Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyZaraz zacznę gryźć i kopać... nasz cudowny sejm właśnie przepycha ustawę, która niby zaostrza procedury in vitro, a w praktyce właściwie je uniemożliwia, bo skoro możliwe będzie stworzenie tylko 1 zarodka za każdym razem, to szanse na ciążę spadają prawie do zera... Cofamy się do średniowiecza
http://natemat.pl/190343,koniec-marzen-o-dziecku-dla-tysiecy-par-sejm-szykuje-okrutne-prawo
-
kushina nic nie mów... szkoda nerwów na to co się dzieje...
ale zastanawiające jest to, że jeśli ktoś nie wierzy w Boga i jest mu bez różnicy co tam się dzieje z tymi zarodkami, itp. to czemu tym ludziom się uniemożliwia in vitro, podobnie zresztą z aborcją w przypadku gwałtu, śmiertelnej choroby płodu czy ciąży zagrażającej życiu kobiety... tego też nie jestem w stanie zrozumieć, że mają to zakazać jeśli już tego nie zrobili.
tak się zastanawiam, gdzie tutaj są prawa kobiet? każdy ma swoje sumienie i sam powinien za siebie decydować, a nie kilkunastu "znawców" podejmuje za nas decyzje...
ehhh
Perl 3maj się dzielnie i dzidzia niech się też Ciebei 3mabędzie wszystko dobrze
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2016, 17:02
Martusiazabka, Szczęśliwa Mamusia, Werix lubią tę wiadomość
14.01.2016 - [*] 8t3d ;(
9.12.2016 - 38t1d - 3270g, 52cm)
-
Perl, trzymam kciuki za was, oby maluszek sobie siedział spokojnie w brzuszku. Będzie dobrze
Moja znajoma dziś w Warszawie protestuje przeciw tej zaostrzonej ustawie antyaborcyjnej. Rzygam tym zacofanym PiSem. Życzyłabym sobie, żeby łapy wyjęli z kobiecych macic. Nie do pomyślenia jest, że stary, bezdzietny kawaler o wzroście krasnala ogrodowego, żyjący z kotem, rządzi całą Polską, kobiecymi macicami oraz ich sumieniem. Niedługo u nas będzie tak jak na Dominikanie, gdzie nawet za samoistne poronienie kobiety idą do więzienia. I tak w Polsce chcą już zabronić badań prenatalnych, więc witamy średniowiecze. Nóż się w kieszeni otwiera.
No to sobie ulżyłam
Idę na drzemkę.kalina123, Martusiazabka, Werix, polkosia, Iva79, Nulka lubią tę wiadomość
-
Ja już po usg
córka dalej jest córką, waży 1443g i wszystko z nią ok
lekki szok przeżyłam bo okazuje się że jest główką w dół a byłam pewna że czuję ją siedzącą
4 tyg temu siedziała, nie mam pojęcia kiedy fiknęła i mam nadzieję że to tylko jednorazowy psikus dzisiaj i jeszcze fiknie
Szczęśliwa Mamusia, baranosia, Madziula87, Werix, Martusiazabka, Izieth, RedLady, Iva79 lubią tę wiadomość
-
Hej laseczki
U nas 31 tydzień, wczoraj byłam na USG- wszystko z małą okWaży 1654 g
Zrobił nam zdjęcie warg sromowych, żeby nie było wątpliwości
Perl, trzymaj się Kochana.Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2016, 17:37
Madziula87, Werix, Isia86, RedLady lubią tę wiadomość
-
Ale już duże te nasze szkraby!
Ja wizytuję za dwa tygodnie i ciekawość mnie zjada, jak tam Danielek.
Ja tej ustawy nie rozumiem i jeśli ona przejdzie, to głęboko zastanowię się nad drugim dzieckiem. Będę się po prostu bała! Cieszę się, że już najważniejsze badania mam za sobą i że wynika z nich, że maluch jest zdrowy. -
My już po. Bori ok. Chociaż znowu zrobił dowcip i... ułożył się jak Szymon czyli dupskiem. Waży 1519. Wszystko proporcjonalne. Szyjka zamknieta- badanie na fotelu.
Termin wg usg 1 grudnia. Cc planowana od 24 listopada,chyba że coś się będzie działo- z Szymonem było malowodzie i cc w 37 tyg
W przyszłym tygodniu prenatalne. Wizyty mam co 3 tyg teraz.Werix, Madziula87, baranosia, Isia86, Martusiazabka, polkosia, Izieth, RedLady, Okciakowa, Iva79 lubią tę wiadomość
-
Jestem po wizycie, USG za tydzień w czwartek, kolejna wizyta za 3 tygodnie. Wszystko ok- pozamykane, twarde i takie jak trzeba. Lekarz mówi, że według niego córka jest dalej pupą do dołu
moje przeczucia były mylne. Cóż, czekamy dalej i robimy jeszcze więcej ćwiczeń na obrót dziecka
polkosia wrote:Ja nie jestem typem antyszczepionkowca, ale mam sąsiadkę, której dziecko miało konkretny NOP i teraz ta koleżanka po MMR... A raczej jej dziecko. Dlatego ja odraczam co się da, chociaż o kilka tygodni. Nie polecam szczepień na rota, większość dzieci w moim otoczeniu rozchorowało się zaraz po szczepieniu. Pneumokoki być może zaszczepię z pominięciem pierwszej dawki. Moje dziecko i tak nie ma kontaktu z innymi dziećmi, w ogóle z innymi ludźmi za bardzo i dlatego ewentualne szczepienie dopiero w wieku późniejszym. Lekarz absolutnie mnie poparł, akurat mamy fajnego pediatrę i nie naciska.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2016, 18:26
polkosia lubi tę wiadomość
-
Ja na razie do spania będę wykorzystywać rożek. Mam taki miękki, można nim i otulać i użyć jak kołderkę. Potem kupię pościel, kołderkę zawsze można podwijać pod śpiwór, żeby maluch nie zarzucił sobie na głowę.
Edit: chdziło mi o podwijanie pod materac a nie śpiworekWiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2016, 19:39
Isia86, polkosia lubią tę wiadomość
-
Madziula87 wrote:Jejciu, ale duże już te Wasze dzieciątka
Perl, wszystko bedzie dobrze.
Kobitki co do spania, kołdra, śpiwór czy otulacz? Ja zastanawia się nad otulaczem, ale nie wiem czy spiwór nie cieplejszy, kołdry się jakoś boję.rożek już mam, jeszcze chcę dokupić śpiworek
14.01.2016 - [*] 8t3d ;(
9.12.2016 - 38t1d - 3270g, 52cm)