Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Nita wrote:No właśnie nie, nie wygląda to inaczej. Na jedyne lub najstarsze dziecko do 16 roku życia dostajesz £20.70 tygodniowo, co daje razem £82.80 miesięcznie czyli około 400 zł w przeliczeniu na złotówki. To już z marszu jest mniej niż daje PiS. Na kolejne dziecko w UK wypłacają £13.70 tygodniowo, czyli £54.80= około 280 zł miesięcznie. PiS z kolei daje 500 zł na każde kolejne dziecko, jeśli dochód na pierwsze przekracza określoną sumę.
Jedyna różnica to taka, że w UK mając dziecko niepełnosprawne otrzyma się znacznie większą pomoc od rządu, dostosowane mieszkanie do potrzeb dziecka oraz wiele innych benefitów, z kolei w Polsce bronią jedynie zygoty, a potem po urodzeniu radź sobie sama.
P.S: do tej pory nie wzięłam ani funta z brytyjskiego rządu, a mieszkam tu ponad 10 lat. Piszę po prostu z własnej wiedzy. Zdecydowanie wolę pracować niż byczyć się na benefitach i zostać pasożytem
Acha ,no i jeszcze przy niskich dochodach jakie dostaje się dofinansowanie do czynszu i ubezpieczenia.
I jeszcze jedno,a dofinansowanie do zajęć pozalekcyjnych przy niskich dochodach?Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2016, 21:38
Wszyscy w domu -
Basia79 wrote:dziewczyny z małymi dziećmi - miałyście misia-szumisia? opis mnie przekonuje do zakpu, ale tanie to nie jest więc pytanie, czy dzieci rzeczywiście z tego korzystają?
i leżaczek-huśtawka - już kilka opinii słyszałam, że maluchy nie lubią huśtawek więc zgłupiałam, nie chcę kupować drogich a nieprzydatnych gadżetów
leżaczek tak,chuśtawka nie,leżaczek przydał się gdy miałam dziecko przy sobie i chciałam je uspić będąc w salonie ,czy jak gotowałam miałam je przy sobie.Wszyscy w domu -
Huśtawka hybrydowa super przydatna u nas! 350 zł.... fakt. Ale mały zasypial niej w 3 min , potem oglądał zwierzatka na pałąku i do tego wibracje pomagały na brzuszek.
Leżaczek tak. Do karmienia na początku. Teraz jest z niego bujaczek. Mamy ten z FP -
Dobrawa wrote:to napisz jeszcze ile się dostaje dodatkowo na dzieci jesli się ma niskie dochody,a ile dodatkowo jesli się samodzielnie wychowuje dziecko.
Acha ,no i jeszcze przy niskich dochodach jakie dostaje się dofinansowanie do czynszu i ubezpieczenia.
I jeszcze jedno,a dofinansowanie do zajęć pozalekcyjnych przy niskich dochodach?
I na tym kończę moją dyskusję.Dotty84 lubi tę wiadomość
-
Co do protest jestem na tak i gdybym miała możliwość na pewno bym poszła, by walczyć o prawa swoje i swojej córki!
Choć nie popieram aborcji jako widzi mi się w tych trzech przypadkach które dopuszcza nasze prawo jestem jak najbardziej na tak, bo mamy prawo mieć wybór. Noszenie pod sercem owocu gwałtu jest nie ludzkie i niszczące psychicznie, tak samo jak noszenie i rodzenie dziecka które chwile później umiera ci na rękach a ty masz nadzieję że nie cierpiało lub jest ono chore a Ciebie opieka nad nim zwyczajnie przerasta, bo opieka nad dzieckiem niepełnosprawnym to nie kaszka z mleczkiem i wymaga często ogromnych nakładów finansowych które nie biorą się z nieba a państwo da ci tyle ze starczy na pieluchy... Nie wyobrażam sobie również sytuacji gdzie okazałoby się że moja następna ciąża nie daj Bóg zagrażalaby mojemu życiu. Wytłumaczcie proszę wtedy moim dzieciom że ich mama umiera bo rząd nie dopuszcza przerwania tej ciąży... kolejna sprawa wystarczy wejść na pierwszą stronę każdego wątku takiego jak nasz. Ile jest tam aniolkowych mam? Czy naprawdę potrzebne jest by te kobiety pograzone w swojej żałobie byly jeszcze przesłuchane czy oskarżane? Moim zdaniem nie. Prawo abotcyjne w Polsce i tak jest zaostrzone i ogranicza się do podstawowego minimum. Każda z nas powinna mieć wybór bo to ze swoim sumieniem się musi rozliczać a nie z księdzem proboszczem czy posłem... i żadnej z nas nie życzę by kiedykolwiek musiała taką decyzję podejmować.
PS: Mała notka historii. Może nie pamiętacie ale a czasów gdy parą prezydencką byli państwo Kaczyńscy chciano przycinać coś czago skutki miały być podobne do tych teraz. Wtedy w obronie nas kobiet stanęła pierwdza dama, dziś jej córka robi to samoMadziula87, Martusiazabka, cudek2, Dotty84, Koska 88 lubią tę wiadomość
-
Materacyk wybraliśmy havea 100% lateks,
A łóżeczko z funkcją tapczanika i szuflada "GALA"
Szczęśliwa słodkie zdjęcie! Ciesze się bardzo, ze wszytsko w porządku
?!
-
Baranosia,Madziula87 perfekcyjne Panie domu;)! Mężowie powinni po stopach całować
cudek2 lubi tę wiadomość
-
Z tym nszeniem na rękach to przez najbliższe dwa miesiące będą mieli jeszcze pod górkę
cudek2, Olcia..89 lubią tę wiadomość
-
Dziś rozpoczynamy:
28 tydzień
7 miesiąc
3 trymestr
Nie wiedziałam na co zdecydować się na śniadanie, a miałam ochotę i na omlet i na owsiankę, w ciąży apetyt mi dopisuje więc wpałaszowałam i jedno i drugieguerretenshi, Madziula87, Werix, cudek2, Iva79 lubią tę wiadomość