kopie jak szalony. ;) Dobranoc

f6tvan2.png
    cb7wgov3drqp7e64.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2016, 23:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emilkazozz wrote:
    I co w końcu, inny gotowy projekt czy indywidualny?

Ostatecznie projekt indywidualny, m.in. właśnie ze względu na różne obostrzenia tego głupiego Miejscowego Planu. Mamy już pozwolenie na budowę, a teraz pracujemy nad kredytem ;)

emilkazozz lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 września 2016, 00:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polkosia - ja również bardzo się cieszę, że wszystko ok :) Szkoda, że ciągle musisz w tej ciąży się czymś stresować, na szczęście zawsze okazuje się, że nie było czym :)

• polkosia Autorytet

Wysłany: 13 września 2016, 01:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No niestety... Ciekawe co mi na 3 prenatalnym wymyślą? ;) Chyba pójdę do lekarza, który ma opinie olewczego i niedokładnego, to wtedy będę spać spokojnie ;P

guerretenshi lubi tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • guerretenshi Autorytet

Wysłany: 13 września 2016, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrze ze z Matylda wszystko dobrze ;)
    Witajcie :D jestem wrakiem czlowieka. Dziecko sasiadkow przechodzi jakis kryzys i caaala noc robilo ze swojego garla syrene. Udalo sie uspokoic i znow krzyk od poczatku. Ma-sa-kra!
    Ide dzis kupic kombinezon zimowy i w koncu zloze zamowienie w aptece.
    Mykam na kawe z nadzieja ze sie obudze.
    A. O 10:50 kontrola samolotowa :).

13.01 pierwsze USG :)
    f2w3yx8dnbdwnm3w.png
    f2wlj44jcmeu4i3p.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 13 września 2016, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wizyty wizytami ale ja mam już problem z goleniem :D

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Werix Autorytet

Wysłany: 13 września 2016, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze, kolejne 10 dni zleciało z kalendarza i do porodu zostało tylko 80.

Polkosia, super wieści. Czasem trzeba z dystansem podchodzić do niektórych wieści lekarzy.

MoBo, na upartego wszystko się da, ale żelazko generuje bardzo wysokie temperatury i jeśli pierzesz w niższych temperaturach, to prasowanie pozbędzie się wszystkiego tego, czego pranie nie dało rady. Poza tym, rzeczy wyprasowane ładniej wyglądają ;p Ja wyprasuję wszystko, nie mówię, że będę prasowała potem za każdym razem przez 3 lata życia bobaska, ale na pewno uważniej spojrzę na rzeczy nowe i raz na jakiś czas zrobię takie "oczyszczanie".

Fajny ten projekt, ale nam przy wyborze projektu ciągle coś nie pasowało. Ostatecznie zdecydowaliśmy się na projekt indywidualny, dopasowany do naszej działki, która jest dosyć wąska i długa. Wczoraj był u nas facet robić łazienkę i jestem w szoku, jak dużo zrobił przez jeden dzień! Jak uda nam się wbić w jego terminy z gładziami i elewacją, to może nawet wprowadzimy się przed porodem!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2016, 08:28

guerretenshi, MoBo, Iva79, polkosia, Isia86, Izieth lubią tę wiadomość

17u9ha00otchcgqb.png
  • guerretenshi Autorytet

Wysłany: 13 września 2016, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baranosia wrote:
    Wizyty wizytami ale ja mam już problem z goleniem :D
    ja zaraz pojde na czuja to zrobic. ale powoli sie poddaje, depilacja kiedy naprawde mus. nogi juz zapuscilam bo jak siedze w wannie to nie dosiegam, a jak probuje na stojaco to gniote brzuch i mnie na rzyganie bierze :D

13.01 pierwsze USG :)
    f2w3yx8dnbdwnm3w.png
    f2wlj44jcmeu4i3p.png
  • MoBo Autorytet

Wysłany: 13 września 2016, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Werix ja chyba zainwestuje w zelazko parowe, bo takim normalnym jezdzic po tych malych ciuszkach to se nie wyobrazam.
    Ja to mam zraze do prasowania od 10 roku zycia, bo zawsze po szkole mialam wielki stos przygotowany i prasowalam zanim mama przyszla z pracy. Tak z dwie godziny dziennie bylo. To byl taki jej sposob, zeby mi glupoty po glowie nie chodzily i zebym nie broila :P
    Wiec ja prasuje rzeczy toz przed ubraniem, a do szafy ida pogiete :P

Keep calm you are a mummy! O.o
    l22ndf9her11uere.png
  • Werix Autorytet

Wysłany: 13 września 2016, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi pomaga odchylanie kolana na bok. Kładę wtedy nogę na umywalce i wychylam jak najdalej się da. W miejscach intymnych jadę już na czuja, chociaż czasem się wygnę i podniosę lekko brzuch, żeby sprawdzić, czy wszystko gra.

Faktycznie prasowanie małych ubranek nie jest łatwe. Na razie wyprasowałam tylko 4 bodziaki i sporo się namęczyłam :D Ale mam na to 2 miesiące, więc poświęcę się. Poza tym, jak trzymam te malutkie ubranka i coś z nimi robię, to tak miło na sercu mi się robi :D Jakby to już tak blisko było... ;p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2016, 08:51

MoBo, Iva79 lubią tę wiadomość

17u9ha00otchcgqb.png
  • Koska 88 Autorytet

Wysłany: 13 września 2016, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Półosią cieszę sie, ze wszystko w normie :)
    Guerrenteshi powodzenia w goleniu- krzywdy sobie nie zrób. :P ja jeszcze przed poprzednia wizyta widziałam co robię. Teraz moze byc gorzej. Niedawno sie cieszyłam, ze nie mam linii negry (czy jak ona sie nazywa) ale potem zobaczyłam, ze mam do połowy podbrzusza tylko, ze ta cześć to mam szanse juz tylko w lusterku oglądać :) mała od wczoraj mnie boleśnie kopie i nie dała mi sie wyspać a i teraz tez mnie przez nią brzuch boli. Mam nadzieje, ze to tylko dzisiaj a nie jyz tak do końca ciazy. Miłego dnia dziewczynki :)

bl9cvcqgs911kctx.png
  • Iva79 Autorytet

Wysłany: 13 września 2016, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    guerretenshi wrote:
    Dobrze ze z Matylda wszystko dobrze ;)
    Witajcie :D jestem wrakiem czlowieka. Dziecko sasiadkow przechodzi jakis kryzys i caaala noc robilo ze swojego garla syrene. Udalo sie uspokoic i znow krzyk od poczatku. Ma-sa-kra!
    Ide dzis kupic kombinezon zimowy i w koncu zloze zamowienie w aptece.
    Mykam na kawe z nadzieja ze sie obudze.
    A. O 10:50 kontrola samolotowa :).
    Myslalam, ze kupisz tez zatyczki do uszu - teraz jeszcze mozesz, przy swoim dziecku niebardzo :)

zem3o7es4lhz362l.png
    zem3x1hpn1yi29v5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 września 2016, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 września 2016, 11:22

polkosia, Iva79 lubią tę wiadomość

‹‹ 752 753 754 755 756 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ