X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
Odpowiedz

Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Olcia..89 Ekspertka

Wysłany: 27 września 2016, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cudek daj znać co u Was! Tak myslalam, że za dużo stresów masz i jeszcze taka daleka podróż... Musisz sobie odpuścić dla dobra Boryska :*! 3mam kciuki :*!

Witam nowe mamusie;);)!!

eb795efb422758b1b7906ce4b420b9fe.png

Czekając na bąbelka... <3 :) :*
    Aniołek* 29.01.2015 (14tc)
    Aniołek* 17.12.2015 (8-9 tc)
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 27 września 2016, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kushina daj znać jak te warsztaty. Ja mam w czwartek Bezpiecznego Malucha ale nie ma męża i sama chyba nie pojadę :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 września 2016, 18:35

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • palma Autorytet

Wysłany: 27 września 2016, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cudek daj znac jak tam u Was :*

aniołek 9tc (2015rok)
    aniołek 6tc (2018rok)
    f2w33e3k8s0hlqj8.png
  • Sea Ekspertka

Wysłany: 27 września 2016, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emilkazozz wrote:
    witajcie dziewczyny,
    nie miałam czasu nawet zaglądać, ale już jestem.
    Byłam u diabetologa- pani dr kazała mi wyluzować , bo cukry super- mam się mierzyć 2 razy w tygodniu a nie 6 razy dziennie. Dała mi jakieś ulotki, nowy glukometr, bardzo miła wizyta.

Z kolei w czwartek mam USG! Jestem ciekawa co tam wyjdzie- nie widziałam córci od początku sierpnia!

Powoli kompletujemy wyprawkę- kupiłam używaną kołyskę i stolik do przewijania- także używany. Mamy łóżeczko po starszej córce 140x70 i na to przewijak, ale gdzieś do 4-5 miesiąca nie będziemy go rozkładać, bo zajmuje za dużo miejsca a bardzo u nas ciasno.

Mam spore kłopoty ze snem- wstaje w nocy kilka razy na siusiu i przez to się rozbudzam i czasami nie śpię od 3 czasami od 4;/. Czy któraś ma podobnie??:)

Nocne pielgrzymki na siku całkowicie rozwalają całe nocne spanie przez co sen mam płytki a znowu jak zasne twardym snem to mam przedziwne sny które też mnie rozbudzają. Tak źle i tak niedobrze :P

MoBo lubi tę wiadomość

• Sea Ekspertka

Wysłany: 27 września 2016, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja warszraty bezpieczny maluch mam jutro(dam znać czy warto iść) zaś warsztaty mamo to ja mam w swoim mieście w październiku więc kobitki jeśli u siebie macie je wcześniej to podzielcie się swoją opinią i wrażeniami

baranosia lubi tę wiadomość

• cudek2 Autorytet

Wysłany: 27 września 2016, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję kochane.
    Teraz weszłam do domu.
    Mąż pojechał że ma na izbę. Zrobili ktg, nie było skurczy. Usg szyjki wskazało że rozwiera się jakby w połowie długości- oni to nazwali "światłem ". Krwawienie nie wiedzą skąd, ale stawiają na stres, zmęczenie itd. Chcieli mnie zostawić na oddziale, ale zależało mi na tych ostatnich porządnych prenatalnych. No więc podpisałem z drżeniem ♡ oświadczenie, że nie chce przyjęcia. Jednocześnie powiedzieli, że gdyby coś, to mogę oczywiście wrócić, więc mi ulżyło. Prenatalne ok. Mały ma 1619. Wody w normie. Przepływy ok
    Łożysko też. Bori znowu obrócił się o 180 stopni, jest głową w dol, dlatego tak bardzo mnie bolało, do tego jest strasznie ruchliwy. Pani dr stwierdziła, że naprawdę jest wyjątkowo żywotny. Non stop się rusza, otwiera buzię, wystawia język, wali rękami, nogę na głowę, by za chwilę z całym impetem walnąć mnie nią w drugi bok. Otwiera i zamyka oczy, drapie się itd. To też może być powodem tych bóli. Ona odradzila jazdę....
    Dzwoniłam do swojego gina, wszystko mu powiedziałam, kazał zwiększyć mg i nospe i ... lezec. Na ile to możliwe przy 20 miesięcznym mega szalejacym Szymonkiem. Stanowczo zabronił jechać, nie tyle ze względu na odległość co emocje. Boi się, że coś może się zacząć....
    Boję się bardzo. Więc nie jadę. Chociaż bardzo mi z tym ciężko
    .. bardzo... :(

Werix, Szczęśliwa Mamusia, baranosia, Martusiazabka, Dobrawa, Olcia..89, Okciakowa lubią tę wiadomość

860iwn15jj88tkvr.png
    860i73sb9uiq88aj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 września 2016, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cudek2 - wyobrażam sobie jak Ci ciężko, ale babcia na pewno zrozumie, ona też by nie chciała, żeby coś Wam się stało.

• Werix Autorytet

Wysłany: 27 września 2016, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cudek, najważniejsz że Bori jest w środku i na pewno babcia chciałaby, żebyś o niego dbała. Zrozumiałaby. Odpoczywaj i uważaj na siebie.

17u9ha00otchcgqb.png
  • guerretenshi Autorytet

Wysłany: 27 września 2016, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wypoczywaj kochana. Jak dobrze przeczytac ze nie rozpoczela sie akcja porodowa. Lykaj co trzeba, Szymi do lozka i nie spieszyc mi sie w odwiedzaniem szpitala :*

13.01 pierwsze USG :)
    f2w3yx8dnbdwnm3w.png
    f2wlj44jcmeu4i3p.png
  • cudek2 Autorytet

Wysłany: 27 września 2016, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam nadzieję, że mi wybaczy. Ale cholernie mi z tym ciężko... tak chciałam ja pożegnać osobiście... mój mąż pojedzie w moim imieniu. Ryczec mi się chce. Babcia 7 dzieci urodziła, o wszystkie się troszczyla niemal do końca swych dni...
    Dziękuję wam za wszystko.

860iwn15jj88tkvr.png
    860i73sb9uiq88aj.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 27 września 2016, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana babcia zrozumie i będzie nad Wami czuwała :)

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • palma Autorytet

Wysłany: 27 września 2016, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    najważniejsze ze dzidzia w brzuszku <3

aniołek 9tc (2015rok)
    aniołek 6tc (2018rok)
    f2w33e3k8s0hlqj8.png
  • cudek2 Autorytet

Wysłany: 27 września 2016, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś

860iwn15jj88tkvr.png
    860i73sb9uiq88aj.png
  • kalina123 Autorytet

Wysłany: 27 września 2016, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cudek najważniejsze że z wami wszystko dobrze :) leż i odpoczywaj a babcia nad wami czuwa :)

82doroeqdnooy9dr.png
  • Basia79 Autorytet

Wysłany: 27 września 2016, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cudek, ale stres, tak się cieszę ze wszystko ok, ale naprawdę czas odpocząć. Dla babci ważniejsze co czujesz w sercu niż czy będziesz osobiście tam, wiec nie stresuj się tym. Może dobrze ze "alarm" był teraz bo co gdyby podczas podróży się coś niedobrego narobiło ? Może babcia właśnie powstrzymała cię przed tym wyjazdem.
    Najważniejsze ze Bori ma się dobrze a Ty zadbaj teraz o Was, trzymaj się mocno

Martusiazabka lubi tę wiadomość

klz9gu1rkkbkfyjt.png
  • Basia79 Autorytet

Wysłany: 27 września 2016, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Okciakowa, podziel się szczegółami, jaka duża jest niunia ? :)

klz9gu1rkkbkfyjt.png
  • cudek2 Autorytet

Wysłany: 27 września 2016, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Wam z całego serca.

860iwn15jj88tkvr.png
    860i73sb9uiq88aj.png
  • RedLady Autorytet

Wysłany: 27 września 2016, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cudek, bardzo współczuję. Dobrze, że z małym wszystko w porządku. Babcia nad wami z pewnością czuwa i będzie się wami z opiekować. Dbaj o siebie.

Co do spania to ja już nie pamiętam całej przespanej nocy. Mam okropne problemy z zaśnięciem, a do tego regularne pobudki w nocy. W dodatku po godzinie leżenia na boku zaczyna mnie boleć biodro, obracam się na drugi bok i po kolejnej godzinie już mnie bolą oba :( Nie wiem skąd to się bierze, bo ja zawsze na boku spałam :P

bhyw2n0a2ngo7wj5.png
  • Izieth Autorytet

Wysłany: 28 września 2016, 02:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cudek, dobrze że z małym wszystko w porządku, teraz najważniejsze jest dziecko, dbaj o siebie :)

Ja też wczoraj byłam na ostatnich prenatalnych, z małą wszystko w porządku :) Mały uparciuch nie chciał pokazać buźki, zakryła się rączkami i nóżkami (!) Lekarka dociskała głowicę, ruszała mi brzuchem we wszystkie strony, ale nic to nie dało ;) Napatrzę się na nią jak się urodzi ;)
    Martynka waży już 1475g :)

Ja zaliczyłam już warsztaty Bezpieczny Maluch - super było, ja akurat sporo się dowiedziałam, bo wcześniej nie miałam pojęcia jak prawidłowo zamontować fotelik w samochodzie, jak udzielić pierwszej pomocy. Zajęcia prowadzone z humorem, moim zdaniem warto, nie żałuję :)
    W niedzielę idę na Mama Wie i chyba 13.10 na Mamo to Ja i te mi najmniej pasują, więc czekam na relację :)

Werix, guerretenshi lubią tę wiadomość

zem3anlif9kas3et.png
    zem3df9h3sl7c67r.png
    Mój aniołek Lenka [*] 13.08.2015 (13tc)
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 28 września 2016, 06:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tradycyjnie nie śpię i się przejmuję ale pocieszam się że to ostatnia taka noc i od dziś 5 lat studiów będę miała za sobą :)

guerretenshi, emilkazozz lubią tę wiadomość

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
‹‹ 785 786 787 788 789 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ