X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
Odpowiedz

Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • chiara Autorytet

Wysłany: 1 października 2016, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziula87 wrote:
    Dziewczyny zbieram opinie przed zakupem,jaki materac wybrałyście dla swoich maleństw?

Planowałam lateksowy po analizie wszystkich możliwych materacy, jednak będę mieć gryka-pianka-kokos. Jest dodawany gratis do łóżeczka, które kupuję. Gdybym takiej opcji nie miała brałabym lateks.

• Perl Autorytet

Wysłany: 1 października 2016, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    guerretenshi wrote:
    Dziewczyny, ja chyba jestem jakims kosmicznym przypadkiem. Rozwala mnie bol okresowy tylko kiedy leze. Magnez zaczelam porzadnie dawkowac wczoraj. Ale dziwne jest to ze brzuch mi sie nie napina. Jest mieciusi a mlody sie uklada do snu. Przecie z tym bolem brzuch powinien twardniec a tu nic :o

Mnie w nocy jak bolał to tez nie był twardy. I jak wracałam np do toalety to przechodził ból...

ug37io4pmuu08seh.png
    20120519310114.png
  • chiara Autorytet

Wysłany: 1 października 2016, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fuksja90 wrote:
    Jeszcze nie kupiłam materaca i zastanawiam się nad lateksowym ale drogie są i muszę przemyśleć. Jedyny jakiego nie kupie to z gryką bo się naczytałam ,że w tym się robactwo lęgnie.

Jakie macie łóżeczka ? Szukam od paru dni i same jakieś beznadziejne wynajduję.

Mam upatrzone z firmy Klupś- Rene ecru.

• Sea Ekspertka

Wysłany: 1 października 2016, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fuksja90 wrote:
    Jeszcze nie kupiłam materaca i zastanawiam się nad lateksowym ale drogie są i muszę przemyśleć. Jedyny jakiego nie kupie to z gryką bo się naczytałam ,że w tym się robactwo lęgnie.

Jakie macie łóżeczka ? Szukam od paru dni i same jakieś beznadziejne wynajduję.

My nabyliśmy łóżeczko z późniejszą opcją tapczanika, żeby ten mebel jak najdłużej maluchowi posłużył, bodajże była to firma klupś, a zamawialiśmy z allegro

Dobrawa lubi tę wiadomość

• Madziula87 Autorytet

Wysłany: 1 października 2016, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie też zastanawiam sie nad gryką i lateksem i chyba jestem bliższa lateksowi.

Fuksja ja mam najzwyklejsze drewniane 120x60 po bratowej,nic ciekawego,ale niech już zostanie ;)

tb738ribfs156aj0.png
  • Perl Autorytet

Wysłany: 1 października 2016, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam łóżeczko firmy klupś safari białe. A materac pianka i kokos. Facet w sklepie odradził ten z gryką i kokosem.

ug37io4pmuu08seh.png
    20120519310114.png
  • Werix Autorytet

Wysłany: 1 października 2016, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam lóżeczko zwykłe drewniane od szwagierki. Tylko je przeszlifowałam i pomalowałam na biało. Wygląda jak nówka. Do tego kupiłam nowy materac lateksowy.

17u9ha00otchcgqb.png
  • Madziula87 Autorytet

Wysłany: 1 października 2016, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też mi się najbardziej podobaja białe łóżeczka, ale bawić się w malowanie chyba już nie bedę, zresztą szlifowanie to nie mój talent ;) Werix papierem ściernym to robiłaś? Ty złota rączka jesteś normalnie :) I jak to pomalowałaś, napierw impregnat do drewna, a później farba?

W końcu zrobiłam pranie z tymi chusteczkami co polecałyście, efekt pranie białe chusteczka żółta :) Chyba zacznę ich żywać na stałe.

Strasznie mnie boli w krzyżu dzisiaj, chyba już nie dla mnie długie spacery, brzuch też cały twardy :(

tb738ribfs156aj0.png
  • Dotty84 Autorytet

Wysłany: 1 października 2016, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy piankowy, gryka-kokos wydawał sie bardzo twardy i czuć było taką strukturę siana :) mnie to nie odpowiadało :) A poza tym wydaje mi się, że taki "naturalny" to idealne miejsce dla wszelakiego robactwa

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • Werix Autorytet

Wysłany: 1 października 2016, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziula, szlifowałam papierem ściernym, a potem malowałam farbą do mebli i zabawek dziecięcych, dwie warstwy. Trochę się trzeba pobawić przy tym, najgorzej przy szczebelkach, ale efekt wart pracy :)

Zaraz zabieram się za jogę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2016, 19:29

Martusiazabka, Dobrawa lubią tę wiadomość

17u9ha00otchcgqb.png
  • Dee Koleżanka

Wysłany: 1 października 2016, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupuję łóżeczko turystyczne z regulowaną wysokością i dodatkowo piankowy materac bo ten z zestawu nie nadaje się na stałe. Zdecydowałam, że chcę takie łóżeczko bo zawsze mialam drewniane i obawiałam się rączek i nóżek między szczebelkami co się zdarzało jak chlopcy byli starsi i był ryk jak noga utknęła.Tym razem wybieram moim zdaniem opcję bezpieczniejszą i praktyczną, bo planujemy wyjazd na wakacje w przyszłym roku oraz planuje mlodego drzemki na balkonie w lecie robić a to łóżeczko ma kółka i jest lekkie wiec będziemy mogli łóżeczko swobodnie przestawiać.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2016, 19:37

ymiavr4.png
  • Madziula87 Autorytet

Wysłany: 1 października 2016, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do mnie ta gryka od początku nie przemawiała, natomiast męża bardziej przekonywała niż sztuczny lateks. Teraz już napewno gryki nie będzie ;)

To się narobiłaś z tym łóżeczkiem, ale wierzę na słowo, że jest uroczę :D

tb738ribfs156aj0.png
  • Werix Autorytet

Wysłany: 1 października 2016, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziula, lateks może być naturalny (z kauczukowca) albo syntetyczny, więc możecie rozejrzeć się za takim, w którym naturalnego lateksu jest najwięcej.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2016, 20:16

Madziula87 lubi tę wiadomość

17u9ha00otchcgqb.png
  • Basia79 Autorytet

Wysłany: 1 października 2016, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny z małymi dziećmi - miałyście misia-szumisia? opis mnie przekonuje do zakpu, ale tanie to nie jest więc pytanie, czy dzieci rzeczywiście z tego korzystają?
    i leżaczek-huśtawka - już kilka opinii słyszałam, że maluchy nie lubią huśtawek więc zgłupiałam, nie chcę kupować drogich a nieprzydatnych gadżetów

klz9gu1rkkbkfyjt.png
  • Basia79 Autorytet

Wysłany: 1 października 2016, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    odnośnie dzisiejszej afery po wpisie Elci..
    ja już nie chcę wnikać kto jaki program ogląda, co sądzi o 500+, co sądzi o aborcji w różnych sytuacjach, ale....
    Elcia, nawet jak się nie zgadzasz z czyimiś poglądami czy zdaniem to absolutnie nie masz żadnego prawa do takich komentarzy i nazywania kogoś głupim. Świadczy to niestety bardzo źle o Tobie
    szczerze, cieszę się, że nie mam takich osób jak Ty w moim otoczeniu, chociaż może nie mam, bo zmieniłabym otoczenie... żenada

a moje zdanie na temat protestu - też mam prawo je wyrazić: nie jestem zwolenniczką aborcji, ale dotychczasowe prawo dopuszczało ją w przypadkach wg mnie uzasadnionych i też uważam, że zaostrzenie go w sposób pokazany w projekcie jest krzywdzące dla ludzi, którzy znajdą się w bardzo tragicznych sytuacjach życiowych i dodatkowo otrzymają cios od tzw. "prawa". Popieram ten protest i jeżeli z tego powodu jestem "głupia" dla niektórych, to niech Ci "niektórzy" może pomodlą się o rozum i empatię do czego tam chcą czy wierzą

Martusiazabka, Dotty84, cudek2, Koska 88 lubią tę wiadomość

klz9gu1rkkbkfyjt.png
  • Werix Autorytet

Wysłany: 1 października 2016, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basia, mi szwagierka dała misia szumisia i mówiła że jej syn nie lubił go, nawet się go bał. Więc pewnie zależy od dziecka.

17u9ha00otchcgqb.png
  • Basia79 Autorytet

Wysłany: 1 października 2016, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Werix, dzięki - właśnie tego się boję - a 200 zł wyrzucić-szkoda

klz9gu1rkkbkfyjt.png
  • Fuksja90 Autorytet

Wysłany: 1 października 2016, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za odpowiedź w kwestii łóżeczka , podoba mi się jedno z ikei ale nie nia szuflady a sobie ubzdurałam ,że musi mieć.

Klupś ma fajne łóżeczka ale w większości białe a ja chciałam takie naturalne drewno no cóż chyba nic w końcu nie kupię ;p

Basia synek koleżanki ma szumisia i zasypia przy nim od ręki.Jeżeli nie chcesz wydawać tyle kasy kup http://whisbear.pl/sklep/kategoria/whisbird-szumiacy-ptaszek-1 tańszy a efekt ten sam ;)

• Basia79 Autorytet

Wysłany: 1 października 2016, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki, to już pół ceny, więc chyba zaryzykuję
    ja też się uparłam na szufladę - ale jak się w wieżowcu mieszka to każde 5 cm miejsca się przyda :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2016, 21:11

Dobrawa lubi tę wiadomość

klz9gu1rkkbkfyjt.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 1 października 2016, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam takie łóżeczko tylko bez szuflady. Dla mnie szuflada to dodatkowy element zbierający kurz do którego trzeba się schylać i myć ;)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/14fb45bcb334.jpg

Dobrawa, cudek2 lubią tę wiadomość

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
‹‹ 799 800 801 802 803 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ