Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Sea wrote:Ja tam dałabym każdemu emerytowi 500+. Ludzie tyle lat harowali a nie mogą pozwolić sobie na masło w sklepie, margaryne muszą brać. Ile takich przypadków widziałam. Pan w sklepie mówi do mnie, że 42 lata przepracował w hucie a stać go tylko na najtańsze parówki- przy czym ja takiego mięsiwa lichej jakości nawet kotu nie serwuje : (
A jak już musi być 500+ na dziecko to tylko i wyłącznie dawałabym to w formie bonów i z przeznaczeniem na artykuły spożywcze oraz dziecięce i niech się każdy rozlicza uczciwie bo za dużo cwaniactwa w społeczeństwie.
No, niestety - akurat w emerytów najbardziej uderzy to co teraz się dzieje...W przyszłych emerytów - czyli nasPrzez obniżenie wieku emerytalnego szacuje się, że 80% społeczeństwa będzie dostawało emeryturę minimalną (kilkaset złotych) - i to uderzy najbardzij w emerytów urodzonych w latach 80, czyli pokolenie obecnych 30-latków. Nie będzie miała wpływu wysokość składek ściąganych z nas teraz...(a nasz rząd już pracuje nad tym, żeby je jeszcze zwiększyć)
Ja mam to szczęście, że stać mnie na to, żeby teraz odkładać sobie na "orywatną" emeryturę, na Państwo nie liczę. Ale najbardziej jak zwykle będą cierpieć najbiedmiejsi...
A kasy nie będzie, społeczeństwo się starzeje i nie będzie miał kto robić na nasze emerytury. Z pustego i salomon nie naleje...
Na tym kończę polityczne wywody, bo nie mam ochoty psuć sobie humoru od rana -
Isia86 wrote:dziewczyny czy Wy też czujecie takie pulsacyjne ruchy w Waszych brzuszkach? nie wiem czy to normalne u dziecka, czy to czkawka, czy co to może być? takie regularne pulsowanie... przez kilka minut i potem ustaje. i tak np. raz/ dwa razy dziennie. ale nie codziennie
Raczej czkawka, też tak mamKlementynka to miała codziennie, a Matylda raz na kilka dni jak na razie
Co do strajku... Nie przepadam za spędami osób i takimi akcjami zorganizowanymi, a poza tym boję się ataku terrorystycznego ;P Ale tak serio, samopoczucie nie pozwoli mi pójść. Będę wspierać "duchowo". Chociaż chciałam iść, nie powiem. Poważnie to wczoraj rozważałam. Ale jednak nie chciałabym się uszkodzić jeszcze bardziej czy urodzić ze stresuWiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2016, 09:46
guerretenshi, Isia86 lubią tę wiadomość
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
Ja też nie przepadam, ale dołaczę noe robiąc zakupów w poniedziałek.
Kiedyś pytałam o to, czy kupujecie klin do łóżeczka i chociaż nie otrzymałam odpowiedzi, to stwierdziłam że nie kupię go. Zobaczyłam że jedna laska podstawiała po prostu kilka książek pod jeden bok łóżka i najwyżej tak zrobię -
O, Werix, miałam Ci odpisać o tym klinie, ale zapomniałam. Dobrze, że nie kupiłaś. My mamy, ale nie sprawdził się. Poza tym jakby się przyjrzeć, to dziecko śpi w nienaturalnej pozycji z klinem. Lepiej już całe łóżeczko przechylić lub jeśli ulewa dać cienką poduszeczkę. My mamy takiego "naleśnika" od początku
Werix lubi tę wiadomość
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
guerretenshi wrote:bierzecie udział w poniedziałek w Strajku Kobiet?
; czy boli ta blizna po cc że stycznia 2015, czy po prostu mały tak mocno kopie...
PiS... i ich pomysły dotyczące każdej dziedziny życia... eh... brak mi nawet słów. Niech obrazek wyrazi, to co myślę na temat ustawy antyaborcyjnej. NIE DLA CIERPIENIA KOBIET I CHORYCH DZIECI!
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/c9d3ed2d92a9.jpgbaranosia, Szczęśliwa Mamusia, guerretenshi, Isia86, Izieth lubią tę wiadomość
-
Tak te osoby co krytykuja 500 plus niech tego nie biora tych pieniedzy bo to jest hipokryzja.
Tak a mowiac ze lepiej bybylo gdyby byly bony, to tak jakby rodzoce nie byli w stanie swiadomie podjac decyzji na co chca wydac.
Moim zdaniem glupie jestescie ze krytykujecie 500 plus, a jeszcze glupsze ze popieracie aborcje.
Jeszcze najlepiej bony i do łagrow tyrac.Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2016, 12:06
Dagn_ lubi tę wiadomość
-
Baranosia ja planuje kupić takiego motylka
Moi znajomi maja bardzo polecają, stabilizuje głowkę.
Teraz używają również w spacerówce gdy rozkładają ją do spania3 IUI :(długi protokół 15.03 2015 punkcja 5 komórek ( 3 zarodki )18.03.2015 transfer 2 zarodków, Aniołek 7tc [*]
31.03.2016 punkcja, (13 zarodków)
5.04.2016 transfer 2 zarodków ( 4 śnieżynki),jedno
-
Jestem po USG i KTG. Synek pięknie się rozwija a serduszko bije jak dzwon
to było moje pierwsze KTG i jest to jedno z najwspanialszych badań w ciąży, przez tyle czasu móc wsłuchiwać się w bicie serca. Polecam serdecznie
cudek2, Fuksja90, baranosia, Szczęśliwa Mamusia, Martusiazabka, Isia86, RedLady, Nulka, Izieth lubią tę wiadomość
-
Elcia89 wrote:Moim zdaniem glupie jestescie ze krytykujecie 500 plus, a jeszcze glupsze ze popieracie aborcje.
Jeszcze najlepiej bony i do łagrow tyrac.
Dziewczyno, weź Ty rozpędź się i walnij główką w ścianę, bo chyba to pińset plus całkiem przesłoniło Ci zwoje mózgowe, które wręcz parują. Skończ obrażać ludzi jakimiś pro-lifeowymi hasłami. Polska to wolny i demokratyczny kraj. Każda kobieta ma prawo do decydowania o własnej macicy, a nie jakaś Elcia z forum lub niewyrośnięty stary kawaler.
Chcesz rodzić dziecko z gwałtu lub totalnie zdeformowane, które umrze w następnej dobie? Proszę bardzo, Twoja wola. Rodź. Ale łapy łaskawie precz od decydowania za inne kobiety.
Jestem w ogóle w szoku, że takie słowa pisze inna kobieta. Co za zaścianek!Werix, cudek2, Dotty84, guerretenshi, Martusiazabka, Maggie_31, Isia86, Nel@, kalina123, Ruby, Nulka, Olcia..89, Izieth, Iva79, emilkazozz lubią tę wiadomość
-
Elcia89 wrote:Tak te osoby co krytykuja 500 plus niech tego nie biora tych pieniedzy bo to jest hipokryzja.
Tak a mowiac ze lepiej bybylo gdyby byly bony, to tak jakby rodzice nie byli w stanie swiadomie podjac decyzji na co chca wydac.
Moim zdaniem glupie jestescie ze krytykujecie 500 plus, a jeszcze glupsze ze popieracie aborcje.
Boże... widzisz i nie grzmisz.
Typowe pisowskie hasło- myślisz inaczej niż my, jesteś głupi. Super!brawo.
I pewnie jeszcze piszesz to trzymając w ręku różaniec....
to powiem CI jedno - Twoja wiara jest g.... warta! Skoro w ten sposób podchodzisz do ludzi. Branie
500 zł hipokryzja? Haha! Będę brać 500, które trafia do mojej prawej kieszeni, bo ten rząd z lewej w tym samym czasie wyjmuje mu o 200 zł więcej na rachunki, a do tego tracę 2000 zł, bo przez ich chore "dobre" zmiany stracę prace!
Nie jesteśmy za aborcja, ale za prawem do wyboru. Bo to nasze ciało,nasze emocje, nasze życie. Kobieta nie może być zmuszona pod presja do urodzenia dziecka z gwałtu, bo to zniszczy jej życie, nawet jeśli sama nie będzie go wychowywać- przyszłość tego maleństwa też wątpliwa....
Nikt nie może kazać 12latce urodzić dziecka jej wujka, brata czy o zgrozo ojca! Nikt nie ma prawa zmusić do urodzenia dziecka, które nie ma szans na przeżycie i będzie umierać w meczarniach! Itd...
Popatrz... i przemyśl zanim zaczniesz pluć jadem!
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/f3b790549a4e.jpg
(*)Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2016, 12:33
Dotty84, Martusiazabka, Isia86, emilkazozz lubią tę wiadomość
-
Elcia89 wrote:Tak te osoby co krytykuja 500 plus niech tego nie biora tych pieniedzy bo to jest hipokryzja.
Tak a mowiac ze lepiej bybylo gdyby byly bony, to tak jakby rodzoce nie byli w stanie swiadomie podjac decyzji na co chca wydac.
Nie rozumiem dlaczego od razu kogoś wyzywasz, każdy ma prawo do swojego zdania, Ty do swojego też, ale nie wyrażone w taki sposób. Pewnie Ty z tych co twierdzą, że z in vitro rodzą się mutanty. Życzę Ci żebyś nigdy nie musiała na swojej skórze odczuć konsekwencji tych ustaw.Dotty84, Martusiazabka, Isia86, Iva79 lubią tę wiadomość
-
Kaczorek wrote:Baranosia ja planuje kupić takiego motylka
Moi znajomi maja bardzo polecają, stabilizuje głowkę.
Teraz używają również w spacerówce gdy rozkładają ją do spania
Ja właśnie kupiłam ten komplet, ale ze zwykłą poduszką i trochę żałuję -
Szczęśliwa, super wieści!
Elcia, no comment. Tak jak piszą dziewczyny, masz prawo do własnego zdania, ale nie do obrażania innych za to, że myślą inaczej.
Ja właśnie jem pycha sałatkę z prażonym słonecznikiem i zbieram piosenki, które chciałabym zabrać ze sobą na poród. Muzyka zawsze mnie uspokaja, więc mam nadzieję, że mi pomożeSzczęśliwa Mamusia, Isia86 lubią tę wiadomość
-
Elcia chciałabyś żeby Twoja córka urodziła dziecko z gwałtu?
Chciałabyś nie mieć możliwości wyleczenia dziecka w płodzie matki i pochowaćje od razu po porodzie bo rząd zabronił badań?
Chciałabyś umrzeć podczas komplikacji w ciąży bo lekarz będzie bał się ratować Ciebie kosztem dziecka?
BO JA NIE!Isia86, Martusiazabka, Nulka lubią tę wiadomość
-
baranosia wrote:Elcia chciałabyś żeby Twoja córka urodziła dziecko z gwałtu?
Chciałabyś nie mieć możliwości wyleczenia dziecka w płodzie matki i pochowaćje od razu po porodzie bo rząd zabronił badań?
Chciałabyś umrzeć podczas komplikacji w ciąży bo lekarz będzie bał się ratować Ciebie kosztem dziecka?
BO JA NIE!
Popieram