X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
Odpowiedz

Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 22 września 2016, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Okropna noc za mną. Obudziłam się o 2 siku i nie mogłam zasnąć. Od 3 do 4 oglądałam tv i dopiero padłam, żeby obudzić się o 6:30...

Smarkam się, mam chrypkę masakra jakaś...

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 22 września 2016, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od dziś Lovela w Biedronce http://www.biedronka.pl/pl/product,id,28699,name,lovela

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Fuksja90 Autorytet

Wysłany: 22 września 2016, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Werix wrote:
    Fuksja, dzieciaczek może się czasem przestraszyć własnych rączek, bo nie do końca zdaje sobie sprawę z tego, że to jego :D ale co dziecko, to inne upodobania. Jak będzie lubił owijanie, to w tetrę go opatulisz ;)

Zawsze jest jakieś rozwiązanie ;)

• Dotty84 Autorytet

Wysłany: 22 września 2016, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krakuska wrote:
    Cześć dziewczynki :) ja dalej nie mam stałego łącza, więc jestem tu teraz sporadycznie. Ale miałam dziś usg 3 trym., maluszek się ładnie rozwija i waży juź 1575 g, czyli jest większy o ok. półtora tygodnia :) lekarka dopatrzyła sie nawet 4-mm włosków na usg! <3 szyjka 43 mm, więc odetchnęłam z ulgą. Twardnienia brzucha mam kilka dziennie, w sumie tak samo jak kilka tyg temu.

Z innych wieści, Zrobiłam sobie z ciekawości badania na cytomegalię, wyszło igg dodatnie, igm ujemne, a więc przebyłam zakażenie w przeszłości. Prawdopodobnie odległej, ale nie da się całkiem wykluczyć zarażenia na początku ciąży, bo testy na awidność nie sięgają tak "daleko". Trochę mi to spędzało sen z powiek, ale lekarka uspokaja że to raczej stara sprawa. No i nic nie zrobię, więc nie ma co się martwić już teraz.

Większość społeczeństwa przechodzi cytomegalię w dzieciństwie, więc statystyki sa po Twojej stronie :D Aczkolwiek dziwne to, że lekarz nie zlecił Ci badania w pierwszym trymestrze... Na wszelki wypadek powinni przebadać maluszka po porodzie, choć tak jak mówiłam --> 95% że to zakażenie z dzieciństwa :)

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • anna123 Autorytet

Wysłany: 22 września 2016, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry babeczki. Witamy sie w 30tygodniu :) czas leci nie ublaganie. Trza sobie jakos dzien zaplanowac :)

Werix, Iva79, cudek2 lubią tę wiadomość

j36regz209hdv9cb.png
  • Martusiazabka Autorytet

Wysłany: 22 września 2016, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W selgrosie jest lovela proszek 5kg + płyn do płukania 2l w zestawie za nie całe 40zł. Bardziej się opłaca niż w biedronce

oar8skjo4squlk4t.png

h84f3e5e51n59t97.png

f2wli09kez578bel.png
  • anna123 Autorytet

Wysłany: 22 września 2016, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pod warunkiem ze sie ma w okolicy selgrosa. Ja dostaje oferty ale sklepu takiego nie mam

baranosia lubi tę wiadomość

j36regz209hdv9cb.png
  • RybusiaB Przyjaciółka

Wysłany: 22 września 2016, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja w ten piękny poranek:)

Musze się wybrać do biedry po ten płyn bo proszek już mam.

Dziewczyny afta mi się zrobiła, nie wiecie czy to groźne i czy mogę czymś smarować?

nzjd3e3k11gx2zsw.png
  • Krakuska Autorytet

Wysłany: 22 września 2016, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dotty84 wrote:
    Większość społeczeństwa przechodzi cytomegalię w dzieciństwie, więc statystyki sa po Twojej stronie :D Aczkolwiek dziwne to, że lekarz nie zlecił Ci badania w pierwszym trymestrze... Na wszelki wypadek powinni przebadać maluszka po porodzie, choć tak jak mówiłam --> 95% że to zakażenie z dzieciństwa :)

Podobno połowa lekarzy w ogóle nie zleca tego badania w ciąży, bo i tak nie da się tego leczyć. Natomiast przed zajściem w ciążę poszłam specjalnie do ginekologa, żeby powiedział jakie badania należy zrobić przed rozpoczęciem starań - i tutaj uważam, ze absolutnie powinien mi to zlecić. Co jeśli byłabym w trakcie przechodzenia cytomegalii? Słowem nawet nie wspomniał o takiej chorobie! Poza tym warto wiedzieć, żeby unikać jakiegoś kontaktu ze skupiskiem dzieci, nie rozumiem dlaczego lekarze mają takie luzackie podejście do cmv.

mjvyanli3sn49jip.png
    relgs65ghndjbduu.png

Beta hcg:
    13.02 - 248
    16.02 - 872
    22.02 - 6184
  • anna123 Autorytet

Wysłany: 22 września 2016, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na afty przed ciaza uzywalam dezaftan med byl swietny. Pozniej po wizycie u dentysty bedac juz w ciazy znow mi sie zrobila i tylko raz go uzylam i zalowalam bo zaczal mnie strasznie brzuch bolec. Podejrzewam ze to po tym bo juz wiecej go nie uzylam-balam sie o malenstwo. Nie mam pojecia czy sa jakies srodki na afte w ciazy.

j36regz209hdv9cb.png
  • Werix Autorytet

Wysłany: 22 września 2016, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nita, pisząc o wyrzuceniu miałam właśnie na myśli taki kosz na ubrania, które potem oddają np. do domów dziecka ;)

Ja afty nigdy niczym nie ruszałam. Po kilku dniach znikała sama.

My nie kochamy się od 2 miesięcy, a najbliższe szaleństwa czekają nas przy próbach wywołania porodu.

Iva79 lubi tę wiadomość

17u9ha00otchcgqb.png
  • RybusiaB Przyjaciółka

Wysłany: 22 września 2016, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Werix wrote:
    My nie kochamy się od 2 miesięcy, a najbliższe szaleństwa czekają nas przy próbach wywołania porodu.

U nas od marca nic....

Martusiazabka, Izieth lubią tę wiadomość

nzjd3e3k11gx2zsw.png
  • Madziula87 Autorytet

Wysłany: 22 września 2016, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doberek:)

Piekę schab, nastawiam żurek i uciekam łapać witamine D3.

Jeśli jesteśmy przy igraszkach, do którego tygodnia ciąży można spokojnie wspólżyć, a kiedy już wywoółuje przedwczesny poród?

Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość

tb738ribfs156aj0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 września 2016, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziula87 wrote:
    Doberek:)

Piekę schab, nastawiam żurek i uciekam łapać witamine D3.

Jeśli jesteśmy przy igraszkach, do którego tygodnia ciąży można spokojnie wspólżyć, a kiedy już wywoółuje przedwczesny poród?

Gdzieś czytałam, że po 30. tygodniu igraszki nie są zalecane z tego powodu. Zresztą podejrzewam, że brzuch już jest tak duży, że i tak jest z tym ciężko :P

• Koska 88 Autorytet

Wysłany: 22 września 2016, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Perl co u Ciebie? Mam nadzieje, ze wszystko ok .
    Ja mam zakaz od lekarza na zbliżenia, a maz dzisiaj wraca wreszcie :)

bl9cvcqgs911kctx.png
  • Nulka Autorytet

Wysłany: 22 września 2016, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :) Za mną ciężka noc :( Wieczorem miałąm wrażenie, że w ciągu dnia zjadłam coś co sie nie do końca przyjęło, bo czułam jak mi "jeździ" po żołądku i jakos bym z tym zyła gdybym przed 22 nie dostała jeszcze bóli podbrzusza promieniujących do krzyża (średnio co 1-2 min i trwały 20 sek)... Wystraszyłam sie nie na żarty ale na szczęście po ok 90 min ustały...
    Za to dzis z czystym sumieniem się lenie ;)

👩🏻1992 🧔🏻‍♂️1989
    💕2010 💍💒2011

🧑🏻‍🦱11.2011 M 🩵 CC 2750g
    👧🏻11.2016 M 🩷 CC 2670g
    👧🏻12.2019 M 🩷 CC 2950g
    👶🏻 01.2025 A 🩷 CC 2410g

age.png
  • Nulka Autorytet

Wysłany: 22 września 2016, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa Mamusia wrote:
    Perl Dopiero co wyczytałam , i jak tam dziś zaciskaj nogi kochana , i poproś maleństwo aby poczekało jeszcze trochę .

Nulka Kochana też tam kruszynkę poproś aby poczekała trochę , jejciu u was juz 31 tc ale to minęło nawet nie wiesz kochana , ile bym dała aby byc juz w 38 tc , ciąża donoszona i niech się dzieje co chce .

A u nas ziąb i kolejny dzień zalatany już nam dość , czasami żałuję na prawdę że nie mam prawa jazdy bo to chodzenie już du .. , że tak powiem mi wychodzi , już mi kochane ciężko nogi i stopy mnie bolą a co będzie później jak urośniemy , pewnie zastanawiacie się dlaczego nie zrobię tego prawka po prostu się boję , i to panicznie sie boję że zginę w wypadku , kiedyś z dziećmi pojechaliśmy w odwiedziny do takiej cioci mojego męża i jechał taki Pan , i tak szybko jechał że myślałam , że się nie zatrzyma i uderzy przestraszyłam się wtedy bardzo , i nam to do dziś boję się nawet samochodu jak wyjeżdża z danej posiadłości , to za dużo dla mnie mąż na tylko prawo jazdy . A tak to samopoczucie dobre i zachcianki m przeróżne :) .

Szczęscliwa tez Ci przeleci nawet nie będziesz wiedziała kiedy ;) Zobacz juz zaraz II trymestr :D

👩🏻1992 🧔🏻‍♂️1989
    💕2010 💍💒2011

🧑🏻‍🦱11.2011 M 🩵 CC 2750g
    👧🏻11.2016 M 🩷 CC 2670g
    👧🏻12.2019 M 🩷 CC 2950g
    👶🏻 01.2025 A 🩷 CC 2410g

age.png
  • Madziula87 Autorytet

Wysłany: 22 września 2016, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kushina wrote:
    Gdzieś czytałam, że po 30. tygodniu igraszki nie są zalecane z tego powodu. Zresztą podejrzewam, że brzuch już jest tak duży, że i tak jest z tym ciężko :P

O jej, to lada chwila, mąż będzie niepocieszony ;)

Szczęśliwa zleci i Tobie raz dwa, a prawo jazdy faktycznie by Ci ułatwiło życie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2016, 11:22

tb738ribfs156aj0.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 22 września 2016, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My np na początku mieliśmy zakaz igraszek, a później lekarz pozwolił ale zalecił prezerwatywy żeby nie kusić losu, bo sperma może wywołać poród. Dopiero pod koniec ciąży zrezygnujemy z gumek- swoją drogą myślałam, że w ciąży będzie seks bez zabezpieczeń, a tu o trza gumek używać :D

Werix, Koska 88 lubią tę wiadomość

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 22 września 2016, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam dziś u położnej- temat dieta matki karmiącej. Wg niej przez pierwszy miesiąc kategoryczna dieta jest konieczna i dopiero potem powoli wprowadzamy nowe produkty. Ale chyba bardziej posłucham się Was niż położnej :) będę po prostu obserwować dziecko i tyle gdy coś się będzie działo wprowadzę dietę i tyle.

polkosia lubi tę wiadomość

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
‹‹ 776 777 778 779 780 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ