X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
Odpowiedz

Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Kokardka44 Autorytet

Wysłany: 22 września 2016, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej hej to tylko my tacy rozjuchani, że nadal się kochamy?:P gin tak naprawdę nie zabronił się kochać nawet do samej ciąży

Bo ja na złe, Reaguję źle...I kurczę się, w sobie zamykam...
    3i49roeqq35mjixs.png
    hchygov3vkk8ck9g.png
  • Dotty84 Autorytet

Wysłany: 22 września 2016, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krakuska wrote:
    Podobno połowa lekarzy w ogóle nie zleca tego badania w ciąży, bo i tak nie da się tego leczyć. Natomiast przed zajściem w ciążę poszłam specjalnie do ginekologa, żeby powiedział jakie badania należy zrobić przed rozpoczęciem starań - i tutaj uważam, ze absolutnie powinien mi to zlecić. Co jeśli byłabym w trakcie przechodzenia cytomegalii? Słowem nawet nie wspomniał o takiej chorobie! Poza tym warto wiedzieć, żeby unikać jakiegoś kontaktu ze skupiskiem dzieci, nie rozumiem dlaczego lekarze mają takie luzackie podejście do cmv.

Z tego co wiem, świeża cytomegalia to ryzyko poważnych wad płodu :/

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • Isia86 Autorytet

Wysłany: 22 września 2016, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kokardka44 wrote:
    hej hej to tylko my tacy rozjuchani, że nadal się kochamy?:P gin tak naprawdę nie zabronił się kochać nawet do samej ciąży
    nie tylko Wy ;)

Kokardka44 lubi tę wiadomość

14.01.2016 - [*] 8t3d ;(
    9.12.2016 - 38t1d - 3270g, 52cm :))
  • Dotty84 Autorytet

Wysłany: 22 września 2016, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kushina wrote:
    Gdzieś czytałam, że po 30. tygodniu igraszki nie są zalecane z tego powodu. Zresztą podejrzewam, że brzuch już jest tak duży, że i tak jest z tym ciężko :P
    Przy zdrowej, fizjologicznej ciąży można się pukać cały czas. Samo pukanie stety i niestety nie wywołuje porodu (o czym przekonamy się jeszcze w grudniu, próbując na wszystkie sposoby wykurzyć malucha hihi )
    Także niech się mąż nie martwi :) Dla pewności mo raz zawsze spytacclekarza po badaniu, mój co wizytę mi powtarza, że możemy ale co z tego jak nam się nie chce :)

Madziula87 lubi tę wiadomość

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • Madziula87 Autorytet

Wysłany: 22 września 2016, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jedni mogą, a im się nie chce, drudzy chcą a nie mogą, jaka to niesprawiedliwość :P

Czy mogę wrzucić ciuszki kolorowe z białymi i uprać razem, czy w takich ubrnkach też pełno barwników i pozafarbuje wszystko? Lubię iść na skróty ;)

tb738ribfs156aj0.png
  • Isia86 Autorytet

Wysłany: 22 września 2016, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też mam ten dylemat co do prania ;) a w przyszłym tyg.chciałabym zacząć w końcu ogarniac pranie i prasowanie ;)

14.01.2016 - [*] 8t3d ;(
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 22 września 2016, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja prałam wszystkie ciuszki w rozmiarze 56 razem w 40' i nic nie farbowało

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Kokardka44 Autorytet

Wysłany: 22 września 2016, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    do dziewczyn, które biorą Euthyrox - musicie brać jakieś wit do tego? bo teraz endo mi przepisala w zwiazku z tym, że nie biorę już witamin to mam jodid i jakiś lek na bazie wit d3

Bo ja na złe, Reaguję źle...I kurczę się, w sobie zamykam...
    3i49roeqq35mjixs.png
    hchygov3vkk8ck9g.png
  • Madziula87 Autorytet

Wysłany: 22 września 2016, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jakby je potraktować 60 st? Przeżyją? ;) Pomimo, że robi się to samo, nie lubię prać ;)

tb738ribfs156aj0.png
  • Werix Autorytet

Wysłany: 22 września 2016, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nigdy nie piorę razem. Dwie bluzki narzeczonego spieprzyłam w ten sposób i od tego czasu nie ryzykuję. Czasem nawet jakiś nadruk na białej rzeczy może zafarbować inne białe ubrania.

17u9ha00otchcgqb.png
  • Isia86 Autorytet

Wysłany: 22 września 2016, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kokardka44 wrote:
    do dziewczyn, które biorą Euthyrox - musicie brać jakieś wit do tego? bo teraz endo mi przepisala w zwiazku z tym, że nie biorę już witamin to mam jodid i jakiś lek na bazie wit d3
    ja od początku ciąży przyjmuję jod, przepisała mi właśnie jodid, ale że w moich wit. jest jod to już dodatkowo nie muszę przyjmować samego jodu.

14.01.2016 - [*] 8t3d ;(
  • Madziula87 Autorytet

Wysłany: 22 września 2016, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Werix coś o tym wiem, a co najdziwniejsze nadal często tak robię :/ No nic, wrzucam białe, poźniej kolorowe, a na końcu ciemne.

tb738ribfs156aj0.png
  • Sea Ekspertka

Wysłany: 22 września 2016, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kokardka44 wrote:

Biorę euthyrox 125 i do tego zalecony prenatal classic ze względu na odpowiednią zawartość jodu i witaminy d3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2016, 20:45

• polkosia Autorytet

Wysłany: 22 września 2016, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja piorę oddzielnie białe (lub białe z jasnymi, pastelowymi kolorami), bo nie szarzeją, a ja ja nie cierpię takich "szarych" białych ubrań. Ale teraz są te płatki, to wychwytują ewentualne barwniki, więc można zaryzykować.

U nas "wykurzanie" seksem się nie udało, ale jestem pewna, że to zasługa pessara. Gdybyśmy nie zrezygnowali z seksu przy tej krótkiej wtedy szyjce, to urodziłabym wcześniaka, także ja nie ryzykuję.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2016, 20:57

emilkazozz lubi tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 22 września 2016, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BTW, u mnie dziś studniówka :D

baranosia, Madziula87, Izieth, Werix, Koska 88 lubią tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • Dobrawa Autorytet

Wysłany: 22 września 2016, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i u mnie stódniówka!
    no to swietujemy :D

polkosia, Izieth, Werix lubią tę wiadomość

Wszyscy w domu :)
  • Dobrawa Autorytet

Wysłany: 22 września 2016, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tam od początku piorę razem z naszymi ubraniami ale ciemne separuję od jasnych,inazej mam nie bałe tylko szarobiałe ubranka,co juz się zdarzyło niestety,teraz bardziej sie pilnuję

• Dobrawa Autorytet

Wysłany: 22 września 2016, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sea wrote:
    Mamy które tak jak ja mają poród na końcówkę grudnia - czy wolałybyście, aby dzidzia urodziła się jednak jeszcze w grudniu czy wolałybyście styczeń, czy bez znaczenia?
    Mi bardzo zależy aby Maluszek urodził się jednak w tym roku a nie w styczniu. Chciałabym, jak Bóg da, jak najszybciej drugą dzidzię i nie chciałabym aby Synek urodził się np. 1 stycznia 2017 a druga dzidzia w grudniu 2017 roku czyli byliby tym samym rocznikiem, i dzieciom z klasy trzeba by było tłumaczyć, że nie są bliźniakami, i nie są też adoptowani itp... a dzieci zawsze wiercą dziurę w całym :P
    stanowczo wolę grudzień :)

• Izieth Autorytet

Wysłany: 23 września 2016, 02:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nasze ubrania zazwyczaj piorę jasne z ciemnymi, bo ciężko mi nazbierać całą pralkę jasnych i muszę wymieszać ;) Z dziecięcymi będzie podobnie, z tym że ciemnych będzie za mało :)

My też od marca nic, za duży strach w nas był po stracie naszego pierwszego maleństwa. Teraz mój się boi, że zrobi małej krzywdę ;)

zem3anlif9kas3et.png
    zem3df9h3sl7c67r.png
    Mój aniołek Lenka [*] 13.08.2015 (13tc)
  • Sea Ekspertka

Wysłany: 23 września 2016, 06:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zauważyłam, że na większości odzieży jaką się teraz kupuje jest napisane, żeby prać je ręcznie plus informacja, że nie wolno prać, wirować - najlepiej niech od razu producenci napiszą "załóż raz i wywal"... życie by mi przeleciało przez palce gdybym spędziła tyle godzin na pranie ręczne dla siebie,Synka,Męża. Ratuję się opcją w pralce 'pranie ręczne' ale ustawiam by nie wirowała więc sama wszystko ręcznie muszę wykręcać więc i tak pół biedy, że pralka odwala pół roboty. Wkurza mnie to niesamowicie, że na ciuchy w obecnych czasach trzeba tak chuchać i dmuchać a kiedyś były niezniszczalne. Ostatnio widziałam na filmiku jak kobitka poszła na swoje poprawiny w sukience swojej mamy sprzed 30 lat - stan idealny.

‹‹ 778 779 780 781 782 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ