Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Sea wrote:Po wizytach w restauracjach i kawiarniach na przestrzeni 27 tygodni ciąży zauważyłam, że nikt nie jest przygotowany z ofertą na kobiety w ciąży pod jednym względem - nigdzie nie można zamówić sobie kawy zbożowej bo zwyczajnie jej nie mają. Jak to możliwe, żeby nie mieli słoiczka z kawą bez kofeiny bym mogła ją sobie wypić : (
O widzisz a mnie w zeszłym tygodniu kobitka w kawiarni (nie sieciówka) sama zapytała jak zamówiłam latte "a może życzy sobie pani bezkofeinową" ale nie życzyłam sobie, na początku w ogóle nie skumałam o co jej chodzi -
Sea wrote:Nie wiem jak u Was ale u mnie od jutra zaczyna się okres grzewczy uff
w ciągu dnia w mieszkaniu jest spoko bo i temperatura za oknem narasta ale z rana szczerze nie chce mi się wychylać nosa zza kołdry by dojść do kuchni zrobić zbożówkę ( a piję zbożową bo uwielbiam jej smak a zauważyłam że pokolenie naszych rodziców nie przepada za nią bo na stołówkach i koloniach była zbożówka podawana więc się opili i wolą zdecydowanie zwykłą
)
Jak wiadomo ile ludzi tyle opinii więc o gustach się nie dyskutuje i nie podaje na siłe teściowej mojej ulubionej zbożowej skoro nie lubi -
Podobno tylko jutro jeszcze ładnie
..od niedzieli ma padać. Od wtorku lac, a s Zakopcu w czwartek ma padać śnieg! Omg!
Czyżby grudzień zbliżał się wielkimi krokami? Biorąc pod uwagę problemy niektórych z nas... to niech już nastanie ta zima, żeby nasze maluchy mogły spokjnie i bezpieczne przyjść na świat.
-
MoBo wrote:Ale organizm nie rozbija tego na trzy dni, tyko przyswaja tu i teraz wiec w zasadzie to nie ma roznicy czy siekniesz codzien czy raz na jakis czas.
ależ ja to doskonale wiem, dlatego nie pijam codziennie mocnej kawy, tylko pozwalam sobie raz na jakiś czas... nie dlatego ze mi się ta kawa będzie rozkładała w organizmie 3 dni... hmm swoja droga nawet bym na to nie wpadła, że można tak pomyśleć
skoro jestem zdrowa, mam bardzo dobre ciśnienie to nie muszę sobie odmawiać kawy a że lubię tylko czarną to powiedzmy, że dozuję sobie przyjemnościMoBo lubi tę wiadomość
-
Sea wrote:Właśnie czytam artykuły o uszach noworodków. Chciałabym, żeby Maluch miał przylegające uszy. Jedni z uporem maniaka wypowiadają się, że odstające uszy do cecha wrodzona, ale uważam, że to nie prawda - genetycznie to na pewno warunkuje się kształt ucha/nosa/ust ale to czy będą przylegające uszy zależy według mnie tylko i wyłącznie od zaangażowania rodziców w noszenie czapeczek sukcesywnie a nie od wielkiego dzwonu. Teraz tylko nie wiem czy Maluchy w zimie mogą spać w ultra cienkich czapeczkach w łóżeczku. Niby wystarczy pilnować by podczas snu uszy się nie odginały ale wolałabym jednak mieć pewność i założyć coś na główkę. Zastanawia mnie do kiedy trwa proces ukształtowania się uszek czyli ile czasu trzeba pilnować by nie były odstające hmmm.
Czy chłopcom wypada zakładać opaski?? co lepsze czapeczka czy opaska? na logikę opaska ma większą tendencję do spadania na oczy niż czapeczka -
dziewczyny czy Wy też czujecie takie pulsacyjne ruchy w Waszych brzuszkach? nie wiem czy to normalne u dziecka, czy to czkawka, czy co to może być? takie regularne pulsowanie... przez kilka minut i potem ustaje. i tak np. raz/ dwa razy dziennie. ale nie codziennie14.01.2016 - [*] 8t3d ;(
9.12.2016 - 38t1d - 3270g, 52cm)
-
Witaj Dee
Ja tez nosze 3 dziecko,a w jakim wieku masz dzieci?
MoBo,
A uzywaj se tego sensitive proszku ,jakby cos sie dzialo ze skora malenstwa to zawsze mozesz zmienic na bardziej sensitive
A ja cie chyba z ovu kojaze ,watek 35+ starajace sie o pierwsze dziecko?
Ja z sasiedniego jestem ale stracilam do niego entuzjazmWszyscy w domu