X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
Odpowiedz

Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • kalina123 Autorytet

Wysłany: 30 września 2016, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sea wrote:
    Po wizytach w restauracjach i kawiarniach na przestrzeni 27 tygodni ciąży zauważyłam, że nikt nie jest przygotowany z ofertą na kobiety w ciąży pod jednym względem - nigdzie nie można zamówić sobie kawy zbożowej bo zwyczajnie jej nie mają. Jak to możliwe, żeby nie mieli słoiczka z kawą bez kofeiny bym mogła ją sobie wypić : (

O widzisz a mnie w zeszłym tygodniu kobitka w kawiarni (nie sieciówka) sama zapytała jak zamówiłam latte "a może życzy sobie pani bezkofeinową" ale nie życzyłam sobie, na początku w ogóle nie skumałam o co jej chodzi :D

82doroeqdnooy9dr.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 30 września 2016, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sea ja wczoraj uruchomiłam piecyk w domu bo też poranki i wieczory były zimne.
    Ja w przedszkolu uwielbiam Inkę w domu nie wiem jak ją przygotować - jakie proporcje kawy i mleka na kubek ;) dlatego często piję kakao

guerretenshi lubi tę wiadomość

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • guerretenshi Autorytet

Wysłany: 30 września 2016, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sea wrote:
    Nie wiem jak u Was ale u mnie od jutra zaczyna się okres grzewczy uff :D w ciągu dnia w mieszkaniu jest spoko bo i temperatura za oknem narasta ale z rana szczerze nie chce mi się wychylać nosa zza kołdry by dojść do kuchni zrobić zbożówkę ( a piję zbożową bo uwielbiam jej smak a zauważyłam że pokolenie naszych rodziców nie przepada za nią bo na stołówkach i koloniach była zbożówka podawana więc się opili i wolą zdecydowanie zwykłą :) )
    Jak wiadomo ile ludzi tyle opinii więc o gustach się nie dyskutuje i nie podaje na siłe teściowej mojej ulubionej zbożowej skoro nie lubi :P
    U mnie ogrzewanie gazowe, ale nie chce przestawiac termostatu. Piec wlacza sie jak temp spadnie ponizej 19 stopni w glownym pokoju. Ale na reszcie mieszkania jest z 17. Dzis jak rano poszlam sie umyc to myslalam ze zeby polamie tak mi szczeka latala! Nie zostawiam wiecej kapieli na rano :o

13.01 pierwsze USG :)
    f2w3yx8dnbdwnm3w.png
    f2wlj44jcmeu4i3p.png
  • cudek2 Autorytet

Wysłany: 30 września 2016, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podobno tylko jutro jeszcze ładnie
    ..od niedzieli ma padać. Od wtorku lac, a s Zakopcu w czwartek ma padać śnieg! Omg!
    Czyżby grudzień zbliżał się wielkimi krokami? Biorąc pod uwagę problemy niektórych z nas... to niech już nastanie ta zima, żeby nasze maluchy mogły spokjnie i bezpieczne przyjść na świat.

860iwn15jj88tkvr.png
    860i73sb9uiq88aj.png
  • Fuksja90 Autorytet

Wysłany: 30 września 2016, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słyszałam ,że od poniedziałku zimnica ale nic problem tylko jeden brak kurtki w której można się zasunąć. Ja piję codziennie kawą a czasem nawet dwie bo skoro można to dlaczego mam sobie odmawiać.

• guerretenshi Autorytet

Wysłany: 30 września 2016, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cudek, niektore z nas od jutra beda mogly mowic "a, rodze w przyszlym miesiacu". To dopiero!

baranosia, Szczęśliwa Mamusia, polkosia, cudek2 lubią tę wiadomość

f2w3yx8dnbdwnm3w.png
    f2wlj44jcmeu4i3p.png
  • dzastmi Koleżanka

Wysłany: 30 września 2016, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MoBo wrote:
    Ale organizm nie rozbija tego na trzy dni, tyko przyswaja tu i teraz wiec w zasadzie to nie ma roznicy czy siekniesz codzien czy raz na jakis czas.

ależ ja to doskonale wiem, dlatego nie pijam codziennie mocnej kawy, tylko pozwalam sobie raz na jakiś czas... nie dlatego ze mi się ta kawa będzie rozkładała w organizmie 3 dni... hmm swoja droga nawet bym na to nie wpadła, że można tak pomyśleć ;D

skoro jestem zdrowa, mam bardzo dobre ciśnienie to nie muszę sobie odmawiać kawy a że lubię tylko czarną to powiedzmy, że dozuję sobie przyjemności ;)

MoBo lubi tę wiadomość

0d1ydqk318xlcxjl.png
  • MoBo Autorytet

Wysłany: 30 września 2016, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzastmi ja to kawe tylko na wakcjach pije, u mnie tez cisnienie ok ale z zelazem mam problemy wiec oduczylam sie i jakos nie brakuje, ale zapach takiej czarnej to lubie :)

Keep calm you are a mummy! O.o
    l22ndf9her11uere.png
  • chiara Autorytet

Wysłany: 30 września 2016, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie od kilku dni już grzeją więc w domu jest przyjemnie :) co do kawy to ja uwielbiam jednak na początku ciąży mnie odrzuca. Jednak tęsknię za popołudniami z małą czarną z odrobiną mleka.

• Dee Koleżanka

Wysłany: 30 września 2016, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sea wrote:
    Właśnie czytam artykuły o uszach noworodków. Chciałabym, żeby Maluch miał przylegające uszy. Jedni z uporem maniaka wypowiadają się, że odstające uszy do cecha wrodzona, ale uważam, że to nie prawda - genetycznie to na pewno warunkuje się kształt ucha/nosa/ust ale to czy będą przylegające uszy zależy według mnie tylko i wyłącznie od zaangażowania rodziców w noszenie czapeczek sukcesywnie a nie od wielkiego dzwonu. Teraz tylko nie wiem czy Maluchy w zimie mogą spać w ultra cienkich czapeczkach w łóżeczku. Niby wystarczy pilnować by podczas snu uszy się nie odginały ale wolałabym jednak mieć pewność i założyć coś na główkę. Zastanawia mnie do kiedy trwa proces ukształtowania się uszek czyli ile czasu trzeba pilnować by nie były odstające hmmm.
    Czy chłopcom wypada zakładać opaski?? co lepsze czapeczka czy opaska? na logikę opaska ma większą tendencję do spadania na oczy niż czapeczka
    Wydaje mi się, że jednak cechy genetyczne mają znaczący wpływ na odstające uszy. Moj starszy syn ma ladne przylegające uszy po mnie natomiast młodszy ma lekko odstające i większe ewidentnie po ojcu mojego męża, mąż ma troszkę mniej ale to wyraźne podobieństwo

ymiavr4.png
  • Dotty84 Autorytet

Wysłany: 30 września 2016, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja piję 1-2 kawy dziennie, od początku ciąży. Ale też ciśnienie mam wzorowe, więc nie muszę się ograniczać :)

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • guerretenshi Autorytet

Wysłany: 30 września 2016, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bierzecie udział w poniedziałek w Strajku Kobiet?

f2w3yx8dnbdwnm3w.png
    f2wlj44jcmeu4i3p.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 30 września 2016, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    guerretenshi wrote:
    Masz na myśli strajkowanie w postaci wolnego dnia w poniedziałek czy jest jeszcze jakaś inna forma?

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • chiara Autorytet

Wysłany: 30 września 2016, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chętnie bym dołączyła, ale leżę plackiem i nie mam możliwości.

polkosia lubi tę wiadomość

• guerretenshi Autorytet

Wysłany: 30 września 2016, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w miastach organizowane sa pikiety.

ZakręconaOna lubi tę wiadomość

f2w3yx8dnbdwnm3w.png
    f2wlj44jcmeu4i3p.png
  • Isia86 Autorytet

Wysłany: 30 września 2016, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    guerretenshi wrote:
    w miastach organizowane sa pikiety.
    właśnie zastanawiam się czy iść... ale samej mi się trochę nie chce :)

14.01.2016 - [*] 8t3d ;(
    9.12.2016 - 38t1d - 3270g, 52cm :))
  • Isia86 Autorytet

Wysłany: 30 września 2016, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny czy Wy też czujecie takie pulsacyjne ruchy w Waszych brzuszkach? nie wiem czy to normalne u dziecka, czy to czkawka, czy co to może być? takie regularne pulsowanie... przez kilka minut i potem ustaje. i tak np. raz/ dwa razy dziennie. ale nie codziennie

14.01.2016 - [*] 8t3d ;(
    9.12.2016 - 38t1d - 3270g, 52cm :))
  • Dobrawa Autorytet

Wysłany: 30 września 2016, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Dee
    Ja tez nosze 3 dziecko,a w jakim wieku masz dzieci?

MoBo,
    A uzywaj se tego sensitive proszku ,jakby cos sie dzialo ze skora malenstwa to zawsze mozesz zmienic na bardziej sensitive ;)
    A ja cie chyba z ovu kojaze ,watek 35+ starajace sie o pierwsze dziecko?
    Ja z sasiedniego jestem ale stracilam do niego entuzjazm ;)

Wszyscy w domu :)
  • Dobrawa Autorytet

Wysłany: 30 września 2016, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    guerretenshi wrote:
    W prawdzie nie mieszkam w ojczyznie,ale nie nie wzielabym .

Wszyscy w domu :)
  • guerretenshi Autorytet

Wysłany: 30 września 2016, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Isia, jak mlody ma czkawke to jest to dosc zabawne uczucie :D ale czasem czuje takie szybkie ruchy jakby mial atak padaczki i to w sumie jest dziwne. ciezko ogarnac co te dzieciaczki w brzuchach wyprawiaja :D

f2w3yx8dnbdwnm3w.png
    f2wlj44jcmeu4i3p.png
‹‹ 795 796 797 798 799 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ