X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
Odpowiedz

Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kichanie z pełnym pęcherzem za każdym razem kończy się jak się kończy :D

milky way lubi tę wiadomość

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Dotty84 Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Werix wrote:
    Można leczyć laserowo. Ok 2 tysi za zabieg, bezbolesne i bez hospitalizacji. Sama nie mam problemu ale mój gin to robi.

Dotty a miałas wywoływany poród czy samo szło?

Poród sam się zaczął, w 37+5 od regularnych skurczy. Niestety szyjka blokowała... :( Hania była wstawiona i bardzo napierala, regularne skurcze zaczęły mi się 11 listopada ok 22:00 (co 3-5-7 minut), urodziłam dopiero następnego dnia o 22:25. Gdyby położna nie załatwiła mi zzo na lewo to by mnie na bank pokroili tej nocy. Bo szyjka przepuszczała na dwa palce, ale nic wiecej i ciagle miała 0,5cm...A po zzo w ciągu godziny pełne rozwarcie.

A i tak z całego porodu najgorzej wspominam szycie! Nie znieczulili mnie a zzo juz nie działało

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • Dotty84 Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    milky way wrote:
    Dotty! Rodzilas 36 godzin?
    Nie no japierdole poprostu, inaczej nie da rady skomentowac. Nikt nie chcial robic cc?

Polkosia- od kiedy zaczynasz cwiczenia z balonikiem? U mnie jest napisane od 34tc i chyba tak zaczne, wczesniej sie troche boje. Ostatnio na zakupach w galerii handlowej, wczesniej jak mamie zostawilam malego, poszlam i tak mialo byc super, a tu stoje na schodach, nagle niespodziewane kichnięcie no i co...w sumie przeszla mi ochota na zakupy :D

No oficjalnie mniej, bo poród liczą od któregoś tam cm rozwarcia a ja nie miałam go az do końca!!!
    Większa cześć moich męk przeżyłam na patologii ciąży, gdzie trafiłam 12-go nad ranem po obchodzie ze względu na brak postępu szyjki (cofnęli mnie z sali przedporodowej gdzie trafiłam wieczorem).
    Nie potrzebnie zgrywałam twardziela, miałam wykupioną położna, ale nie wzywałam hej bo ciagle mi na patologii mówili, ze jeszcze nie rodzę - wiec to jej mówiłam. Teraz na bank wcześniej bym ja wezwała... A wtedy ona sama zdecydowała, że i tak przyjedzie i wtedy mnie uratowała :)
    Nie chciałam przezywać dwóch porodów, wiec ne chciałam żeby mnie po tylu godzinach jeszcze pokroili...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2016, 21:48

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • milky way Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dotty, jestes bardzo dzielna!
    U mnie zaczal sie o 4.00, odeszly wody,skurcze nieregularne, o 11 na przedporodowej juz myslalam, ze skonam z bólu, dobrze ze bylam z moim, ktory mnie rozsmieszal, o 12 dostalam pierwsze zzo, o 16.45 maly byl na swiecie

Slusznie liczysz od poczatku, co to kogo obchodzi ile godzin bylo rozwarcie, jak juz wczesniej przeciez tez sie dzieje!

• Olcia..89 Ekspertka

Wysłany: 11 października 2016, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane ja juz po wizycie ;) mały główka w dół ustawiony i waży 1626 gram <3 no i powiedział gin, że ma długie nogi;);) teraz co 2 tygodnie wizyta (ktg)

Baranosia juz przyjmuje :*!! Ja też tak jak Ty się nie boję porodu;) bo też byłam przy jednym, który odbywał się mega lekko :P wręcz nie mogę się doczekać :D. Chociaż miesiączki miałam mega bolesne:/

Chiara śliczny komplecik :)! A szydelkowalam pierwszy raz patrząc na filmik YouTube, wiec na pewno kochana zrobiłabys nie tylko takie sowy:P

Dobranoc mamusie ;)!!

Dziękuję za kciuki:):*!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2016, 22:22

RedLady, baranosia, polkosia lubią tę wiadomość

eb795efb422758b1b7906ce4b420b9fe.png

Czekając na bąbelka... <3 :) :*
    Aniołek* 29.01.2015 (14tc)
    Aniołek* 17.12.2015 (8-9 tc)
  • Sea Ekspertka

Wysłany: 11 października 2016, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jednym słowem- musimy przygotować się na prawdziwą wojnę, mama+dzidzia kontra poród a jak mówi moja położna: najlepiej na czas całej akcji porodowej wyłączyć ośrodek bólu. Świetna rada, szkoda, że się tak nie da :P

• guerretenshi Autorytet

Wysłany: 12 października 2016, 07:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc kochane. Ja wczoraj wieczorem odwiedzilam ip bo okrutnie dzgalo mnie w pochwie i pojawil sie brazowy sluz. Jak sie okazalo sluz przez poranne badanie, a bol przez ucisk malego. Jednak pojawil sie problem, bo dziecko mi dogonilo rozmiarem do terminu OM, ktory jest mega bullshitem. Bo OM mam na 6.11, a mlody wyszedl na 5.11, gdzie od poczatku wychodzilo 30.11. Mam podejrzenie makrosomi i jesli nie urodze szybko wraz z listopadem to bede cieta. Najgorsze jest to, ze bol bedzie sie zwiekszal...

13.01 pierwsze USG :)
    f2w3yx8dnbdwnm3w.png
    f2wlj44jcmeu4i3p.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 12 października 2016, 07:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O kurde kochana to nie ciekawie :(
    A dlaczego miałaś taką rozbieżność w terminach?

Drugą noc budzę się w nocy siku i już nie mogę spać. Muszę odstawić wieczorne picie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2016, 07:26

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Sea Ekspertka

Wysłany: 12 października 2016, 07:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze, nasze ciąże tak nas przeorają przez najgorsze stany emocjonalne i fizyczne, że później to liczę, że nasze Cuda będą fantastycznymi, grzecznymi maluszkami.

Odpoczywajcie na potęgę bo jest to teraz priorytetowa sprawa.

Swoją drogą, ludzie ( nie mądrzy wg mnie ) mówią, że ciąża to nie choroba więc czemu po porodzie kobitkom życzy się szybkiego powrotu do zdrowia? No właśnie...

Czasem ciąża to gorzej niż choróbsko ale jedno jest pewne... to gra warta świeczki!!

Werix lubi tę wiadomość

• Werix Autorytet

Wysłany: 12 października 2016, 07:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O kurcze, widzę że zaczyna się dziać. Mnie znowu w nocy obudził ból okresowy. Wzięłam nospe i przeszło. Dzisiaj dzwonię do gina w tej sprawie.

Guerrenteshi, nawet jeśli mają zrobić cc, to najważniejsze żeby mały był zdrowy.

Mi dzisiaj śnił się mój okruszek i był taki kochany...

17u9ha00otchcgqb.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 12 października 2016, 07:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Werix zazdroszczę mi się jeszcze nigdy nie śnił a dla męża już dwa razy ;)

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • guerretenshi Autorytet

Wysłany: 12 października 2016, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny.
    Baranosia, ja ok 5 tygodni od 1 dnia miesiaczki dostalam owu. Raz ze mialam nieregularne cykle, a dwa ze wtedy podjelam sie nowej pracy, zdawalam prawko, wiec stres mial spory wplyw.
    Zastanawiam sie czy teraz zmiana ginekologa prowadzacego nie bedzie problemem. Bo brakuje wielu wynikow w mojej karcie i moja ginka chyba olewczo podchodzi do wszystkiego. Tak wywnioskowaly babki w szpitalu, bo nawet mojej wagi nie kontrolowala, a 18 kg do tej pory to duzo i pewnie przez to maly tez ogromny. Przejde na diete cukrzycowa. To jedyne co moge teraz zrobic.

f2w3yx8dnbdwnm3w.png
    f2wlj44jcmeu4i3p.png
  • Werix Autorytet

Wysłany: 12 października 2016, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde, faktycznie 18 kg do tej pory to sporo. Jeśli znasz kogoś poleconego to moim zdaniem warto. Jeszcze sporo się może wydarzyć.

Baranosia, widziałam w tym śnie tylko rączkę, część twarzy i owłosione plecki :D ciekawe czy się spełni :p

17u9ha00otchcgqb.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 12 października 2016, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wyników też nie mam wpisywanych do karty ciąży ale mam je zawsze w niej włożone.

Co do wagi to fakt mój mi co wizytę prawie zwraca uwagę, a tydzień temu miałam +11,5kg

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Werix Autorytet

Wysłany: 12 października 2016, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam wszystkie wyniki wpisywane. Do tego co wizytę ciśnienie i waga, morfologia i krew.

17u9ha00otchcgqb.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 12 października 2016, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam wpisywaną datę, wagę, ciśnienie, wiek ciąży, czy występują obrzęki/ żylaki, czy jest tętno i czy czuję ruchy oraz jak wygląda szyjka.

Wyniki typu krew, mocz, cytologia mam na kartkach włożone w kartę ciąży.

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • guerretenshi Autorytet

Wysłany: 12 października 2016, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wlasnie nie. Tak samo kazdy wynik usg powinnam miec wpiety w karte a tu ledwo co mozna znalezc.

f2w3yx8dnbdwnm3w.png
    f2wlj44jcmeu4i3p.png
  • MoBo Autorytet

Wysłany: 12 października 2016, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry!

Ja sie zajeBIscie boje porodu!!!!! tyle mysle, ze wystarczy powiedziec w tym temacie :P

Keep calm you are a mummy! O.o
    l22ndf9her11uere.png
  • Werix Autorytet

Wysłany: 12 października 2016, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MoBo nie jesteś sama :p wspólnie damy radę!

Tak, też mam jeszcze ruchy, wiek ciąży, ale za to szyjki nie. Trochę mnie to martwi, bo w ciągu całej ciąży badała mi szyjkę tylko 2 razy.

17u9ha00otchcgqb.png
  • MoBo Autorytet

Wysłany: 12 października 2016, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wertix tylko znajac moje szczescie to bede miala ten mega bolacy i dluuuuuugi :p
    Ja po hsg wyladowalam w szpitalu na 2 godziny bo im tam odplynelam O.o

Co do szyjki to mi wcale nie badali, jestem totalnie nieswiadoma co sie tam dzieje.

Keep calm you are a mummy! O.o
    l22ndf9her11uere.png
‹‹ 823 824 825 826 827 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Obiektywny ranking aplikacji miesiączkowych dla kobiet starających się o ciążę

Jak wybrać najlepszą aplikację miesiączkową? Zapytaliśmy o to tysiące kobiet odwiedzających portal OvuFriend. W końcu to one wiedzą najlepiej czego potrzebują i co sprawia, że aplikacja spełnia ich wymagania. Na tej podstawie specjalnie dla Was zrobiliśmy obiektywny ranking najlepszych na rynku aplikacji miesiączkowych dla kobiet starających się o dziecko.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ