Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Perl wrote:U nas pokoik będzie szary, sufit biały, a ściana z łóżeczkiem miętowa. mebelki mam białe więc rozjaśnią wszystko. jak mąż pomaluje i poskręca mebelki to wstawię zdj. Ale kiedy to będzie to nie wiem, bo miał malować na początku września a mamy początek października...
hihi może chodziło o 2017
))
guerretenshi, Olcia..89 lubią tę wiadomość
14.01.2016 - [*] 8t3d ;(
9.12.2016 - 38t1d - 3270g, 52cm)
-
Okciakowa wrote:Mnie też się bardzo podobają te kolory ale mówią mi, że pokoik dziecka musi być kolorowy.. A pasowałoby jak ulał bo mam białe mebelki.. No i teraz nie wiem
bynajmniej z taką opinią się spotkałam
-
Co do nacięcia krocza to się go boję. .. moją mamę nacieli a i tak jeszcse pękła
Witam sie w 32tccoś mi brzuch ostatnio wybilo i ciężko mi cokolwiek robić więc się lenie
a tu tyle rzeczy nie gotowych. ..
-
guerretenshi wrote:A z tym nacieciem to robia od razu czy w momencie kiedy uwazaja ze bedzie lepiej??
Ja w planie porodu wpisałam ochronę krocza i próbowałyśmy bez nacięcia - ale główka cały czas się cofała a ja po tylu godzinach nie miałam już siły i poprosiłam, żeby mnie juz nacięły - totalna desperacja. Położna jeszcze chciała próbowac.
Generalnie dobra położna powinna w trakcie porodu umieć ocenić czy jest ryzyko dużego pęknięcia i jeśli tak to dopiero zlecić nacięcie. Nacięcie niestety to jest zawsze rana 2-stopnia, większość pęknięć to jednak 1-stopień...i takie duże zdarzają się rzadko.
Zawsze lepiej próbować chronić krocze - choć jak pokazują badania, w Polsce nadal jest bardzo duża ilość cięć krocza w porównaniu z innymi krajami...To daje do myśleniaMartusiazabka, polkosia lubią tę wiadomość
-
Ja mam co 4 ale kazał przychodzić jak tylko coś mnie będzie niepokoiło czy jak skurcze bedą dokuczały. Za te dodatkowe wizyty pomiędzy terminami nie bierze ode mnie pieniędzy. Wcześniej tez mi się zdarzało przychodzić przed wizyta bo a to stan zapalny a to skurcze- i nigdy mnie nie kasował