X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
Odpowiedz

Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Olcia..89 Ekspertka

Wysłany: 29 września 2016, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maggie mi pomaga siemię lniane ;) ale nie każdy lubi :)

Szczęśliwa gratulacje ;)! Czekam na wieści i zdjęcie misiaczka <3!

No i baranosia Tobie również gratuluję:)! Super ze przypasowaly Ci pytania:)!!

Cudek jak się czujesz kochana?

Do nas chyba jutro przyjdzie wózek... Juz się nie mogę doczekać ;)! Obym się nie rozczarowała tylko...

Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość

eb795efb422758b1b7906ce4b420b9fe.png

Czekając na bąbelka... <3 :) :*
    Aniołek* 29.01.2015 (14tc)
    Aniołek* 17.12.2015 (8-9 tc)
  • kalina123 Autorytet

Wysłany: 29 września 2016, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madziula87 nie prać za wcześnie ;)

ja z komunikacji na szczęście nie korzystam, więc problemu nie znam, ale ogólnie z większą życzliwością spotykam się ze strony facetów, zarówno teraz jak i w 1 ciąży
    z drugiej strony ja bardzo rzadko znajduję się w sytuacjach gdzie bym potrzebowała tego ustąpienia...teraz jak już nie pracuję to zakupy robię w takich godzinach, że nie ma kolejek a jak stoi 1 czy 2 osoby to sobie w ogóle głowy nie zawracam kombinowaniem, wręcz się ukrywam żeby mnie nikt na przód nie poprosił bo przepychanie się z wózkiem pełnym zakupów, brak miejsca do normalnego wyłożenia się na taśmie i pośpieszne pakowanie by mnie tylko zestresowało :P

82doroeqdnooy9dr.png
  • Kaczorek Autorytet

Wysłany: 29 września 2016, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziula a może torby próżniowe?

3 IUI :(długi protokół 15.03 2015 punkcja 5 komórek ( 3 zarodki )18.03.2015 transfer 2 zarodków, Aniołek 7tc [*]
    31.03.2016 punkcja, (13 zarodków)
    5.04.2016 transfer 2 zarodków ( 4 śnieżynki),jedno <3
    f2w3yx8dqelvgt49.png
  • Sea Ekspertka

Wysłany: 29 września 2016, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam w aptece i farmaceutka zaprezentowała mi dwa magnezy : chela mag b6 i magne b6 - ten pierwszy to suplement diety a drugi to lek bez recepty, wzięłam magne b6. Teraz czekam aż zdziała cuda i brzuch nie będzie dęba stawał :)

Isia86 lubi tę wiadomość

• Madziula87 Autorytet

Wysłany: 29 września 2016, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, to by było najlepsze wyjście poprać na początku grudnia ;)

Torby próżniowe? Hm, zaraz o nich sobie poczytam.

tb738ribfs156aj0.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 29 września 2016, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sea wrote:
    Byłam w aptece i farmaceutka zaprezentowała mi dwa magnezy : chela mag b6 i magne b6 - ten pierwszy to suplement diety a drugi to lek bez recepty, wzięłam magne b6. Teraz czekam aż zdziała cuda i brzuch nie będzie dęba stawał :)
    Sea lekarz zalecił Ci branie magnezu?
    W środę mam wizytę muszę mu powiedzieć o tym twardnieniu i napinaniu się brzucha

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Tulipanka Autorytet

Wysłany: 29 września 2016, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie,
    mam prośbę do tych Dziewczyn, które starały się o ciążę dłuższy/długi czas (ja przyjęłam okres min 1 roku). Jeśli mogłybyście opisać swoje historie na tym wątku:
    https://ovufriend.pl/forum/starajac-sie-ogolne/przy-nadziei-historie-o-zajsciu-w-ciaze-po-dlugim-staraniu,7641,4.html?sd=1
    to byłabym Wam bardzo wdzięczna. Jest nas dużo - czekających latami na Maluszka, tęskniących i mających nadzieję. Pomóżcie nam wierzyć.

Z góry dziękuję i życzę Każdej z Was spokojnej ciąży, szczęśliwego zakończenia i zdrowego Dzidziusia.

Pozdrawiam

Tuli
    Synuś ur 08.2017 - 3 lata starań
    Córcia ur 11.2019
    PCO, Hashimoto, hiperprolaktyn., celiakia.
  • Fuksja90 Autorytet

Wysłany: 29 września 2016, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sea wrote:

Moja ginekolog poleciła mi chela mag b6 mama ponoć najlepiej przyswajalny :)

• cudek2 Autorytet

Wysłany: 29 września 2016, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Olcia. Cały czas na lekach rozkurczowych. Stawia mi się ta macica. Martwię się ta szyjka. Mam nadzieję, że się przez najbliższe 6 tyg nic nie wydarzy i Bori będzie spokjnie spokojnie siedział.
    W nocy nie spalam, bo kopal i trochę bolalo, nawet leżąc ma lewy boku.

Na sercu ciężko... , ale widocznie, tak miało być... szkoda, że Bori nie pozna prababci. :(

A to nasze aktualne zdjęcie

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/8bcba81fa94e.jpg

Co do smyka - próbowałam kupić wczoraj wieczorem dla Szymka i małego, bo sporo mi się podobało. I nici.
    Ale wlazłam o 3 nad ranem i udało się zrobić zakupy za prawie 300 zl. Ale pełno tego :)

Uściski.trzymacie kciuki za nas

Izieth, Isia86, baranosia, Iva79, Werix, Madziula87, Olcia..89 lubią tę wiadomość

860iwn15jj88tkvr.png
    860i73sb9uiq88aj.png
  • Izieth Autorytet

Wysłany: 29 września 2016, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja poleca mi suplementy z Solgara, ale drogie to cholerstwo :( I też słyszałam, że chelat jest najlepiej przyswajalny.

zem3anlif9kas3et.png
    zem3df9h3sl7c67r.png
    Mój aniołek Lenka [*] 13.08.2015 (13tc)
  • chiara Autorytet

Wysłany: 29 września 2016, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ze stawianiem macicy walczę od 16 tygodnia od śmierci tatusia :( skurcze tak silne, że pękały mi naczynka i było krwawienie, byłam trzy razy w szpitalu łącznie 6 tygodni:/ ciągle tylko no spe mi na to dawali i twierdzili, że nic więcej dać nie mogą. Obecnie nowy lekarz i okazuje się, że jest jednak coś innego Spasmolina. Brzuch rzadziej się stawia i ogólnie mniejsze napięcie. Mega dawka magnezu i leżakowanie przez 90% doby. Czego nie robi się dla tego Maleństwa:)

P.s. Dawno się nie udzielalam ;)

baranosia, RybusiaB lubią tę wiadomość

• baranosia Autorytet

Wysłany: 29 września 2016, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chiara lubię nie za problemy ale za to że się odzywasz :)

Czyli to całe twardnienie może być spowodowane stresem i w sumie u mnie to się pojawiło w okresie dość nerwowym.

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • chiara Autorytet

Wysłany: 29 września 2016, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak ja miałam na tle nerwowym, mój poprzedni lekarz zignorował pierwsze objawy co spowodowało, że jak to mój obecny lekarz określił, macica się tak rozkręciła, że ciężko ją opanować.

Swoją drogą poprawiły mi się wyniki morfologii krwi i wszystko zawdzięczam wodzie kokosowej :) polecam!

• Sea Ekspertka

Wysłany: 29 września 2016, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baranosia wrote:
    Sea lekarz zalecił Ci branie magnezu?
    W środę mam wizytę muszę mu powiedzieć o tym twardnieniu i napinaniu się brzucha

Wczoraj miałam wizytę u mojej ginekolog i na napinanie się brzuszka zaleciła mi magnez i no spe. Oby pomogło :)

baranosia lubi tę wiadomość

• Perl Autorytet

Wysłany: 29 września 2016, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś

ja przez napinanie brzuszka byłam już dwa razy w szpitalu...
    Mam łykać 6 tabletek magne b6 na dobe, trzy nospy i luteine 3x.
    No i bardzo dużo leżeć. właściwie to nie robie już praktycznie nic w domu. nie gotuje, nie sprzątam, jeśli chodzi o pranie to segreguje, mąż wrzuca do pralki, ja tylko ustawiam pralke i tyle. a i tak przecież byłam w zeszłym tyg w szpitalu przez napinanie. dostałam sterydy na płuca dziecka, na wszelki wypadek.
    Mój gin mówi że jak często twrdnieje brzuszek, to ma to zły wpływ na szyjke, i można przez to urodzić, więc jeśli wam brzuch twardnieje to dużo leżcie. nawet odpoczyniek w formie siedzenia nie pomoże szyjce, tylko leżenie.

Wczoraj dotarła do nas wózeczek (Amelis) i mebelki :)

ug37io4pmuu08seh.png
    20120519310114.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 29 września 2016, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde Perl niezła dawka leków. Muszę koniecznie powiedzieć o tym twardnieniu skoro to takie groźne.

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Perl Autorytet

Wysłany: 29 września 2016, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to też zależy jak wyglądam macica "pomiędzy" twardnieiami. bo mnie na początku twardniała od czasu do czasu, ale przy badaniu lekarskim była okej. a teraz jak ide do lekarza, to on zawsze narzeka że mam twardą macice, mimo że w danym momencie nie stwardniał mi brzuch. nie wiem od czego to zależy. może gdy często się brzuch napina, to poprostu już się nie "rozkurcza" tak na 100% ?? nie wiem.

ug37io4pmuu08seh.png
    20120519310114.png
  • chiara Autorytet

Wysłany: 29 września 2016, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Perl to widzę, że mamy bardzo podobną sytuację u mnie mąż też robi wszystko. Fajnie, bo masz już skończony 30 tydzień to tak spokojniej. Ja jeszcze sterydów nie dostałam choć przy następnej wizycie już będziemy ustalać kiedy to nastąpi. No z napisaniem nie ma żartów. A na ciebie Perl sama no spa działa? bo ja mam 3x1 Spasmolina, 3x1 no spa, 3x2 magne b6, 3x1 magnezium, 3x1 duphastan. Wyszły mi niedobory witaminy D co również może sprzyjać skurczom, mam 2x2000mg Wit d3.
    A masz problem z szyjką? Moja na całe szczęście póki co ma stałą długość.

• baranosia Autorytet

Wysłany: 29 września 2016, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem w szoku Chiara co do ilości leków! No ale jak trzeba to trzeba :)

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 września 2016, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie też brzuch twardnieje codziennie, co najmniej kilka razy dziennie, biorę magnez natomiast przestałam się tym już przejmować, bo szyjka na każdym badaniu wypada bardzo dobrze, czyli akurat u mnie to twardnienie nie ma wpływu na szyjkę. Natomiast słyszałam, że faktycznie w niektórych przypadkach twardnienia mogą powodować skracanie szyjki, więc należy to monitorować.
    Byłam dzisiaj na wizycie kontrolnej i p.doktor kazała mi brać dodatkowo biofer, bo z morfologii wynika, że kiepsko u mnie z żelazem.
    Z Klocuszkiem wszystko ok, leżał jak zwykle bokiem, a nogi miał skrzyżowane po turecku, bo już mu się nie mieszczą :P Niestety nie wiem ile waży, dowiem się pewnie 13.10 na usg 30 tygodnia.

‹‹ 790 791 792 793 794 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ