X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
Odpowiedz

Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Werix Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też coraz częściej myślę o porodzie. Szczególnie po wczorajszej wizycie na porodówce. Mam mieszane uczucia, ale wiem że moja kuleczka mnie potrzebuje i muszę jej pomóc wyjść na świat w jak najmniejszym stresie.

Właśnie przyszła do mnie paczka z gemini i jestem w szoku ile tej folii bąbelkowej zapakowali...

17u9ha00otchcgqb.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Werix wczoraj też dostałam paczkę i pisałam że takie ilości folii bąbelkowej nie widziałam :D

Werix lubi tę wiadomość

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No oni są szaleni z tą folią :D Ale za czasów, jak mniej o to dbali, to co i raz miałam coś rozlanego i to zgłaszałam (i pewnie nie tylko ja) dlatego dokładają więcej zabezpieczeń ;)

Basia, no to powyżej pół roku to już akurat :) Ja niestety nie wiedziałam o tym i kupiłam mnóstwo małych sukieneczek, a większości nie założyłam lub tylko do zdjęcia kilka. Teraz zamówiłam jedynie pajace i body. Któraś z Was pisała, że ma 22 body (MoBo, to Ty?) ;) Ja mam chyba ze 40 ;D Bo starych mnóstwo, ale i nowych dokupiłam... Dobra, zostaną dla 3 córki ;P Kiedyś ;P

cudek2 lubi tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Werix, powiem Ci, że dla mnie wizja pierwszego porodu była przerażająca, chociaż miałam pozytywne nastawienie, poszło w miarę gładko i wszystko po mojej myśli... To teraz jestem jeszcze bardziej przerażona, bo... Wiem, co mnie czeka ;D I chociaż wspominam bardzo dobrze, to teraz już wiem jaki to ból, jak to przebiega i ogólnie ta świadomość jest taka, że spodziewam się bólu jednak w pierwszej kolejności. A przy pierwszym porodzie spodziewałam się głównie... Dziecka ;) Jeśli wiesz, co mam na myśli ;)

milky way lubi tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra robię na raty lasagne na specjalne życzenie męża. Dziś przypomniałam sobie jak na Wielkanoc gotowałyśmy z mamą żurek i białą kiełbasę - wyjadłam całą i nie było do żurku i to chyba był mój pierwszy objaw ciąży o której wtedy nie wiedziałam :D

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • milky way Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wieie, ze ja tez jestem osrana troche ze tak powiem, jezeli chodzi o porod.... jak mowi Polkosia. Wiem co mnie czeka, boje sie ze nie dostane zzo, bo wieczne z tym cyrki u nas, no i tak mnie przerazenie bierze w sumie troche.... no ale co, no musi byc dobrze. Nawet myslalam troche o cc, bo marwie sie....coz egoistycznie martwie sie o moje miesnie kegla i stan calosci tam na dole... ju teraz jak stoje, to czuje ze z jednej strony wszystko jest takie wiotkie, nizej przy dotyku czuje miesnie. Poza tym jak kicham to sikam, no i coz, generalnie poniewaz uprawialam zawsze aport tovsobie niebwyobrazam skakac na skakance czy grac w squasha ZASIKANA!!!
    Licze ze jak wroce do cwiczen z balonikiem a ppnoc mozna od 34tc to mi sie poprawi, bo poki co jest tak naprawde to do dupy.

A moze sie orientujecie czy jak sie nie da kegla spowrotem wycwiczyc to robivsie jakies zabiegi? Bo nie wyobrazam sobie do konca zycia posikiwac! Taka zenada to jest ze juz nie wiem.... spedza mi to sen z powiek, a w sumie nie mam o tym z kim pogadac, no bo z kim.

• Olcia..89 Ekspertka

Wysłany: 11 października 2016, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chiara może uda Ci się dodac;) ja też uwielbiam te kolory :) plus mięta <3 :P

Martusia my tylko dwa razy próbowaliśmy się kochac i po tych dwóch razach miałam takie malutkie kropeczki krwi.Moze od tego?

Nareszcie skończyłam sowy...uff!

e0289d65df373925med.jpg

Dzisiaj po dwóch miesiącach idę na USG razem z mezulkiem o 16.30 <3. 3majcie kciuki:*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2016, 12:23

guerretenshi, Szczęśliwa Mamusia, baranosia, milky way, Izieth, RedLady, Kokardka44, Martusiazabka lubią tę wiadomość

eb795efb422758b1b7906ce4b420b9fe.png

Czekając na bąbelka... <3 :) :*
    Aniołek* 29.01.2015 (14tc)
    Aniołek* 17.12.2015 (8-9 tc)
  • guerretenshi Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milky chyba jest jakis zabieg. Ja po pologu od razu bede sie bawila z kulkami gejszy.
    Czekam u ginekologa na swoja kolej i wkurzam wszystkich jedzac zelki :D zaraz sie dowiem jak wyniki i szyjka. Jutro zaczynam 34 tydzien. Wiec jeszcze 4 i mozna powoli brac sie za rodzenie. Szok!

Szczęśliwa Mamusia, milky way, Izieth, Olcia..89, polkosia lubią tę wiadomość

13.01 pierwsze USG :)
    f2w3yx8dnbdwnm3w.png
    f2wlj44jcmeu4i3p.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olcia zakochałam się w tych sowach <3 myślisz że ja laik dałabym radę?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2016, 13:08

Olcia..89 lubi tę wiadomość

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • kalina123 Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olcia ślicznie :)

Olcia..89 lubi tę wiadomość

82doroeqdnooy9dr.png
  • milky way Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to jestem w szoku, 3 tyg temu moa mala juz wazyla 1,6 kilo. Dwa tygodnie starsza, takze ponoc naprawde spora, no ale co zrobic no... synek mial miec 4100 a mial 3600. Blad pomiaru tez jest spory. Licze ze sie w druga strone gin nie pomyli :D

• Basia79 Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też się zaczęłam bać porodu po ostatnim mierzeniu kluchy- 30t5d 2kg - toż to na 4 idzie w tej chwili - jak donoszę do końca - i jak ja mam to wypchnąć potem? a u nas w szpitalu to żeby zrobić cesarkę to już naprawdę musi być wielkie halo

klz9gu1rkkbkfyjt.png
  • RedLady Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wczoraj byłam na prenatalnych i moja mała miała ok 1,6kg :) Niestety tak się do mamy przytula i tak rączkami zasłania, że nie dało rady zrobić żadnego zdjęcia by się pochwalić ;) Jutro, jak wszystko pójdzie zgodnie z planem idę zobaczyć porodówkę. Coraz częściej myślę o porodzie i coraz bardziej mnie to przeraża. Ale cóż wyjść musi ;)

baranosia, Szczęśliwa Mamusia lubią tę wiadomość

bhyw2n0a2ngo7wj5.png
  • Sea Ekspertka

Wysłany: 11 października 2016, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam zamiar powiedzieć Mężowi po porodzie, że nie wie co to ból i nigdy się nie dowie :P

• Sea Ekspertka

Wysłany: 11 października 2016, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kolega postanowił swojemu synkowi zamontować grającą i kręcącą się karuzelę nad łóżeczko. Jak ją włączył to się przestraszył, że mały nie oddycha i coś się stało a okazało się, że był pod takim wrażeniem że przestał machać rączkami, nóżkami, oczy jak 5 złoty, buzia rozdziawiona i totalny bezruch hehe :D
    Ja już nie mogę się doczekać aż mój się urodzi i zaczniemy wspólnie odkrywać cały świat :D

cudek2 lubi tę wiadomość

• Koska 88 Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczynki :) ja wczoraj byłam na sprawdzeniu szyjki i na szczescie sie nie skróciła.
    Branosia zazdroszczę, ze włosy ci rosną. Mi wypadają garściami :/
    Sea ja swojemu wczoraj powiedziałam, ze ostatnie 1,5 miesiąca to on przejmuje bycie w ciazy :P ja juz niedaje rady. Z drugiej strony martwię sie jak sobie poradzę po porodzie. Niech Mała siedzi w brzuszku jak najdłużej. Nie jestem na nią jeszcze gotowa ani wyprawkowo ani psychicznie.

bl9cvcqgs911kctx.png
  • guerretenshi Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas po wizycie bardzo dobrze. Po za tym, ze jak nie urodze w pierwszej polowie listopada to grozi mi cc przez to ze dziecko jest spore. Wiec caly 37 tc spedze na seksie, a 38 na wieszaniu firanek i czyszczeniu wszystkiego co jest wysoko :D
    W weekend jedziemy kupic przewijak i wyprawka zamknieta. Mi brakuje stanikow i szlafroka. Nie wierze ze lada chwila i maly bedzie na swiecie <3!

cudek2, milky way lubią tę wiadomość

f2w3yx8dnbdwnm3w.png
    f2wlj44jcmeu4i3p.png
  • Olcia..89 Ekspertka

Wysłany: 11 października 2016, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki kochane ;) pierwszy raz w życiu robiłam na szydełku,także
    Baranosia spokojnie dasz rade;) ;)!

Ja juz gotowa do gina, serce mi wali:/

Guerretenshi super ze wszystko dobrze ;)!

Szczęśliwa lepiej się czujesz?:**

Sea u mnie tez z włosami problem:/ wychodzą garściami i wszędzie ich pełno:/

cudek2 lubi tę wiadomość

eb795efb422758b1b7906ce4b420b9fe.png

Czekając na bąbelka... <3 :) :*
    Aniołek* 29.01.2015 (14tc)
    Aniołek* 17.12.2015 (8-9 tc)
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Guerretenshi a ile Piotruś już waży?

Olcia będzie dobrze, daj znać po wizycie :* (P.S wysłałam do Ciebie zaproszenie)

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • guerretenshi Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tydzien temu wazyl 2,3 kg. Wiec na dzien dzisiejszy dobrze ponad 2.5 kg bedzie. Ale podczas badania byla przerazona ze jest az pod cyckami do tego dal sie bardzo dobrze wyczuc. Usg za te 3 tygodnie bedzie decydujace raczej. Brrr.

f2w3yx8dnbdwnm3w.png
    f2wlj44jcmeu4i3p.png
‹‹ 821 822 823 824 825 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ