Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Elcia89 wrote:Mysle ze za duzo tvn24. Warto zmienic stacje
Na co? Na TVP? Z dialogami pisanymi pod Prezesa? Weź dziewczyno zastanów się co tu piszesz i przestań nas obrażać. Nikt tu Ciebie od głupich nie wyzywał, więc odrobinę kultury proszę. Choć w sumie nie wiem czego sie spodziewać - wystarczy poczytać Twoje wypowiedzi.
A jak nie umiesz wypowiadać się z szacunkiem, to może warto zmienić forum.Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2016, 13:51
Maggie_31, Isia86, Martusiazabka lubią tę wiadomość
-
Elcia89 wrote:Tak te osoby co krytykuja 500 plus niech tego nie biora tych pieniedzy bo to jest hipokryzja.
Tak a mowiac ze lepiej bybylo gdyby byly bony, to tak jakby rodzoce nie byli w stanie swiadomie podjac decyzji na co chca wydac.
Moim zdaniem glupie jestescie ze krytykujecie 500 plus, a jeszcze glupsze ze popieracie aborcje.
Jeszcze najlepiej bony i do łagrow tyrac.
CHyba się odrobinę zagalopowałaś... Nie masz prawa nikogo obrażać za jego poglądy, nieważne jakie by były. Całkowity brak kultury osobistej.Dotty84, Isia86, Martusiazabka lubią tę wiadomość
-
Dotty84 wrote:Tu dadzą 500, potem zabiorą w składkach, podatkach ulgach itp, ale naród bedzie sie cieszyć, bo piniondz dostanie w gotowce. Nie ważne ile mu zabiorą w formie ukrytej.
Już na przyszły rok zapowiadana jest podwyżka cen gazu, prądu, OC o 20%. I niby skąd to jest? To cudowne 500+. I 500 zł dane mi jakoś nie przekonuje mnie do zrezygnowania z podstawowych praw człowiek, bo to już właśnie o takie prawa się rozbija.cudek2 lubi tę wiadomość
-
Teraz wzrośnie od stycznia najniższa krajowa i wiele osób straci 500+ np. samotna matka zyska na rękę dzięki podwyżce ok 120 zł i straci przez to zasiłek rodzinny i 500+ bo będzie na to za bogata
Dodatkowo może urodzić dzięki nowej ustawie chore dziecko na którego wychowanie nie będzie miała funduszy.
Tak więc całujmy nadal naszą władzę po nogach za "ulepszanie" nam życia
P.S oczywiście jestem za wzrostem wynagrodzenia dla ludzi ale nie w ten sposób że przez to tracą świadczenia które do tej pory mieliWiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2016, 14:11
Dotty84, Isia86, cudek2, Martusiazabka lubią tę wiadomość
-
Dotty84 wrote:Tu dadzą 500, potem zabiorą w składkach, podatkach ulgach itp, ale naród bedzie sie cieszyć, bo piniondz dostanie w gotowce. Nie ważne ile mu zabiorą w formie ukrytej.
Wiecie co ,ja nie sledzilam polskich wiadomosci,ale czy to nie jest tak ze prawo do aborcji ma byc po prostu zaostrzone?
Wszyscy w domu -
Dobrawa wrote:I tak by zabrali, tylko moze na cis innego wydali.
Wiecie co ,ja nie sledzilam polskich wiadomosci,ale czy to nie jest tak ze prawo do aborcji ma byc po prostu zaostrzone?
Dobrawa, aktualne prawo w Polsce dopuszcza aborcję JEDYNIE w trzech przypadkach:
1) ciąża w wyniku gwałtu
2) ciąża zagrażająca życiu matki
3) ciężkie upośledzenie płodu.
Więc odpowiadając na Twoje pytanie dosłownie: tak chodzi o zaostrzenie obecnego prawa a w konsekwencji odebranie możliwości aborcji zupełnie.
Skutek?
- przy poronieniu sprawdzać się będzie czy kobieta nie przyczyniła się do niego - jeśli tak, grozi jej za to więzienie.
- lekarze nie będą przeprowadzać badań prenatalnych inwazyjnych (bo jest ryzyko poronienia i będzie im za to grozić więzienie)
- kobieta umrze, bo nie będą jej ratować, żeby nie zagrozić płodowi (w przypadku poronienia w wyniku podjętego leczenia matki zarówno matka jak i lekarz będą pociągnięci do odpoiwedzialności
To tylko kilka skutków - oprócz tego te oczywiste, czyli odebranie ofiarom gwałtu możliwości podjęcia decyzji, tak samo rodzicom oczekującym dzieci z wadami nie pozwalającymi im żyć... itd itp
Więc tak, prawo do aborsji ma być w świetle tej ustawy "po prostu zaostrzone"Martusiazabka lubi tę wiadomość
-
Dobrawa wrote:Czy juz zostalo okreslone przez rzad na czym ma polegac to zaostrzenie?
Więc tak - wiadomo jakie będą konsekwencje.
Oczywiście rząd jeszcze go nie przyjął, projekt został skierowany do komisjiWiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2016, 15:33
-
Dobrawa wrote:W wiekszosci krajow EU wspiera sie rodziny,a podatki sa znacznie wyzsze
Polski nie stać na takie rozdawnictwo. Popieram pomoc finansową rodzinom, ale nie w takiej formie, nie tak jak to zrobił obecny rząd, kupując głosy ciemnego ludu. PiS aktualnie zadłużył Polskę na skalę niemożliwą do spłacenia. Pobił wszelkie rekordy, a to dopiero rok ich rządów.
Co do podatku VAT, Polska jest jednym z niewielu krajów UE z najwyższym podatkiem VAT.
W Wielkiej Brytanii na przykład standardowy podatek wynosi 20%, w Polsce aż 23%. A teraz porównaj sobie wypłatę przeciętnego Anglika i przeciętnego Polaka. W stosunku do naszych marnych wypłat nasz podatek jest zbyt wysoki. -
Dotty84 wrote:w projekcie ustawy jest mowa o całkowitym zakazie aborcji i ogólnie pojętej ochronie życia początego. Są również przedtawione kary w przypadku aborcji i doprowadzenia do śmierci płodu w sposób umyślny (np wywołanie przedwczesnego porodu itp) lub nieumyślny (np w wyniku leczenia, które w konsekwencji doporowadzi do poronienia)
Więc tak - wiadomo jakie będą konsekwencje.
Oczywiście rząd jeszcze go nie przyjął, projekt został skierowany do komisji
Szczerze , jesli to mak wygladac jak piszesz to mysle ze to nie przejdzie.Wszyscy w domu -
Dobrawa wrote:Nita, w angli to wyglada nieco inaczej niz ty to przedstawiasz,no i jak wezmiesz pod uwage inne EU kraje to bedziesz miala szersza wizje.
Jedyna różnica to taka, że w UK mając dziecko niepełnosprawne otrzyma się znacznie większą pomoc od rządu, dostosowane mieszkanie do potrzeb dziecka oraz wiele innych benefitów, z kolei w Polsce bronią jedynie zygoty, a potem po urodzeniu radź sobie sama.
P.S: do tej pory nie wzięłam ani funta z brytyjskiego rządu, a mieszkam tu ponad 10 lat. Piszę po prostu z własnej wiedzy. Zdecydowanie wolę pracować niż byczyć się na benefitach i zostać pasożytem -
Jeszcze nie kupiłam materaca i zastanawiam się nad lateksowym ale drogie są i muszę przemyśleć. Jedyny jakiego nie kupie to z gryką bo się naczytałam ,że w tym się robactwo lęgnie.
Jakie macie łóżeczka ? Szukam od paru dni i same jakieś beznadziejne wynajduję. -
Szczęśliwa Mamusia wrote:Jestem po wizycie maleństwo ma już 6 cm długości , serduszko bije jak dzwon niestety plci nie poznałam USG genetyczne wręcz wzorowe, mam badana do zrobienia mocz , morfologię krwi i hiv kolejna wizyta znów za dwa tygodnie.
A to zdjęcie naszego szczęścia :*:*:*:*.
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/710ac9c7e23d.jpg
ale to zdjęcie mnie rozczuliło!!Pamiętam jak dziś wizytę u lekarza na początku lata i fotki z usg gdy mój Synek był takim malutkim słodziaszkiem jak Twoja kruszynka na tym zdjęciu a obecnie mój mały kawaler nie mieści się na jednej fotce na usg, tylko trzeba było mu dziś robić stop-klatki osobno główki/brzuszka/stópek
Szczęśliwa Mamusia, Iva79 lubią tę wiadomość