Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja tez jeszcze pracuje. Bez żadnych taryf ulgowych. 8 godzin dziennie + dojazd komunikacją miejską, ok półtorej godziny w jedną stronę. Tracę na to sporo czasu... I rzeczywiście, zgadzam się. Znieczulica ludzka czasem mnie poprostu powala. Brzuch duży, widoczny. Nikt się nie kwapi żeby miejsca ustąpić czy w kolejce przepuścić. Przecież wszystkim się spieszy.. Wszyscy są mega zmęczeni... Napewno brzuch im ciąży, plecy bolą, nogi puchną... Należy im się siedzenie. Ech... Ja tez jestem zdania że nie będę się prosić ani pchać na siłę. Nawet jak się zwolni jedno miejsce to się nie ruszam, bo to bez sensu. Wyścig szczurów. I płeć tu bez znaczenia. Czy kobieta, czy mężczyzna... Lecą. Bo przecież miejsce wolne
wiecie... mężczyźni powinni się wykazać kulturą. Ale tak naprawdę to dziwię się tym kobietą. Przecież wiedzą jak to jest. Przecież przez to przeszły. Zdają sobie sprawę z tego ze czasem jest najzwyczajniej ciężko... Gdzie się podziały jakieś resztki człowieczeństwa?
Madziula87, Maggie_31 lubią tę wiadomość
-
Ja uwielbiam moje ciuszki z lumpka Next i George
Znieczulica nie zna granic i też właśnie najbardziej dziwię się kobietom tak jak pisze Martusia. Jeszcze nigdy nie doświadczyłam ustąpienia miejsca w kolejce. Jedynie wczoraj mój kochany promotor chciał zmienić kolejność i dziewczynę z licencjatu przerzucić na koniec ale powiedziałam że dam radę wytrzymać tą jedną osobę i nie będziemy robić zamieszania dla niej i dla komisji która zmieniała się na moją obronę.Martusiazabka lubi tę wiadomość
-
Maggie_31 wrote:Ja jeszcze biegam do pracy:-),ale mam tak fantastycznego szefa,ze zaproponował mi maks 2 godziny dziennie,pracuje w urzędzie państwowym i jego podejście jest po prostu mega:-))Wiec 2 godziny przy biurku przed kompem daje rade wytrzymać,choc do tego doliczam 2x20 min podróży metrem w pozycji siedzącej bądź niestety czasami stojącej.Czy Wy tez spotykacie taka znieczulicę?oczywiscie ciąża nie choroba,ale mam juz na tyle pokaźny brzuch (7miesiac),ze jest go widać,a mimo to zwykle muszę odstać swoje w kolejkach-ostatnio w aptece przede mną 3 panów...-czy tez postać grzecznie w metrze...Nie mam w zwyczaju sie dopraszać tudzież wpychać,ale czasami jest po ludzku ciezko
Ja jestem totalnie zażenowana gdy jadę autobusem i widzę, że faceci siedzą a kobitki - starsze/schorowane/w ciąży - stoją. To jest jakieś nieporozumienie. Szybciej ustąpi kobieta kobiecie która bardziej tego potrzebuje niż facet (czasem zdarzają się panowie, którzy przywracają wiarę w męski ród ale nadal zbyt rzadko)Martusiazabka, Maggie_31 lubią tę wiadomość
-
Ja tak ostatnio jechałam autobusem - ja (w ciąży) z dzieckiem 2-letnim i moja mama (60 lat. Oprócz naszej trójki (czwórki
) stał w autobusie jeszcze starszy pan (80+) i młody chłopak o kulach z nogą w gipsie. RESZTA SIEDZIAŁA. Głośno skomentowałam tę sytuację, ale nikt nie zareagował
Co do upominania się, ja tez nie lubię. Choć muszę przyznać, że niestety podróżowanie autobusem w ciąży na stojąco (zwłaszcza w takim mieście jak Wawa) może być bardzo niebezpieczne. Kierowcy jeżdżą jak szaleni i łatwo polecieć i walnąć w coś brzuchem...
Może lepiej jednak walczyć o swoje prawa...Martusiazabka lubi tę wiadomość
-
Mi ustąpiono w kolejce miejsca 4 razy ale za każdym razem wpuszczały mnie kobiety. Także na panów nie ma co liczyć. Wychowujcie ostro swoich synów, bo kolejne pokolenie szowinistów wyrośnie.
Ja już wychodzę z katarunie mogę doczekać się wizyty za tydzień!
Isia86 lubi tę wiadomość
-
polkosia wrote:Ja tam jestem wierna jednak marce Next. Te Smyki i inne to im do pięt nie dorastają
ważne by było mięciutkie i miłe w dotyku
ale ok ok,ja też mam swoje ulubione marki,większość rzeczy to jednak z Hemy mamy,ale i taniocha tez sie znajdzie,np ładne welurkowe pajace na pierwsze 3-4 miesiące kupuje w tanich sklepach,jak coś ładnego w Lidlu jest to też nie pogardzę.
Tak po za tym to dzieńdobry
witam nowe
ja też tu na wątek dopiero co dołączyłam,jakoś tak wyszłoMaggie_31 lubi tę wiadomość
Wszyscy w domu -
Dziewczyny w ogóle Was nie rozumiem.
Ja jeżdżę codziennie komunikacją miejską bo nadal pracuję i nie mam żadnego problemu z tym żeby usiąść. Owszem rzadko się zdarza żeby ktoś sam z siebie ustąpił mi miejsca ale to nie jest dla mnie problem. Po prostu podchodzę do konkretnej osoby i pytam czy mogę usiąść i ZAWSZE ustępują. I nie widzę w tym problemu. Nawet nie tracę sił na rozmyślanie i denerwowanie się na znieczulicę ludzką bo po co. Czy tak trudno Wam po prostu podejść i poprosić o miejsce ? Naprawdę wolicie stać, męczyć się i narzekać.. narażając się przy tym na niebezpieczeństwo upadku ? Ważniejsza jest Wasza duma niż bezpieczeństwo Wasze i Waszego dziecka?
OK ja wiem że tak nie powinno być ale w takim żyjemy świecie i trzeba albo się z tym pogodzić i dostosować albo bezsensownie denerwować.
To samo dotyczy kolejki w sklepie. Chociaż tu bardzo często mnie ludzie przepuszczają sami z siebie co jest bardzo miłe. Ale gdy tak się nie zdarzy a ja źle się czuję a jest duża kolejka to po prostu podchodzę do pierwszej osoby przy kasjerce i pytam... I tak ludzie są zajęci swoimi sprawami i na prawdę nie rozglądają się po całym sklepie szukając kobiet w ciąży którym mogliby ustąpić, a nam się nic nie stanie jak po prostu zapytamy..
Takim upominaniem się o "swoje" uczymy też ludzi człowieczeństwa i kto wie może ta osoba następnym razem już sama zareaguje.polkosia, Isia86 lubią tę wiadomość
-
Dobrawa wrote:baby dream-swietny skład w dobrej cenie
bez pochodnych ropy naftowej
Oprócz Baby dream godne polecenia są kosmetyki Hipp Baby SanftWiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2016, 10:11
Werix lubi tę wiadomość
-
Ja na szczęście nie muszę jeździć komunikacją miejską, więc nie znam problemu, natomiast jak jest kolejka w sklepie dłuższa niż 3 osoby i sprzedawca mnie nie poprosi przed lub nikt nie ustąpi, to podchodzę do kasy i pytam czy kobiety w ciąży są obsługiwane poza kolejką i tyle
Wtedy zawsze mnie od razu obsługują bez gadania. Nie widzę w tym nic złego, bo bywają dni, że naprawdę czuję się źle, a zakupy zrobić trzeba. Chociaż ostatnio to i tak wszystko online zamawiam
Isia86 lubi tę wiadomość
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
Dobrawa, no dla mnie zauważalna różnica i Next ma naprawdę grubą i mięsistą bawełnę, a taki Cool Club cienizna. Ale ja w ogóle Next kocham za wzory i piękne kolekcje
Teraz w Smyk ledwo dwie bluzki wybrałam, bo wszystko szare, bure i ponure
Ale znów dużo tańsze, więc coś za coś. Po domu i na podwórko są OK
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2016, 10:17
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
No po Nexcie to od razu widać że porządne.
Wszystkie Nexty mam z 2giej reki a wyglądają jak nowe.polkosia lubi tę wiadomość
3 IUI :(długi protokół 15.03 2015 punkcja 5 komórek ( 3 zarodki )18.03.2015 transfer 2 zarodków, Aniołek 7tc [*]
31.03.2016 punkcja, (13 zarodków)
5.04.2016 transfer 2 zarodków ( 4 śnieżynki),jedno
-
Co do jakości smyka rzeczy się zgadzam, w końcu przyszła paczka i jakość zostawia wiele do życzenia, ale za tą cenę da się przeżyć.
Ja na szczęście też jeżdzę na ogół samochodem, ale faktycznie jak zdaży mi się wsiaść do autobusu/tramwaju to jest znieczulica, dla mnie chłop który nie ustapi babie w ogóle nie ma jaj, jakieś takie współczesne niewiadomo co. Natomiast wczoraj po raz pierszy zostałam obsłużona poza kolejka, w ogóle babce z biedronki należy sie medal, kolejka przede mną 6 chłopów, ja za nimi, Pani do mnie, że mnie zaprasza do kasy nr 5, po czym cała zgraja się za mną poustawiała, łacznie z tymi samcami alfa, a Pani do nich, "kasa otwarta wyłącznie dla Pani w ciąży". Mile mnie zaskoczyła
Dziewczyny jakie macie patenty, żeby ubranka do grudnia zachowały swój zapach, tzn. żeby nie przeszły zapachem szafy, nie cierpię tego, pudełka dadzą radę?Martusiazabka, polkosia, Isia86 lubią tę wiadomość