X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
Odpowiedz

Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • cudek2 Autorytet

Wysłany: 21 września 2016, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baranosia wrote:
    O kurde Cudek już przekroczone 1,5kg mega!

No ... rośnie bardzo... Jak dotrwam do 40 tyg to będzie ponad 4kg... przynajmniej tak twierdzi lekarz Szymi w 37 tyg i 0.dni miał 3260.

860iwn15jj88tkvr.png
    860i73sb9uiq88aj.png
  • Olcia..89 Ekspertka

Wysłany: 21 września 2016, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochane;)

Perl najważniejsze że jesteś na obserwacji i jesteś bezpieczna :*!

Baranosia uważaj na siebie. Ja tez ostatnio mało w auto nie wjechałam:/

Ja dzisiaj rożek zamówiłam do spania;)

Ale duże juz są nasze dzieciaczki;)

Chwalicie się brzuszkami ;)
    To ja dzisiaj z Alkiem ;) 28+0

cf6174273e13721dmed.jpg

Polarisa90, Martusiazabka, polkosia, Madziula87, Werix, cudek2, Izieth, Iva79 lubią tę wiadomość

eb795efb422758b1b7906ce4b420b9fe.png

Czekając na bąbelka... <3 :) :*
    Aniołek* 29.01.2015 (14tc)
    Aniołek* 17.12.2015 (8-9 tc)
  • Olcia..89 Ekspertka

Wysłany: 21 września 2016, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj byłam w trzech aldikach, bo szukałam kocyka z podusia miętowego ;) aż w końcu znalazłam 20 km od domu :P jest mega milusi :) <3!

40a05f4f0220e15cmed.png

Nie sadzilam, że kompletowanie wyprawki będzie takie przyjemne:P

polkosia, Madziula87, Koska 88, cudek2, Izieth, Iva79 lubią tę wiadomość

• kalina123 Autorytet

Wysłany: 21 września 2016, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cudek wynika z tego że rozpoczniesz naszą listę porodową :) o ile żadna tfu tfu się nie pośpieszy

82doroeqdnooy9dr.png
  • Dobrawa Autorytet

Wysłany: 21 września 2016, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My z Polkosia ja zamykamy ;)
    Choc nie sadze bym urodzila ostatnia,obstawiam raczej 36-38 tyd ien u siebie.
    Trzeba sie pospieszyc z przygotowaniami.
    Ja chyba bede otulala w taka wielka tetre,juz ja kupilam i do tego albo kolderka ,albo cieply koc + termofory( tutaj tak sie robi)

Wszyscy w domu :)
  • Dobrawa Autorytet

Wysłany: 21 września 2016, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olcia,podobne kocyki widzialam w biedronce latem,tylko inne zwierzatka :)

Olcia..89 lubi tę wiadomość

• polkosia Autorytet

Wysłany: 21 września 2016, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też czuję, że będzie wcześniej - za dużo wysiłku przy Klementynce. Szyjka nie podoła. Byle do końca listopada :) W grudniu mogę rodzić każdego dnia, chociaż najbardziej chciałabym jak najpóźniej, wiadomo.

Też planuję rożek + kocyk ewentualnie.

Duże te Wasze dzieciaczki! :)

Dobrawa lubi tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • Fuksja90 Autorytet

Wysłany: 21 września 2016, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja stawiam na śpiworek bo w nim dziecko ma wolne ręce i może poruszać nimi jak chce.

• Nita Autorytet

Wysłany: 21 września 2016, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupiłam dwa śpiworki, bardzo ładne. Jeden jest z motywem Kubusia Puchatka. Ale może jeszcze kupię rożek, tylko musiałabym gdzieś na eBay zamówić, bo w sklepach tutaj takich rożków nie sprzedają.

f6tvan2.png
    cb7wgov3drqp7e64.png

• cudek2 Autorytet

Wysłany: 21 września 2016, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No, na to wygląda.... byle nie przed 37 tyg.

Iva79 lubi tę wiadomość

860iwn15jj88tkvr.png
    860i73sb9uiq88aj.png
  • Werix Autorytet

Wysłany: 21 września 2016, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fuksja, dzieciaczek może się czasem przestraszyć własnych rączek, bo nie do końca zdaje sobie sprawę z tego, że to jego :D ale co dziecko, to inne upodobania. Jak będzie lubił owijanie, to w tetrę go opatulisz ;)

polkosia lubi tę wiadomość

17u9ha00otchcgqb.png
  • Madziula87 Autorytet

Wysłany: 21 września 2016, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olcia zakochałam się w tym kaczorku, cudny jest :) To chyba Twój ulubiony kolor sądząc po pokoju :D

Ja też wczoraj miałam spięcie z Panem taksówkarzem, tak baran stanąl, że zablowował przejazd, stwierdził, że by jeszcze tirem tam przejechał haha, oczywiście "zawodowemu kierowcy " nawet skręcić kołem się nie chce, a ty porysuj dwa samochody, bo on by przejechał, nienawidzę gdy facet myśli, że jest lepszy za kólkiem niż babka, na szczęście straż miejska przybyła z odsieczą, bo debil chyba by się nie ruszył.

I tak z naszej listy zrobi się bęben maszyny losującej ;) Ciekawe kiedy mnie los wylosuje, coś czuję, że po terminie.

tb738ribfs156aj0.png
  • Krakuska Autorytet

Wysłany: 21 września 2016, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczynki :) ja dalej nie mam stałego łącza, więc jestem tu teraz sporadycznie. Ale miałam dziś usg 3 trym., maluszek się ładnie rozwija i waży juź 1575 g, czyli jest większy o ok. półtora tygodnia :) lekarka dopatrzyła sie nawet 4-mm włosków na usg! <3 szyjka 43 mm, więc odetchnęłam z ulgą. Twardnienia brzucha mam kilka dziennie, w sumie tak samo jak kilka tyg temu.

Z innych wieści, Zrobiłam sobie z ciekawości badania na cytomegalię, wyszło igg dodatnie, igm ujemne, a więc przebyłam zakażenie w przeszłości. Prawdopodobnie odległej, ale nie da się całkiem wykluczyć zarażenia na początku ciąży, bo testy na awidność nie sięgają tak "daleko". Trochę mi to spędzało sen z powiek, ale lekarka uspokaja że to raczej stara sprawa. No i nic nie zrobię, więc nie ma co się martwić już teraz.

Izieth, Olcia..89, Madziula87, polkosia, Werix, Isia86, Martusiazabka lubią tę wiadomość

mjvyanli3sn49jip.png
    relgs65ghndjbduu.png

Beta hcg:
    13.02 - 248
    16.02 - 872
    22.02 - 6184
  • Dobrawa Autorytet

Wysłany: 21 września 2016, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesli chodzi o motanie i wolne raczki,to motac bede max 1,5 miesiaca potem to raczej luz wskazany

• Olcia..89 Ekspertka

Wysłany: 21 września 2016, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziulka dokładnie ;) uwielbiam mięte ;) no i biel i szary ;) masakra z taksówkarzem:/ nic tylko wyjść i palnac mu w łeb! ;)

Ja kupuje rożek ze wzgledu na to,że później posłuży jako okrycie dla malego;)

Ale dalej się zastanawiam jak w zimie ze spacerami. Będziecie ubieraly ciepły kombinezon plus śpiworek? Ciągle się zastanawiam :P

• Madziula87 Autorytet

Wysłany: 21 września 2016, 23:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo ładne połączenie, podoba mi się :) Czasami się cieszę, że nie jestem męzczyzną, bo właśnie tak bym załatwiła takiego idiotę ;) Ja myślałam, że ciepły kombinezon i ciepły koc na dwór wystarczy.

tb738ribfs156aj0.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 22 września 2016, 00:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na spacery mam przejściowy kombinezon i ciepły śpiwór lub na cieplejsze dni kołderkę.

W rożku można zamotać tak, że ręce nie są skrępowane :) Do mnie śpiwór nie przemawia, bo rączki jednak są nie zakryte (w większości) i mam wrażenie, że marzną. Ja sama nakrywam się po szyję i nie cierpię uczucia zmarzniętych rąk jak się przebudzę w nocy ;) Ale to każdy ma inaczej. Mąż to nawet zimą w połowie odkryty śpi :P Generalnie to my szybko się na zwykłą kołdrę przerzuciliśmy.

A ktoś używał otulacza/Woombie? Ja założyłam Klementynce tylko raz i tak się darła, że od razu schowałam na dno szafy :P Teraz będę próbować od początku zapinać w niego Matyldę. Ciekawe co ona na to :P

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • Werix Autorytet

Wysłany: 22 września 2016, 07:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na spacery mam kombinezon (z możliwością zrobienia śpiworka) + kocyk.

Włoski? A mi mówiła że nie da się stwierdzić ich obecności przez usg... co za oszustka ;)

Ja chciałabym w terminie lub tak tydzień po być wylosowana. Wtedy jest szansa że się przeprowadzimy a ja zdążę ogarnąć się przed świętami.

Zaraz biorę się za jogę, a potem wyciągnę z szafy ubrania, których już nie noszę, żeby je wyrzucić.

Iva79 lubi tę wiadomość

17u9ha00otchcgqb.png
  • Nita Autorytet

Wysłany: 22 września 2016, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olcia, wydaje mi się, że taki ciepły, zimowy kombinezon plus ciepły śpiwór to chyba jednak za grubo dla dziecka w wózku. Sądzę, że kombinezon plus jakiś kocyk będzie ok.

Werix, a nie możesz tych ubrań oddać gdzieś do jakiegoś charity shopu dla bezdomnych na przykład? Albo wrzucić do kontenera na zużyte ubrania, które potem idą do biednych rodzin?

U mnie noc koszmar. Myślałam, że umieram. Chyba nie wypróżniałam się do końca przez ostatnie kilka dni no i wczoraj w nocy poszłam do łazienki, usiadłam i zaczęły się jakieś dziwne skurcze, parcie na cały dół mojego ciała, macica, dół pleców, kość ogonowa... Nigdy czegoś takiego nie przeżyłam i nie wiem co to było. Trwało to chyba z godzinę i było co kilka minut. Dosłownie zaczęłam wyć z bólu na kibelku. Zawołałam męża a ten stoi i się gapi zaspany, jeszcze bardziej mnie wkurzył. W końcu zaczęłam się polewać ciepłą wodą i jakoś się wypróżniłam w bólach, no i wtedy trochę przestało boleć, ale to była trauma i najgorszemu wrogowi takiego bólu nie życzę.

Mam nadzieję, że to nie były żadne skurcze przedwczesne czy coś w tym stylu. Wystraszyłam się nie na żarty. :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2016, 07:50

f6tvan2.png
    cb7wgov3drqp7e64.png

• guerretenshi Autorytet

Wysłany: 22 września 2016, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Coraz gorzej sypiam :/ ale pocieszam sie ze jeszcze 6 tygodni i zabieramy sie za aktywnosc ulatwiajaca porod :D juz tak blisko do mojej pereleczki <3 ale przez te wszystkie mysli, ciagle ruchy jakos spadlo mi libido. Jestem mega tulasem i szukam ciepla ale jak idzie dalej to sie blokuje i nie wiem co z tym zrobic. Biedny ten moj chlop.
    Dzis przede wszystkim odpoczynek bo ostatnio przegielam z tym ogarnianiem do tego wczoraj caly dzien obieralam jablka i napychalam nimi sloiki w najrozniejszej postacji...
    Wracajac do szczepien to ja nie chcialam, ale mlody szybko trafi do zlobka wiec uznalam ze lepiej go zabezpieczyc.

13.01 pierwsze USG :)
    f2w3yx8dnbdwnm3w.png
    f2wlj44jcmeu4i3p.png
‹‹ 775 776 777 778 779 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ