Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
To zależy od szkoły i przedszkola. Można się "dogadać" w niektórych miejscach, że dziecko rocznikowe pójdzie albo wcześniej albo później etc. U nas w pobliskim przedszkolu jest tak, że mamy dzieci z przełomów roków same wybierają grupy.Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
w wawie do przedszkola patrzą na rocznik, miesiąc nie ma znaczenia, liczą się punkty a za miesiąc urodzenia nie ma żadnych dodatkowych punktów czyli dziecko ze stycznia 2016 ma identyczne szanse jak dziecko z grudnia 2016
ale np. koleżanka w innym mieście cieszyła się, że ma córkę z pierwszej połowy roku bo mówiła, że dzięki temu większe ma szanse na przedszkole, więc nie wiem jak to tam działa
mogą też przyjąć dziecko jak ma skończone 2,5 roku ale pierwszeństwo mają 3 latki z danego rocznika, dopiero jak zostaną wolne miejsce to w dodatkowej rekrutacji można zgłosić 2,5 latkawianna lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny, fajna jest promocja w Smyku. Na ciuchy i buty Cool club. Najpierw wpisujemy RABAT25 i odlicza nam 25%, potem DZIECKO i odlicza nam 20% i jeszcze można się zapisać do programu Smyk i spółka i kolejne 10% nam odlicza.
Werix, Madziula87, Isia86 lubią tę wiadomość
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
Madziula87 wrote:Polkosia gdzie znajdę ten rabat z tego programu?
Dobra już sobie poradziałam, za 11 bodziaków, pajac, bluzę, sweterek, dresik i kombinezon zimowy dałam 250 zł, 210 w kieszeniDzięki wielkie Polkosia za info
polkosia lubi tę wiadomość
-
ja też kombinezon zimowy za 58 wyrwałam
używane na olx chodzą za około 50, więc chyba warto
polkosia lubi tę wiadomość
Nasze Aniołki [*] 06.07.15 8 tc, [*] 22.10.15 7 tc, [*] 19.09.18 7tc , 09.04.2019 CB, {*} 04.2020 7tc
PAI-1 homo, mthfr hetero
-
Okciakowa, mi nie. Mnie jedynie rwie spojenie, niezależnie od pozycji, ale u mnie to norma
Też się wczoraj obkupiliśmy w Smyk, ale dla Klementynki. Dla Matyldy już mam masę tych szmatekOkciakowa lubi tę wiadomość
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
Jak leżę to nic mnie nie boli. Tylko spojenie mi doskwiera jak wstaję albo długo chodzę.
Też może obczaję co tam ciekawego w smyku. Byłam stacjonarnie to śliczne mają ubranka. Tylko bez promocji drogie.
Jestem dziś wykończona. Wsadzaliśmy krzaki w ogrodzie i jeszcze po galerii łaziliśmy. Zaraz mi spojenie odpadnie. -
nick nieaktualny
-
Werix niby taj tylko niektóre bóle nie powinny być bagatelizowane bo mogą oznaczać odklejanie się łożyska i przedwczesny poród...
Zazdroszczę tej sesjimacie w studio czy w plenerze? My chcemy w październiku jesienną w plenerze
Werix lubi tę wiadomość
-
To fakt. A z drugiej nie można dać się zwariować. Eh, byle do 38 tc i rodzić można. Do tego czasu trzeba kierować się intuicją, odpoczywać kiedy trzeba i sprawdzać kiedy się niepokoimy.
Sesję mam sama (partner nie lubi takich klimatów i nie chciałam go zmuszać) i w studio. Bardzo chciałam mieć zdjęcia w zwiewnej sukience, a na dworzu coraz zimniej i nie chcę żeby mnie przewiało.polkosia, Iva79 lubią tę wiadomość
-
Jeszcze 7 tygodni sciskac nogi. Mnie dzis taki bol zlapal ze masakra. Rwa, skurcz lydki, ciezki brzuch, potem przepowiadajace. Czas spac i odpoczac. Szafa mlodego zapchana, 5 pazdziernika bedzie paczka w aptece do odbioru
8 skrecimy mebelki
Werix, Iva79 lubią tę wiadomość