Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
dawno mnie nie było postanowiłam zajrzeć
u mnie tez czesto brzuch mi twardniał ale nie przejmowałam sie tym bo nic innego mi nie dolegało i nie bołalo, az na ostatniej wizycie lekarz powiedział ze mam rozwarcie na 2 cmkazał leżec brac luteine, wizyta za 2 tyg zobaczymy jak będzie.
pomimo tego i tak ciągle ten brzuch mam twardy więc sama nie wiem o co chodzi.aniołek 9tc (2015rok)
aniołek 6tc (2018rok)
-
No właśnie tak jak Endżusia napisala istnieje prawdopodobieństwo, że dziecko może się zaplątać, mniejszy dopływ powietrza do dziecka, że gdy dziecko ma za blisko buźkę przy tym ochraniaczy to wdycha wydychane przez siebie powietrze. Nawet czytałam o kampanii tego, żeby zabroniona była ich sprzedaż.
-
Kaczorek wrote:Ja planuję używać do takiego otulania
Ale generalnie można do wszystkiego, jako kocyk , ochronę przed słońcem na wózek, do przysłonięcia się przy karmieniu.
No takie wielozadaniowe wielkie i grubsze pieluchy tetroweWszyscy w domu -
chiara wrote:No właśnie tak jak Endżusia napisala istnieje prawdopodobieństwo, że dziecko może się zaplątać, mniejszy dopływ powietrza do dziecka, że gdy dziecko ma za blisko buźkę przy tym ochraniaczy to wdycha wydychane przez siebie powietrze. Nawet czytałam o kampanii tego, żeby zabroniona była ich sprzedaż.Wszyscy w domu
-
Ja mam ochraniacze na łóżeczku, ale moje dziecko spało tam sporadycznie, ale ja też mam materac z uniesionymi bokami, więc nie było szans, żeby się przytuliła do brzegu. Ale jakby spała częściej, to na pewno bym zdjęła. Nie ma co ryzykować.
Muśliny są ekstra, uwielbiam. I otulacze i pieluchy. Chociaż otulacze wolę bambusowe
Mi brzuch twardnieje kilka razy dziennie, lekarz twierdzi, że do 10x na dobę jest normalne i nie panikować. Raczej nigdy nie mam więcej niż kilka, więc jestem spokojna. Ale z Klementynką doprowadziły te twardnienia do niewydolności szyjki, więc całkiem bagatelizować też nie można... A też niewiele ich wtedy miałam. A twardy mi się robi w połowie, głównie po prawej stronieWiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2016, 22:17
Dobrawa lubi tę wiadomość
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
Ja używałam ochraniacza od początku, jakoś mi się takie przytulniejsze łóżeczko wydawało z tym ochraniaczem i że dziecko "bezpieczniej" się czuje w takiej zamkniętej przestrzeni
Na początku dziecko ma tą wielką zaletę że tak jak je zostawimy tak je znajdziemynie przypominam sobie żeby mi się syn jakoś specjalnie przemieszczał, nie pomyślałabym w sumie o zagrożeniu jako takim hmm
-
Tez sie zastanawiam nad kupnem otulacza.
Ja skoczylam w koncu do apteki po lepszy magnez. Od wczoraj doskwieraja mi bole okresowe a od 3 dni okropny bol w szyjce macicy jak sie dluzszy kawalek przejde, a niedaj Boze cos jeszcze niose to jecze, pojawia sie tez jak siedze lub leze ale lzejszy. Przerzucilam sie na plecak, ale wyprawy do sklepu staly sie bolesne i stresujace bo potrafie na srodku sklepu sie zgiac i jeczec. Gorzej ze reaguje alergicznie na luteine wiec nia sie nie poratuje. Stres mnie lapie ze szyjka sie skraca. Jutro wyniki robie (jestem mistrzynia w wybieraniu sie do lab) a we wtorek usg.Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2016, 22:34
-
Okazalo sie ze mam jeszcze jedna strone do nadrobienia :p ja nie kupuje ochraniacza. Mam schize na punkcie kurzu, ktory osadza sie tam gdzie jest blisko cialo. Musialabym go prac do drugi dzien zeby nie zwariowac. Tym bardziej ze mam uczulenie na roztocza i wystarczy ze nie wytrzepie poduszek to juz mnie wszystko swedzi i wyskakuja placki. Wiec dziecko skazywac na wdychanie tego nie bede.
-
nick nieaktualnyO matko... wlasnie skonczylam malowac sobie paznokcie u stóp. To byla jakas masakra. Wygibasy rodem z cyrku
Stwierdzilam, ze mam to gdzies i do porodu juz ich nie ruszam, lakier moze sobie sam odprysnac:P Cale szczescie, ze sezon na sandałki juz sie skonczyl
Dobrawa, guerretenshi, Martusiazabka lubią tę wiadomość
-
Ja też na razie poczekam z ochraniaczem.
Kupię jak małe będzie się na tyle ruszać żeby np rączkę lub nózkę włożyć między szczebelki.
Lub pomyślę o zrobieniu czegoś.
Bardzo podoba mi się to
Taki ochraniacz można tez rozpleść i zapleść inaczej np tak
Na razie na mojej liście do kupienia po tej wypłacie są koszule do karmienia i poduszka motylek.guerretenshi, polkosia, chiara, Szczęśliwa Mamusia, Olcia..89 lubią tę wiadomość
3 IUI :(długi protokół 15.03 2015 punkcja 5 komórek ( 3 zarodki )18.03.2015 transfer 2 zarodków, Aniołek 7tc [*]
31.03.2016 punkcja, (13 zarodków)
5.04.2016 transfer 2 zarodków ( 4 śnieżynki),jedno
-
Kushina wrote:O matko... wlasnie skonczylam malowac sobie paznokcie u stóp. To byla jakas masakra. Wygibasy rodem z cyrku
Stwierdzilam, ze mam to gdzies i do porodu juz ich nie ruszam, lakier moze sobie sam odprysnac:P Cale szczescie, ze sezon na sandałki juz sie skonczyl
schylanie nad wanną coraz gorzej mi wychodzi
MoBo, cudek2 lubią tę wiadomość
-
Co do paznokci to zrobiłam sobie hybrydę w lipcu i ostatnio poprawiałam.
Swoja drogą pierwszy raz byłam u kosmetyczkiMoBo, cudek2 lubią tę wiadomość
3 IUI :(długi protokół 15.03 2015 punkcja 5 komórek ( 3 zarodki )18.03.2015 transfer 2 zarodków, Aniołek 7tc [*]
31.03.2016 punkcja, (13 zarodków)
5.04.2016 transfer 2 zarodków ( 4 śnieżynki),jedno
-
Witam się w 32 tygu!
Ja ochraniacz mam od szwagierki, ale nie będę go używać dopóki dziecko nieruchliwe. Potem pomyślę.
Wczoraj wybieraliśmy farby do malowania pokoiw przyszłym tygu ekipa pomaluje. Nie mogę się doczekać! Tyle stresu i zachodu z budową domu, że chyba drugiego już budować nie będziemy. Mam nadzieję, że z dzieckiem nie będzie tak samo :p
Madziula87, Szczęśliwa Mamusia, Dobrawa lubią tę wiadomość
-
baranosia wrote:Paznokcie paznokciami ja się zastanawiam jak ja niedługo będę głowę myła
schylanie nad wanną coraz gorzej mi wychodzi
Ja już korzystam z pomocy męża. siadam w wannie, a on operuje wodąi w końcu mycie głowy nie jest taką męczarnią. przed zajściem w ciąże nie wiedziałam że mycie głowy może być takie uciążliwe, ale okazuje się że dużo dziewczyn korzysta z pomocy. miałam kilka koleżanek którym głowe myły np mamy. w szpitalu jak byłam ostatnio, to dziewczyny też korzystały z pomocy partnerów lub mam.