X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
Odpowiedz

Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Fuksja90 Autorytet

Wysłany: 4 października 2016, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ja po wizycie, Mały waży już 1170 gram i ma się świetnie. Szyjka 4cm więc nie jest źle i jak powiedziałam ginekolog o tym swędzeniu skóry to mnie wysłała na dodatkowe badania żeby sprawdzić czy nie mam cholestazy ciążowej.

Szczęśliwa Mamusia, Werix, RedLady lubią tę wiadomość

• anna123 Autorytet

Wysłany: 4 października 2016, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Werix ja chodzilam co 4 tygodnie a teraz juz mialam druga wizyte co 3 tygodnie.

j36regz209hdv9cb.png
  • Martusiazabka Autorytet

Wysłany: 4 października 2016, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od początku chodzę co 3 tygodnie i teraz tez tak mam. Nie wiem czy później będzie częściej czy nie. Narazie kolejną wizytę kazał umówić po 3 tygodniach. A usg powiedział że dopiero w 36 tygodniu. Ostatnio widziałam swojego malucha w 22 tygodniu... :-( Jeszcze tyle czekania :-(

oar8skjo4squlk4t.png

h84f3e5e51n59t97.png

f2wli09kez578bel.png
  • MoBo Autorytet

Wysłany: 4 października 2016, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    RybusiaB lekarz mówił że wymiary w normie. Coś mi pokazywał na ekranie ale słabo kumalam :P
    Zobaczymy co będzie za 4 tygodnie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 października 2016, 20:29

Keep calm you are a mummy! O.o
    l22ndf9her11uere.png
  • emilkazozz Autorytet

Wysłany: 4 października 2016, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam od 30 tygodnia wizyty co 3 tygodnie. Ale wiem, że już w okolicy terminu to trzeba zaglądać częściej- co dwa a nawet co tydzień. Mi pasują te wizyty w takich odstępach

f2w3vfxms6mp9lea.png

• polkosia Autorytet

Wysłany: 4 października 2016, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    8 stron do nadrobienia?! Zwariowałyście :P

baranosia, guerretenshi, cudek2, milky way lubią tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • Sea Ekspertka

Wysłany: 4 października 2016, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Codziennie myślę o tym jaki Dzidzia wybierze sobie dzień by przyjść na świat i nurtuje mnie, na jakie trafie położne i na jakich lekarzy. Tak bym chciała, żeby ten jeden jedyny raz w moim całym życiu, personel był szczerze miły, empatyczny, wspierający i pomagający. Jedyny as w rękawie i pewniak na dzień porodu to Mąż, który będzie przy mnie w każdej minucie,to zawsze koi moje nerwy i domysły, że będzie mój człowiek na pokładzie podczas tego wydarzenia i wyegzekwuje ludzkie traktowanie mnie i Synka.
    Myślmy pozytywnie <3

Dotty84 lubi tę wiadomość

• cati Autorytet

Wysłany: 4 października 2016, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pozniej swoje skarby bedziecie mialy 24/h :) a patrzcie ile juz nam zostalo chwila moment i juz :))
    kopie wierzga dokucza nam ? to jest wszystko ok :) tylko sie cieszyc ze maluszki rosną .

baranosia lubi tę wiadomość

ckai9jcgmxpymslt.png
    https://www.maluchy.pl/li-71768.png
    ******* Gang 18+*******
  • Werix Autorytet

Wysłany: 4 października 2016, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sea, też coraz częściej myślę o porodzie. Wtedy nagle zaczynam panikować że jeszcze nie mam całej wyprawki :D potem powtarzam w myślach że jeszcze dużo czasu. Potem znów panikuję że nie zaczęłam masować krocza itp.

guerretenshi, Martusiazabka, cudek2, milky way lubią tę wiadomość

17u9ha00otchcgqb.png
  • guerretenshi Autorytet

Wysłany: 4 października 2016, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maluszki :D
    Elcia dalej milczy. Haalooou. Mam nadzieje ze wszystko oki.

13.01 pierwsze USG :)
    f2w3yx8dnbdwnm3w.png
    f2wlj44jcmeu4i3p.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 4 października 2016, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mąż jak zwykle siedzi i ogląda filmiki na you tube patrzę dziwnie się uśmiecha zaglądam w laptopa, a on odnalazł nasze podziękowania z wesela dla rodziców. Poryczałam się oczywiście hehe te hormony ciążowe :D

cati, Werix, Szczęśliwa Mamusia, Iva79 lubią tę wiadomość

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Fuksja90 Autorytet

Wysłany: 4 października 2016, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Takie ciekawostki;)
    Jakie imiona są popularne w 2016 roku?
    Ministerstwo Cyfryzacji opublikowało dane ze wszystkich województw. Po przeliczeniu okazuje się, że najbardziej popularnym imieniem żeńskim w pierwszej połowie 2016 roku nadal jest Zuzanna. Nazwano tak aż 3823 dziewczynki. Drugie miejsce zajęła Lena (2477 dziewczynek), a trzecie – Julia (2022 dziewczynki).

Nadal popularne są takie imiona jak Maja, natomiast na coraz wyższą pozycję wspina się imię Hanna – w pierwszej połowie tego roku rodzice nadali to imię 1706 razy. Z kolei jedno z najpopularniejszych imion na świecie – Zofia – nosi 1427 dziewczynek urodzonych w pierwszej połowie 2016 roku.

Wśród imion męskich nastąpiła niewielka zmiana. Od pięciu lat na szczycie listy znajdował się Jakub. W 2016 roku został jednak zdetronizowany przez Antoniego. Staromodne imię męskie wybrano aż 3674 razy. Na drugim miejscu znalazł się Szymon (3389 chłopców), a na trzecim – Jakub (3180 chłopców). W pierwszej szóstce znalazły się także takie imiona jak: Jan (1414), Filip (414) i Wojciech (398).

Werix, Szczęśliwa Mamusia lubią tę wiadomość

• guerretenshi Autorytet

Wysłany: 4 października 2016, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ha! Mial byc Jakub, Jan, Wojciech. Stanelo na Piotrze. :D

f2w3yx8dnbdwnm3w.png
    f2wlj44jcmeu4i3p.png
  • Elcia89 Autorytet

Wysłany: 4 października 2016, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem w szpitalu. Mialam skurcze. Teraz dostaje dozylnie magnez. Nie mam rozwarcia szyjka sie skrocila do 1,5- 2 cm. Po tym magnezie chyba mi sie uspokoilo . Zobaczymy jutro.

34bw3e3k9p7xsrt2.png
  • Okciakowa Ekspertka

Wysłany: 4 października 2016, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basia79 wrote:
    Okciakowa, podziel się szczegółami, jaka duża jest niunia ? :)

Przepraszam, że dopiero teraz ale niestety odczytałam dopiero..
    Na prenatalnych ważyła 1525 g :) Docelowo lekarz mowił, że będzie ważyła ok. 3100-3500 bodajże. Ile ma cm niestety nie wiem ale mam coś tam napisane 28,5, może to to?
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/868cf9e466dc.jpg
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/9ef1ebf1c537.jpg

Dobrze, że nie zapomniałam jak się wstawia zdjęcia :D
    Wszystkie wymiary są ok, wszystko się zgadza i lekarz nie widział żadnych problemów.
    Jedynie ostatnio moja lekarka kazała mi leżeć bo okazało się, że skraca mi się szyjka :( W nocy też mam problem z bólami brzucha..

Elcia, dobrze, że trafiłaś pod kroplówkę, na pewno będzie lepiej ;)
    Trzymaj się :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 października 2016, 22:06

cudek2, guerretenshi, RedLady, Olcia..89, emilkazozz, baranosia, Werix, Szczęśliwa Mamusia lubią tę wiadomość

3i49roeq4sgexhrq.png
  • guerretenshi Autorytet

Wysłany: 4 października 2016, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elcia sciskaj nogi :) daj znac jutro jak sie miewacie.

f2w3yx8dnbdwnm3w.png
    f2wlj44jcmeu4i3p.png
  • Sea Ekspertka

Wysłany: 5 października 2016, 07:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień Doberek ! :) wiecie, że u mnie miało grzać od 1 października, a że dostawca ogrzewania ma usterkę to całe osiedle ma zimne kaloryfery? Teraz jestem zła, że taka sytuacja ma miejsce bo nie mogę być chora, a co by było gdyby w grudniu takie coś się wydarzyło. Mrozy, śniegi, mój mały kilkudniowy Miś w łóżeczku i dostałabym informację, że nie będzie ogrzewania bo coś im się popsuło... Kurczę, oby sprawa się szybko wyjaśniła, bo dziś już 5 dzień naprawiają.

• guerretenshi Autorytet

Wysłany: 5 października 2016, 07:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sea, tak czy siak taka sytuacja moze sie zdarzyc zima... urok ogrzewania miejskiego. Zaopatrz sie w termofory.
    Witam sie mokro i jesiennie. Ciesze sie, ze pogoda uziemila mnie w domu, bo sobie poodpoczywam i sie porozpieszczam :D herbatka, sweter, kaloryfer. Robie sniadanko i ide do wyrka pograc w simy :D

Iva79 lubi tę wiadomość

f2w3yx8dnbdwnm3w.png
    f2wlj44jcmeu4i3p.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 5 października 2016, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie. U mnie też pogoda taka że nosa z domu nie wystawię. Ogarnę dziś mieszkanie, zrobię sernik na zimno z brzoskwiniami na jutrzejsze urodziny męża - na szczęście treściowa powiedziała że tort bierze na siebie uff :)

O 16 wizyta!

guerretenshi, Szczęśliwa Mamusia lubią tę wiadomość

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Werix Autorytet

Wysłany: 5 października 2016, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja szykuję się na sesję zdjęciową :) pogoda nie zachęca ale w studiu więc luzik.

Też bym pograła w simy, ale od kiedy wyszła 4 jestem załamana bo 3 była milion razy lepsza. Niestety odinstalowałam ją i nie chce mi się znowu instalować 16stu dodatków.

Ja właśnie marzę o przeprowadzce, bo u mnie w domu jest tak zimno i do tego można non stop dokładać do pieca, ale jak na dworze -10 to trzeba siedzieć pod kocem. Najwyżej będę wychowywać eskimosa...

milky way lubi tę wiadomość

17u9ha00otchcgqb.png
‹‹ 807 808 809 810 811 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ