X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
Odpowiedz

Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Werix Autorytet

Wysłany: 10 października 2016, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martusiazabka, a masz możliwość zadzwonienia do ginekologa albo położnej? Nie wiem, jak duże są te plamienia, ale na tym etapie ciąży mogą świadczyć o problemie z łożyskiem albo może to czop? A sam śluz jak wygląda? Ja czasem sobie sprawdzam papierkiem lakmusowym jak jest mocno wodnisty, czy to przypadkiem nie wody.

17u9ha00otchcgqb.png
  • Basia79 Autorytet

Wysłany: 10 października 2016, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym pojechała - lepiej wyjsć na panikarę niż doprowadzić do niebezpiecznej sytuacji przez zwlekanie. Jak się okaże ze to nic takiego to przynajmniej będziesz miała pewność i się uspokoisz

Dotty84 lubi tę wiadomość

klz9gu1rkkbkfyjt.png
  • Martusiazabka Autorytet

Wysłany: 10 października 2016, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez czasem sprawdzam papieskiem lakmusowym. Nie zabarwił się. A plamienie było minimalne. Dlatego tak się waham. Teraz jest czysto. Co chwila latam do kibelka żeby się podejrzeć. Ładny, bezbarwny śluz. Nie wiem już sama co o tym myśleć.
    A może to z przemęczenia? Wczoraj było wieczorem. Dziś tez. Wczoraj zakupy niosłam wieczorem do domu. Może były za ciężkie. A dziś sprzątaniem się zajęłam. Czy to może być z obciążenia organizmu?

h84f3e5e51n59t97.png

f2wli09kez578bel.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 10 października 2016, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martusia, irygacja w ciąży? Zwariowałaś? Nie rób tego więcej! A dwie milimetrowe plamki, to nawet nie musiały być z pochwy, może to zadrapanie czy po depilacji czy coś?

Basia, to zaszalałaś :P A ja wszystkie sukienki do rozmiaru 68 włącznie oddałam, bo to dramat na noworodku! Mega niewygodne ;)

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • Martusiazabka Autorytet

Wysłany: 10 października 2016, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polkosia, na ostatniej wizycie mój gin mi zalecił irygacje. Ze względu na sporą ilość śluzu. Powiedział ze mogę sobie delikatnie przeplukac pochwe. Nie robiłam nic samowolnie.
    Tez myślę że to może jakaś ranka bardziej a nie łożysko czy coś w środku. Tak to bym cały czas plamila. I mocniej. A nie tylko dwie tak maleńkie kropeczki i delikatnie zabarwiony śluz. I to tylko wczoraj wieczorem. Potem czysto. Dziś wieczorem znów. I teraz znów czysto...
    Ale dziękuję wam za odpowiedzi. Poczekam jeszcze. Gdyby zaczął mnie brzuch boleć albo zacznę mocniej krwawic to jadę na IP. Ale narazie (odpukać) jest dobrze

oar8skjo4squlk4t.png

h84f3e5e51n59t97.png

f2wli09kez578bel.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 10 października 2016, 23:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pewnie to jakieś "mechaniczne" uszkodzenie :) Nie martw się. Nam znów w SR mówili, że absolutnie nie można żadnych płukanek w ciąży (nawet przy zapaleniach) ani lewatyw, dlatego się zdziwiłam...

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • Basia79 Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś

Basia, to zaszalałaś :P A ja wszystkie sukienki do rozmiaru 68 włącznie oddałam, bo to dramat na noworodku! Mega niewygodne ;)[/QUOTE]
    Tylko jedna jest mała, reszta od pół roku :)

polkosia lubi tę wiadomość

klz9gu1rkkbkfyjt.png
  • Werix Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W nocy obudził mnie skurcz: dość mocny ból miesiączkowy trwający około 10 sekund. Młodemu się niezbyt spodobał, bo zaczął się po nim wiercić. Nie wiem, co to było, ale było jednorazowe, brak plamień czy krwawień. Może to ćwiczenia macicy? Chyba nie powinnam się niepokoić? mały teraz rusza się normalnie, mnie nic nie boli.

17u9ha00otchcgqb.png
  • Perl Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Werix, ja tak miałam. Ale do lekarza zgłosiłam to dopiero po kilku takich przypadkach. Wziął mnie na magnez do szpitala i na sterydy na płuca dla maluszka, tak na wszelki wypadek. Ale mnie się też szyjka skracala... Narazie nie ma co panikować, chyba że będzie to bardzo regularne. Na wizycie wspomnij o tym swojemu lekarzowi :-)

ug37io4pmuu08seh.png
    20120519310114.png
  • guerretenshi Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi sie raz na pare dni tak wlasnie macica stawia. Dzis obadanie szyjki wiec zobaczymy co tam u niej slychac bo ostatnio coraz ciekawiej boli.

13.01 pierwsze USG :)
    f2w3yx8dnbdwnm3w.png
    f2wlj44jcmeu4i3p.png
  • MoBo Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chiara wrote:
    Olcia chętnie bym się pochwaliła, ale nie umiem zdjęć wstawiać :/ ogólny motyw pokoju mamy szary i dodatki białe gwiazdki na szarym tle i szare gwiazdki na białym tle. Na Allegro tego jest pełno:)
    Perl super zdjęcie chyba też coś wymyślę podobnego, bo tez niestety muszę leżeć.

Dawaj dawaj! chcemmm zobaczyc
    Wiesz ja uwielbiam kombinacje szary + biel, ale juz mam tak zrobina moja cala sypialnie :P wiec nie chcialam przeginac i robic tego samego w pokoju malej.

Keep calm you are a mummy! O.o
    l22ndf9her11uere.png
  • Werix Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety na ostatniej wizycie gin nie badała mi szyjki. Kolejną mam za 3 tygodnie :/ No ale ten ból jednorazowy, więc na razie nie panikuję. Wcześniej z szyjką wszystko było ok. Poczekam, zobaczę czy to się powtórzy.

17u9ha00otchcgqb.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Werix może bierz magnez, albo pij kakao i wprowadź produkty bogate w magnez :)

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde w ciąży włosy rosną mi jak szalone. Przed ciążą strasznie mi wypadały teraz przestały co bardzo mnie cieszy. Mam też dużo bejbików. Ale muszę znowu iść malować odrosty bo siwizna mi się błyszczy na czubku głowy (tak tak mam siwe włosy w wieku 26lat :( )

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • MoBo Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Werix ja tez mam czasem bol szyjki, jeden dzien a pozniej spokoj. Dwa razy mi sie tak zdarzylo, pytalam lekarza i powiedzial mi ze to normalne i dopoki nie jest skurczami to jest ok.

Keep calm you are a mummy! O.o
    l22ndf9her11uere.png
  • Kokardka44 Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejo :) Ja po wczorajszej wizycie trochę przerażona, mała waży już 2112 , stwiedził lekarz,że może dojść do 4kg i mamy od 37 tyg codziennie się kochać aby wywołać szybciej poród :P 37 tydz to początek listopada!!! jak dla mnie za szybko :P
    No ale co zrobić jak taka klusia we mnie siedzi?

MoBo, Szczęśliwa Mamusia, Werix, polkosia, RedLady, cudek2 lubią tę wiadomość

Bo ja na złe, Reaguję źle...I kurczę się, w sobie zamykam...
    3i49roeqq35mjixs.png
    hchygov3vkk8ck9g.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie w 31t1d ważył 1750g to chyba też sporo ;)

MoBo, Szczęśliwa Mamusia lubią tę wiadomość

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 października 2016, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja Amelka wczoraj na usg ważyła 1600 g. Z OM to 31t5d a USG to 31t0d także trochę Mała nadgoniła trochę do terminu z OM. A no i cięcie będę miała między 7 a 10 grudnia o ile nie zacznę rodzić wcześniej :)Za niespełna dwa miesiące będę miała Amelkę po drugiej stronie brzucha :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2016, 09:48

Szczęśliwa Mamusia, Werix, baranosia, cudek2, Dotty84 lubią tę wiadomość

• Werix Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baranosia, piję kakao ale może faktycznie pomyślę nad tym magnezem. A mi też włosy szybciej rosną, z tym że nie na hłowie tylko na brodzie! Masakara, co dwa dni muszę wyrywać...

Kokardka, mój w 31+6 (więc tyg przed twoją wizytą) ważył 2004g i absolutnie nie mówiła że może być jakiś specjalnie duży. Możliwe że urodzę na koniec listopada, ale to też nie jest powiedziane.

Kokardka44 lubi tę wiadomość

17u9ha00otchcgqb.png
  • kalina123 Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam dziś wizytę, zbieram się w sobie aby w końcu porządnie omówić temat porodu a właściwie to powiedzieć że absolutnie nie zgodzam się na sn

82doroeqdnooy9dr.png
‹‹ 820 821 822 823 824 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ