X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
Odpowiedz

Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Isia86 Autorytet

Wysłany: 30 września 2016, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    guerretenshi wrote:
    Isia, jak mlody ma czkawke to jest to dosc zabawne uczucie :D ale czasem czuje takie szybkie ruchy jakby mial atak padaczki i to w sumie jest dziwne. ciezko ogarnac co te dzieciaczki w brzuchach wyprawiaja :D
    no właśnie dobrze to ujęłaś, jakby padaczka :| i tak się trochę zlękłam, bo takie coś dopiero się pojawiło kilka dni temu... wcześniej albo nie czułam, albo nie zwróciłam na to uwagi...

14.01.2016 - [*] 8t3d ;(
    9.12.2016 - 38t1d - 3270g, 52cm :))
  • Elcia89 Autorytet

Wysłany: 30 września 2016, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po co isc na takie pikiety? Zeby wspierac lewackie podejscie?
    pis daje kobietom 500 plus a Po jedynie prawo do zabijania nienarodzonych dzieci

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 września 2016, 20:29

34bw3e3k9p7xsrt2.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 30 września 2016, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elcia po to żebyś mogła robić badania prenatalne i żebyś mogła wykryć ewentualną chorobę dziecka. I nie po to żeby je usunąć tylko po to żeby je wyleczyć. Nie żyjemy w średniowieczu żeby zabronić badań i leczenia w brzuchu mamy dziecka. To co wyprawia nasz rząd woła o pomstę do nieba. Jeśli to wszystko przejdzie to obawiam się że moja rodzina nie powiększy się o kolejne dziecko. Bo gdyby nie daj Bóg w ciąży pojawiły się komplikacje to lekarz będzie bał się ratować życie matki żeby nie pójść siedzieć. A ja w domu będę miała dziecko i męża dla których muszę żyć.

Dee, Dotty84, Fuksja90, Izieth, kalina123, Werix, RedLady, guerretenshi, Isia86, Olcia..89, polkosia, cudek2, Maggie_31, Nel@ lubią tę wiadomość

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Dee Koleżanka

Wysłany: 30 września 2016, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrawa Moje chłopaki to kawalerzy już bo starszy 15 a młodszy 10

Dobrawa lubi tę wiadomość

ymiavr4.png
  • Dee Koleżanka

Wysłany: 30 września 2016, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Isia moim zdaniem to co czujesz to czkawka. Bywa, że kilka razy dziennie męczy maluszka.Ale to zupełnie naturalne i nie ma co się martwić.

Isia86 lubi tę wiadomość

ymiavr4.png
  • Dotty84 Autorytet

Wysłany: 30 września 2016, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elcia89 wrote:
    Po co isc na takie pikiety? Zeby wspierac lewackie podejscie?
    pis daje kobietom 500 plus a Po jedynie prawo do zabijania nienarodzonych dzieci

Szkoda mi to nawet komentować...
    Rzucić ludziom ochłap w postaci 500+ (na kredyt) i juz masz poparcie.
    Zastanów się kto to 500 sfinansuje.

Ja się wybieram, jeśli Hancia dojdzie do siebie. Bo mimo iż nie popieram liberalizacji obecnego prawa, ani tym bardziej aborcji jako metody na usuwanie "problemów"...to myślę, że zgwalcona 11-latka ma prawo do aborcji...Myślę, że gdy ciąża zagraża życiu matki trójki dzieci, to wybór jest oczywisty. Wybieram się, bo nie godzę się na to, żeby kościół (dodam, że wierze w Boga), a tym bardziej bezdzietny mały psychopata decydował o moim ciele. I dlatego, ze gdyby zaostrzenia weszły, to 80% z nas, bo pewnie tyle ma za sobą choc jedno poronienie, ciągano by po sądach...
    NIE GODZĘ SIĘ NA TAKI LOS DLA MOICH CÓREK

kalina123, Werix, WróżkaZielona, Isia86, Olcia..89, Martusiazabka, Kaczorek, chiara, cudek2 lubią tę wiadomość

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • Fuksja90 Autorytet

Wysłany: 30 września 2016, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dotty84 wrote:
    Szkoda mi to nawet komentować...
    Rzucić ludziom ochłap w postaci 500+ (na kredyt) i juz masz poparcie.
    Zastanów się kto to 500 sfinansuje.

Ja się wybieram, jeśli Hancia dojdzie do siebie. Bo mimo iż nie popieram liberalizacji obecnego prawa, ani tym bardziej aborcji jako metody na usuwanie "problemów"...to myślę, że zgwalcona 11-latka ma prawo do aborcji...Myślę, że gdy ciąża zagraża życiu matki trójki dzieci, to wybór jest oczywisty. Wybieram się, bo nie godzę się na to, żeby kościół (dodam, że wierze w Boga), a tym bardziej bezdzietny mały psychopata decydował o moim ciele. I dlatego, ze gdyby zaostrzenia weszły, to 80% z nas, bo pewnie tyle ma za sobą choc jedno poronienie, ciągano by po sądach...
    NIE GODZĘ SIĘ NA TAKI LOS DLA MOICH CÓREK

Zgadam się z Tobą i tylko czekać aż zabiorą to całe 500+ łaskawcy.
    Dla mnie nie zrozumiałe jest to jak człowiek posiadający tylko kota może nakazać setką kobiet urodzenie dziecka które nie ma szans na przeżycie i jeżeli chcą żeby rodziło się więcej dzieci to niestety tym spowodują odwrotną sytuację.

Isia86 lubi tę wiadomość

• Werix Autorytet

Wysłany: 30 września 2016, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z chęcią bym się wybrała, ale nie wiem czy dam radę. Nie będę się wypowiadać na temat pisu bo szkoda słów.

Ja czasem czuje takie pulsowanie, ale to krew, która przepływa przez łożysko które mam na przedniej ścianie. Czkawkę wydaje mi się że raz wyczułam. Teraz mój maluch głownie się rozpycha i czasem aż boli: np. Jak wepchnie nogę w żebro albo łapkę w biodro. Nie wiem jak on tam sięga...

17u9ha00otchcgqb.png
  • Dobrawa Autorytet

Wysłany: 30 września 2016, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dee wrote:
    Dobrawa Moje chłopaki to kawalerzy już bo starszy 15 a młodszy 10
    U mnie córa 13 lat i synek -roczniak :)

baranosia, Dee, Olcia..89 lubią tę wiadomość

Wszyscy w domu :)
  • kalina123 Autorytet

Wysłany: 30 września 2016, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też planuję iść
    A tego co się obecnie dzieje w polsce to nawet nie komentuję...brak słów
    serio ja jestem coraz bardziej przerażona :(

Isia86 lubi tę wiadomość

82doroeqdnooy9dr.png
  • Dee Koleżanka

Wysłany: 30 września 2016, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrawa wrote:
    U mnie córa 13 lat i synek -roczniak :)
    To masz już obie płci, a mi wróżą 4 , gorzej jak się spełni i też chlopak, to do 5 ? Haha. A tak poważnie, to w sumie cieszę się, że to chłopiec kolejny, będzie chyba łatwiej

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 września 2016, 22:17

ymiavr4.png
  • guerretenshi Autorytet

Wysłany: 30 września 2016, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ja chyba jestem jakims kosmicznym przypadkiem. Rozwala mnie bol okresowy tylko kiedy leze. Magnez zaczelam porzadnie dawkowac wczoraj. Ale dziwne jest to ze brzuch mi sie nie napina. Jest mieciusi a mlody sie uklada do snu. Przecie z tym bolem brzuch powinien twardniec a tu nic :o

13.01 pierwsze USG :)
    f2w3yx8dnbdwnm3w.png
    f2wlj44jcmeu4i3p.png
  • Isia86 Autorytet

Wysłany: 30 września 2016, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Werix wrote:
    Ja czasem czuje takie pulsowanie, ale to krew, która przepływa przez łożysko które mam na przedniej ścianie. Czkawkę wydaje mi się że raz wyczułam. Teraz mój maluch głownie się rozpycha i czasem aż boli: np. Jak wepchnie nogę w żebro albo łapkę w biodro. Nie wiem jak on tam sięga...
    też mam łożysko na przedniej ścianie, więc może to też to, albo faktycznie czkawka :)) takie dziwne uczucie :)

14.01.2016 - [*] 8t3d ;(
    9.12.2016 - 38t1d - 3270g, 52cm :))
  • Dobrawa Autorytet

Wysłany: 30 września 2016, 23:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dee wrote:
    To masz już obie płci, a mi wróżą 4 , gorzej jak się spełni i też chlopak, to do 5 ? Haha. A tak poważnie, to w sumie cieszę się, że to chłopiec kolejny, będzie chyba łatwiej
    i teraz dla odmiany na dziewczynkę czekamy ;) no to będę mogla poszaleć z ubrankami ;) ale może faktycznie łatwiej by było z chłopcem,tym bardziej że dzieci będą musiały pokoik dzielić.

Ty juz pewnie wprawiona z chłopakami,dla mnie w dalszym ciągu wychowywanie dziewczynki wydaje się łatwiejsze-po prostu 'wiem z czym to się je '

Dee lubi tę wiadomość

Wszyscy w domu :)
  • Olcia..89 Ekspertka

Wysłany: 1 października 2016, 01:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej mamusie ;)!

Baranosia ja pościel, ochraniacz i falbankę do lozeczka kupiłam u "Damani Atelier" na fb jest i na necie;) Polecam! Bawełna satynowa. No i śliczne są:P
    dca772fefd8ecfa3med.png

No i kupiłam tez rożek z "color stories" i tez jestem zakochana ;) szary z kokardka w takim samym kolorze jak pościel;) milusi jest;)

Cudek odpoczywaj dużo kochana.Babcia będzie czuwała nad Wami,a pojedziesz ją odwiedzić z maleństwem :*

Ja tez czuje czkawke ;) ale czytałam, że to normalne;) ze dzidziuś jak zachlysnie się wodami plodowymi to później ma czkawke;)

Sea ja tez podpisuje się pod dziewczynami i myślę że są sprawy ważne i ważniejsze . Najważniejsze żeby dzidziuś była zdrowy :)!

Szczęśliwa daj znać jak na wizycie ;)! I zdjęcie misia wstaw ;)! Na którą masz wizytę;)?

Dzisiaj byłam z mama w restauracji po rewolucjach a tam niespodzianka ;) Pani Gessler :D! Nie obeszło się bez zdjęcia;) ale minę mam okropna;) taka jestem w niebo wzięta ze szok :D

No i ptzyszedł do nas wózek Joolz Day :)! Jestem zachwycona jak na razie :) <3!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2016, 01:50

baranosia, Werix, cudek2, Szczęśliwa Mamusia lubią tę wiadomość

eb795efb422758b1b7906ce4b420b9fe.png

Czekając na bąbelka... <3 :) :*
    Aniołek* 29.01.2015 (14tc)
    Aniołek* 17.12.2015 (8-9 tc)
  • Olcia..89 Ekspertka

Wysłany: 1 października 2016, 01:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MoBo nie pamiętam skąd jesteś;) my mieszkamy w niemczech i tutaj kupuje plyn do prania Persil Sensitiv specjalny dla dzieci;) pewnie u Cb tez będzie ;)

Iva79 lubi tę wiadomość

eb795efb422758b1b7906ce4b420b9fe.png

Czekając na bąbelka... <3 :) :*
    Aniołek* 29.01.2015 (14tc)
    Aniołek* 17.12.2015 (8-9 tc)
  • Sea Ekspertka

Wysłany: 1 października 2016, 05:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tam dałabym każdemu emerytowi 500+. Ludzie tyle lat harowali a nie mogą pozwolić sobie na masło w sklepie, margaryne muszą brać. Ile takich przypadków widziałam. Pan w sklepie mówi do mnie, że 42 lata przepracował w hucie a stać go tylko na najtańsze parówki- przy czym ja takiego mięsiwa lichej jakości nawet kotu nie serwuje : (

A jak już musi być 500+ na dziecko to tylko i wyłącznie dawałabym to w formie bonów i z przeznaczeniem na artykuły spożywcze oraz dziecięce i niech się każdy rozlicza uczciwie bo za dużo cwaniactwa w społeczeństwie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2016, 05:26

Isia86 lubi tę wiadomość

• Werix Autorytet

Wysłany: 1 października 2016, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Problem jeat taki, że Polski nie stać na rozdawiennictwo. To nie jest wina konkretnej partii ale wielu ludzi, którzy przez lata źle gospodarowali kasą, kradli, podpisywali niekorzystne ustawy. Jak tu się dziwić skoro na stanowiskach w wielkich spółkach czy ministerstwach są ludzie, którzy kompletnie się nie znają na ich prowadzeniu. I tak jest nie od wczoraj. No i wina też wojny, która przecież nie była wcale tak dawno. I tak uważam że Polska jest w genialnej kondycji jak na to co się z nią działo. Ale zadłużanie się na pewno jej nie pomoże.

Jak teraz dasz kasę jednej grupie, to za kilkanaście lat innej nie będzie stać nawet na kocią karmę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2016, 08:10

cudek2 lubi tę wiadomość

17u9ha00otchcgqb.png
  • Dee Koleżanka

Wysłany: 1 października 2016, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrawa wrote:
    Ty juz pewnie wprawiona z chłopakami,dla mnie w dalszym ciągu wychowywanie dziewczynki wydaje się łatwiejsze-po prostu 'wiem z czym to się je '
    Ja mam tak z chłopcami, wiem z czym to się je i dlatego mimo, że gdzieś tam marzyliśmy o córeczce to mimo wszystko się cieszę, że chłopiec. Co do ciuszków to mi jakoś bardziej się podobają te chłopięce, może dlatego, że dziewczęce są oczywiście urocze ale jednak w większości a'la księżniczka a ja nie przepadam za tym stylem. Więc chyba dobrze, że to chłopiec.

ymiavr4.png
  • Sea Ekspertka

Wysłany: 1 października 2016, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Werix wrote:
    Problem jeat taki, że Polski nie stać na rozdawiennictwo. To nie jest wina konkretnej partii ale wielu ludzi, którzy przez lata źle gospodarowali kasą, kradli, podpisywali niekorzystne ustawy. Jak tu się dziwić skoro na stanowiskach w wielkich spółkach czy ministerstwach są ludzie, którzy kompletnie się nie znają na ich prowadzeniu. I tak jest nie od wczoraj. No i wina też wojny, która przecież nie była wcale tak dawno. I tak uważam że Polska jest w genialnej kondycji jak na to co się z nią działo. Ale zadłużanie się na pewno jej nie pomoże.

Jak teraz dasz kasę jednej grupie, to za kilkanaście lat innej nie będzie stać nawet na kocią karmę.

Ja mam tak dobre serduszko, że gdybym miała stać się kimś innym na jeden dzień to wybrałabym Janosika, bogatym zabierała i biednym rozdawała :D

asiam lubi tę wiadomość

‹‹ 796 797 798 799 800 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Męska płodność – kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problemy z zajściem w ciążę dotyczą coraz większej liczby par na całym świecie, także w Polsce. Styl życia, stres, zanieczyszczenie środowiska, opóźnianie decyzji o rodzicielstwie – wszystko to wpływa na pogarszające się parametry płodności, również u mężczyzn. W niemal połowie przypadków trudności z płodnością wynikają z czynników męskich. Mimo to temat męskiej płodności wciąż jest marginalizowany, a badanie nasienia – niepotrzebnie kojarzone z czymś wstydliwym. Tymczasem seminogram, czyli analiza nasienia, to podstawowe i bardzo ważne narzędzie diagnostyczne. Sprawdź, kiedy warto je wykonać i co może powiedzieć o Twojej płodności.

CZYTAJ WIĘCEJ