X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
Odpowiedz

Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Fuksja90 Autorytet

Wysłany: 30 września 2016, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak ten czas leci dzisiaj zaczynam 3 trymestr i 7 miesiąc :)

Witaj Dee :)

Rano byłam pobrać badania przed wtorkową wizytą a co do ochraniaczy mam zamiar kupić bo nie słyszałam żeby jakiemuś dziecku coś się przez nie stało.

Madziula87, Szczęśliwa Mamusia, Werix, Nel@ lubią tę wiadomość

• baranosia Autorytet

Wysłany: 30 września 2016, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do bólu w pachwinach od wczoraj doszedł mi ból w spojeniu łonowym/ wzgórku łonowym (nie wiem jak dokładnie zinterpretować ten ból na samym dole). Jest przy chodzeniu, siadaniu, wstawaniu, zmienianiu pozycji...

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Dobrawa Autorytet

Wysłany: 30 września 2016, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sea,
    coś mi się wydaje ze błądzisz z ta teoria o uszkach.
    Genetyka jak nic.to czy odstajace czy nie mozna zobaczyc po grubosci/szerokosci chrzastki(zobaczys to z tyłu ucha) czym szersza tym ucho bardziej odstaje

Wszyscy w domu :)
  • Azor Przyjaciółka

Wysłany: 30 września 2016, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sea wrote:
    Po wizytach w restauracjach i kawiarniach na przestrzeni 27 tygodni ciąży zauważyłam, że nikt nie jest przygotowany z ofertą na kobiety w ciąży pod jednym względem - nigdzie nie można zamówić sobie kawy zbożowej bo zwyczajnie jej nie mają. Jak to możliwe, żeby nie mieli słoiczka z kawą bez kofeiny bym mogła ją sobie wypić : (

hej w Sfinksie mają kawę bezkofeinową i to bardzo dobrą :):)

f2w3rjjgf9g4r1jh.png

km5scwa1mo0ovi5f.png
  • dzastmi Koleżanka

Wysłany: 30 września 2016, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sea wrote:
    Po wizytach w restauracjach i kawiarniach na przestrzeni 27 tygodni ciąży zauważyłam, że nikt nie jest przygotowany z ofertą na kobiety w ciąży pod jednym względem - nigdzie nie można zamówić sobie kawy zbożowej bo zwyczajnie jej nie mają. Jak to możliwe, żeby nie mieli słoiczka z kawą bez kofeiny bym mogła ją sobie wypić : (

a dlaczego nie możesz napić się normalnej kawy ? Sądzę, że jakby knajpy miały mieć zbożówkę to ciągle by wyrzucały przeterminowane opakowania bo ile takich klientek by miały ? Tym bardziej, że kawa w ciąży nie jest zabroniona.

0d1ydqk318xlcxjl.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 30 września 2016, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie odmawiam sobie filiżanki rozpuszczalnej z mlekiem co jakiś czas :)

dzastmi lubi tę wiadomość

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Werix Autorytet

Wysłany: 30 września 2016, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baranosia, ja mam ten sam ból. Przyczyną jest rozluźnianie chrząstki spojenia, by umożliwić dziecku przejście przez kanał. Czasem może dojść do rozejścia spojenia, co jest groźne, ale jeśli nie czujesz bólu w trakcie odpoczynku to jest ok.

Wypiłam raz kawę na mieście i niestety kręciło mi się po niej w głowie. Moźliwe że za dużo jej dali, dlatefo piję czasem w domu, a tak to herbatki i zbożówka.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 września 2016, 12:02

17u9ha00otchcgqb.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 30 września 2016, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Werix nie czuje bólu tylko gdy się nie ruszam. Gdy wstaję, siadam, przekręcam się leżąc jest ból

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • dzastmi Koleżanka

Wysłany: 30 września 2016, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baranosia wrote:
    Ja nie odmawiam sobie filiżanki rozpuszczalnej z mlekiem co jakiś czas :)

ja pijam normalną czarna z ekspresu bo z mlekiem nie lubię, raz na 3 dni z racji, że jest mocna ale gdybym pijała z mlekiem to spokojnie jedną dziennie można sobie wypić jeżeli oczywiście nie ma zdrowotnych przeciwwskazań przez lekarza ;)

0d1ydqk318xlcxjl.png
  • dzastmi Koleżanka

Wysłany: 30 września 2016, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baranosia wrote:
    Werix nie czuje bólu tylko gdy się nie ruszam. Gdy wstaję, siadam, przekręcam się leżąc jest ból

też tak miałam miesiąc temu przez około tydzień praktycznie każdy ruch nogami sprawiał potworny ból w całym obrębie miednicy i spojenia łonowego. I tak Jak Werix mowi, przyczyną bylo rozluźnianie chrząstki spojenia. Po około tygodniu przeszło na szczęście bo już myślałam, że nie dam rady. 2 dni temu znowu wróciło ale już nie tak intensywnie. Niestety takie uroki ciąży. Ale już nie dużo nam zostało ;)

Aha lekarz powiedział jak sprawdzić czy to jest poważniejsza "wersja" czyli rozejście się spojenia łonowego ... jeżeli przy dotyku, ucisku nie boli to znaczy, że to nic groźnego. Ale jeśli dotkniemy i poczujemy, że tam dokładnie nas boli to już poważniejsza sprawa.

Werix, baranosia lubią tę wiadomość

0d1ydqk318xlcxjl.png
  • Werix Autorytet

Wysłany: 30 września 2016, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie też boli przy przekręcaniu się. A jak chodzisz boli cały czas? Bo mnie nie, ale właśnie jak wstaję, podnoszę nogę żeby założyć buta. To takie ukłucie które po chwili przechodzi.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 września 2016, 12:22

17u9ha00otchcgqb.png
  • MoBo Autorytet

Wysłany: 30 września 2016, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde Jelpa tu chyba tez nie kupie :/

Keep calm you are a mummy! O.o
    l22ndf9her11uere.png
  • MoBo Autorytet

Wysłany: 30 września 2016, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzastmi wrote:
    ja pijam normalną czarna z ekspresu bo z mlekiem nie lubię, raz na 3 dni z racji, że jest mocna ale gdybym pijała z mlekiem to spokojnie jedną dziennie można sobie wypić jeżeli oczywiście nie ma zdrowotnych przeciwwskazań przez lekarza ;)

Ale organizm nie rozbija tego na trzy dni, tyko przyswaja tu i teraz wiec w zasadzie to nie ma roznicy czy siekniesz codzien czy raz na jakis czas.

polkosia lubi tę wiadomość

Keep calm you are a mummy! O.o
    l22ndf9her11uere.png
  • Dotty84 Autorytet

Wysłany: 30 września 2016, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sea, no odstające uszy to chyba jednak genetyka :) Ja uważam, że zakładanie dziecku w domu czapeczki to jakaś fanaberia :) Rozumiem pierwsze 2-3 dni po porodzie, gdzie dziecko zmienia nagle temperaturę swojego otoczenia i ubieramy je trochę cieplej...Ale czasem widzę kilku tygodniowe/miesięczne dzieci w czapeczkach w domu i zastanawiam się, po co? :)
    Raczej martwiłabym się, zeby było zdrowe a nie o to czy będzie miało odstające uszy, duży nos czy Bóg wie co tam jeszcze.

Isia86, Szczęśliwa Mamusia, Nel@, Izieth, Olcia..89, polkosia lubią tę wiadomość

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • guerretenshi Autorytet

Wysłany: 30 września 2016, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widze ze nie tylko ja sie przeprowadzam do pokoju dziecka :D? U nas to kwestia i pracy Damiana (kierowca musi sie wyspac) i tego by nauczyc Piotrusia od razu swojego lozeczka i pokoiku. Zeby kojarzyl je z cieplem, bezpieczenstwem i snem od samego poczatku.
    Dee witaj kochana :*
    Sea uszy to kwestia genetyczna. Znajomej urodzila sie corka z uszami tak sterczacymi jak jeszcze nigdy nie widzialam. I mimo ze ciagle zaklada jej opaski, to kiedy je zdejmie to uszy dalej stercza.

MoBo, Szczęśliwa Mamusia, Nel@, Izieth lubią tę wiadomość

13.01 pierwsze USG :)
    f2w3yx8dnbdwnm3w.png
    f2wlj44jcmeu4i3p.png
  • guerretenshi Autorytet

Wysłany: 30 września 2016, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A kawe zdarza mi sie 2 razy dziennie wypic. Zborzowa nie smakuje mi tak bardzo, a ze zwykla pije z mlekiem pol na pol to nie chodze wytrzepana :p ale uwielbiam smak kawy i nic na to nie poradze. Moge zrezygnowac ze wszystkiego, tylko nie z niej :p.

dzastmi lubi tę wiadomość

13.01 pierwsze USG :)
    f2w3yx8dnbdwnm3w.png
    f2wlj44jcmeu4i3p.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 30 września 2016, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Werix wrote:
    Mnie też boli przy przekręcaniu się. A jak chodzisz boli cały czas? Bo mnie nie, ale właśnie jak wstaję, podnoszę nogę żeby założyć buta. To takie ukłucie które po chwili przechodzi.
    Jak chodzę to ból w pachwinach jest cały czas

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 30 września 2016, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślę że mała kawa z mlekiem nawet raz dziennie to nie zbrodnia :)

dzastmi, polkosia lubią tę wiadomość

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • chiara Autorytet

Wysłany: 30 września 2016, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dostałam dużo próbek loveli więc muszę je wykorzystać, ale słyszałam, że jelp jest dobry.
    Dziewczyny, a wszędzie słychać, że ciąża to nie choroba, a z tyloma nie przyjemnymi sprawami musimy sobie radzić :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 września 2016, 13:29

guerretenshi lubi tę wiadomość

• Sea Ekspertka

Wysłany: 30 września 2016, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem jak u Was ale u mnie od jutra zaczyna się okres grzewczy uff :D w ciągu dnia w mieszkaniu jest spoko bo i temperatura za oknem narasta ale z rana szczerze nie chce mi się wychylać nosa zza kołdry by dojść do kuchni zrobić zbożówkę ( a piję zbożową bo uwielbiam jej smak a zauważyłam że pokolenie naszych rodziców nie przepada za nią bo na stołówkach i koloniach była zbożówka podawana więc się opili i wolą zdecydowanie zwykłą :) )
    Jak wiadomo ile ludzi tyle opinii więc o gustach się nie dyskutuje i nie podaje na siłe teściowej mojej ulubionej zbożowej skoro nie lubi :P

‹‹ 794 795 796 797 798 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ