Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
guerretenshi wrote:Isia, jak mlody ma czkawke to jest to dosc zabawne uczucie
ale czasem czuje takie szybkie ruchy jakby mial atak padaczki i to w sumie jest dziwne. ciezko ogarnac co te dzieciaczki w brzuchach wyprawiaja
i tak się trochę zlękłam, bo takie coś dopiero się pojawiło kilka dni temu... wcześniej albo nie czułam, albo nie zwróciłam na to uwagi...
14.01.2016 - [*] 8t3d ;(
9.12.2016 - 38t1d - 3270g, 52cm)
-
Elcia po to żebyś mogła robić badania prenatalne i żebyś mogła wykryć ewentualną chorobę dziecka. I nie po to żeby je usunąć tylko po to żeby je wyleczyć. Nie żyjemy w średniowieczu żeby zabronić badań i leczenia w brzuchu mamy dziecka. To co wyprawia nasz rząd woła o pomstę do nieba. Jeśli to wszystko przejdzie to obawiam się że moja rodzina nie powiększy się o kolejne dziecko. Bo gdyby nie daj Bóg w ciąży pojawiły się komplikacje to lekarz będzie bał się ratować życie matki żeby nie pójść siedzieć. A ja w domu będę miała dziecko i męża dla których muszę żyć.
Dee, Dotty84, Fuksja90, Izieth, kalina123, Werix, RedLady, guerretenshi, Isia86, Olcia..89, polkosia, cudek2, Maggie_31, Nel@ lubią tę wiadomość
-
Elcia89 wrote:Po co isc na takie pikiety? Zeby wspierac lewackie podejscie?
pis daje kobietom 500 plus a Po jedynie prawo do zabijania nienarodzonych dzieci
Szkoda mi to nawet komentować...
Rzucić ludziom ochłap w postaci 500+ (na kredyt) i juz masz poparcie.
Zastanów się kto to 500 sfinansuje.
Ja się wybieram, jeśli Hancia dojdzie do siebie. Bo mimo iż nie popieram liberalizacji obecnego prawa, ani tym bardziej aborcji jako metody na usuwanie "problemów"...to myślę, że zgwalcona 11-latka ma prawo do aborcji...Myślę, że gdy ciąża zagraża życiu matki trójki dzieci, to wybór jest oczywisty. Wybieram się, bo nie godzę się na to, żeby kościół (dodam, że wierze w Boga), a tym bardziej bezdzietny mały psychopata decydował o moim ciele. I dlatego, ze gdyby zaostrzenia weszły, to 80% z nas, bo pewnie tyle ma za sobą choc jedno poronienie, ciągano by po sądach...
NIE GODZĘ SIĘ NA TAKI LOS DLA MOICH CÓREKkalina123, Werix, WróżkaZielona, Isia86, Olcia..89, Martusiazabka, Kaczorek, chiara, cudek2 lubią tę wiadomość
-
Dotty84 wrote:Szkoda mi to nawet komentować...
Rzucić ludziom ochłap w postaci 500+ (na kredyt) i juz masz poparcie.
Zastanów się kto to 500 sfinansuje.
Ja się wybieram, jeśli Hancia dojdzie do siebie. Bo mimo iż nie popieram liberalizacji obecnego prawa, ani tym bardziej aborcji jako metody na usuwanie "problemów"...to myślę, że zgwalcona 11-latka ma prawo do aborcji...Myślę, że gdy ciąża zagraża życiu matki trójki dzieci, to wybór jest oczywisty. Wybieram się, bo nie godzę się na to, żeby kościół (dodam, że wierze w Boga), a tym bardziej bezdzietny mały psychopata decydował o moim ciele. I dlatego, ze gdyby zaostrzenia weszły, to 80% z nas, bo pewnie tyle ma za sobą choc jedno poronienie, ciągano by po sądach...
NIE GODZĘ SIĘ NA TAKI LOS DLA MOICH CÓREK
Zgadam się z Tobą i tylko czekać aż zabiorą to całe 500+ łaskawcy.
Dla mnie nie zrozumiałe jest to jak człowiek posiadający tylko kota może nakazać setką kobiet urodzenie dziecka które nie ma szans na przeżycie i jeżeli chcą żeby rodziło się więcej dzieci to niestety tym spowodują odwrotną sytuację.Isia86 lubi tę wiadomość
-
Ja z chęcią bym się wybrała, ale nie wiem czy dam radę. Nie będę się wypowiadać na temat pisu bo szkoda słów.
Ja czasem czuje takie pulsowanie, ale to krew, która przepływa przez łożysko które mam na przedniej ścianie. Czkawkę wydaje mi się że raz wyczułam. Teraz mój maluch głownie się rozpycha i czasem aż boli: np. Jak wepchnie nogę w żebro albo łapkę w biodro. Nie wiem jak on tam sięga... -
Dobrawa wrote:U mnie córa 13 lat i synek -roczniak
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 września 2016, 22:17
Dobrawa lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny, ja chyba jestem jakims kosmicznym przypadkiem. Rozwala mnie bol okresowy tylko kiedy leze. Magnez zaczelam porzadnie dawkowac wczoraj. Ale dziwne jest to ze brzuch mi sie nie napina. Jest mieciusi a mlody sie uklada do snu. Przecie z tym bolem brzuch powinien twardniec a tu nic :o
-
Werix wrote:Ja czasem czuje takie pulsowanie, ale to krew, która przepływa przez łożysko które mam na przedniej ścianie. Czkawkę wydaje mi się że raz wyczułam. Teraz mój maluch głownie się rozpycha i czasem aż boli: np. Jak wepchnie nogę w żebro albo łapkę w biodro. Nie wiem jak on tam sięga...
) takie dziwne uczucie
14.01.2016 - [*] 8t3d ;(
9.12.2016 - 38t1d - 3270g, 52cm)
-
Dee wrote:To masz już obie płci, a mi wróżą 4 , gorzej jak się spełni i też chlopak, to do 5 ? Haha. A tak poważnie, to w sumie cieszę się, że to chłopiec kolejny, będzie chyba łatwiej
no to będę mogla poszaleć z ubrankami
ale może faktycznie łatwiej by było z chłopcem,tym bardziej że dzieci będą musiały pokoik dzielić.
Ty juz pewnie wprawiona z chłopakami,dla mnie w dalszym ciągu wychowywanie dziewczynki wydaje się łatwiejsze-po prostu 'wiem z czym to się je 'Dee lubi tę wiadomość
Wszyscy w domu -
Hej mamusie
!
Baranosia ja pościel, ochraniacz i falbankę do lozeczka kupiłam u "Damani Atelier" na fb jest i na necie;) Polecam! Bawełna satynowa. No i śliczne są
No i kupiłam tez rożek z "color stories" i tez jestem zakochanaszary z kokardka w takim samym kolorze jak pościel;) milusi jest;)
Cudek odpoczywaj dużo kochana.Babcia będzie czuwała nad Wami,a pojedziesz ją odwiedzić z maleństwem :*
Ja tez czuje czkawkeale czytałam, że to normalne;) ze dzidziuś jak zachlysnie się wodami plodowymi to później ma czkawke;)
Sea ja tez podpisuje się pod dziewczynami i myślę że są sprawy ważne i ważniejsze . Najważniejsze żeby dzidziuś była zdrowy!
Szczęśliwa daj znać jak na wizycie! I zdjęcie misia wstaw
! Na którą masz wizytę
?
Dzisiaj byłam z mama w restauracji po rewolucjach a tam niespodziankaPani Gessler
! Nie obeszło się bez zdjęcia;) ale minę mam okropna;) taka jestem w niebo wzięta ze szok
No i ptzyszedł do nas wózek Joolz Day! Jestem zachwycona jak na razie
!!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2016, 01:50
baranosia, Werix, cudek2, Szczęśliwa Mamusia lubią tę wiadomość
-
MoBo nie pamiętam skąd jesteś
my mieszkamy w niemczech i tutaj kupuje plyn do prania Persil Sensitiv specjalny dla dzieci;) pewnie u Cb tez będzie
Iva79 lubi tę wiadomość
-
Ja tam dałabym każdemu emerytowi 500+. Ludzie tyle lat harowali a nie mogą pozwolić sobie na masło w sklepie, margaryne muszą brać. Ile takich przypadków widziałam. Pan w sklepie mówi do mnie, że 42 lata przepracował w hucie a stać go tylko na najtańsze parówki- przy czym ja takiego mięsiwa lichej jakości nawet kotu nie serwuje : (
A jak już musi być 500+ na dziecko to tylko i wyłącznie dawałabym to w formie bonów i z przeznaczeniem na artykuły spożywcze oraz dziecięce i niech się każdy rozlicza uczciwie bo za dużo cwaniactwa w społeczeństwie.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2016, 05:26
Isia86 lubi tę wiadomość
-
Problem jeat taki, że Polski nie stać na rozdawiennictwo. To nie jest wina konkretnej partii ale wielu ludzi, którzy przez lata źle gospodarowali kasą, kradli, podpisywali niekorzystne ustawy. Jak tu się dziwić skoro na stanowiskach w wielkich spółkach czy ministerstwach są ludzie, którzy kompletnie się nie znają na ich prowadzeniu. I tak jest nie od wczoraj. No i wina też wojny, która przecież nie była wcale tak dawno. I tak uważam że Polska jest w genialnej kondycji jak na to co się z nią działo. Ale zadłużanie się na pewno jej nie pomoże.
Jak teraz dasz kasę jednej grupie, to za kilkanaście lat innej nie będzie stać nawet na kocią karmę.Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2016, 08:10
cudek2 lubi tę wiadomość
-
Dobrawa wrote:Ty juz pewnie wprawiona z chłopakami,dla mnie w dalszym ciągu wychowywanie dziewczynki wydaje się łatwiejsze-po prostu 'wiem z czym to się je '
Dobrawa lubi tę wiadomość
-
Werix wrote:Problem jeat taki, że Polski nie stać na rozdawiennictwo. To nie jest wina konkretnej partii ale wielu ludzi, którzy przez lata źle gospodarowali kasą, kradli, podpisywali niekorzystne ustawy. Jak tu się dziwić skoro na stanowiskach w wielkich spółkach czy ministerstwach są ludzie, którzy kompletnie się nie znają na ich prowadzeniu. I tak jest nie od wczoraj. No i wina też wojny, która przecież nie była wcale tak dawno. I tak uważam że Polska jest w genialnej kondycji jak na to co się z nią działo. Ale zadłużanie się na pewno jej nie pomoże.
Jak teraz dasz kasę jednej grupie, to za kilkanaście lat innej nie będzie stać nawet na kocią karmę.
Ja mam tak dobre serduszko, że gdybym miała stać się kimś innym na jeden dzień to wybrałabym Janosika, bogatym zabierała i biednym rozdawałaasiam lubi tę wiadomość