Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
U nas dzisiaj upał. Szkoda, że nie mamy ogrodu i własnego podwórka, to bym powiedziała na słońcu, bo bardzo lubię, a tak nie chce mi się "szykować" do parku. A w Polsce mamy takie wielkie podwórko, że można by jeszcze ze 3 domy wybudować. Ach... Znów mi się tęskni za domem.
Zgadzam się, że nowy porządny materac to zbawienie, ale niestety, w zaawansowanej ciąży to i taki materac niewiele pomożemy mamy nowy, jakiś ortopedyczny, kupowany w kwietniu. Był super, dopóki brzuch nie zaczął mi rosnąć. Teraz nie jest źle, ale wiadomo, już uciska w brzuch.
Po porodzie pierwsze co zrobię to walnę się na brzuch, bo tylko w takiej pozycji spałam przed ciążąIva79 lubi tę wiadomość
-
emilkazozz wrote:Bardzo czy do wytrzymania? ja miałam takie objawy przy rwie kulszowej
ale wtedy ból był dosłownie nie.do wytrzymania - uniemowliwiał chodzenie
Właśnie najbardziej boli przy zmianie pozycji np jak siedzę albo leżę jak chodzę jest najlepiej. Też myślałam ,że to może być rwa ale wtedy ból promieniuje aż do stopy a u mnie tylko w jednym miejscu. Zapytam dzisiaj na wizycie co to może być. -
Fuksja90 wrote:Właśnie najbardziej boli przy zmianie pozycji np jak siedzę albo leżę jak chodzę jest najlepiej. Też myślałam ,że to może być rwa ale wtedy ból promieniuje aż do stopy a u mnie tylko w jednym miejscu. Zapytam dzisiaj na wizycie co to może być.
Ja mam takie bóle jakby w pośladku prawym od 3 miesiąca ciąży. Bolało przy każdej zmianie pozycji (z siedzącej na leżącą, z leżącej na stojącą, a najbardzej to jak się miałam przekręcić leżąc z pleców na bok! Bywało tak że musiałam liczyć na męża że mnie przekręci, bo sama nie dałam rady, aż łzy się lały.). A jak rozchodziłam to było ok. Bolało tylko w pośladku - do czasu. Od niedawna zaczęło od tego promieniować aż do stopy. mój lekarz już wtedy w trzecim miesiącu stwierdził że to rwa kulszowa. -
nick nieaktualnyCześć Wam! Byłam wczoraj na wizycie, Amelia waży prawie 1 kilogram, ułożona pośladkowo. Między nogami nic nie wyrosło
Na USG 3D widać, że nosek i usteczka ma po mamusi moja księżniczka
Werix, Kaczorek, baranosia, polkosia, Szczęśliwa Mamusia, Polarisa90, RedLady, Izieth, Iva79, Olcia..89 lubią tę wiadomość
-
Hej ho mam w koncu chwilke. Serduszko mlodego pika az milo. Brzuch rosnie prawidlowo i wg lekarki jest sliczny. Dziwi mnie ze mnie nie wazy ale w sumie to dobrze. Im zadziej widuje wage tym lepiej sie czuje. Wizyty juz coraz czesciej. Teraz za 3 tygodnie. Nastepne beda co dwa, co tydzien.
Dostalam tez zaswiadczenie zeby zarejestrowac sie do UP. Kombinezon dla mlodego kupionyjak zmotywuje sie wlaczyc laptopa to wrzuce zdjecie
ide sie zdrzemnac. Tez tak goraco, ze jak wrocilam do zimnego mieszkania to az pisnelam ze szczescia :p
Polarisa90, polkosia, Szczęśliwa Mamusia, Dagn_, RedLady, cudek2, Izieth, Olcia..89 lubią tę wiadomość
-
Elcia89 wrote:No wlasnie ja mam jednego brata a maz czterech i zaden nie ma zony. Moj brat ma zone alw wyznania prawoslawnego i nie wiem czy moze byc.
chyba wezmiemy jednego chrzestnego jak ksiadz nie zgodzi sie na dwoch. Nie znacie takiego prxypadkungdzir bylo dwoch chrzestnych?
Dwóch chrzestnych nie, ale jest taka umowa między Kościołami, że chyba prawosławna właśnie może być. Sprawdź sobie. Dziś w ddtvn mówili właśnie o tym
-
Co do golenia to ja jakiś czas temu właśnie tak na ślepo miejsca intymne goliłam. I mi się maszynka omsknęła. Pół paznokcia sobie ścięłam
także dziewczyny... Jak się golicie po omacku to radzę uważać. Chwila nie uwagi i całą dłoń miałam we krwi. Aż mój M musiał przyjść i mi pomóc bo z tym palcem to bym sobie nawet głowy nie umyła
no i oczywiście nakrzyczał na mnie ze go nie zawołałam wcześniej to by mi pomógł zamiast tak na ślepo samemu działać... Ech... Juz nie można być nawet odrobinę samodzielnym
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2016, 16:54
-
Ja mam w zestawie z materacem ochraniacz na niego, ale stwierdziłam, że kupię jeden na zapas, żeby mieć pod wymiankę. Do tego dwa prześcieradła frotte. Powinno być dobrze.
Martusia, ja czasem pomagam sobie lusterkiem. Niestety mój do pomocy w depilacji się nie kwapi ;p -
Fuksja90 wrote:Perl chyba ,że tak ale mnie tym nie pocieszyłaś bo czytałam ,że rwy w ciąży się nie leczy praktycznie. A jak Ty sobie z tym rodzisz ? Ból jest mniejszy czy większy ?
No ja nie leczę niczym. lekarz mi tylko powiedział że jak bardzo boli to łyknąć paracetamol, bo on jest w ciąży bezpieczny. tyle że jak tak zaboli przez chwile a potem przejdzie to tak naprawdę ta tabletka nie zdarzy się rozpuścić żeby zadziałać... więc grzecznie czekam aż mi przejdzie. na szczęście bóle mam już rzadziej niż na początku...
A jeśli chodzi o golenie to ja już od dwóch wizyt u lekarza goliłam się z lusterkiem, bo inaczej nie było jak. Mój mąż w życiu by mnie nie ogolił... Po czymś takim pieszczoty by mu obrzydły. Niestety lusterko troche przekłamuje. bo po jednym takim goleniu w lusterku było "czyściutko", a po inspekcji męża okazało się że miałam niedogolone kępki ;/Martusiazabka lubi tę wiadomość
-
I przekonałyście mnie by wyprać ubranka Małego póki jest ładna pogoda i można pranie powiesić na podwórku zamiast kisić je w listopadzie w domu. Najwyżej teraz wypiorę, a prasowanie zostawię na listopad
Martusiazabka, Werix, Iva79 lubią tę wiadomość
-
Hej dziewczyny.
Ja dzisiaj uporałam się z prasowaniem rozmiaru 56 i właśnie piorę 62.
Po uprasowaniu i złożeniu nie jest tego wcale dużo
Dokupiłam jeszcze pieluchy flanelowe w Pepco.
No i zrobiłam już pół kocyka na drutach i myślę żeby może podszyć go minky...emilkazozz lubi tę wiadomość
3 IUI :(długi protokół 15.03 2015 punkcja 5 komórek ( 3 zarodki )18.03.2015 transfer 2 zarodków, Aniołek 7tc [*]
31.03.2016 punkcja, (13 zarodków)
5.04.2016 transfer 2 zarodków ( 4 śnieżynki),jedno