Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny jestem oficjalnie Panią mgr z 5 na dyplomie!
Pytania mi podpasowały wiedziałam wszystko i mogłam gadać i gadaćMadziula87, guerretenshi, kalina123, cati, Kokardka44, kwiatuszek12345, RedLady, Isia86, Werix, polkosia, Dotty84, emilkazozz, Martusiazabka, WróżkaZielona, Kaczorek, cudek2, Szczęśliwa Mamusia, Kushina, Olcia..89, Flauta, Izieth, Koska 88 lubią tę wiadomość
-
guerretenshi wrote:Witaj Maggie! Rozgosc sie
moze opowiesz cos wiecej o sobie
?
Z przyjemnością:-)To moje pierwsze baby - ciąża nie bez przygód,bo po drodze dwa krwiaki Nam sie przydarzyły,jeden w 7 tyg, drugi w 11,ale na szczęście udało sie je pokonać i dzis zaczynamy z Młodym 28 tydzien:-) A Młody rosnie,kopie i ogólnie dokazuje w brzuchu jak szalony:-)Juz nie mogę sie doczekać ucałowania tych małych stopekguerretenshi, Madziula87, Werix, Szczęśliwa Mamusia, Izieth lubią tę wiadomość
-
baranosia! gratulucje Pani Magister!
pierwszy pochmurny dzen od miesiaca. szok! maly jest niemrawy, szyjka mnie boli dziszrobię tylko obiad i będę grała cały dzień w simy.
herbatka o smaku pomaranczowego grzanca jest, swieczka cynamonowa jest. to moge sie lenic kolejny dzien. chociaz powiem, ze podloga blaga o odkurzacz :o
jutro skocze do labolatorium zrobic badania.
wgl gdzies mi mignela czekolada wawela - czekoladowa z nadzieniem o smaku mleczka w tubce. bede polowac
oszczedzajmy sie kochane by jak najdluzej maluszki siedzialy w brzuszkach :*Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość
-
Baranosia ogromne gratulacje,
ja od roku zwlekam z obroną, a teraz to już wcale mi pisanie pracy nie idzie.
Spanie - porażka, może 3 godziny w nocy, reszta to męczarnia.
Malutka szaleje bez względu na porę dnia i nocy. To tego ciągle niewygodnie, bóle.
Do tego ewidentnie mam depresję, przepłakane noce i dnie a potem wyrzuty sumienia, że pozwalam sobie na płacz.Włoszka -
baranosia, gartuluje! To dla ciebie piekny dzień! Macie zamiasr uczcić obrone?
Czy ktoras pije melise? Czy w ogóle mozna? chetnie bym sobie na noc piła
Czy was tez dopadło jesienne obniżenie nastroju? Jakas jestem nijaka!
Edit: guerretenshi- szalałam za simsami, ale ostatnio mialam szanse pograć dzień przed pierwszym porodema teraz mam simsy na żywo.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 września 2016, 14:09
guerretenshi lubi tę wiadomość
-
Baranosia gratuluję
Jestem po wizycie. W obecnym 27 tygodniu Synek waży 1200g. Ile Wasze dzieci ważą? Bo ewidentnie moja Pyza waży więcej niż centyle przewidują i termin z 29 grudnia zmienił się na 17 grudnia - jak to możliweprawie dwa tygodnie do przodu?? Jak to możliwe. Na razie suwaczka nie zmieniam i poczekam na wizytę za miesiąc i jeśli ten termin się potwierdzi to wtedy zmienię ale na prawdę jestem w ciężkim szoku
Szczęśliwa Mamusia, Werix lubią tę wiadomość
-
baranosia, pracujemy w tym samym zawodzie i nasi mężowie oboje też z mundurówki jak widzę. Faktycznie- będzie powód do świętowania! Jeszcze raz gratuluje!
kalina -co do melisy, słyszałam, że można- pytam czy któraś pije i jak często. Nie chciałabym przesadzić. Kupiłam dziś i mam zamiar przed nocą sobie wypić do kolacji zamiast herbatki.
-
melise mozna na spokojnie, ale bez przesady
ja sobie co drugi dzien pije wieczorem.
Sea, Piotrus w 27 tc tez wazyl 1,2 kg. we wtorek sie okaze ile teraz.
odkurzylam mieszkanie bo patrzec nie moglam i wrocil bol szyjki macicyide skrecic obiad na siedzaco.
emilkazozz, ja mialam w planach grac w simy cala ciaze. ale odechcialo mi sie laptopa wlaczac od kiedy w niej jestem. czasem troche posiedze, ale moze z 2 razy w mc go wlaczeMaggie_31 lubi tę wiadomość
-
Rybusia dla mnie wydają się być dość spore, a co więcej np. body 56 a 62 praktycznie wiele się nie rożnią, niemniej sama brałam 56, mam nadzieję, że córka nie będzie się w nich topić.
Jakby ktoś wybierał się na Żelazną do szkoły rodzenia, terminy już po nowym roku -
BAranosia, gratulacje
Sea, moja mała w 27 tyg wazyla 1020, i byla w srodku normy, ale pierwszy syn całą ciążę był wg usg 2 tyg większy a urodził się 5 dni po terminie. Takze ja sie trzymam terminu wg miesiaczki, bo mialam regularne, a mówia ze najdokladniejsze sa wyliczenia z tych poczatkowych usg, pozniej dzieci juz sie zaczynaja bardzo roznić w wymiarach i wszystkie sa okMartusiazabka lubi tę wiadomość
-
To że dziecko jest duże i waży więcej nie znaczy że jest wcześniej gotowe do przyjścia na świat
bo inne organy mogą być nie do końca wykształcone więc wg mnie należy się trzymać terminu max z usg w 12tyg i liczyć się z tym że po prostu urodzimy trochę większe dziecko
Moja w 26+1 miała 900g a w 29+4 1440g (pokazywało 50centyl)
Ja melisę piję zamiennie z miętą, co drugi dzień przed snemWiadomość wyedytowana przez autora: 28 września 2016, 17:34
polkosia lubi tę wiadomość
-
polkosia wrote:Co do Smyka, to teraz jeszcze bardziej się wk...
Bo przyszła mi paczka dzisiaj, a teraz jest jeszcze taniej ;P
polkosia lubi tę wiadomość
-
Sea wrote:Baranosia gratuluję
Jestem po wizycie. W obecnym 27 tygodniu Synek waży 1200g. Ile Wasze dzieci ważą? Bo ewidentnie moja Pyza waży więcej niż centyle przewidują i termin z 29 grudnia zmienił się na 17 grudnia - jak to możliweprawie dwa tygodnie do przodu?? Jak to możliwe. Na razie suwaczka nie zmieniam i poczekam na wizytę za miesiąc i jeśli ten termin się potwierdzi to wtedy zmienię ale na prawdę jestem w ciężkim szoku
Teraz waga i wymiary nie ma wpływu już na termin porodu, więc nie zmieniaj paska ani terminu - to że się wyświetla z obliczeń inna data, niczego nie zmienia. Sugeruj się terminem wyznaczonym na pierwszym USG - bo tylko ten jest rzetelny. W II i III trymestrze dzieci po prostu różnią się od siebie wagowo, dlatego niektóre rodzą się z wagą 2900 a inne 4200.. Widocznie masz pączuszka -
Na tym etapie nie ma co sugerować się wagą dziecka, bo po pierwsze każdy bobas jest inny, a po drugie usg jest niedokładne i może na koniec mylić się o +/- 500 gram. Poza tym termin porodu to też jest na oko.
Okazało się że nie muszę zmieniać okularów a wskazanie do cc jest w przypadku bardzo dużych wad, więc się nie łapię. Jupi!Isia86 lubi tę wiadomość