Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej kochane;)
Perl najważniejsze że jesteś na obserwacji i jesteś bezpieczna :*!
Baranosia uważaj na siebie. Ja tez ostatnio mało w auto nie wjechałam:/
Ja dzisiaj rożek zamówiłam do spania;)
Ale duże juz są nasze dzieciaczki;)
Chwalicie się brzuszkami
To ja dzisiaj z Alkiem28+0
Polarisa90, Martusiazabka, polkosia, Madziula87, Werix, cudek2, Izieth, Iva79 lubią tę wiadomość
-
My z Polkosia ja zamykamy
Choc nie sadze bym urodzila ostatnia,obstawiam raczej 36-38 tyd ien u siebie.
Trzeba sie pospieszyc z przygotowaniami.
Ja chyba bede otulala w taka wielka tetre,juz ja kupilam i do tego albo kolderka ,albo cieply koc + termofory( tutaj tak sie robi)Wszyscy w domu -
Ja też czuję, że będzie wcześniej - za dużo wysiłku przy Klementynce. Szyjka nie podoła. Byle do końca listopada
W grudniu mogę rodzić każdego dnia, chociaż najbardziej chciałabym jak najpóźniej, wiadomo.
Też planuję rożek + kocyk ewentualnie.
Duże te Wasze dzieciaczki!Dobrawa lubi tę wiadomość
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
Olcia zakochałam się w tym kaczorku, cudny jest
To chyba Twój ulubiony kolor sądząc po pokoju
Ja też wczoraj miałam spięcie z Panem taksówkarzem, tak baran stanąl, że zablowował przejazd, stwierdził, że by jeszcze tirem tam przejechał haha, oczywiście "zawodowemu kierowcy " nawet skręcić kołem się nie chce, a ty porysuj dwa samochody, bo on by przejechał, nienawidzę gdy facet myśli, że jest lepszy za kólkiem niż babka, na szczęście straż miejska przybyła z odsieczą, bo debil chyba by się nie ruszył.
I tak z naszej listy zrobi się bęben maszyny losującejCiekawe kiedy mnie los wylosuje, coś czuję, że po terminie.
Olcia..89 lubi tę wiadomość
-
Cześć dziewczynki
ja dalej nie mam stałego łącza, więc jestem tu teraz sporadycznie. Ale miałam dziś usg 3 trym., maluszek się ładnie rozwija i waży juź 1575 g, czyli jest większy o ok. półtora tygodnia
lekarka dopatrzyła sie nawet 4-mm włosków na usg!
szyjka 43 mm, więc odetchnęłam z ulgą. Twardnienia brzucha mam kilka dziennie, w sumie tak samo jak kilka tyg temu.
Z innych wieści, Zrobiłam sobie z ciekawości badania na cytomegalię, wyszło igg dodatnie, igm ujemne, a więc przebyłam zakażenie w przeszłości. Prawdopodobnie odległej, ale nie da się całkiem wykluczyć zarażenia na początku ciąży, bo testy na awidność nie sięgają tak "daleko". Trochę mi to spędzało sen z powiek, ale lekarka uspokaja że to raczej stara sprawa. No i nic nie zrobię, więc nie ma co się martwić już teraz.Izieth, Olcia..89, Madziula87, polkosia, Werix, Isia86, Martusiazabka lubią tę wiadomość
-
Madziulka dokładnie
uwielbiam mięte
no i biel i szary
masakra z taksówkarzem:/ nic tylko wyjść i palnac mu w łeb!
Ja kupuje rożek ze wzgledu na to,że później posłuży jako okrycie dla malego;)
Ale dalej się zastanawiam jak w zimie ze spacerami. Będziecie ubieraly ciepły kombinezon plus śpiworek? Ciągle się zastanawiam
-
Ja na spacery mam przejściowy kombinezon i ciepły śpiwór lub na cieplejsze dni kołderkę.
W rożku można zamotać tak, że ręce nie są skrępowaneDo mnie śpiwór nie przemawia, bo rączki jednak są nie zakryte (w większości) i mam wrażenie, że marzną. Ja sama nakrywam się po szyję i nie cierpię uczucia zmarzniętych rąk jak się przebudzę w nocy
Ale to każdy ma inaczej. Mąż to nawet zimą w połowie odkryty śpi
Generalnie to my szybko się na zwykłą kołdrę przerzuciliśmy.
A ktoś używał otulacza/Woombie? Ja założyłam Klementynce tylko raz i tak się darła, że od razu schowałam na dno szafyTeraz będę próbować od początku zapinać w niego Matyldę. Ciekawe co ona na to
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
Na spacery mam kombinezon (z możliwością zrobienia śpiworka) + kocyk.
Włoski? A mi mówiła że nie da się stwierdzić ich obecności przez usg... co za oszustka
Ja chciałabym w terminie lub tak tydzień po być wylosowana. Wtedy jest szansa że się przeprowadzimy a ja zdążę ogarnąć się przed świętami.
Zaraz biorę się za jogę, a potem wyciągnę z szafy ubrania, których już nie noszę, żeby je wyrzucić.Iva79 lubi tę wiadomość
-
Olcia, wydaje mi się, że taki ciepły, zimowy kombinezon plus ciepły śpiwór to chyba jednak za grubo dla dziecka w wózku. Sądzę, że kombinezon plus jakiś kocyk będzie ok.
Werix, a nie możesz tych ubrań oddać gdzieś do jakiegoś charity shopu dla bezdomnych na przykład? Albo wrzucić do kontenera na zużyte ubrania, które potem idą do biednych rodzin?
U mnie noc koszmar. Myślałam, że umieram. Chyba nie wypróżniałam się do końca przez ostatnie kilka dni no i wczoraj w nocy poszłam do łazienki, usiadłam i zaczęły się jakieś dziwne skurcze, parcie na cały dół mojego ciała, macica, dół pleców, kość ogonowa... Nigdy czegoś takiego nie przeżyłam i nie wiem co to było. Trwało to chyba z godzinę i było co kilka minut. Dosłownie zaczęłam wyć z bólu na kibelku. Zawołałam męża a ten stoi i się gapi zaspany, jeszcze bardziej mnie wkurzył. W końcu zaczęłam się polewać ciepłą wodą i jakoś się wypróżniłam w bólach, no i wtedy trochę przestało boleć, ale to była trauma i najgorszemu wrogowi takiego bólu nie życzę.
Mam nadzieję, że to nie były żadne skurcze przedwczesne czy coś w tym stylu. Wystraszyłam się nie na żarty.Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2016, 07:50
Olcia..89 lubi tę wiadomość
-
Hej. Coraz gorzej sypiam
ale pocieszam sie ze jeszcze 6 tygodni i zabieramy sie za aktywnosc ulatwiajaca porod
juz tak blisko do mojej pereleczki
ale przez te wszystkie mysli, ciagle ruchy jakos spadlo mi libido. Jestem mega tulasem i szukam ciepla ale jak idzie dalej to sie blokuje i nie wiem co z tym zrobic. Biedny ten moj chlop.
Dzis przede wszystkim odpoczynek bo ostatnio przegielam z tym ogarnianiem do tego wczoraj caly dzien obieralam jablka i napychalam nimi sloiki w najrozniejszej postacji...
Wracajac do szczepien to ja nie chcialam, ale mlody szybko trafi do zlobka wiec uznalam ze lepiej go zabezpieczyc.