Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
Odpowiedz

Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 28 września 2016, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jestem oficjalnie Panią mgr z 5 na dyplomie!

Pytania mi podpasowały wiedziałam wszystko i mogłam gadać i gadać :)

Madziula87, guerretenshi, kalina123, cati, Kokardka44, kwiatuszek12345, RedLady, Isia86, Werix, polkosia, Dotty84, emilkazozz, Martusiazabka, WróżkaZielona, Kaczorek, cudek2, nick nieaktualny, nick nieaktualny, Olcia..89, Flauta, Izieth, Koska 88 lubią tę wiadomość

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Madziula87 Autorytet

Wysłany: 28 września 2016, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baranosia ogromne gratulacje!!! :) Trzeba teraz to oblać jakimś dobrym soczkiem ;)

guerretenshi lubi tę wiadomość

tb738ribfs156aj0.png
  • Maggie_31 Autorytet

Wysłany: 28 września 2016, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    guerretenshi wrote:
    Witaj Maggie! Rozgosc sie :) moze opowiesz cos wiecej o sobie :)?
    Hej raz jeszcze:-)
    Z przyjemnością:-)To moje pierwsze baby - ciąża nie bez przygód,bo po drodze dwa krwiaki Nam sie przydarzyły,jeden w 7 tyg, drugi w 11,ale na szczęście udało sie je pokonać i dzis zaczynamy z Młodym 28 tydzien:-) A Młody rosnie,kopie i ogólnie dokazuje w brzuchu jak szalony:-)Juz nie mogę sie doczekać ucałowania tych małych stopek

guerretenshi, Madziula87, Werix, nick nieaktualny, Izieth lubią tę wiadomość

17u920mmtaho5gy9.png
  • guerretenshi Autorytet

Wysłany: 28 września 2016, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baranosia! gratulucje Pani Magister! <3
    pierwszy pochmurny dzen od miesiaca. szok! maly jest niemrawy, szyjka mnie boli dzis :/ zrobię tylko obiad i będę grała cały dzień w simy.
    herbatka o smaku pomaranczowego grzanca jest, swieczka cynamonowa jest. to moge sie lenic kolejny dzien. chociaz powiem, ze podloga blaga o odkurzacz :o
    jutro skocze do labolatorium zrobic badania.
    wgl gdzies mi mignela czekolada wawela - czekoladowa z nadzieniem o smaku mleczka w tubce. bede polowac :D
    oszczedzajmy sie kochane by jak najdluzej maluszki siedzialy w brzuszkach :*

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

13.01 pierwsze USG :)
    f2w3yx8dnbdwnm3w.png
    f2wlj44jcmeu4i3p.png
  • RybusiaB Przyjaciółka

Wysłany: 28 września 2016, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baranosia ogromne gratki :)

Dziewczyny a jak jest z rozmiarówką w Smyku? Muszę coś wreszcie kupić a nie wiem jaki rozmiar. Wczoraj na USG wyszło, że niunia ma długie nogi :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 września 2016, 13:15

nzjd3e3k11gx2zsw.png
  • Włoszka Znajoma

Wysłany: 28 września 2016, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baranosia ogromne gratulacje,
    ja od roku zwlekam z obroną, a teraz to już wcale mi pisanie pracy nie idzie.

Spanie - porażka, może 3 godziny w nocy, reszta to męczarnia.
    Malutka szaleje bez względu na porę dnia i nocy. To tego ciągle niewygodnie, bóle.
    Do tego ewidentnie mam depresję, przepłakane noce i dnie a potem wyrzuty sumienia, że pozwalam sobie na płacz.

Włoszka
  • emilkazozz Autorytet

Wysłany: 28 września 2016, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baranosia, gartuluje! To dla ciebie piekny dzień! Macie zamiasr uczcić obrone?

Czy ktoras pije melise? Czy w ogóle mozna? chetnie bym sobie na noc piła

Czy was tez dopadło jesienne obniżenie nastroju? Jakas jestem nijaka!

Edit: guerretenshi- szalałam za simsami, ale ostatnio mialam szanse pograć dzień przed pierwszym porodem :) a teraz mam simsy na żywo. :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 września 2016, 14:09

f2w3vfxms6mp9lea.png

• Elcia89 Autorytet

Wysłany: 28 września 2016, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W c&a tez obnizka na ubranka dla dzieci o 20 %

34bw3e3k9p7xsrt2.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 28 września 2016, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczyny za gratulacje :*

Emilka dziś nie mam z kim świętować mąż jest na kursie ale 4-5 ma egzaminy wstępne do szkoły pod oficerskiej i jeśli przejdzie to wtedy będziemy świętować podwójnie :)

emilkazozz lubi tę wiadomość

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • kalina123 Autorytet

Wysłany: 28 września 2016, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baranosia gratulacje :)

Emilka ja piję melisę, nie codziennie ale piję a co nie można?

82doroeqdnooy9dr.png
  • Sea Ekspertka

Wysłany: 28 września 2016, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baranosia gratuluję :D

Jestem po wizycie. W obecnym 27 tygodniu Synek waży 1200g. Ile Wasze dzieci ważą? Bo ewidentnie moja Pyza waży więcej niż centyle przewidują i termin z 29 grudnia zmienił się na 17 grudnia - jak to możliwe :O prawie dwa tygodnie do przodu?? Jak to możliwe. Na razie suwaczka nie zmieniam i poczekam na wizytę za miesiąc i jeśli ten termin się potwierdzi to wtedy zmienię ale na prawdę jestem w ciężkim szoku

nick nieaktualny, Werix lubią tę wiadomość

• emilkazozz Autorytet

Wysłany: 28 września 2016, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baranosia, pracujemy w tym samym zawodzie i nasi mężowie oboje też z mundurówki jak widzę. Faktycznie- będzie powód do świętowania! Jeszcze raz gratuluje!

kalina -co do melisy, słyszałam, że można- pytam czy któraś pije i jak często. Nie chciałabym przesadzić. Kupiłam dziś i mam zamiar przed nocą sobie wypić do kolacji zamiast herbatki.

f2w3vfxms6mp9lea.png

• guerretenshi Autorytet

Wysłany: 28 września 2016, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melise mozna na spokojnie, ale bez przesady :) ja sobie co drugi dzien pije wieczorem.
    Sea, Piotrus w 27 tc tez wazyl 1,2 kg. we wtorek sie okaze ile teraz.
    odkurzylam mieszkanie bo patrzec nie moglam i wrocil bol szyjki macicy :/ ide skrecic obiad na siedzaco.
    emilkazozz, ja mialam w planach grac w simy cala ciaze. ale odechcialo mi sie laptopa wlaczac od kiedy w niej jestem. czasem troche posiedze, ale moze z 2 razy w mc go wlacze :D

Maggie_31 lubi tę wiadomość

13.01 pierwsze USG :)
    f2w3yx8dnbdwnm3w.png
    f2wlj44jcmeu4i3p.png
  • Madziula87 Autorytet

Wysłany: 28 września 2016, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rybusia dla mnie wydają się być dość spore, a co więcej np. body 56 a 62 praktycznie wiele się nie rożnią, niemniej sama brałam 56, mam nadzieję, że córka nie będzie się w nich topić.

Jakby ktoś wybierał się na Żelazną do szkoły rodzenia, terminy już po nowym roku :D

tb738ribfs156aj0.png
  • Basia79 Autorytet

Wysłany: 28 września 2016, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BAranosia, gratulacje :)
    Sea, moja mała w 27 tyg wazyla 1020, i byla w srodku normy, ale pierwszy syn całą ciążę był wg usg 2 tyg większy a urodził się 5 dni po terminie. Takze ja sie trzymam terminu wg miesiaczki, bo mialam regularne, a mówia ze najdokladniejsze sa wyliczenia z tych poczatkowych usg, pozniej dzieci juz sie zaczynaja bardzo roznić w wymiarach i wszystkie sa ok :)

Martusiazabka lubi tę wiadomość

klz9gu1rkkbkfyjt.png
  • kalina123 Autorytet

Wysłany: 28 września 2016, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To że dziecko jest duże i waży więcej nie znaczy że jest wcześniej gotowe do przyjścia na świat ;) bo inne organy mogą być nie do końca wykształcone więc wg mnie należy się trzymać terminu max z usg w 12tyg i liczyć się z tym że po prostu urodzimy trochę większe dziecko :)

Moja w 26+1 miała 900g a w 29+4 1440g (pokazywało 50centyl)

Ja melisę piję zamiennie z miętą, co drugi dzień przed snem

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 września 2016, 17:34

polkosia lubi tę wiadomość

82doroeqdnooy9dr.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 28 września 2016, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I zapomniałam się pochylić że odebrałam dziś naszego Anexa <3

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Flauta Koleżanka

Wysłany: 28 września 2016, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polkosia wrote:
    Co do Smyka, to teraz jeszcze bardziej się wk... :P Bo przyszła mi paczka dzisiaj, a teraz jest jeszcze taniej ;P
    Możesz zwrocic i zamowic jeszcze raz z nowej promocji. Moja kolezanka tak caly czas robi, a w sklepie mowi ze rozmiar nie pasował :)

polkosia lubi tę wiadomość

2nn3gzu3wl2058ef.png
  • Dotty84 Autorytet

Wysłany: 28 września 2016, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sea wrote:
    Baranosia gratuluję :D

Jestem po wizycie. W obecnym 27 tygodniu Synek waży 1200g. Ile Wasze dzieci ważą? Bo ewidentnie moja Pyza waży więcej niż centyle przewidują i termin z 29 grudnia zmienił się na 17 grudnia - jak to możliwe :O prawie dwa tygodnie do przodu?? Jak to możliwe. Na razie suwaczka nie zmieniam i poczekam na wizytę za miesiąc i jeśli ten termin się potwierdzi to wtedy zmienię ale na prawdę jestem w ciężkim szoku

Teraz waga i wymiary nie ma wpływu już na termin porodu, więc nie zmieniaj paska ani terminu - to że się wyświetla z obliczeń inna data, niczego nie zmienia. Sugeruj się terminem wyznaczonym na pierwszym USG - bo tylko ten jest rzetelny. W II i III trymestrze dzieci po prostu różnią się od siebie wagowo, dlatego niektóre rodzą się z wagą 2900 a inne 4200.. Widocznie masz pączuszka :D

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • Werix Autorytet

Wysłany: 28 września 2016, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na tym etapie nie ma co sugerować się wagą dziecka, bo po pierwsze każdy bobas jest inny, a po drugie usg jest niedokładne i może na koniec mylić się o +/- 500 gram. Poza tym termin porodu to też jest na oko.

Okazało się że nie muszę zmieniać okularów a wskazanie do cc jest w przypadku bardzo dużych wad, więc się nie łapię. Jupi!

Isia86 lubi tę wiadomość

17u9ha00otchcgqb.png
‹‹ 787 788 789 790 791 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ