Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Mysle, ze moze na poczatku bede spala u malego w pokoiku , aby maz mogl do pracy sie wyspac. Wiec chcialam, aby lozeczko stalo kolo kanapy I zebym mogla maluszka wiedziec. Ochraniacze chyba by mi go zaslanialy , wiec na poczatek nie bede uzywala, a pozniej sie okaze.
MoBo, Dobrawa lubią tę wiadomość
-
Witam Dziewczyny! Jestem Lutowka 2016 wg terminu,Styczniowka wg daty urodzenia Coreczki,Mamą Jagody:) Wiele z Was jest jeszcze przed takim wyborem dlatego do Was kieruje oferte. Mam do sprzedania fotelik samochodowy,nosidło Maxi Cosi City za 150 zl plus przesylka. Fotelik jest w stanie idealnym, posiada nakladki na pasy, wkladke dla noworodka ktora widac na jednym ze zdjec. Nasza Jagoda juz z niego wyrosla,wiec z powodzeniem moze sluzyc innemu Maluszkowi. Polecam. Zapraszam na priv
http://static.pokazywarka.pl/i/6954482/738335/image.jpg
http://static.pokazywarka.pl/i/6954482/787881/image.jpg
-
Witam sie z herbatka
Troche mnie nie bylo bo dostalam szalu zakupowegodalyscie mi po tylku pisaniem co juz macie wiec trza bylo za wami nadrobic i melduje, ze na dzien dzisiejszy mam:
wozek (w koncu wyszlo na byby design dotty - wyglada super zobaczymy jak bedzie w praniu), maxicosi, lozeczko, materac, posciel, przewijak, sofko/lozko dla mnie zeby mozna bylo posiedziec i przespac sie w Sary pokoju, zaslonki, firanka, chodnik, ozdoby, lampki, lampa uuuffff niech zlapie oddech
Ciuszki od 50-68 w rozmiarach, spiworki, kocyki
Tylko nic nie popraneae od poniedzialku mam 50% zwolnienie wiec troche bede nadrabiac
Teraz totalnie nie wiem co trza do pielegnacji matki i dziecka i butelki itd cos czuje ze to tez bedzie dluga lista.RedLady, Dobrawa lubią tę wiadomość
-
MoBo nieźle zaszalałaś i nadgoniłaś
Ja wczoraj siedziałam i czytałam w necie na temat kosmetyków dla dziecka. Do wczoraj byłam bardzo za Emolium do kąpieli, sudocremem do pupci ale po przeczytaniu opinii Sroka o chyba zdecyduję się na produkty marki Hipp i Baby dreamMoBo, Nel@ lubią tę wiadomość
-
Iva79 wrote:Mysle, ze moze na poczatku bede spala u malego w pokoiku , aby maz mogl do pracy sie wyspac. Wiec chcialam, aby lozeczko stalo kolo kanapy I zebym mogla maluszka wiedziec. Ochraniacze chyba by mi go zaslanialy , wiec na poczatek nie bede uzywala, a pozniej sie okaze.
Iva ja wlasnie z tego samego powodu kupilam lozko/sofe do malej pokoju, bo tez to ja sie tam przeniose zamiast brac ja do naszej sypiani, zeby moj jakos do pracy mogl sie wyspac.
Dokladnie to samo mysle o ochroniaczach, czy jest wogole sens kupowac? bo tez chcialabym widziec co sie dzieje. -
Ja z ochraniacza zamierzam korzystać, w domu wszystkie dzieci takie miały i nic się nie działo, nigdy też nie słyszałam gdziekolwiek, aby dziecko się dusiło przez ochraniacz, a prać trzeba jak wszystko, wiadomo.
Ja póki co dam rade i pomalować paznokcie u nóg, a propo chyba muszę się za nie zabrać póki sięgam, bo brzuch rośnie teraz już każdego dniaWiadomość wyedytowana przez autora: 30 września 2016, 09:45
-
baranosia wrote:MoBo nieźle zaszalałaś i nadgoniłaś
Ja wczoraj siedziałam i czytałam w necie na temat kosmetyków dla dziecka. Do wczoraj byłam bardzo za Emolium do kąpieli, sudocremem do pupci ale po przeczytaniu opinii Sroka o chyba zdecyduję się na produkty marki Hipp i Baby dream
Baranosia a co do prania uzywasz?
Czy musi byc plyn? czy moze byc proszek?
Bo my z moim od zasze uzywamy OMO sensitive ale proszek i sie zastanawiam czy trza zmieniac na plyn, ktorego jakos w sklepach nie widze. -
Witam Grudniowe mamusie, postanowiłam dołączyć do was dopiero teraz , chociaż to już III trymestr, to właściwie dopiero teraz troszkę więcej czasu żeby poszukać inf. o szpitalach, porodzie i aktualnych trendach
. To moja 3 ciąża ale po długiej przerwie bo ostatni poród 10 lat temu, czyli prawie jak pierwszy raz
MoBo, baranosia, Szczęśliwa Mamusia, chiara, Madziula87, Werix, guerretenshi, Dobrawa lubią tę wiadomość
-
W kwestii środków do prania zawsze używałam przy moich dzieciach jelp, nigdy nie było po nim problemów z uczuleniami a po innych produktach bywało różnie. Teraz pojawił się świetny płyn do prania hypoalergiczny z białego jelenia i testuję go już od kilku miesięcy. Zmuszona byłam poszukać dla siebie czegoś łagodnego i o subtelnym zapachu ponieważ fatalnie reaguje w ciąży na zapachy i na detergenty. Myśle, że jeżeli mały równie dobrze jak ja będzie reagował na ten płyn to jest to strzał w 10, ekonomiczny i w dobrej cenie oraz hypoalergiczny i delikatny. Nie zapeszając
MoBo lubi tę wiadomość
-
Po wizytach w restauracjach i kawiarniach na przestrzeni 27 tygodni ciąży zauważyłam, że nikt nie jest przygotowany z ofertą na kobiety w ciąży pod jednym względem - nigdzie nie można zamówić sobie kawy zbożowej bo zwyczajnie jej nie mają. Jak to możliwe, żeby nie mieli słoiczka z kawą bez kofeiny bym mogła ją sobie wypić : (
MoBo, guerretenshi lubią tę wiadomość
-
Właśnie czytam artykuły o uszach noworodków. Chciałabym, żeby Maluch miał przylegające uszy. Jedni z uporem maniaka wypowiadają się, że odstające uszy do cecha wrodzona, ale uważam, że to nie prawda - genetycznie to na pewno warunkuje się kształt ucha/nosa/ust ale to czy będą przylegające uszy zależy według mnie tylko i wyłącznie od zaangażowania rodziców w noszenie czapeczek sukcesywnie a nie od wielkiego dzwonu. Teraz tylko nie wiem czy Maluchy w zimie mogą spać w ultra cienkich czapeczkach w łóżeczku. Niby wystarczy pilnować by podczas snu uszy się nie odginały ale wolałabym jednak mieć pewność i założyć coś na główkę. Zastanawia mnie do kiedy trwa proces ukształtowania się uszek czyli ile czasu trzeba pilnować by nie były odstające hmmm.
Czy chłopcom wypada zakładać opaski?? co lepsze czapeczka czy opaska? na logikę opaska ma większą tendencję do spadania na oczy niż czapeczka