SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA PŁODNOŚĆ   

Jak pierwsze 60 dni mogą zwiększyć Twoje szanse na ciążę?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
Odpowiedz

Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 22 września 2016, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Okropna noc za mną. Obudziłam się o 2 siku i nie mogłam zasnąć. Od 3 do 4 oglądałam tv i dopiero padłam, żeby obudzić się o 6:30...

Smarkam się, mam chrypkę masakra jakaś...

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 22 września 2016, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od dziś Lovela w Biedronce http://www.biedronka.pl/pl/product,id,28699,name,lovela

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Fuksja90 Autorytet

Wysłany: 22 września 2016, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Werix wrote:
    Fuksja, dzieciaczek może się czasem przestraszyć własnych rączek, bo nie do końca zdaje sobie sprawę z tego, że to jego :D ale co dziecko, to inne upodobania. Jak będzie lubił owijanie, to w tetrę go opatulisz ;)

Zawsze jest jakieś rozwiązanie ;)

• Dotty84 Autorytet

Wysłany: 22 września 2016, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krakuska wrote:
    Cześć dziewczynki :) ja dalej nie mam stałego łącza, więc jestem tu teraz sporadycznie. Ale miałam dziś usg 3 trym., maluszek się ładnie rozwija i waży juź 1575 g, czyli jest większy o ok. półtora tygodnia :) lekarka dopatrzyła sie nawet 4-mm włosków na usg! <3 szyjka 43 mm, więc odetchnęłam z ulgą. Twardnienia brzucha mam kilka dziennie, w sumie tak samo jak kilka tyg temu.

Z innych wieści, Zrobiłam sobie z ciekawości badania na cytomegalię, wyszło igg dodatnie, igm ujemne, a więc przebyłam zakażenie w przeszłości. Prawdopodobnie odległej, ale nie da się całkiem wykluczyć zarażenia na początku ciąży, bo testy na awidność nie sięgają tak "daleko". Trochę mi to spędzało sen z powiek, ale lekarka uspokaja że to raczej stara sprawa. No i nic nie zrobię, więc nie ma co się martwić już teraz.

Większość społeczeństwa przechodzi cytomegalię w dzieciństwie, więc statystyki sa po Twojej stronie :D Aczkolwiek dziwne to, że lekarz nie zlecił Ci badania w pierwszym trymestrze... Na wszelki wypadek powinni przebadać maluszka po porodzie, choć tak jak mówiłam --> 95% że to zakażenie z dzieciństwa :)

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • anna123 Autorytet

Wysłany: 22 września 2016, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry babeczki. Witamy sie w 30tygodniu :) czas leci nie ublaganie. Trza sobie jakos dzien zaplanowac :)

Werix, Iva79, cudek2 lubią tę wiadomość

j36regz209hdv9cb.png
  • Martusiazabka Autorytet

Wysłany: 22 września 2016, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W selgrosie jest lovela proszek 5kg + płyn do płukania 2l w zestawie za nie całe 40zł. Bardziej się opłaca niż w biedronce

oar8skjo4squlk4t.png

h84f3e5e51n59t97.png

f2wli09kez578bel.png
  • anna123 Autorytet

Wysłany: 22 września 2016, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pod warunkiem ze sie ma w okolicy selgrosa. Ja dostaje oferty ale sklepu takiego nie mam

baranosia lubi tę wiadomość

j36regz209hdv9cb.png
  • RybusiaB Przyjaciółka

Wysłany: 22 września 2016, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja w ten piękny poranek:)

Musze się wybrać do biedry po ten płyn bo proszek już mam.

Dziewczyny afta mi się zrobiła, nie wiecie czy to groźne i czy mogę czymś smarować?

nzjd3e3k11gx2zsw.png
  • Krakuska Autorytet

Wysłany: 22 września 2016, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dotty84 wrote:
    Większość społeczeństwa przechodzi cytomegalię w dzieciństwie, więc statystyki sa po Twojej stronie :D Aczkolwiek dziwne to, że lekarz nie zlecił Ci badania w pierwszym trymestrze... Na wszelki wypadek powinni przebadać maluszka po porodzie, choć tak jak mówiłam --> 95% że to zakażenie z dzieciństwa :)

Podobno połowa lekarzy w ogóle nie zleca tego badania w ciąży, bo i tak nie da się tego leczyć. Natomiast przed zajściem w ciążę poszłam specjalnie do ginekologa, żeby powiedział jakie badania należy zrobić przed rozpoczęciem starań - i tutaj uważam, ze absolutnie powinien mi to zlecić. Co jeśli byłabym w trakcie przechodzenia cytomegalii? Słowem nawet nie wspomniał o takiej chorobie! Poza tym warto wiedzieć, żeby unikać jakiegoś kontaktu ze skupiskiem dzieci, nie rozumiem dlaczego lekarze mają takie luzackie podejście do cmv.

mjvyanli3sn49jip.png
    relgs65ghndjbduu.png

Beta hcg:
    13.02 - 248
    16.02 - 872
    22.02 - 6184
  • anna123 Autorytet

Wysłany: 22 września 2016, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na afty przed ciaza uzywalam dezaftan med byl swietny. Pozniej po wizycie u dentysty bedac juz w ciazy znow mi sie zrobila i tylko raz go uzylam i zalowalam bo zaczal mnie strasznie brzuch bolec. Podejrzewam ze to po tym bo juz wiecej go nie uzylam-balam sie o malenstwo. Nie mam pojecia czy sa jakies srodki na afte w ciazy.

j36regz209hdv9cb.png
  • Werix Autorytet

Wysłany: 22 września 2016, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nita, pisząc o wyrzuceniu miałam właśnie na myśli taki kosz na ubrania, które potem oddają np. do domów dziecka ;)

Ja afty nigdy niczym nie ruszałam. Po kilku dniach znikała sama.

My nie kochamy się od 2 miesięcy, a najbliższe szaleństwa czekają nas przy próbach wywołania porodu.

Iva79 lubi tę wiadomość

17u9ha00otchcgqb.png
  • RybusiaB Przyjaciółka

Wysłany: 22 września 2016, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Werix wrote:
    My nie kochamy się od 2 miesięcy, a najbliższe szaleństwa czekają nas przy próbach wywołania porodu.

U nas od marca nic....

Martusiazabka, Izieth lubią tę wiadomość

nzjd3e3k11gx2zsw.png
  • Madziula87 Autorytet

Wysłany: 22 września 2016, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doberek:)

Piekę schab, nastawiam żurek i uciekam łapać witamine D3.

Jeśli jesteśmy przy igraszkach, do którego tygodnia ciąży można spokojnie wspólżyć, a kiedy już wywoółuje przedwczesny poród?

Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość

tb738ribfs156aj0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 września 2016, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziula87 wrote:
    Doberek:)

Piekę schab, nastawiam żurek i uciekam łapać witamine D3.

Jeśli jesteśmy przy igraszkach, do którego tygodnia ciąży można spokojnie wspólżyć, a kiedy już wywoółuje przedwczesny poród?

Gdzieś czytałam, że po 30. tygodniu igraszki nie są zalecane z tego powodu. Zresztą podejrzewam, że brzuch już jest tak duży, że i tak jest z tym ciężko :P

• Koska 88 Autorytet

Wysłany: 22 września 2016, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Perl co u Ciebie? Mam nadzieje, ze wszystko ok .
    Ja mam zakaz od lekarza na zbliżenia, a maz dzisiaj wraca wreszcie :)

bl9cvcqgs911kctx.png
  • Nulka Autorytet

Wysłany: 22 września 2016, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :) Za mną ciężka noc :( Wieczorem miałąm wrażenie, że w ciągu dnia zjadłam coś co sie nie do końca przyjęło, bo czułam jak mi "jeździ" po żołądku i jakos bym z tym zyła gdybym przed 22 nie dostała jeszcze bóli podbrzusza promieniujących do krzyża (średnio co 1-2 min i trwały 20 sek)... Wystraszyłam sie nie na żarty ale na szczęście po ok 90 min ustały...
    Za to dzis z czystym sumieniem się lenie ;)

👩🏻1992 🧔🏻‍♂️1989
    💕2010 💍💒2011

🧑🏻‍🦱11.2011 M 🩵 CC 2750g
    👧🏻11.2016 M 🩷 CC 2670g
    👧🏻12.2019 M 🩷 CC 2950g
    👶🏻 01.2025 A 🩷 CC 2410g

age.png
  • Nulka Autorytet

Wysłany: 22 września 2016, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa Mamusia wrote:
    Perl Dopiero co wyczytałam , i jak tam dziś zaciskaj nogi kochana , i poproś maleństwo aby poczekało jeszcze trochę .

Nulka Kochana też tam kruszynkę poproś aby poczekała trochę , jejciu u was juz 31 tc ale to minęło nawet nie wiesz kochana , ile bym dała aby byc juz w 38 tc , ciąża donoszona i niech się dzieje co chce .

A u nas ziąb i kolejny dzień zalatany już nam dość , czasami żałuję na prawdę że nie mam prawa jazdy bo to chodzenie już du .. , że tak powiem mi wychodzi , już mi kochane ciężko nogi i stopy mnie bolą a co będzie później jak urośniemy , pewnie zastanawiacie się dlaczego nie zrobię tego prawka po prostu się boję , i to panicznie sie boję że zginę w wypadku , kiedyś z dziećmi pojechaliśmy w odwiedziny do takiej cioci mojego męża i jechał taki Pan , i tak szybko jechał że myślałam , że się nie zatrzyma i uderzy przestraszyłam się wtedy bardzo , i nam to do dziś boję się nawet samochodu jak wyjeżdża z danej posiadłości , to za dużo dla mnie mąż na tylko prawo jazdy . A tak to samopoczucie dobre i zachcianki m przeróżne :) .

Szczęscliwa tez Ci przeleci nawet nie będziesz wiedziała kiedy ;) Zobacz juz zaraz II trymestr :D

👩🏻1992 🧔🏻‍♂️1989
    💕2010 💍💒2011

🧑🏻‍🦱11.2011 M 🩵 CC 2750g
    👧🏻11.2016 M 🩷 CC 2670g
    👧🏻12.2019 M 🩷 CC 2950g
    👶🏻 01.2025 A 🩷 CC 2410g

age.png
  • Madziula87 Autorytet

Wysłany: 22 września 2016, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kushina wrote:
    Gdzieś czytałam, że po 30. tygodniu igraszki nie są zalecane z tego powodu. Zresztą podejrzewam, że brzuch już jest tak duży, że i tak jest z tym ciężko :P

O jej, to lada chwila, mąż będzie niepocieszony ;)

Szczęśliwa zleci i Tobie raz dwa, a prawo jazdy faktycznie by Ci ułatwiło życie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2016, 11:22

tb738ribfs156aj0.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 22 września 2016, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My np na początku mieliśmy zakaz igraszek, a później lekarz pozwolił ale zalecił prezerwatywy żeby nie kusić losu, bo sperma może wywołać poród. Dopiero pod koniec ciąży zrezygnujemy z gumek- swoją drogą myślałam, że w ciąży będzie seks bez zabezpieczeń, a tu o trza gumek używać :D

Werix, Koska 88 lubią tę wiadomość

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 22 września 2016, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam dziś u położnej- temat dieta matki karmiącej. Wg niej przez pierwszy miesiąc kategoryczna dieta jest konieczna i dopiero potem powoli wprowadzamy nowe produkty. Ale chyba bardziej posłucham się Was niż położnej :) będę po prostu obserwować dziecko i tyle gdy coś się będzie działo wprowadzę dietę i tyle.

polkosia lubi tę wiadomość

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
‹‹ 776 777 778 779 780 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ