X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
Odpowiedz

Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Isia86 Autorytet

Wysłany: 3 października 2016, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nel@ wrote:
    Ja na sutki kupilam Maltan. Polecily mi go wszystkie znajome. Kupilam jeszcze sudokrem i takie podklady z frotte i ceratki jak mi sie mlody posika. No i ze 2 ceratki pod przescieradlo w razie jakby za duzo narobil w pieluche :)

tez mam ten Maltan i też koleżanki polecały. i też nie kombinowałam z innymi maściami/kremami i kupiłam sudokrem, jak się nie sprawdzi to wtedy coś dokupię innego, bo wiem, że opinie są różne na jego temat ;) ale to jak ze wszystkim ile ludzi tyle opinii :))

14.01.2016 - [*] 8t3d ;(
    9.12.2016 - 38t1d - 3270g, 52cm :))
  • Fuksja90 Autorytet

Wysłany: 3 października 2016, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Baranosia za listę :)

Mam jeszcze jedno pytanie jaki termometr kupić ?

• baranosia Autorytet

Wysłany: 3 października 2016, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie sudokremu nie kupuję. Będę testować hipp i baby dream.

No właśnie polećcie termometr bo się nie znam :)

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • guerretenshi Autorytet

Wysłany: 3 października 2016, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupilam zwykly dotykowy elektroniczny. Znajoma miala ten bezdotykowy to cuda odwalal.
    Elcia moze dzieciaczek Ci sie jakos niefortunnie ulozyl i naciska? Moj kocha wciskac glowe w lewe biodro i po kosci jezdzic.

13.01 pierwsze USG :)
    f2w3yx8dnbdwnm3w.png
    f2wlj44jcmeu4i3p.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 3 października 2016, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi Antek się chyba obrócił głową w dół i czasem mi tak naciska na pęcherz że aż czuję jakby mi ktoś szpilki wbijał ;)

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Elcia89 Autorytet

Wysłany: 4 października 2016, 06:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boje sie ze mam skurcze. Co 3 minuty intensywniej mnie boli tak jakby sciska podbrzusze trwa minute i ustepuje. Moj maz poszedl do pracy. Nie chcialam go straszyc. a ja czekam na rodzicow bo mieszkamy z nimi a dzisiaj wracaja ze slubu. Pojedziemy do lekarza ale najpierw musze sie ogarnac i umyc a ciezko mi jest.

34bw3e3k9p7xsrt2.png
  • guerretenshi Autorytet

Wysłany: 4 października 2016, 06:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elcia jaki to bol? Podobno skurczy nie da sie z niczym innym pomylic. Wez nospe, magnez i sie poloz.
    Raz mialam bardzo mocne przepowiadajace, ale po godzinie ustapily.
    Jest tez rada zeby wziac ciepla kapiel. Jesli bole przejda to nie skurcze.
    Dawaj znac :*

f2w3yx8dnbdwnm3w.png
    f2wlj44jcmeu4i3p.png
  • Elcia89 Autorytet

Wysłany: 4 października 2016, 06:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakby zaciskalo mi sie podbrzusze posrodku. Jest to bardzo regularne dokladnie co 3 minuty. Nie chce miec wczesniaka;(

34bw3e3k9p7xsrt2.png
  • milky way Autorytet

Wysłany: 4 października 2016, 06:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elcia89, ale masz z tupet. Najpierw nas od glupich wyzywasz, a teraz szukasz pomocy? Jestem w szoku.
    Idac twoim tropem, to chyba zly adres, zmow zdrowaski i czekaj z pokorą co sie wydarzy. Czy moze ty tak tylko wybiorczo? Co ci podpasuje?

Czolem dziewczyny, ale mnie nie bylo, u nas wszystko bardzo dobrze, tylko straszny deficyt czasu... robimy remont, bajzel jest taki, ze tylko czekam az sie to wszystko skonczy i zapanuje spokoj :) ppdczytywalam Was troche :)
    Mam plus 11kilo i jestem wiecznie tak strasznie glodna, ze oszaleje zaraz :) u as tak strasznie zimno, leje, nie ma slonca, a teraz juz 7 rano a ciemnoooooo jak w d...
    Pozdrawiam cieplutko!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 października 2016, 06:56

Nita, Isia86, chiara, Nulka, Szczęśliwa Mamusia, Dotty84, Nel@ lubią tę wiadomość

• Werix Autorytet

Wysłany: 4 października 2016, 07:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj obudziłam się z mała, twardą kuleczką wystającą nad pępkiem (chyba kolanko) :D była taka słodziutka, głaskałam ją i nawet tatuś mógł ją pomacać bo nie chciała zniknąć :D dopiero jak spróbowałam wstać to zapłatą za możliwość macanka był ostry ból w pachwinie, w którą maluch wepchnął głowę...

Milky ja też 11 na plusie. Jeszcze dwa mieśki więc chyba dobiję do 16. Głodna też jestem chociaż prawie co 2h jem. U mnie wczoraj padało cały dzień. Dzisiaj wygląda to trochę lepiej, ale pewnie się zmieni. Lecę na śniadanie, bo zaraz zdechne z głodu!

17u9ha00otchcgqb.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 4 października 2016, 07:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milky way witaj kochana :*

Ogarniaj remont i wracaj do nas :) tylko z tym remontem to tam na spokojnie!

milky way lubi tę wiadomość

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • guerretenshi Autorytet

Wysłany: 4 października 2016, 07:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elcia szpital i tyle. My tu nic nie poradzimy.
    Ja juz po sniadaniu i mysle o drugim :D o 9:15 mam usg i mam nadzieje ze Piotrus pokaze mordke bo od 13 tygodni jej nie widzialam. Wrocilam do 8 do wyrka. Postaram sie dosc spacerem do lekarza, choc czuje ze to moze byc bolesne. :/

Werix, Szczęśliwa Mamusia lubią tę wiadomość

f2w3yx8dnbdwnm3w.png
    f2wlj44jcmeu4i3p.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 4 października 2016, 07:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Guerretenshi powodzenia na wizycie, daj znać po co i jak :)

Ja mam wizytę jutro i już mnie przeraża myśl o goleniu haha :D

guerretenshi, Nulka lubią tę wiadomość

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Sea Ekspertka

Wysłany: 4 października 2016, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień Doberek! :)

Byłam u okulisty i dostałam zaświadczenie, że mogę rodzić naturalnie. Bardzo się z tego powodu ucieszyłam, bo to oznacza, że szybciej będziemy mogli starać się o rodzeństwo.
    Chciałabym ochronić krocze i nie popękać kolosalnie w związku z tym, znacie może jakieś stronki na których rzeczowo jest opisany masaż krocza? Nie chcę sobie krzywdy zrobić, jak już zacznę masować, a postanowiłam, że w tym tygodniu zapoznam się teoretycznie a od przyszłego tygodnia wystartuję z praktyką.

Pytałam położnej jak rozpoznać TE BÓLE bym codziennie w grudniu nie dzwoniła do Męża, że to już i, że ma wracać do domu. Położna powiedziała, że tych bóli niemożna pomylić z niczym innym. Hmm.. dotychczas to miałam jedynie do czynienia ze skurczem łydki:P Ponad to, dodała, że czasem nie odchodzą wody, a czasem nie ma skurczy, hola hola nie chcę urodzić w domu bezobjawowo, tak nagle, baachh :P ale powiedziała też, że brzuch nieznacznie się obniży i to oznacza, że w przeciągu od 7 do 14 dni odbędzie się poród ( a haczyk jest w tym, że nie zawsze brzusio się obniża, kurczę czemu zawsze jak biorę coś za pewniak to to ma drugie dno :P )

• guerretenshi Autorytet

Wysłany: 4 października 2016, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi tam bedzie zagladac za tydzien, ale wczoraj poszlam posiedziec w wannie bo sie tak koszmarnie czulam i uznalam ze sie ogole. zeby siegnac nog to prawie dziecko z siebie wypchnelam. A pipke to tak pocielam ze Damian sie zmial ze wyglada jak trawa scieta przez pijanego xD.

Dotty84 lubi tę wiadomość

f2w3yx8dnbdwnm3w.png
    f2wlj44jcmeu4i3p.png
  • guerretenshi Autorytet

Wysłany: 4 października 2016, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sea, z tego co podczytuje dziewczyny od lipcowek w trakcie porodow, to pierw mecza coraz upierdliwe bole okresowe no i ogranizm zaczyna sie oczyszczac.
    Osobiscie sama mam nadzieje ze mi wody nie odejda ale w razie czego zaczne spac niedlugo z podkladem na lozku.
    Co do masazu krocza spytam dzis lekarke co najlepiej uzywac bo chcemy juz zaczac robic (zaangazuje do tego chlopa. Przyjemne z pozytecznym :D), a gdzies na youtubie mi mignal filmik ale nie pamietam nazwy.

f2w3yx8dnbdwnm3w.png
    f2wlj44jcmeu4i3p.png
  • Werix Autorytet

Wysłany: 4 października 2016, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sea, tu masz całkiem obrazowy filmik:

https://youtu.be/K0QyYX07drM

Ja też mam zamiar się zabrać za masaż, ale najpierw spytam gina, czy nie mam przeciwskazań.

Mnie dzisiaj czeka depilacja przed jutrzejszą sesją zdjęciową, a pojutrze poprawka przed ginem. Też czekam na buziolka mojego Misia, bo dotychczas się ciągle ukrywa ;p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 października 2016, 08:00

17u9ha00otchcgqb.png
  • milky way Autorytet

Wysłany: 4 października 2016, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Faktycznie, Sea, nie da sie tego pomylic. Tak samo, jak raczej nie ma tak jak na filmach, ze w 3 minuty rodzisz bobasa. Bynajmniej nie pierwszego :D Wszystko rozkreca sie dosc pomalu.
    Wody odchodza, czasem nie odchodza czasem sama w suzmie nie wiesz, tzn nie jestes pewna, bo raczej nie chluszczą i nie zalewaja całego salonu, bo glowka dziecka zamknie odplyw ;)
    Skurcze pokazuja co sie dzieje, im bardziej regularne i krotkie tym blizej spotkania z maluchem :) skurczy sie nie da pomylic z przepowiadajacymi, okresowymi czy nie wiem jakimi ... napier....ją tak, ze sie kazdy zorientuje :D

Ja troche juz w sumie łapie stres :D juz tak malo zostalo czasu...
    Z synkm tak mi sie dluzyla ciaza, a teraz juz 31tc :DDDDD

Isia86 lubi tę wiadomość

• guerretenshi Autorytet

Wysłany: 4 października 2016, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekam na usg i tak mi burczy w brzuchu ze mlody sie obudzil i zaczal tancowac. Oby na usg byl spokojny i dobrze ulozony!

f2w3yx8dnbdwnm3w.png
    f2wlj44jcmeu4i3p.png
  • Werix Autorytet

Wysłany: 4 października 2016, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I jak tam USG? Maluch się pokazał?

Ma któraś z Was w domu ścianę tablicową? Chcemy zrobić u siebie, ale zastanawiam się, jak jest z utrzymaniem czystości przy takiej tablicy. W szkole wokół tablicy było zawsze mnóstwo pyłu i jakoś mnie to odstrasza...

17u9ha00otchcgqb.png
‹‹ 804 805 806 807 808 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ