Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Krakuska wrote:Podobno połowa lekarzy w ogóle nie zleca tego badania w ciąży, bo i tak nie da się tego leczyć. Natomiast przed zajściem w ciążę poszłam specjalnie do ginekologa, żeby powiedział jakie badania należy zrobić przed rozpoczęciem starań - i tutaj uważam, ze absolutnie powinien mi to zlecić. Co jeśli byłabym w trakcie przechodzenia cytomegalii? Słowem nawet nie wspomniał o takiej chorobie! Poza tym warto wiedzieć, żeby unikać jakiegoś kontaktu ze skupiskiem dzieci, nie rozumiem dlaczego lekarze mają takie luzackie podejście do cmv.
Z tego co wiem, świeża cytomegalia to ryzyko poważnych wad płodu
-
Kushina wrote:Gdzieś czytałam, że po 30. tygodniu igraszki nie są zalecane z tego powodu. Zresztą podejrzewam, że brzuch już jest tak duży, że i tak jest z tym ciężko
Także niech się mąż nie martwiDla pewności mo raz zawsze spytacclekarza po badaniu, mój co wizytę mi powtarza, że możemy ale co z tego jak nam się nie chce
Madziula87 lubi tę wiadomość
-
Kokardka44 wrote:do dziewczyn, które biorą Euthyrox - musicie brać jakieś wit do tego? bo teraz endo mi przepisala w zwiazku z tym, że nie biorę już witamin to mam jodid i jakiś lek na bazie wit d314.01.2016 - [*] 8t3d ;(
9.12.2016 - 38t1d - 3270g, 52cm)
-
Kokardka44 wrote:do dziewczyn, które biorą Euthyrox - musicie brać jakieś wit do tego? bo teraz endo mi przepisala w zwiazku z tym, że nie biorę już witamin to mam jodid i jakiś lek na bazie wit d3
Biorę euthyrox 125 i do tego zalecony prenatal classic ze względu na odpowiednią zawartość jodu i witaminy d3Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2016, 20:45
-
Ja piorę oddzielnie białe (lub białe z jasnymi, pastelowymi kolorami), bo nie szarzeją, a ja ja nie cierpię takich "szarych" białych ubrań. Ale teraz są te płatki, to wychwytują ewentualne barwniki, więc można zaryzykować.
U nas "wykurzanie" seksem się nie udało, ale jestem pewna, że to zasługa pessara. Gdybyśmy nie zrezygnowali z seksu przy tej krótkiej wtedy szyjce, to urodziłabym wcześniaka, także ja nie ryzykuję.Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2016, 20:57
emilkazozz lubi tę wiadomość
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
Sea wrote:Mamy które tak jak ja mają poród na końcówkę grudnia - czy wolałybyście, aby dzidzia urodziła się jednak jeszcze w grudniu czy wolałybyście styczeń, czy bez znaczenia?
Mi bardzo zależy aby Maluszek urodził się jednak w tym roku a nie w styczniu. Chciałabym, jak Bóg da, jak najszybciej drugą dzidzię i nie chciałabym aby Synek urodził się np. 1 stycznia 2017 a druga dzidzia w grudniu 2017 roku czyli byliby tym samym rocznikiem, i dzieciom z klasy trzeba by było tłumaczyć, że nie są bliźniakami, i nie są też adoptowani itp... a dzieci zawsze wiercą dziurę w całymWszyscy w domu -
Ja nasze ubrania zazwyczaj piorę jasne z ciemnymi, bo ciężko mi nazbierać całą pralkę jasnych i muszę wymieszać
Z dziecięcymi będzie podobnie, z tym że ciemnych będzie za mało
My też od marca nic, za duży strach w nas był po stracie naszego pierwszego maleństwa. Teraz mój się boi, że zrobi małej krzywdę
Mój aniołek Lenka [*] 13.08.2015 (13tc) -
Zauważyłam, że na większości odzieży jaką się teraz kupuje jest napisane, żeby prać je ręcznie plus informacja, że nie wolno prać, wirować - najlepiej niech od razu producenci napiszą "załóż raz i wywal"... życie by mi przeleciało przez palce gdybym spędziła tyle godzin na pranie ręczne dla siebie,Synka,Męża. Ratuję się opcją w pralce 'pranie ręczne' ale ustawiam by nie wirowała więc sama wszystko ręcznie muszę wykręcać więc i tak pół biedy, że pralka odwala pół roboty. Wkurza mnie to niesamowicie, że na ciuchy w obecnych czasach trzeba tak chuchać i dmuchać a kiedyś były niezniszczalne. Ostatnio widziałam na filmiku jak kobitka poszła na swoje poprawiny w sukience swojej mamy sprzed 30 lat - stan idealny.