Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja też coraz częściej myślę o porodzie. Szczególnie po wczorajszej wizycie na porodówce. Mam mieszane uczucia, ale wiem że moja kuleczka mnie potrzebuje i muszę jej pomóc wyjść na świat w jak najmniejszym stresie.
Właśnie przyszła do mnie paczka z gemini i jestem w szoku ile tej folii bąbelkowej zapakowali... -
No oni są szaleni z tą folią
Ale za czasów, jak mniej o to dbali, to co i raz miałam coś rozlanego i to zgłaszałam (i pewnie nie tylko ja) dlatego dokładają więcej zabezpieczeń
Basia, no to powyżej pół roku to już akuratJa niestety nie wiedziałam o tym i kupiłam mnóstwo małych sukieneczek, a większości nie założyłam lub tylko do zdjęcia kilka. Teraz zamówiłam jedynie pajace i body. Któraś z Was pisała, że ma 22 body (MoBo, to Ty?)
Ja mam chyba ze 40
Bo starych mnóstwo, ale i nowych dokupiłam... Dobra, zostaną dla 3 córki ;P Kiedyś ;P
cudek2 lubi tę wiadomość
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
Werix, powiem Ci, że dla mnie wizja pierwszego porodu była przerażająca, chociaż miałam pozytywne nastawienie, poszło w miarę gładko i wszystko po mojej myśli... To teraz jestem jeszcze bardziej przerażona, bo... Wiem, co mnie czeka
I chociaż wspominam bardzo dobrze, to teraz już wiem jaki to ból, jak to przebiega i ogólnie ta świadomość jest taka, że spodziewam się bólu jednak w pierwszej kolejności. A przy pierwszym porodzie spodziewałam się głównie... Dziecka
Jeśli wiesz, co mam na myśli
milky way lubi tę wiadomość
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
Dobra robię na raty lasagne na specjalne życzenie męża. Dziś przypomniałam sobie jak na Wielkanoc gotowałyśmy z mamą żurek i białą kiełbasę - wyjadłam całą i nie było do żurku i to chyba był mój pierwszy objaw ciąży o której wtedy nie wiedziałam
-
Wieie, ze ja tez jestem osrana troche ze tak powiem, jezeli chodzi o porod.... jak mowi Polkosia. Wiem co mnie czeka, boje sie ze nie dostane zzo, bo wieczne z tym cyrki u nas, no i tak mnie przerazenie bierze w sumie troche.... no ale co, no musi byc dobrze. Nawet myslalam troche o cc, bo marwie sie....coz egoistycznie martwie sie o moje miesnie kegla i stan calosci tam na dole... ju teraz jak stoje, to czuje ze z jednej strony wszystko jest takie wiotkie, nizej przy dotyku czuje miesnie. Poza tym jak kicham to sikam, no i coz, generalnie poniewaz uprawialam zawsze aport tovsobie niebwyobrazam skakac na skakance czy grac w squasha ZASIKANA!!!
Licze ze jak wroce do cwiczen z balonikiem a ppnoc mozna od 34tc to mi sie poprawi, bo poki co jest tak naprawde to do dupy.
A moze sie orientujecie czy jak sie nie da kegla spowrotem wycwiczyc to robivsie jakies zabiegi? Bo nie wyobrazam sobie do konca zycia posikiwac! Taka zenada to jest ze juz nie wiem.... spedza mi to sen z powiek, a w sumie nie mam o tym z kim pogadac, no bo z kim.
-
Chiara może uda Ci się dodac;) ja też uwielbiam te kolory
plus mięta
Martusia my tylko dwa razy próbowaliśmy się kochac i po tych dwóch razach miałam takie malutkie kropeczki krwi.Moze od tego?
Nareszcie skończyłam sowy...uff!
Dzisiaj po dwóch miesiącach idę na USG razem z mezulkiem o 16.30. 3majcie kciuki:*
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2016, 12:23
guerretenshi, Szczęśliwa Mamusia, baranosia, milky way, Izieth, RedLady, Kokardka44, Martusiazabka lubią tę wiadomość
-
Milky chyba jest jakis zabieg. Ja po pologu od razu bede sie bawila z kulkami gejszy.
Czekam u ginekologa na swoja kolej i wkurzam wszystkich jedzac zelkizaraz sie dowiem jak wyniki i szyjka. Jutro zaczynam 34 tydzien. Wiec jeszcze 4 i mozna powoli brac sie za rodzenie. Szok!
Szczęśliwa Mamusia, milky way, Izieth, Olcia..89, polkosia lubią tę wiadomość
-
Ja to jestem w szoku, 3 tyg temu moa mala juz wazyla 1,6 kilo. Dwa tygodnie starsza, takze ponoc naprawde spora, no ale co zrobic no... synek mial miec 4100 a mial 3600. Blad pomiaru tez jest spory. Licze ze sie w druga strone gin nie pomyli
-
Ja wczoraj byłam na prenatalnych i moja mała miała ok 1,6kg
Niestety tak się do mamy przytula i tak rączkami zasłania, że nie dało rady zrobić żadnego zdjęcia by się pochwalić
Jutro, jak wszystko pójdzie zgodnie z planem idę zobaczyć porodówkę. Coraz częściej myślę o porodzie i coraz bardziej mnie to przeraża. Ale cóż wyjść musi
baranosia, Szczęśliwa Mamusia lubią tę wiadomość
-
Kolega postanowił swojemu synkowi zamontować grającą i kręcącą się karuzelę nad łóżeczko. Jak ją włączył to się przestraszył, że mały nie oddycha i coś się stało a okazało się, że był pod takim wrażeniem że przestał machać rączkami, nóżkami, oczy jak 5 złoty, buzia rozdziawiona i totalny bezruch hehe
Ja już nie mogę się doczekać aż mój się urodzi i zaczniemy wspólnie odkrywać cały światcudek2 lubi tę wiadomość
-
Cześć dziewczynki
ja wczoraj byłam na sprawdzeniu szyjki i na szczescie sie nie skróciła.
Branosia zazdroszczę, ze włosy ci rosną. Mi wypadają garściami
Sea ja swojemu wczoraj powiedziałam, ze ostatnie 1,5 miesiąca to on przejmuje bycie w ciazyja juz niedaje rady. Z drugiej strony martwię sie jak sobie poradzę po porodzie. Niech Mała siedzi w brzuszku jak najdłużej. Nie jestem na nią jeszcze gotowa ani wyprawkowo ani psychicznie.
-
U nas po wizycie bardzo dobrze. Po za tym, ze jak nie urodze w pierwszej polowie listopada to grozi mi cc przez to ze dziecko jest spore. Wiec caly 37 tc spedze na seksie, a 38 na wieszaniu firanek i czyszczeniu wszystkiego co jest wysoko
W weekend jedziemy kupic przewijak i wyprawka zamknieta. Mi brakuje stanikow i szlafroka. Nie wierze ze lada chwila i maly bedzie na swiecie!
cudek2, milky way lubią tę wiadomość
-
Dzięki kochane
pierwszy raz w życiu robiłam na szydełku,także
Baranosia spokojnie dasz rade;)!
Ja juz gotowa do gina, serce mi wali:/
Guerretenshi super ze wszystko dobrze!
Szczęśliwa lepiej się czujesz?:**
Sea u mnie tez z włosami problem:/ wychodzą garściami i wszędzie ich pełno:/cudek2 lubi tę wiadomość
-
Tydzien temu wazyl 2,3 kg. Wiec na dzien dzisiejszy dobrze ponad 2.5 kg bedzie. Ale podczas badania byla przerazona ze jest az pod cyckami do tego dal sie bardzo dobrze wyczuc. Usg za te 3 tygodnie bedzie decydujace raczej. Brrr.