Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej ja po wizycie, Mały waży już 1170 gram i ma się świetnie. Szyjka 4cm więc nie jest źle i jak powiedziałam ginekolog o tym swędzeniu skóry to mnie wysłała na dodatkowe badania żeby sprawdzić czy nie mam cholestazy ciążowej.
Szczęśliwa Mamusia, Werix, RedLady lubią tę wiadomość
-
Ja od początku chodzę co 3 tygodnie i teraz tez tak mam. Nie wiem czy później będzie częściej czy nie. Narazie kolejną wizytę kazał umówić po 3 tygodniach. A usg powiedział że dopiero w 36 tygodniu. Ostatnio widziałam swojego malucha w 22 tygodniu...
Jeszcze tyle czekania
-
Codziennie myślę o tym jaki Dzidzia wybierze sobie dzień by przyjść na świat i nurtuje mnie, na jakie trafie położne i na jakich lekarzy. Tak bym chciała, żeby ten jeden jedyny raz w moim całym życiu, personel był szczerze miły, empatyczny, wspierający i pomagający. Jedyny as w rękawie i pewniak na dzień porodu to Mąż, który będzie przy mnie w każdej minucie,to zawsze koi moje nerwy i domysły, że będzie mój człowiek na pokładzie podczas tego wydarzenia i wyegzekwuje ludzkie traktowanie mnie i Synka.
Myślmy pozytywnieDotty84 lubi tę wiadomość
-
Pozniej swoje skarby bedziecie mialy 24/h
a patrzcie ile juz nam zostalo chwila moment i juz
)
kopie wierzga dokucza nam ? to jest wszystko oktylko sie cieszyc ze maluszki rosną .
baranosia lubi tę wiadomość
-
Sea, też coraz częściej myślę o porodzie. Wtedy nagle zaczynam panikować że jeszcze nie mam całej wyprawki
potem powtarzam w myślach że jeszcze dużo czasu. Potem znów panikuję że nie zaczęłam masować krocza itp.
guerretenshi, Martusiazabka, cudek2, milky way lubią tę wiadomość
-
Mąż jak zwykle siedzi i ogląda filmiki na you tube patrzę dziwnie się uśmiecha zaglądam w laptopa, a on odnalazł nasze podziękowania z wesela dla rodziców. Poryczałam się oczywiście hehe te hormony ciążowe
cati, Werix, Szczęśliwa Mamusia, Iva79 lubią tę wiadomość
-
Takie ciekawostki;)
Jakie imiona są popularne w 2016 roku?
Ministerstwo Cyfryzacji opublikowało dane ze wszystkich województw. Po przeliczeniu okazuje się, że najbardziej popularnym imieniem żeńskim w pierwszej połowie 2016 roku nadal jest Zuzanna. Nazwano tak aż 3823 dziewczynki. Drugie miejsce zajęła Lena (2477 dziewczynek), a trzecie – Julia (2022 dziewczynki).
Nadal popularne są takie imiona jak Maja, natomiast na coraz wyższą pozycję wspina się imię Hanna – w pierwszej połowie tego roku rodzice nadali to imię 1706 razy. Z kolei jedno z najpopularniejszych imion na świecie – Zofia – nosi 1427 dziewczynek urodzonych w pierwszej połowie 2016 roku.
Wśród imion męskich nastąpiła niewielka zmiana. Od pięciu lat na szczycie listy znajdował się Jakub. W 2016 roku został jednak zdetronizowany przez Antoniego. Staromodne imię męskie wybrano aż 3674 razy. Na drugim miejscu znalazł się Szymon (3389 chłopców), a na trzecim – Jakub (3180 chłopców). W pierwszej szóstce znalazły się także takie imiona jak: Jan (1414), Filip (414) i Wojciech (398).Werix, Szczęśliwa Mamusia lubią tę wiadomość
-
Basia79 wrote:Okciakowa, podziel się szczegółami, jaka duża jest niunia ?
Przepraszam, że dopiero teraz ale niestety odczytałam dopiero..
Na prenatalnych ważyła 1525 gDocelowo lekarz mowił, że będzie ważyła ok. 3100-3500 bodajże. Ile ma cm niestety nie wiem ale mam coś tam napisane 28,5, może to to?
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/868cf9e466dc.jpg
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/9ef1ebf1c537.jpg
Dobrze, że nie zapomniałam jak się wstawia zdjęcia
Wszystkie wymiary są ok, wszystko się zgadza i lekarz nie widział żadnych problemów.
Jedynie ostatnio moja lekarka kazała mi leżeć bo okazało się, że skraca mi się szyjkaW nocy też mam problem z bólami brzucha..
Elcia, dobrze, że trafiłaś pod kroplówkę, na pewno będzie lepiej
Trzymaj sięWiadomość wyedytowana przez autora: 4 października 2016, 22:06
cudek2, guerretenshi, RedLady, Olcia..89, emilkazozz, baranosia, Werix, Szczęśliwa Mamusia lubią tę wiadomość
-
Dzień Doberek !
wiecie, że u mnie miało grzać od 1 października, a że dostawca ogrzewania ma usterkę to całe osiedle ma zimne kaloryfery? Teraz jestem zła, że taka sytuacja ma miejsce bo nie mogę być chora, a co by było gdyby w grudniu takie coś się wydarzyło. Mrozy, śniegi, mój mały kilkudniowy Miś w łóżeczku i dostałabym informację, że nie będzie ogrzewania bo coś im się popsuło... Kurczę, oby sprawa się szybko wyjaśniła, bo dziś już 5 dzień naprawiają.
-
Sea, tak czy siak taka sytuacja moze sie zdarzyc zima... urok ogrzewania miejskiego. Zaopatrz sie w termofory.
Witam sie mokro i jesiennie. Ciesze sie, ze pogoda uziemila mnie w domu, bo sobie poodpoczywam i sie porozpieszczamherbatka, sweter, kaloryfer. Robie sniadanko i ide do wyrka pograc w simy
Iva79 lubi tę wiadomość
-
Witajcie. U mnie też pogoda taka że nosa z domu nie wystawię. Ogarnę dziś mieszkanie, zrobię sernik na zimno z brzoskwiniami na jutrzejsze urodziny męża - na szczęście treściowa powiedziała że tort bierze na siebie uff
O 16 wizyta!guerretenshi, Szczęśliwa Mamusia lubią tę wiadomość
-
Ja szykuję się na sesję zdjęciową
pogoda nie zachęca ale w studiu więc luzik.
Też bym pograła w simy, ale od kiedy wyszła 4 jestem załamana bo 3 była milion razy lepsza. Niestety odinstalowałam ją i nie chce mi się znowu instalować 16stu dodatków.
Ja właśnie marzę o przeprowadzce, bo u mnie w domu jest tak zimno i do tego można non stop dokładać do pieca, ale jak na dworze -10 to trzeba siedzieć pod kocem. Najwyżej będę wychowywać eskimosa...milky way lubi tę wiadomość