Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
Odpowiedz

Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Kokardka44 Autorytet

Wysłany: 22 września 2016, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej hej to tylko my tacy rozjuchani, że nadal się kochamy?:P gin tak naprawdę nie zabronił się kochać nawet do samej ciąży

Bo ja na złe, Reaguję źle...I kurczę się, w sobie zamykam...
    3i49roeqq35mjixs.png
    hchygov3vkk8ck9g.png
  • Dotty84 Autorytet

Wysłany: 22 września 2016, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krakuska wrote:
    Podobno połowa lekarzy w ogóle nie zleca tego badania w ciąży, bo i tak nie da się tego leczyć. Natomiast przed zajściem w ciążę poszłam specjalnie do ginekologa, żeby powiedział jakie badania należy zrobić przed rozpoczęciem starań - i tutaj uważam, ze absolutnie powinien mi to zlecić. Co jeśli byłabym w trakcie przechodzenia cytomegalii? Słowem nawet nie wspomniał o takiej chorobie! Poza tym warto wiedzieć, żeby unikać jakiegoś kontaktu ze skupiskiem dzieci, nie rozumiem dlaczego lekarze mają takie luzackie podejście do cmv.

Z tego co wiem, świeża cytomegalia to ryzyko poważnych wad płodu :/

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • Isia86 Autorytet

Wysłany: 22 września 2016, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kokardka44 wrote:
    hej hej to tylko my tacy rozjuchani, że nadal się kochamy?:P gin tak naprawdę nie zabronił się kochać nawet do samej ciąży
    nie tylko Wy ;)

Kokardka44 lubi tę wiadomość

14.01.2016 - [*] 8t3d ;(
    9.12.2016 - 38t1d - 3270g, 52cm :))
  • Dotty84 Autorytet

Wysłany: 22 września 2016, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kushina wrote:
    Gdzieś czytałam, że po 30. tygodniu igraszki nie są zalecane z tego powodu. Zresztą podejrzewam, że brzuch już jest tak duży, że i tak jest z tym ciężko :P
    Przy zdrowej, fizjologicznej ciąży można się pukać cały czas. Samo pukanie stety i niestety nie wywołuje porodu (o czym przekonamy się jeszcze w grudniu, próbując na wszystkie sposoby wykurzyć malucha hihi )
    Także niech się mąż nie martwi :) Dla pewności mo raz zawsze spytacclekarza po badaniu, mój co wizytę mi powtarza, że możemy ale co z tego jak nam się nie chce :)

Madziula87 lubi tę wiadomość

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • Madziula87 Autorytet

Wysłany: 22 września 2016, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jedni mogą, a im się nie chce, drudzy chcą a nie mogą, jaka to niesprawiedliwość :P

Czy mogę wrzucić ciuszki kolorowe z białymi i uprać razem, czy w takich ubrnkach też pełno barwników i pozafarbuje wszystko? Lubię iść na skróty ;)

tb738ribfs156aj0.png
  • Isia86 Autorytet

Wysłany: 22 września 2016, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też mam ten dylemat co do prania ;) a w przyszłym tyg.chciałabym zacząć w końcu ogarniac pranie i prasowanie ;)

14.01.2016 - [*] 8t3d ;(
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 22 września 2016, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja prałam wszystkie ciuszki w rozmiarze 56 razem w 40' i nic nie farbowało

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Kokardka44 Autorytet

Wysłany: 22 września 2016, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    do dziewczyn, które biorą Euthyrox - musicie brać jakieś wit do tego? bo teraz endo mi przepisala w zwiazku z tym, że nie biorę już witamin to mam jodid i jakiś lek na bazie wit d3

Bo ja na złe, Reaguję źle...I kurczę się, w sobie zamykam...
    3i49roeqq35mjixs.png
    hchygov3vkk8ck9g.png
  • Madziula87 Autorytet

Wysłany: 22 września 2016, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jakby je potraktować 60 st? Przeżyją? ;) Pomimo, że robi się to samo, nie lubię prać ;)

tb738ribfs156aj0.png
  • Werix Autorytet

Wysłany: 22 września 2016, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nigdy nie piorę razem. Dwie bluzki narzeczonego spieprzyłam w ten sposób i od tego czasu nie ryzykuję. Czasem nawet jakiś nadruk na białej rzeczy może zafarbować inne białe ubrania.

17u9ha00otchcgqb.png
  • Isia86 Autorytet

Wysłany: 22 września 2016, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kokardka44 wrote:
    do dziewczyn, które biorą Euthyrox - musicie brać jakieś wit do tego? bo teraz endo mi przepisala w zwiazku z tym, że nie biorę już witamin to mam jodid i jakiś lek na bazie wit d3
    ja od początku ciąży przyjmuję jod, przepisała mi właśnie jodid, ale że w moich wit. jest jod to już dodatkowo nie muszę przyjmować samego jodu.

14.01.2016 - [*] 8t3d ;(
  • Madziula87 Autorytet

Wysłany: 22 września 2016, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Werix coś o tym wiem, a co najdziwniejsze nadal często tak robię :/ No nic, wrzucam białe, poźniej kolorowe, a na końcu ciemne.

tb738ribfs156aj0.png
  • Sea Ekspertka

Wysłany: 22 września 2016, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kokardka44 wrote:

Biorę euthyrox 125 i do tego zalecony prenatal classic ze względu na odpowiednią zawartość jodu i witaminy d3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2016, 20:45

• polkosia Autorytet

Wysłany: 22 września 2016, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja piorę oddzielnie białe (lub białe z jasnymi, pastelowymi kolorami), bo nie szarzeją, a ja ja nie cierpię takich "szarych" białych ubrań. Ale teraz są te płatki, to wychwytują ewentualne barwniki, więc można zaryzykować.

U nas "wykurzanie" seksem się nie udało, ale jestem pewna, że to zasługa pessara. Gdybyśmy nie zrezygnowali z seksu przy tej krótkiej wtedy szyjce, to urodziłabym wcześniaka, także ja nie ryzykuję.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2016, 20:57

emilkazozz lubi tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 22 września 2016, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BTW, u mnie dziś studniówka :D

baranosia, Madziula87, Izieth, Werix, Koska 88 lubią tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • Dobrawa Autorytet

Wysłany: 22 września 2016, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i u mnie stódniówka!
    no to swietujemy :D

polkosia, Izieth, Werix lubią tę wiadomość

Wszyscy w domu :)
  • Dobrawa Autorytet

Wysłany: 22 września 2016, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tam od początku piorę razem z naszymi ubraniami ale ciemne separuję od jasnych,inazej mam nie bałe tylko szarobiałe ubranka,co juz się zdarzyło niestety,teraz bardziej sie pilnuję

• Dobrawa Autorytet

Wysłany: 22 września 2016, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sea wrote:
    Mamy które tak jak ja mają poród na końcówkę grudnia - czy wolałybyście, aby dzidzia urodziła się jednak jeszcze w grudniu czy wolałybyście styczeń, czy bez znaczenia?
    Mi bardzo zależy aby Maluszek urodził się jednak w tym roku a nie w styczniu. Chciałabym, jak Bóg da, jak najszybciej drugą dzidzię i nie chciałabym aby Synek urodził się np. 1 stycznia 2017 a druga dzidzia w grudniu 2017 roku czyli byliby tym samym rocznikiem, i dzieciom z klasy trzeba by było tłumaczyć, że nie są bliźniakami, i nie są też adoptowani itp... a dzieci zawsze wiercą dziurę w całym :P
    stanowczo wolę grudzień :)

• Izieth Autorytet

Wysłany: 23 września 2016, 02:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nasze ubrania zazwyczaj piorę jasne z ciemnymi, bo ciężko mi nazbierać całą pralkę jasnych i muszę wymieszać ;) Z dziecięcymi będzie podobnie, z tym że ciemnych będzie za mało :)

My też od marca nic, za duży strach w nas był po stracie naszego pierwszego maleństwa. Teraz mój się boi, że zrobi małej krzywdę ;)

zem3anlif9kas3et.png
    zem3df9h3sl7c67r.png
    Mój aniołek Lenka [*] 13.08.2015 (13tc)
  • Sea Ekspertka

Wysłany: 23 września 2016, 06:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zauważyłam, że na większości odzieży jaką się teraz kupuje jest napisane, żeby prać je ręcznie plus informacja, że nie wolno prać, wirować - najlepiej niech od razu producenci napiszą "załóż raz i wywal"... życie by mi przeleciało przez palce gdybym spędziła tyle godzin na pranie ręczne dla siebie,Synka,Męża. Ratuję się opcją w pralce 'pranie ręczne' ale ustawiam by nie wirowała więc sama wszystko ręcznie muszę wykręcać więc i tak pół biedy, że pralka odwala pół roboty. Wkurza mnie to niesamowicie, że na ciuchy w obecnych czasach trzeba tak chuchać i dmuchać a kiedyś były niezniszczalne. Ostatnio widziałam na filmiku jak kobitka poszła na swoje poprawiny w sukience swojej mamy sprzed 30 lat - stan idealny.

‹‹ 778 779 780 781 782 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ