SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA PŁODNOŚĆ   

Jak pierwsze 60 dni mogą zwiększyć Twoje szanse na ciążę?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
Odpowiedz

Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Werix Autorytet

Wysłany: 21 września 2016, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tego co czytałam w miejsce Euvaxu dostępne są (w aptekach) Hepavax, Energix i HBVAPRO.

Perl, leż i ściskaj nogi!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2016, 16:07

17u9ha00otchcgqb.png
  • Martusiazabka Autorytet

Wysłany: 21 września 2016, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, trzymam kciuki za wizytujace. Dajcie znać jak tam po :-)

Perl, trzymaj się!

h84f3e5e51n59t97.png

f2wli09kez578bel.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2016, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaraz zacznę gryźć i kopać... nasz cudowny sejm właśnie przepycha ustawę, która niby zaostrza procedury in vitro, a w praktyce właściwie je uniemożliwia, bo skoro możliwe będzie stworzenie tylko 1 zarodka za każdym razem, to szanse na ciążę spadają prawie do zera... Cofamy się do średniowiecza :(

http://natemat.pl/190343,koniec-marzen-o-dziecku-dla-tysiecy-par-sejm-szykuje-okrutne-prawo

• Isia86 Autorytet

Wysłany: 21 września 2016, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kushina nic nie mów... szkoda nerwów na to co się dzieje...
    ale zastanawiające jest to, że jeśli ktoś nie wierzy w Boga i jest mu bez różnicy co tam się dzieje z tymi zarodkami, itp. to czemu tym ludziom się uniemożliwia in vitro, podobnie zresztą z aborcją w przypadku gwałtu, śmiertelnej choroby płodu czy ciąży zagrażającej życiu kobiety... tego też nie jestem w stanie zrozumieć, że mają to zakazać jeśli już tego nie zrobili.
    tak się zastanawiam, gdzie tutaj są prawa kobiet? każdy ma swoje sumienie i sam powinien za siebie decydować, a nie kilkunastu "znawców" podejmuje za nas decyzje...
    ehhh :|

Perl 3maj się dzielnie i dzidzia niech się też Ciebei 3ma :) będzie wszystko dobrze :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2016, 17:02

Martusiazabka, Szczęśliwa Mamusia, Werix lubią tę wiadomość

14.01.2016 - [*] 8t3d ;(
    9.12.2016 - 38t1d - 3270g, 52cm :))
  • Nita Autorytet

Wysłany: 21 września 2016, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Perl, trzymam kciuki za was, oby maluszek sobie siedział spokojnie w brzuszku. Będzie dobrze :)

Moja znajoma dziś w Warszawie protestuje przeciw tej zaostrzonej ustawie antyaborcyjnej. Rzygam tym zacofanym PiSem. Życzyłabym sobie, żeby łapy wyjęli z kobiecych macic. Nie do pomyślenia jest, że stary, bezdzietny kawaler o wzroście krasnala ogrodowego, żyjący z kotem, rządzi całą Polską, kobiecymi macicami oraz ich sumieniem. Niedługo u nas będzie tak jak na Dominikanie, gdzie nawet za samoistne poronienie kobiety idą do więzienia. I tak w Polsce chcą już zabronić badań prenatalnych, więc witamy średniowiecze. Nóż się w kieszeni otwiera.
    No to sobie ulżyłam :D
    Idę na drzemkę.

kalina123, Martusiazabka, Werix, polkosia, Iva79, Nulka lubią tę wiadomość

f6tvan2.png
    cb7wgov3drqp7e64.png

• kalina123 Autorytet

Wysłany: 21 września 2016, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po usg :) córka dalej jest córką, waży 1443g i wszystko z nią ok :) lekki szok przeżyłam bo okazuje się że jest główką w dół a byłam pewna że czuję ją siedzącą ;) 4 tyg temu siedziała, nie mam pojęcia kiedy fiknęła i mam nadzieję że to tylko jednorazowy psikus dzisiaj i jeszcze fiknie ;)

Szczęśliwa Mamusia, baranosia, Madziula87, Werix, Martusiazabka, Izieth, RedLady, Iva79 lubią tę wiadomość

82doroeqdnooy9dr.png
  • Fuksja90 Autorytet

Wysłany: 21 września 2016, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Perl trzymaj się :)

Też nie rozumiem jak ta partia wygrała wybory i jestem przerażona tym co sobą reprezentuję ale usłyszałam kiedyś w pracy od współpracowników ,że ten co myśli zagłosował na PIS a reszta to bezmózgi.

• Okciakowa Ekspertka

Wysłany: 21 września 2016, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej laseczki :)
    U nas 31 tydzień, wczoraj byłam na USG- wszystko z małą ok :) Waży 1654 g :) Zrobił nam zdjęcie warg sromowych, żeby nie było wątpliwości :D
    Perl, trzymaj się Kochana.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2016, 17:37

Madziula87, Werix, Isia86, RedLady lubią tę wiadomość

3i49roeq4sgexhrq.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 21 września 2016, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Perl trzymam kciuki za Was :*

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Werix Autorytet

Wysłany: 21 września 2016, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale już duże te nasze szkraby! :) Ja wizytuję za dwa tygodnie i ciekawość mnie zjada, jak tam Danielek.

Ja tej ustawy nie rozumiem i jeśli ona przejdzie, to głęboko zastanowię się nad drugim dzieckiem. Będę się po prostu bała! Cieszę się, że już najważniejsze badania mam za sobą i że wynika z nich, że maluch jest zdrowy.

17u9ha00otchcgqb.png
  • cudek2 Autorytet

Wysłany: 21 września 2016, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My już po. Bori ok. Chociaż znowu zrobił dowcip i... ułożył się jak Szymon czyli dupskiem. Waży 1519. Wszystko proporcjonalne. Szyjka zamknieta- badanie na fotelu.
    Termin wg usg 1 grudnia. Cc planowana od 24 listopada,chyba że coś się będzie działo- z Szymonem było malowodzie i cc w 37 tyg
    W przyszłym tygodniu prenatalne. Wizyty mam co 3 tyg teraz.

Werix, Madziula87, baranosia, Isia86, Martusiazabka, polkosia, Izieth, RedLady, Okciakowa, Iva79 lubią tę wiadomość

860iwn15jj88tkvr.png
    860i73sb9uiq88aj.png
  • emilkazozz Autorytet

Wysłany: 21 września 2016, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po wizycie, USG za tydzień w czwartek, kolejna wizyta za 3 tygodnie. Wszystko ok- pozamykane, twarde i takie jak trzeba. Lekarz mówi, że według niego córka jest dalej pupą do dołu :( moje przeczucia były mylne. Cóż, czekamy dalej i robimy jeszcze więcej ćwiczeń na obrót dziecka

polkosia wrote:
    Ja nie jestem typem antyszczepionkowca, ale mam sąsiadkę, której dziecko miało konkretny NOP i teraz ta koleżanka po MMR... A raczej jej dziecko. Dlatego ja odraczam co się da, chociaż o kilka tygodni. Nie polecam szczepień na rota, większość dzieci w moim otoczeniu rozchorowało się zaraz po szczepieniu. Pneumokoki być może zaszczepię z pominięciem pierwszej dawki. Moje dziecko i tak nie ma kontaktu z innymi dziećmi, w ogóle z innymi ludźmi za bardzo i dlatego ewentualne szczepienie dopiero w wieku późniejszym. Lekarz absolutnie mnie poparł, akurat mamy fajnego pediatrę i nie naciska.
    szczepiłam na pneumokoki, ale rotawirusy sobie odpuściłam. Pani dr moja- pracuje również w szpitalu, mówiła, że i tak dzieci chorują- nie ma pewności czy szczepionka się "przyjęła" bo należy ją wypić- moja córa strasznie ulewała i nie było sensu nawet. Ale szczepiłam wszystkim co trzeb z kalendarza- tylko wybierałam te skumulowane typu 5w1

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2016, 18:26

polkosia lubi tę wiadomość

f2w3vfxms6mp9lea.png

• cudek2 Autorytet

Wysłany: 21 września 2016, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O pisiorach mi nawet nie mówcie!!!! wsciekly3.gif

Banda! Przeraża mnie ich myślenie i wpieranie społeczeństwu totalnego kitu odnośnie wszystkiego.
    Katastrofa.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2016, 18:29

Isia86 lubi tę wiadomość

860iwn15jj88tkvr.png
    860i73sb9uiq88aj.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 21 września 2016, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O kurde Cudek już przekroczone 1,5kg mega!

cudek2 lubi tę wiadomość

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Madziula87 Autorytet

Wysłany: 21 września 2016, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejciu, ale duże już te Wasze dzieciątka :D Perl, wszystko bedzie dobrze.

Kobitki co do spania, kołdra, śpiwór czy otulacz? Ja zastanawia się nad otulaczem, ale nie wiem czy spiwór nie cieplejszy, kołdry się jakoś boję.

tb738ribfs156aj0.png
  • Werix Autorytet

Wysłany: 21 września 2016, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na razie do spania będę wykorzystywać rożek. Mam taki miękki, można nim i otulać i użyć jak kołderkę. Potem kupię pościel, kołderkę zawsze można podwijać pod śpiwór, żeby maluch nie zarzucił sobie na głowę.

Edit: chdziło mi o podwijanie pod materac a nie śpiworek :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2016, 19:39

Isia86, polkosia lubią tę wiadomość

17u9ha00otchcgqb.png
  • Isia86 Autorytet

Wysłany: 21 września 2016, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziula87 wrote:
    Jejciu, ale duże już te Wasze dzieciątka :D Perl, wszystko bedzie dobrze.

Kobitki co do spania, kołdra, śpiwór czy otulacz? Ja zastanawia się nad otulaczem, ale nie wiem czy spiwór nie cieplejszy, kołdry się jakoś boję.
    albo otulacz/rożek albo śpiworek :) rożek już mam, jeszcze chcę dokupić śpiworek :)

14.01.2016 - [*] 8t3d ;(
    9.12.2016 - 38t1d - 3270g, 52cm :))
  • Madziula87 Autorytet

Wysłany: 21 września 2016, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O rożku nawet nie pomyślałam, a jak myślicie, nie da rady sobie maluch zakryć nim buzi czy się z niego w jakiś sposób wysunąć?

tb738ribfs156aj0.png
  • Werix Autorytet

Wysłany: 21 września 2016, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maluchy się jeszcze tak nie ruszają. Nawet w szpitalu owijają w rożki. Poza tym i ruszający się starszak na pewno nie zarzuci sobie na buzię, ewentualnie wysunie się.

polkosia lubi tę wiadomość

17u9ha00otchcgqb.png
  • Madziula87 Autorytet

Wysłany: 21 września 2016, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sama kupiłam rożek, ale specjalnie tylko do szpitala :D także może i ja zastosuję do spania w domu, a otulacz jako dodatek na wymianę

tb738ribfs156aj0.png
‹‹ 774 775 776 777 778 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ