X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
Odpowiedz

Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 28 września 2016, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jestem oficjalnie Panią mgr z 5 na dyplomie!

Pytania mi podpasowały wiedziałam wszystko i mogłam gadać i gadać :)

Madziula87, guerretenshi, kalina123, cati, Kokardka44, kwiatuszek12345, RedLady, Isia86, Werix, polkosia, Dotty84, emilkazozz, Martusiazabka, WróżkaZielona, Kaczorek, cudek2, Szczęśliwa Mamusia, Kushina, Olcia..89, Flauta, Izieth, Koska 88 lubią tę wiadomość

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Madziula87 Autorytet

Wysłany: 28 września 2016, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baranosia ogromne gratulacje!!! :) Trzeba teraz to oblać jakimś dobrym soczkiem ;)

guerretenshi lubi tę wiadomość

tb738ribfs156aj0.png
  • Maggie_31 Autorytet

Wysłany: 28 września 2016, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    guerretenshi wrote:
    Witaj Maggie! Rozgosc sie :) moze opowiesz cos wiecej o sobie :)?
    Hej raz jeszcze:-)
    Z przyjemnością:-)To moje pierwsze baby - ciąża nie bez przygód,bo po drodze dwa krwiaki Nam sie przydarzyły,jeden w 7 tyg, drugi w 11,ale na szczęście udało sie je pokonać i dzis zaczynamy z Młodym 28 tydzien:-) A Młody rosnie,kopie i ogólnie dokazuje w brzuchu jak szalony:-)Juz nie mogę sie doczekać ucałowania tych małych stopek

guerretenshi, Madziula87, Werix, Szczęśliwa Mamusia, Izieth lubią tę wiadomość

17u920mmtaho5gy9.png
  • guerretenshi Autorytet

Wysłany: 28 września 2016, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baranosia! gratulucje Pani Magister! <3
    pierwszy pochmurny dzen od miesiaca. szok! maly jest niemrawy, szyjka mnie boli dzis :/ zrobię tylko obiad i będę grała cały dzień w simy.
    herbatka o smaku pomaranczowego grzanca jest, swieczka cynamonowa jest. to moge sie lenic kolejny dzien. chociaz powiem, ze podloga blaga o odkurzacz :o
    jutro skocze do labolatorium zrobic badania.
    wgl gdzies mi mignela czekolada wawela - czekoladowa z nadzieniem o smaku mleczka w tubce. bede polowac :D
    oszczedzajmy sie kochane by jak najdluzej maluszki siedzialy w brzuszkach :*

Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość

13.01 pierwsze USG :)
    f2w3yx8dnbdwnm3w.png
    f2wlj44jcmeu4i3p.png
  • RybusiaB Przyjaciółka

Wysłany: 28 września 2016, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baranosia ogromne gratki :)

Dziewczyny a jak jest z rozmiarówką w Smyku? Muszę coś wreszcie kupić a nie wiem jaki rozmiar. Wczoraj na USG wyszło, że niunia ma długie nogi :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 września 2016, 13:15

nzjd3e3k11gx2zsw.png
  • Włoszka Znajoma

Wysłany: 28 września 2016, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baranosia ogromne gratulacje,
    ja od roku zwlekam z obroną, a teraz to już wcale mi pisanie pracy nie idzie.

Spanie - porażka, może 3 godziny w nocy, reszta to męczarnia.
    Malutka szaleje bez względu na porę dnia i nocy. To tego ciągle niewygodnie, bóle.
    Do tego ewidentnie mam depresję, przepłakane noce i dnie a potem wyrzuty sumienia, że pozwalam sobie na płacz.

Włoszka
  • emilkazozz Autorytet

Wysłany: 28 września 2016, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baranosia, gartuluje! To dla ciebie piekny dzień! Macie zamiasr uczcić obrone?

Czy ktoras pije melise? Czy w ogóle mozna? chetnie bym sobie na noc piła

Czy was tez dopadło jesienne obniżenie nastroju? Jakas jestem nijaka!

Edit: guerretenshi- szalałam za simsami, ale ostatnio mialam szanse pograć dzień przed pierwszym porodem :) a teraz mam simsy na żywo. :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 września 2016, 14:09

f2w3vfxms6mp9lea.png

• Elcia89 Autorytet

Wysłany: 28 września 2016, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W c&a tez obnizka na ubranka dla dzieci o 20 %

34bw3e3k9p7xsrt2.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 28 września 2016, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczyny za gratulacje :*

Emilka dziś nie mam z kim świętować mąż jest na kursie ale 4-5 ma egzaminy wstępne do szkoły pod oficerskiej i jeśli przejdzie to wtedy będziemy świętować podwójnie :)

emilkazozz lubi tę wiadomość

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • kalina123 Autorytet

Wysłany: 28 września 2016, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baranosia gratulacje :)

Emilka ja piję melisę, nie codziennie ale piję a co nie można?

82doroeqdnooy9dr.png
  • Sea Ekspertka

Wysłany: 28 września 2016, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baranosia gratuluję :D

Jestem po wizycie. W obecnym 27 tygodniu Synek waży 1200g. Ile Wasze dzieci ważą? Bo ewidentnie moja Pyza waży więcej niż centyle przewidują i termin z 29 grudnia zmienił się na 17 grudnia - jak to możliwe :O prawie dwa tygodnie do przodu?? Jak to możliwe. Na razie suwaczka nie zmieniam i poczekam na wizytę za miesiąc i jeśli ten termin się potwierdzi to wtedy zmienię ale na prawdę jestem w ciężkim szoku

Szczęśliwa Mamusia, Werix lubią tę wiadomość

• emilkazozz Autorytet

Wysłany: 28 września 2016, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baranosia, pracujemy w tym samym zawodzie i nasi mężowie oboje też z mundurówki jak widzę. Faktycznie- będzie powód do świętowania! Jeszcze raz gratuluje!

kalina -co do melisy, słyszałam, że można- pytam czy któraś pije i jak często. Nie chciałabym przesadzić. Kupiłam dziś i mam zamiar przed nocą sobie wypić do kolacji zamiast herbatki.

f2w3vfxms6mp9lea.png

• guerretenshi Autorytet

Wysłany: 28 września 2016, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melise mozna na spokojnie, ale bez przesady :) ja sobie co drugi dzien pije wieczorem.
    Sea, Piotrus w 27 tc tez wazyl 1,2 kg. we wtorek sie okaze ile teraz.
    odkurzylam mieszkanie bo patrzec nie moglam i wrocil bol szyjki macicy :/ ide skrecic obiad na siedzaco.
    emilkazozz, ja mialam w planach grac w simy cala ciaze. ale odechcialo mi sie laptopa wlaczac od kiedy w niej jestem. czasem troche posiedze, ale moze z 2 razy w mc go wlacze :D

Maggie_31 lubi tę wiadomość

13.01 pierwsze USG :)
    f2w3yx8dnbdwnm3w.png
    f2wlj44jcmeu4i3p.png
  • Madziula87 Autorytet

Wysłany: 28 września 2016, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rybusia dla mnie wydają się być dość spore, a co więcej np. body 56 a 62 praktycznie wiele się nie rożnią, niemniej sama brałam 56, mam nadzieję, że córka nie będzie się w nich topić.

Jakby ktoś wybierał się na Żelazną do szkoły rodzenia, terminy już po nowym roku :D

tb738ribfs156aj0.png
  • Basia79 Autorytet

Wysłany: 28 września 2016, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BAranosia, gratulacje :)
    Sea, moja mała w 27 tyg wazyla 1020, i byla w srodku normy, ale pierwszy syn całą ciążę był wg usg 2 tyg większy a urodził się 5 dni po terminie. Takze ja sie trzymam terminu wg miesiaczki, bo mialam regularne, a mówia ze najdokladniejsze sa wyliczenia z tych poczatkowych usg, pozniej dzieci juz sie zaczynaja bardzo roznić w wymiarach i wszystkie sa ok :)

Martusiazabka lubi tę wiadomość

klz9gu1rkkbkfyjt.png
  • kalina123 Autorytet

Wysłany: 28 września 2016, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To że dziecko jest duże i waży więcej nie znaczy że jest wcześniej gotowe do przyjścia na świat ;) bo inne organy mogą być nie do końca wykształcone więc wg mnie należy się trzymać terminu max z usg w 12tyg i liczyć się z tym że po prostu urodzimy trochę większe dziecko :)

Moja w 26+1 miała 900g a w 29+4 1440g (pokazywało 50centyl)

Ja melisę piję zamiennie z miętą, co drugi dzień przed snem

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 września 2016, 17:34

polkosia lubi tę wiadomość

82doroeqdnooy9dr.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 28 września 2016, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I zapomniałam się pochylić że odebrałam dziś naszego Anexa <3

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Flauta Koleżanka

Wysłany: 28 września 2016, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polkosia wrote:
    Co do Smyka, to teraz jeszcze bardziej się wk... :P Bo przyszła mi paczka dzisiaj, a teraz jest jeszcze taniej ;P
    Możesz zwrocic i zamowic jeszcze raz z nowej promocji. Moja kolezanka tak caly czas robi, a w sklepie mowi ze rozmiar nie pasował :)

polkosia lubi tę wiadomość

2nn3gzu3wl2058ef.png
  • Dotty84 Autorytet

Wysłany: 28 września 2016, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sea wrote:
    Baranosia gratuluję :D

Jestem po wizycie. W obecnym 27 tygodniu Synek waży 1200g. Ile Wasze dzieci ważą? Bo ewidentnie moja Pyza waży więcej niż centyle przewidują i termin z 29 grudnia zmienił się na 17 grudnia - jak to możliwe :O prawie dwa tygodnie do przodu?? Jak to możliwe. Na razie suwaczka nie zmieniam i poczekam na wizytę za miesiąc i jeśli ten termin się potwierdzi to wtedy zmienię ale na prawdę jestem w ciężkim szoku

Teraz waga i wymiary nie ma wpływu już na termin porodu, więc nie zmieniaj paska ani terminu - to że się wyświetla z obliczeń inna data, niczego nie zmienia. Sugeruj się terminem wyznaczonym na pierwszym USG - bo tylko ten jest rzetelny. W II i III trymestrze dzieci po prostu różnią się od siebie wagowo, dlatego niektóre rodzą się z wagą 2900 a inne 4200.. Widocznie masz pączuszka :D

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • Werix Autorytet

Wysłany: 28 września 2016, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na tym etapie nie ma co sugerować się wagą dziecka, bo po pierwsze każdy bobas jest inny, a po drugie usg jest niedokładne i może na koniec mylić się o +/- 500 gram. Poza tym termin porodu to też jest na oko.

Okazało się że nie muszę zmieniać okularów a wskazanie do cc jest w przypadku bardzo dużych wad, więc się nie łapię. Jupi!

Isia86 lubi tę wiadomość

17u9ha00otchcgqb.png
‹‹ 787 788 789 790 791 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ