X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
Odpowiedz

Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Werix Autorytet

Wysłany: 21 września 2016, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tego co czytałam w miejsce Euvaxu dostępne są (w aptekach) Hepavax, Energix i HBVAPRO.

Perl, leż i ściskaj nogi!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2016, 16:07

17u9ha00otchcgqb.png
  • Martusiazabka Autorytet

Wysłany: 21 września 2016, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, trzymam kciuki za wizytujace. Dajcie znać jak tam po :-)

Perl, trzymaj się!

h84f3e5e51n59t97.png

f2wli09kez578bel.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2016, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaraz zacznę gryźć i kopać... nasz cudowny sejm właśnie przepycha ustawę, która niby zaostrza procedury in vitro, a w praktyce właściwie je uniemożliwia, bo skoro możliwe będzie stworzenie tylko 1 zarodka za każdym razem, to szanse na ciążę spadają prawie do zera... Cofamy się do średniowiecza :(

http://natemat.pl/190343,koniec-marzen-o-dziecku-dla-tysiecy-par-sejm-szykuje-okrutne-prawo

• Isia86 Autorytet

Wysłany: 21 września 2016, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kushina nic nie mów... szkoda nerwów na to co się dzieje...
    ale zastanawiające jest to, że jeśli ktoś nie wierzy w Boga i jest mu bez różnicy co tam się dzieje z tymi zarodkami, itp. to czemu tym ludziom się uniemożliwia in vitro, podobnie zresztą z aborcją w przypadku gwałtu, śmiertelnej choroby płodu czy ciąży zagrażającej życiu kobiety... tego też nie jestem w stanie zrozumieć, że mają to zakazać jeśli już tego nie zrobili.
    tak się zastanawiam, gdzie tutaj są prawa kobiet? każdy ma swoje sumienie i sam powinien za siebie decydować, a nie kilkunastu "znawców" podejmuje za nas decyzje...
    ehhh :|

Perl 3maj się dzielnie i dzidzia niech się też Ciebei 3ma :) będzie wszystko dobrze :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2016, 17:02

Martusiazabka, Szczęśliwa Mamusia, Werix lubią tę wiadomość

14.01.2016 - [*] 8t3d ;(
    9.12.2016 - 38t1d - 3270g, 52cm :))
  • Nita Autorytet

Wysłany: 21 września 2016, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Perl, trzymam kciuki za was, oby maluszek sobie siedział spokojnie w brzuszku. Będzie dobrze :)

Moja znajoma dziś w Warszawie protestuje przeciw tej zaostrzonej ustawie antyaborcyjnej. Rzygam tym zacofanym PiSem. Życzyłabym sobie, żeby łapy wyjęli z kobiecych macic. Nie do pomyślenia jest, że stary, bezdzietny kawaler o wzroście krasnala ogrodowego, żyjący z kotem, rządzi całą Polską, kobiecymi macicami oraz ich sumieniem. Niedługo u nas będzie tak jak na Dominikanie, gdzie nawet za samoistne poronienie kobiety idą do więzienia. I tak w Polsce chcą już zabronić badań prenatalnych, więc witamy średniowiecze. Nóż się w kieszeni otwiera.
    No to sobie ulżyłam :D
    Idę na drzemkę.

kalina123, Martusiazabka, Werix, polkosia, Iva79, Nulka lubią tę wiadomość

f6tvan2.png
    cb7wgov3drqp7e64.png

• kalina123 Autorytet

Wysłany: 21 września 2016, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po usg :) córka dalej jest córką, waży 1443g i wszystko z nią ok :) lekki szok przeżyłam bo okazuje się że jest główką w dół a byłam pewna że czuję ją siedzącą ;) 4 tyg temu siedziała, nie mam pojęcia kiedy fiknęła i mam nadzieję że to tylko jednorazowy psikus dzisiaj i jeszcze fiknie ;)

Szczęśliwa Mamusia, baranosia, Madziula87, Werix, Martusiazabka, Izieth, RedLady, Iva79 lubią tę wiadomość

82doroeqdnooy9dr.png
  • Fuksja90 Autorytet

Wysłany: 21 września 2016, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Perl trzymaj się :)

Też nie rozumiem jak ta partia wygrała wybory i jestem przerażona tym co sobą reprezentuję ale usłyszałam kiedyś w pracy od współpracowników ,że ten co myśli zagłosował na PIS a reszta to bezmózgi.

• Okciakowa Ekspertka

Wysłany: 21 września 2016, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej laseczki :)
    U nas 31 tydzień, wczoraj byłam na USG- wszystko z małą ok :) Waży 1654 g :) Zrobił nam zdjęcie warg sromowych, żeby nie było wątpliwości :D
    Perl, trzymaj się Kochana.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2016, 17:37

Madziula87, Werix, Isia86, RedLady lubią tę wiadomość

3i49roeq4sgexhrq.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 21 września 2016, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Perl trzymam kciuki za Was :*

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Werix Autorytet

Wysłany: 21 września 2016, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale już duże te nasze szkraby! :) Ja wizytuję za dwa tygodnie i ciekawość mnie zjada, jak tam Danielek.

Ja tej ustawy nie rozumiem i jeśli ona przejdzie, to głęboko zastanowię się nad drugim dzieckiem. Będę się po prostu bała! Cieszę się, że już najważniejsze badania mam za sobą i że wynika z nich, że maluch jest zdrowy.

17u9ha00otchcgqb.png
  • cudek2 Autorytet

Wysłany: 21 września 2016, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My już po. Bori ok. Chociaż znowu zrobił dowcip i... ułożył się jak Szymon czyli dupskiem. Waży 1519. Wszystko proporcjonalne. Szyjka zamknieta- badanie na fotelu.
    Termin wg usg 1 grudnia. Cc planowana od 24 listopada,chyba że coś się będzie działo- z Szymonem było malowodzie i cc w 37 tyg
    W przyszłym tygodniu prenatalne. Wizyty mam co 3 tyg teraz.

Werix, Madziula87, baranosia, Isia86, Martusiazabka, polkosia, Izieth, RedLady, Okciakowa, Iva79 lubią tę wiadomość

860iwn15jj88tkvr.png
    860i73sb9uiq88aj.png
  • emilkazozz Autorytet

Wysłany: 21 września 2016, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po wizycie, USG za tydzień w czwartek, kolejna wizyta za 3 tygodnie. Wszystko ok- pozamykane, twarde i takie jak trzeba. Lekarz mówi, że według niego córka jest dalej pupą do dołu :( moje przeczucia były mylne. Cóż, czekamy dalej i robimy jeszcze więcej ćwiczeń na obrót dziecka

polkosia wrote:
    Ja nie jestem typem antyszczepionkowca, ale mam sąsiadkę, której dziecko miało konkretny NOP i teraz ta koleżanka po MMR... A raczej jej dziecko. Dlatego ja odraczam co się da, chociaż o kilka tygodni. Nie polecam szczepień na rota, większość dzieci w moim otoczeniu rozchorowało się zaraz po szczepieniu. Pneumokoki być może zaszczepię z pominięciem pierwszej dawki. Moje dziecko i tak nie ma kontaktu z innymi dziećmi, w ogóle z innymi ludźmi za bardzo i dlatego ewentualne szczepienie dopiero w wieku późniejszym. Lekarz absolutnie mnie poparł, akurat mamy fajnego pediatrę i nie naciska.
    szczepiłam na pneumokoki, ale rotawirusy sobie odpuściłam. Pani dr moja- pracuje również w szpitalu, mówiła, że i tak dzieci chorują- nie ma pewności czy szczepionka się "przyjęła" bo należy ją wypić- moja córa strasznie ulewała i nie było sensu nawet. Ale szczepiłam wszystkim co trzeb z kalendarza- tylko wybierałam te skumulowane typu 5w1

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2016, 18:26

polkosia lubi tę wiadomość

f2w3vfxms6mp9lea.png

• cudek2 Autorytet

Wysłany: 21 września 2016, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O pisiorach mi nawet nie mówcie!!!! wsciekly3.gif

Banda! Przeraża mnie ich myślenie i wpieranie społeczeństwu totalnego kitu odnośnie wszystkiego.
    Katastrofa.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2016, 18:29

Isia86 lubi tę wiadomość

860iwn15jj88tkvr.png
    860i73sb9uiq88aj.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 21 września 2016, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O kurde Cudek już przekroczone 1,5kg mega!

cudek2 lubi tę wiadomość

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Madziula87 Autorytet

Wysłany: 21 września 2016, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejciu, ale duże już te Wasze dzieciątka :D Perl, wszystko bedzie dobrze.

Kobitki co do spania, kołdra, śpiwór czy otulacz? Ja zastanawia się nad otulaczem, ale nie wiem czy spiwór nie cieplejszy, kołdry się jakoś boję.

tb738ribfs156aj0.png
  • Werix Autorytet

Wysłany: 21 września 2016, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na razie do spania będę wykorzystywać rożek. Mam taki miękki, można nim i otulać i użyć jak kołderkę. Potem kupię pościel, kołderkę zawsze można podwijać pod śpiwór, żeby maluch nie zarzucił sobie na głowę.

Edit: chdziło mi o podwijanie pod materac a nie śpiworek :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2016, 19:39

Isia86, polkosia lubią tę wiadomość

17u9ha00otchcgqb.png
  • Isia86 Autorytet

Wysłany: 21 września 2016, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziula87 wrote:
    Jejciu, ale duże już te Wasze dzieciątka :D Perl, wszystko bedzie dobrze.

Kobitki co do spania, kołdra, śpiwór czy otulacz? Ja zastanawia się nad otulaczem, ale nie wiem czy spiwór nie cieplejszy, kołdry się jakoś boję.
    albo otulacz/rożek albo śpiworek :) rożek już mam, jeszcze chcę dokupić śpiworek :)

14.01.2016 - [*] 8t3d ;(
    9.12.2016 - 38t1d - 3270g, 52cm :))
  • Madziula87 Autorytet

Wysłany: 21 września 2016, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O rożku nawet nie pomyślałam, a jak myślicie, nie da rady sobie maluch zakryć nim buzi czy się z niego w jakiś sposób wysunąć?

tb738ribfs156aj0.png
  • Werix Autorytet

Wysłany: 21 września 2016, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maluchy się jeszcze tak nie ruszają. Nawet w szpitalu owijają w rożki. Poza tym i ruszający się starszak na pewno nie zarzuci sobie na buzię, ewentualnie wysunie się.

polkosia lubi tę wiadomość

17u9ha00otchcgqb.png
  • Madziula87 Autorytet

Wysłany: 21 września 2016, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sama kupiłam rożek, ale specjalnie tylko do szpitala :D także może i ja zastosuję do spania w domu, a otulacz jako dodatek na wymianę

tb738ribfs156aj0.png
‹‹ 774 775 776 777 778 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ