Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Też mysle ze dużo zależy od wprawy w pobieraniu krwi.Raz miałam tak pobraną krew że dostalam krwotoku a ostatnio przy glukozie 3 wkłucia w jedno miejsce i nie było nawet śladu.
Martusiazabka, Izieth lubią tę wiadomość
3 IUI :(długi protokół 15.03 2015 punkcja 5 komórek ( 3 zarodki )18.03.2015 transfer 2 zarodków, Aniołek 7tc [*]
31.03.2016 punkcja, (13 zarodków)
5.04.2016 transfer 2 zarodków ( 4 śnieżynki),jedno
-
Te chusteczki wyłapujące działąją tak, że w razie czego kolor przechodzi tylko na nie czy robię najpierw jakiś test?
To prawda, siniaki i obolałość zależa od wprawy kobitki pobierającej, mam porównanie, na ogół babeczki wbijają igłę jak w masło i jest okay, ostatnio było czuć jak jedna prawie szarpie tą żyłą na dzień dobry i ręka bolała przez 3 dni.
Ja narazie wchodzę w wiatrówkę, zobaczymy czy wejdę w płaszcz, trzeba jakaś przymiarkę zrobić.
Werix, ale pędzisz jak burza, 8 miesiąc brzmi poważnieWerix lubi tę wiadomość
-
W jaki sposób liczycie miesiące ciąży?
Ja od początku trzymam się tego schematu:
1 miesiąc - 1-4 tydzień,
2 miesiąc - 5-8 tydzień,
3 miesiąc - 9-13 tydzień,
4 miesiąc - 14-17 tydzień,
5 miesiąc - 18-22 tydzień,
6 miesiąc - 23-27 tydzień,
7 miesiąc - 28-31 tydzień,
8 miesiąc - 32-35 tydzień,
9 miesiąc - 36-40 tydzień.
-
guerretenshi wrote:Czyli ogolnie rzecz biorac mozna sie seksic bez przerwy do konca? Bo nie wyobrazam sobie powiedziec "sorry, ale robimy 5 tygodni przerwy, a po porodzie kolejne 6". Gdzie nie mam pojecia jak przetrwamy polog chociaz pewnie dziecko bedzie na tyle zajmujace ze bedziemy padac na twarz i ten czas strzeli jak szalony.
No jak lekarz pozwala to można do samego końca
W połogu też niektóre dziewczyny się pukają, dla mnie to glupota - 6 tygodni to nie jest aż tak długo, a jednak bałabym się komplikacji... Nie mówiąc już o tym, że po moim porodzie nie mogłam normalnie usiąść na dupie przez 1,5 miesiąca...A normalny numerek po 10 miesiącach - wcześniej tak mnie bolało, że nie było mowy o penetracji...Już nie mówiąć o jakiejkolwiek przyjemności...Potem stopniowo się poprawiało i już jest tak jak przed porodem.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 września 2016, 15:29
Izieth lubi tę wiadomość
-
W środę byłam u promotora, zaakceptował moją pracę z drobnymi poprawkami, które naniosłam w czwartek. W czwartek wysłałam gotową pracę, a dziś rano dostaję telefon z pytaniem jak się czuję i z informacją że praca przeszła antyplagiat i w środę obrona. Nogi się pode mną ugięły i wzięłam się do roboty. Szybka akcja zdjęcia do dyplomu, drukowanie i oprawa pracy, a teraz siedzę i się uczę
Może to i dobrze że narzucił takie tempo nie będę siedzieć i się zamartwiać w nieskończoność bo nie ma na to czasuIzieth, Szczęśliwa Mamusia, Koska 88, Kokardka44 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Ja z seksem poczekam az ginka pozwoli. Zawsze sa inne sposoby
do tego tesknie za seksem bez przeszkadzajacego brzucha.
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/a52970bcfc5f.jpg
Dzisiejsze lowy z lumkaoglaszam ze wyprawka ubrankowa skonczona. Tylko jeszcze przewijak, komplecik kocyk i poduszka, zamowic kosmetyki i koniec
!
Szczęśliwa Mamusia, Izieth, Kaczorek, Werix lubią tę wiadomość
-
Z tym pobieraniem krwi to ja myślę, że wiele czynników się na to składa, aczkolwiek niekoniecznie powołanie. Chociaż czy ja wiem? Zaobserwowałam, że w placówce, do której chodzę na pobieranie, to jedna babeczka pobiera bezboleśnie, ekspresowo i NIGDY nie mam siniaka, czy zginam czy nie, czy uciskam czy nie... A jedna ZAWSZE ma jakiś kłopot. Potrafi się wbić i dopiero żyły szukać, a mnie wtedy siódme poty oblewają. Raz przez nią zasłabłam. Myślę, że najwięcej zależy od wprawy, chociaż w szpitalu jak byłam, to starsza pielęgniarka 3x mnie nakłuwała i nie dała rady, a przyszła młoda anestezjolog i od razu trafiła
Także może niektóre są wprawione, a inne mają "dobrą rękę" do tego, wszystko zależy
Niemniej, wierzę (a nieraz widzę i czuję), że niektóre tego kompletnie nie potrafią i to jest wk... Nie powinny tego robić.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 września 2016, 21:47
Martusiazabka, Izieth lubią tę wiadomość
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
Ja tam w połogu krwawiłam bardzo krótko, bo 2-3 tygodnie tylko, a dyskomfort miałam jedynie od szwów - jak się wchłonęły, to zapomniałam, że rodziłam. Na 5 tydzień po porodzie seks był, ale nieudany, bo strasznie się stresowałam czy dalej jestem tam "ciasna"
Nie mogłam dojść. Dopiero kolejna próba kilka tygodni później się udała
guerretenshi, Olcia..89 lubią tę wiadomość
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
Izieth wrote:Ja zawsze piorę z chusteczkami i jeszcze nic mi nie zafarbowało. Chyba działają, bo kilka razy zdarzyło się wyciągnąć zafarbowaną chusteczkę
Kiedyś prałam same białe fartuchy do pracy a chusteczkę wyjęłam zielonąIzieth lubi tę wiadomość
3 IUI :(długi protokół 15.03 2015 punkcja 5 komórek ( 3 zarodki )18.03.2015 transfer 2 zarodków, Aniołek 7tc [*]
31.03.2016 punkcja, (13 zarodków)
5.04.2016 transfer 2 zarodków ( 4 śnieżynki),jedno
-
Wybiegając w przyszłość, zastanawia mnie jeden temat. W internecie czytam, że aby być przedszkolakiem trzeba mieć ukończone 3 lata. Oznaczałoby to, że dzieci urodzone do hmm... sierpnia/września branego roku będą mogły iść do przedszkola w roku 2019 zaś dzieci urodzone tak jak nasze pociechy w grudniu będą mogły rozpocząć przedszkolną przygodę rok później,w 2020 roku? czy również w 2019 roku bo tylko rocznik się liczy? Wiecie coś na ten temat?