X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
Odpowiedz

Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Isia86 Autorytet

Wysłany: 28 września 2016, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    serwery smyka chyba sobie nie radzą... :D

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/ed05c3e18e68.png

tego jeszcze nie widziałam :)

polkosia lubi tę wiadomość

14.01.2016 - [*] 8t3d ;(
    9.12.2016 - 38t1d - 3270g, 52cm :))
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 28 września 2016, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Isia86 wrote:
    serwery smyka chyba sobie nie radzą... :D

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/ed05c3e18e68.png

tego jeszcze nie widziałam :)
    Chwilę temu było info o przerwie technicznej i możliwości że zamówienia z dzisiaj mogą nie zostać zapisane

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Maggie_31 Autorytet

Wysłany: 28 września 2016, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    guerretenshi wrote:
    melise mozna na spokojnie, ale bez przesady :) ja sobie co drugi dzien pije wieczorem.
    Sea, Piotrus w 27 tc tez wazyl 1,2 kg. we wtorek sie okaze ile teraz.
    odkurzylam mieszkanie bo patrzec nie moglam i wrocil bol szyjki macicy :/ ide skrecic obiad na siedzaco.
    emilkazozz, ja mialam w planach grac w simy cala ciaze. ale odechcialo mi sie laptopa wlaczac od kiedy w niej jestem. czasem troche posiedze, ale moze z 2 razy w mc go wlacze :D

Guerretenshi:-) ja tez mam wizytę w najbliższy wtorek, na ostatnim usg Młody ważył 1,28 kg,ale siła kopniaków tudzież ruchów jest juz naprawdę mocna.Czasami az zginam sie z bólu jak mi trafi w pęcherz,nie wspominając o tym,ze pomiędzy 2 a 3 nad ranem biegam do toalety około 10 razy:-) Gotowanie na siedząco-uwielbiam,zwłaszcza naleśniki i ich przekręcanie- w tej pozycji to nie lada wyczyn

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 września 2016, 19:11

17u920mmtaho5gy9.png
  • Maggie_31 Autorytet

Wysłany: 28 września 2016, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sea wrote:
    Baranosia gratuluję :D

Jestem po wizycie. W obecnym 27 tygodniu Synek waży 1200g. Ile Wasze dzieci ważą? Bo ewidentnie moja Pyza waży więcej niż centyle przewidują i termin z 29 grudnia zmienił się na 17 grudnia - jak to możliwe :O prawie dwa tygodnie do przodu?? Jak to możliwe. Na razie suwaczka nie zmieniam i poczekam na wizytę za miesiąc i jeśli ten termin się potwierdzi to wtedy zmienię ale na prawdę jestem w ciężkim szoku

Baranosia,tak sie zdarza -u mnie z ostatniej @ był termin na 28 grudnia,a usg wskazuje na 22.Zawsze miałam @ jak w zegarku,ale jakis czas przed poczęciem małego dopadła mnie wirusowa infekcja,przeleżałam tydzien w łożku z gorączka i okres mi sie dokładnie o tydzien przesunął i stad taki rozjazd,wiec moze u Ciebie podobnie sie nawarstwiło:-)

17u920mmtaho5gy9.png
  • Fuksja90 Autorytet

Wysłany: 28 września 2016, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baranosia wrote:
    Chwilę temu było info o przerwie technicznej i możliwości że zamówienia z dzisiaj mogą nie zostać zapisane
    O niech mnie nawet nie denerwują bo po 2 godzinach udało mi się coś kupić ;p

• Kokardka44 Autorytet

Wysłany: 28 września 2016, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baranosia wrote:
    I zapomniałam się pochylić że odebrałam dziś naszego Anexa <3
    i jak i jak i jak???
    Ja swojego odbieram między 1 a 5.10 :D

Bo ja na złe, Reaguję źle...I kurczę się, w sobie zamykam...
    3i49roeqq35mjixs.png
    hchygov3vkk8ck9g.png
  • Fuksja90 Autorytet

Wysłany: 28 września 2016, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie Baranosia i jak bo ja się zastanawiam miedzy Anexem a Coletto Florino.

• Sea Ekspertka

Wysłany: 28 września 2016, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie wróciłam z warsztatów Bezpieczny maluch- jeśli w Waszych miastach odbędą się warsztaty to polecam. Czas szybko śmignął bo było bardzo ciekawie z poczuciem humoru prowadzone :)

Dziś też zobaczyłam wynik glukozy. Na czczo 71, po 2h i 75g glukozy 103. Gin mówiła, że ekstra wynik :)

Jedno co mnie zastanawia to twardniejący, stający dęba, nabrzmiały brzuch - tu mam zalecone branie no spy i magnezu. Od czego to się bierze? Chciałabym temu brzuszkowi jakoś pomóc zapobiegać napinaniu się niż potem ten stan naprawiać tabletkami

• baranosia Autorytet

Wysłany: 28 września 2016, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane wózek jest w kartonie u mamy bo u nas nie ma na niego miejsca haha :D

Ale ja się najeździłam nim po sklepie, składałam rozkładałam i czytałam opinie w necie, podpytywałam znajomych którzy go mają więc jestem go pewna :)

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Sea Ekspertka

Wysłany: 28 września 2016, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę jak ja taką dużą dzidzię mam przepchnąć przez krocze :( nie chce popękać po kolana od tego wyczynu :( a Synek co usg ma wagę większą niż jakiekolwiek centyle przewidują a miednice mam wąską i tu zaczyna się kłopot

• baranosia Autorytet

Wysłany: 28 września 2016, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sea ja również mam problemy z napinającym się i twardniejącym brzuchem. Dzieje się to nawet jak nic nie robię i leżę - od poniedziałku dużo się uczyłam więc nie sprzątałam ani nie szalałam z ruchem a brzuch nadal się napinał i twardniał. Mi dodatkowo dokucza ból w pachwinach

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 28 września 2016, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baranosia, gratulacje!

Sea, jedyny "prawdziwy" PTP z USG to ten z około 13 tc, późniejszymi już nie ma się co sugerować :)

Dałam sobie spokój ze Smykiem - cyrk :D Dla 30 zł nie opłaca mi się w to jeszcze raz bawić ;)

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 28 września 2016, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam także nowe mamusie, dołączajcie, bo tu większość na FB poszła i cicho się robi momentami :P

Madziula87 lubi tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • Dotty84 Autorytet

Wysłany: 28 września 2016, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ehhhh, jaka ta pierwsza ciąża była łatwa, prosta i przyjemna w porównaniu z drugą...

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • kalina123 Autorytet

Wysłany: 28 września 2016, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dotty co tam się dzieje?

82doroeqdnooy9dr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 września 2016, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, bylam dzisiaj na warsztatach "Mamo, to ja". Polecam, w wiekszosci wyklady byly ciekawe i przydatne, np. wyklad lekarki-pediatry o szczepionkach czy specjalisty od fotelikow samochodowych. Na pewno te warsztaty zrobily na mnie duzo lepsze wrazenie niz te organizowane przez Familie. Niestety, pomimo tego ze trwaly tylko 3,5h i byly 2 przerwy to i tak moj brzuch je odczul i wieczorem mialam niefajny kłujący ból brzucha (za dlugie siedzenie w jednej pozycji). Podziwiam kobiety, ktore na tym etapie nadal chodza do pracy, nie wiem jak bym wytrzymala te 8h przed kompem.

• Maggie_31 Autorytet

Wysłany: 28 września 2016, 23:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jeszcze biegam do pracy:-),ale mam tak fantastycznego szefa,ze zaproponował mi maks 2 godziny dziennie,pracuje w urzędzie państwowym i jego podejście jest po prostu mega:-))Wiec 2 godziny przy biurku przed kompem daje rade wytrzymać,choc do tego doliczam 2x20 min podróży metrem w pozycji siedzącej bądź niestety czasami stojącej.Czy Wy tez spotykacie taka znieczulicę?oczywiscie ciąża nie choroba,ale mam juz na tyle pokaźny brzuch (7miesiac),ze jest go widać,a mimo to zwykle muszę odstać swoje w kolejkach-ostatnio w aptece przede mną 3 panów...-czy tez postać grzecznie w metrze...Nie mam w zwyczaju sie dopraszać tudzież wpychać,ale czasami jest po ludzku ciezko

17u920mmtaho5gy9.png
  • Maggie_31 Autorytet

Wysłany: 28 września 2016, 23:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A propos ubranek - jeżeli jesteście z Warszawy to polecam centrum Modo na Lopuszanskiej - ostatnio wyciągnęłam męża na zakupy dla maluszka,trafiliśmy na świetny sklep z cenami totalnie konkurencyjnymi.Welurowe pajacyki z czapeczkami za maks 26 zł,tudzież inne kaftaniki w baaardzo przystępnych cenach.Za 140 zl kupiłam masę rzeczy:-)Polecam!

17u920mmtaho5gy9.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 28 września 2016, 23:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tam jestem wierna jednak marce Next. Te Smyki i inne to im do pięt nie dorastają ;)

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • guerretenshi Autorytet

Wysłany: 29 września 2016, 06:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak prasowalam ubranka to ogarnelam ze wszystko co mam z lumpka jest nexta. I naprawde jakosciowo wydaje mi sie na 5.

13.01 pierwsze USG :)
    f2w3yx8dnbdwnm3w.png
    f2wlj44jcmeu4i3p.png
‹‹ 788 789 790 791 792 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ