Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Nel@ wrote:Ja na sutki kupilam Maltan. Polecily mi go wszystkie znajome. Kupilam jeszcze sudokrem i takie podklady z frotte i ceratki jak mi sie mlody posika. No i ze 2 ceratki pod przescieradlo w razie jakby za duzo narobil w pieluche
tez mam ten Maltan i też koleżanki polecały. i też nie kombinowałam z innymi maściami/kremami i kupiłam sudokrem, jak się nie sprawdzi to wtedy coś dokupię innego, bo wiem, że opinie są różne na jego tematale to jak ze wszystkim ile ludzi tyle opinii
)
14.01.2016 - [*] 8t3d ;(
9.12.2016 - 38t1d - 3270g, 52cm)
-
Boje sie ze mam skurcze. Co 3 minuty intensywniej mnie boli tak jakby sciska podbrzusze trwa minute i ustepuje. Moj maz poszedl do pracy. Nie chcialam go straszyc. a ja czekam na rodzicow bo mieszkamy z nimi a dzisiaj wracaja ze slubu. Pojedziemy do lekarza ale najpierw musze sie ogarnac i umyc a ciezko mi jest.
-
Elcia jaki to bol? Podobno skurczy nie da sie z niczym innym pomylic. Wez nospe, magnez i sie poloz.
Raz mialam bardzo mocne przepowiadajace, ale po godzinie ustapily.
Jest tez rada zeby wziac ciepla kapiel. Jesli bole przejda to nie skurcze.
Dawaj znac :* -
Elcia89, ale masz z tupet. Najpierw nas od glupich wyzywasz, a teraz szukasz pomocy? Jestem w szoku.
Idac twoim tropem, to chyba zly adres, zmow zdrowaski i czekaj z pokorą co sie wydarzy. Czy moze ty tak tylko wybiorczo? Co ci podpasuje?
Czolem dziewczyny, ale mnie nie bylo, u nas wszystko bardzo dobrze, tylko straszny deficyt czasu... robimy remont, bajzel jest taki, ze tylko czekam az sie to wszystko skonczy i zapanuje spokojppdczytywalam Was troche
Mam plus 11kilo i jestem wiecznie tak strasznie glodna, ze oszaleje zarazu as tak strasznie zimno, leje, nie ma slonca, a teraz juz 7 rano a ciemnoooooo jak w d...
Pozdrawiam cieplutko!Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 października 2016, 06:56
Nita, Isia86, chiara, Nulka, Szczęśliwa Mamusia, Dotty84, Nel@ lubią tę wiadomość
-
Ja dzisiaj obudziłam się z mała, twardą kuleczką wystającą nad pępkiem (chyba kolanko)
była taka słodziutka, głaskałam ją i nawet tatuś mógł ją pomacać bo nie chciała zniknąć
dopiero jak spróbowałam wstać to zapłatą za możliwość macanka był ostry ból w pachwinie, w którą maluch wepchnął głowę...
Milky ja też 11 na plusie. Jeszcze dwa mieśki więc chyba dobiję do 16. Głodna też jestem chociaż prawie co 2h jem. U mnie wczoraj padało cały dzień. Dzisiaj wygląda to trochę lepiej, ale pewnie się zmieni. Lecę na śniadanie, bo zaraz zdechne z głodu! -
Elcia szpital i tyle. My tu nic nie poradzimy.
Ja juz po sniadaniu i mysle o drugimo 9:15 mam usg i mam nadzieje ze Piotrus pokaze mordke bo od 13 tygodni jej nie widzialam. Wrocilam do 8 do wyrka. Postaram sie dosc spacerem do lekarza, choc czuje ze to moze byc bolesne.
Werix, Szczęśliwa Mamusia lubią tę wiadomość
-
Dzień Doberek!
Byłam u okulisty i dostałam zaświadczenie, że mogę rodzić naturalnie. Bardzo się z tego powodu ucieszyłam, bo to oznacza, że szybciej będziemy mogli starać się o rodzeństwo.
Chciałabym ochronić krocze i nie popękać kolosalnie w związku z tym, znacie może jakieś stronki na których rzeczowo jest opisany masaż krocza? Nie chcę sobie krzywdy zrobić, jak już zacznę masować, a postanowiłam, że w tym tygodniu zapoznam się teoretycznie a od przyszłego tygodnia wystartuję z praktyką.
Pytałam położnej jak rozpoznać TE BÓLE bym codziennie w grudniu nie dzwoniła do Męża, że to już i, że ma wracać do domu. Położna powiedziała, że tych bóli niemożna pomylić z niczym innym. Hmm.. dotychczas to miałam jedynie do czynienia ze skurczem łydki:P Ponad to, dodała, że czasem nie odchodzą wody, a czasem nie ma skurczy, hola hola nie chcę urodzić w domu bezobjawowo, tak nagle, baachhale powiedziała też, że brzuch nieznacznie się obniży i to oznacza, że w przeciągu od 7 do 14 dni odbędzie się poród ( a haczyk jest w tym, że nie zawsze brzusio się obniża, kurczę czemu zawsze jak biorę coś za pewniak to to ma drugie dno
)
-
Mi tam bedzie zagladac za tydzien, ale wczoraj poszlam posiedziec w wannie bo sie tak koszmarnie czulam i uznalam ze sie ogole. zeby siegnac nog to prawie dziecko z siebie wypchnelam. A pipke to tak pocielam ze Damian sie zmial ze wyglada jak trawa scieta przez pijanego xD.
Dotty84 lubi tę wiadomość
-
Sea, z tego co podczytuje dziewczyny od lipcowek w trakcie porodow, to pierw mecza coraz upierdliwe bole okresowe no i ogranizm zaczyna sie oczyszczac.
Osobiscie sama mam nadzieje ze mi wody nie odejda ale w razie czego zaczne spac niedlugo z podkladem na lozku.
Co do masazu krocza spytam dzis lekarke co najlepiej uzywac bo chcemy juz zaczac robic (zaangazuje do tego chlopa. Przyjemne z pozytecznym), a gdzies na youtubie mi mignal filmik ale nie pamietam nazwy.
-
Sea, tu masz całkiem obrazowy filmik:
https://youtu.be/K0QyYX07drM
Ja też mam zamiar się zabrać za masaż, ale najpierw spytam gina, czy nie mam przeciwskazań.
Mnie dzisiaj czeka depilacja przed jutrzejszą sesją zdjęciową, a pojutrze poprawka przed ginem. Też czekam na buziolka mojego Misia, bo dotychczas się ciągle ukrywa ;pWiadomość wyedytowana przez autora: 4 października 2016, 08:00
-
Faktycznie, Sea, nie da sie tego pomylic. Tak samo, jak raczej nie ma tak jak na filmach, ze w 3 minuty rodzisz bobasa. Bynajmniej nie pierwszego
Wszystko rozkreca sie dosc pomalu.
Wody odchodza, czasem nie odchodza czasem sama w suzmie nie wiesz, tzn nie jestes pewna, bo raczej nie chluszczą i nie zalewaja całego salonu, bo glowka dziecka zamknie odplyw
Skurcze pokazuja co sie dzieje, im bardziej regularne i krotkie tym blizej spotkania z maluchemskurczy sie nie da pomylic z przepowiadajacymi, okresowymi czy nie wiem jakimi ... napier....ją tak, ze sie kazdy zorientuje
Ja troche juz w sumie łapie stresjuz tak malo zostalo czasu...
Z synkm tak mi sie dluzyla ciaza, a teraz juz 31tc :DDDDDIsia86 lubi tę wiadomość
-
I jak tam USG? Maluch się pokazał?
Ma któraś z Was w domu ścianę tablicową? Chcemy zrobić u siebie, ale zastanawiam się, jak jest z utrzymaniem czystości przy takiej tablicy. W szkole wokół tablicy było zawsze mnóstwo pyłu i jakoś mnie to odstrasza...