Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Baranosia dziękuję za pomoc. Mam nadzieję, że za chwilę uda mi się wstawić zdjęcie
Oto nasz motyw pokoiku
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/1bc9d89ee489.jpg
Olcia super sowyi a też takie chce!! Ale nie umiem :p
guerretenshi, Olcia..89, MoBo lubią tę wiadomość
-
polkosia wrote:No oni są szaleni z tą folią
Ale za czasów, jak mniej o to dbali, to co i raz miałam coś rozlanego i to zgłaszałam (i pewnie nie tylko ja) dlatego dokładają więcej zabezpieczeń
Basia, no to powyżej pół roku to już akuratJa niestety nie wiedziałam o tym i kupiłam mnóstwo małych sukieneczek, a większości nie założyłam lub tylko do zdjęcia kilka. Teraz zamówiłam jedynie pajace i body. Któraś z Was pisała, że ma 22 body (MoBo, to Ty?)
Ja mam chyba ze 40
Bo starych mnóstwo, ale i nowych dokupiłam... Dobra, zostaną dla 3 córki ;P Kiedyś ;P
Jak dla mnie kupowanie sukienek dla maluszka poniżej pół roku nie ma sensuNiewygodne to i niepraktyczne
Zresztą, jakoś mi nie pasują takie łyse dziewczynki w sukieneczkach, wolę poczekać aż zacznie wyglądać jak dziewczynka hehe -
milky way wrote:Wieie, ze ja tez jestem osrana troche ze tak powiem, jezeli chodzi o porod.... jak mowi Polkosia. Wiem co mnie czeka, boje sie ze nie dostane zzo, bo wieczne z tym cyrki u nas, no i tak mnie przerazenie bierze w sumie troche.... no ale co, no musi byc dobrze. Nawet myslalam troche o cc, bo marwie sie....coz egoistycznie martwie sie o moje miesnie kegla i stan calosci tam na dole... ju teraz jak stoje, to czuje ze z jednej strony wszystko jest takie wiotkie, nizej przy dotyku czuje miesnie. Poza tym jak kicham to sikam, no i coz, generalnie poniewaz uprawialam zawsze aport tovsobie niebwyobrazam skakac na skakance czy grac w squasha ZASIKANA!!!
Licze ze jak wroce do cwiczen z balonikiem a ppnoc mozna od 34tc to mi sie poprawi, bo poki co jest tak naprawde to do dupy.
A moze sie orientujecie czy jak sie nie da kegla spowrotem wycwiczyc to robivsie jakies zabiegi? Bo nie wyobrazam sobie do konca zycia posikiwac! Taka zenada to jest ze juz nie wiem.... spedza mi to sen z powiek, a w sumie nie mam o tym z kim pogadac, no bo z kim.
Kochana, mi też zdarza się teraz siknąć przy kichaniu - zwłaszcza jeśli mam pełny pęcherz, własciwie nie ma szans nie popuścić...
ale nie martw się - takie wysiłkowe nietrzymanie moczu w ciąży jest normalne i najczęściej przechodzi nawet bez ćwiczeń.milky way, MoBo lubią tę wiadomość
-
Ja na pierwszy poród szłam przekonana, że będzie zajebiście. Mam wysoki próg bólu, jestem aktywna w życiu i jakoś tak szłam myśląc "kto ma dać radę jak nie ja?"
Niestety rzeczywistość okazała sie dosyć brutalna
Samo rodzenie to tam ch... Ale po tych kilkunastu godzinach skurczy regularnych, bardzo bolesnych i po ok 36h bez snu po prostu trzęsłam się już jak galareta.
Jak już urodziłam to nie miałam siły się cieszyć dzieckiem...Także ten...
Teraz wiem co mnie czeka i ta myśl jest jeszcze bardziej przerażająca. Łatwiej było nie wiedzieć i tak jak pisała Polkosia - spodziewać się głównie...dziecka. Teraz spodziewam się głównie...bólu
No, ale każdy poród jest inny, więc odrobina nadziei pozostaje. Mam koleżanki, które urodziły błyskawicznie, wspominają super...więc reguły nie ma.milky way lubi tę wiadomość
-
Można leczyć laserowo. Ok 2 tysi za zabieg, bezbolesne i bez hospitalizacji. Sama nie mam problemu ale mój gin to robi.
Dotty a miałas wywoływany poród czy samo szło?Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2016, 18:51
milky way, Dotty84 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Ja urodziłam zgodnie z terminem. USG 15.10, a wg miesiączki 10.10 - Klementynka urodziła się w samym środku 13
Milky, mi mega pomógł balonik. Zapomniałam co to jest nietrzymanie moczu... Aż do kolejnej ciąży
Dotty, moja urodziła się z lokami na 5 cm, więc w sukienkach i spince na tych lokach wyglądała bosko nawet jako świeżo urodzony noworodek-ziemniak ;P Hahamilky way, Dotty84 lubią tę wiadomość
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
Baranosia, to faktycznie może mieć znaczenie, bo mój Marcin ciągle mówi, żebym się nie martwiła, bo przecież pierwszy poszedł gładko i szybko
Tylko, że to nie jego bolało
Chociaż to wszystko widział. Ogólnie nie pamiętam tego bólu, a raczej jego skali. Zupełnie. Pamiętam jedynie jak mi krocze szyli tak na żywca, bo ja bez znieczulenia rodziłam. Normalnie paraliżuje mnie ta myśl, że ktoś tak sobie weźmie igłę i nitkę i mnie tam pozszywa
Rana mnie nie bolała. Czułam tylko, że tą nitką mi po tych tkankach tam przeciąga, koszmar
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2016, 20:26
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
Dotty! Rodzilas 36 godzin?
Nie no japierdole poprostu, inaczej nie da rady skomentowac. Nikt nie chcial robic cc?
Polkosia- od kiedy zaczynasz cwiczenia z balonikiem? U mnie jest napisane od 34tc i chyba tak zaczne, wczesniej sie troche boje. Ostatnio na zakupach w galerii handlowej, wczesniej jak mamie zostawilam malego, poszlam i tak mialo byc super, a tu stoje na schodach, nagle niespodziewane kichnięcie no i co...w sumie przeszla mi ochota na zakupy