Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja to dziewczyny juz mam wszystko poprane i prasowane:) i nie stresuje się ze nie zdążę czy później nie będę miała tyle siły co teraz
w spokoju czekam na moje szczęścia ;*
Szczęśliwa Mamusia, Kaczorek, cudek2, Martusiazabka, Izieth lubią tę wiadomość
-
Ja i tak będę kisić ciuchy w domu i suszyć, bo u nas ani ogródka ani balkonu
więc mi bez różnicy, niestety, choć też wolałabym suszyć na dworzu.
Nic się nie chce jeść w ten upał. Rosół jedynie odgrzeję z wczoraj.
Co do golenia, to zawsze używałam kremu do depilacji, Nars albo Veet. W ciąży dostałam po nim potwornego uczulenia i krost, które leczyłam z dobre 2 miesiące. Położna kazała mi przestać używać a tak w ogóle machnęła ręką i mówi: po co się golić?
Do podwozia nikt mi przez całą ciążę nie zajrzał, więc golę się rzadziej niż wy, ale wiadomo krzaczorów, nie zapuszczam. Nogi mi mąż goli od ponad miesiąca, bo ja się już nie wygnę w żaden sposób. Żałuję, że przed ciążą sobie jakiegoś laserowego usuwania włosków nie zrobiłam to byłby spokój. -
Czytam was, ale nie mam sil za dużo o pisać- Szymi spi mi znowu po 2h ... padam na ryj po prostu. Boli głowa, kręgosłup. Jesteśmy z mężem potwornie zmęczeni... a mały znowu walczy z zębami. Boże. Niech one wylezą!
Polkosia- czekam na te Twoje foty z wizyty.
Trzymajcie się dziewczyny!Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2016, 19:03
-
Nita moja znajoma miała zrobiony laser przed ciąża a w ciąży nie wiem może pod wpływem hormonów wszystko jej odrosło.
Dlatego ja fundnę sobie na pewno ale po ciążyDagn_ lubi tę wiadomość
3 IUI :(długi protokół 15.03 2015 punkcja 5 komórek ( 3 zarodki )18.03.2015 transfer 2 zarodków, Aniołek 7tc [*]
31.03.2016 punkcja, (13 zarodków)
5.04.2016 transfer 2 zarodków ( 4 śnieżynki),jedno
-
Baranosia ładne te body, ale chyba poczekam aż będą welurowe pajace.3 IUI :(długi protokół 15.03 2015 punkcja 5 komórek ( 3 zarodki )18.03.2015 transfer 2 zarodków, Aniołek 7tc [*]
31.03.2016 punkcja, (13 zarodków)
5.04.2016 transfer 2 zarodków ( 4 śnieżynki),jedno
-
Baranosia u nas właśnie w Lidlu były te zabezpieczenia dla dzieci wraz z ubrankami, które u was były. Mieli jeszcze jakieś foteliki samochodowe oraz nocniki i specjalne nakładki treningowe na toaletę. Ale my mamy na to czas jeszcze
Cudek, biedna Ty, zmęczona oj współczuję.
Ja się zmywam z neta, łeb boli bardzo, paracetamol i tak nie pomógł. Posiedzę przy wiatraku, obejrzę masterchefa i zjem kolację. Miłego wieczorku dziewczyny. -
nick nieaktualnybaranosia wrote:Któraś z Was pisała że była ostatnio na warsztatach organizowanych przez Familie- niestety nie pamiętam która
chciałam się dowiedzieć czy warto, bo 1.10 mają być u mnie
Hej, to ja byłam na tych warsztatachJeśli masz czas, to można się przejść, chociaż nastaw się, że te wykłady to są tak naprawdę reklamy różnych firm i usług. Na przykład był "wykład" na temat materacyków i pościeli dla dzieci konkretnej firmy. Z bardziej przydatnych rzeczy było spotkanie z doulą, która mówiła o różnych pozycjach porodowych, o tym jak wiązać chustę i jak prawidłowo nosić dziecko. Niestety to akurat nie był wykład tylko spotkanie przy jej stoisku, przy którym stało mnóstwo ludzi i ja np. niewiele z tego usłyszałam. Podejrzewam, że u Ciebie może być trochę inny program, bo zapraszają raczej firmy i osoby z danego regionu.
Z plusów - było kilka konkursów z nagrodami, a na koniec każdy dostał torbę różnych próbek oraz bardzo fajną butelkę Philips Avent dla noworodka imitującą kobiecą pierś -
Ja się wczoraj na czuja goliłam siedząc na brzegu wanny, nagle wchodzi mąż i pyta: "Co to za rzeź?!" - ja zaglądam między nogi, a tam po wannie struga krwi
Pocięłam się strasznie, ale na szczęście Klementynki maść na odparzenia działa cuda i nie ma śladu dzisiaj
guerretenshi lubi tę wiadomość
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
Cudek, a to 4 idą? Podobno najgorsze. U nas teraz dolne 2 i trochę gorzej śpi, ale jakoś żyję jeszcze... I tak karmię co 2-3h, więc jestem przyzwyczajona. A zdjęcia wrzucę jutro, bo USG zostawiłam w aucie, a już nie mam siły wychodzić
Jutro chyba glukoza
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
Dziewczyny zdolowalam sie. Im więcej leżę tym chyba bardziej jakakolwiek aktywność powoduje twardnienie i ból brzucha. Do niedawna chodziłam po kilka kilometrów a teraz. Podjechałam dzisiaj na rowerze moze 500 metrów a brzuch twardy jak kamień i boli brzuch i plecy. Ciekawa jestem co z szyjka. Jak tak dalej pójdzie to nie pojadę na ślub brata
-
Nita wrote:Kurde post mi ucięło. Pisałam, że mój mąż będzie miał łącznie miesiąc wolnego po moim porodzie.
Ktoś zmienił kolejność nicków na naszej liście, według daty porodu i zastanawiam się kto, bo wreszcie to składnie wyglądaMam nadzieję, że żadna z Was nie ma nic przeciwko
Martusiazabka, Nita, guerretenshi lubią tę wiadomość
-
Ale to nie była normalna jazda. Doszłam do wniosku, ze mniej sie zmęczenie niż idąc. Jechałam w tak wolnym tempie, ze moja mam obok szła na piechotę. I to na rowerze na którym nie trzeba sie schylać do kierownicy - taki typowo miejski. Nie wiedziałam, ze nie można. Zaraz doczytam dlaczego