X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
Odpowiedz

Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No nic nie poradzisz mi też lekarz mówił że jak będzie duży to wtedy cc. Trzeba czekać co czas pokaże ;)

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • chiara Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baranosia dziękuję za pomoc. Mam nadzieję, że za chwilę uda mi się wstawić zdjęcie :)
    Oto nasz motyw pokoiku
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/1bc9d89ee489.jpg

Olcia super sowy :) i a też takie chce!! Ale nie umiem :p

guerretenshi, Olcia..89, MoBo lubią tę wiadomość

• chiara Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Udało się!!! :)

baranosia, Olcia..89, MoBo lubią tę wiadomość

• baranosia Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chiara też mam w planach pościel w gwiazdki ;) zdradzisz gdzie kupowałaś? Bo upatrzyłam już na allegro ale to jest ryzyko

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • chiara Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie na Allegro kupiłam. Lada dzień powinna dojść także dam znać jaka jakość. W sumie mam prześcieradła kupione na Allegro i są ok choć nie pralam ich jeszcze.

• Dotty84 Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polkosia wrote:
    No oni są szaleni z tą folią :D Ale za czasów, jak mniej o to dbali, to co i raz miałam coś rozlanego i to zgłaszałam (i pewnie nie tylko ja) dlatego dokładają więcej zabezpieczeń ;)

Basia, no to powyżej pół roku to już akurat :) Ja niestety nie wiedziałam o tym i kupiłam mnóstwo małych sukieneczek, a większości nie założyłam lub tylko do zdjęcia kilka. Teraz zamówiłam jedynie pajace i body. Któraś z Was pisała, że ma 22 body (MoBo, to Ty?) ;) Ja mam chyba ze 40 ;D Bo starych mnóstwo, ale i nowych dokupiłam... Dobra, zostaną dla 3 córki ;P Kiedyś ;P

Jak dla mnie kupowanie sukienek dla maluszka poniżej pół roku nie ma sensu :D Niewygodne to i niepraktyczne :D

Zresztą, jakoś mi nie pasują takie łyse dziewczynki w sukieneczkach, wolę poczekać aż zacznie wyglądać jak dziewczynka hehe :D

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • Dotty84 Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    milky way wrote:
    Wieie, ze ja tez jestem osrana troche ze tak powiem, jezeli chodzi o porod.... jak mowi Polkosia. Wiem co mnie czeka, boje sie ze nie dostane zzo, bo wieczne z tym cyrki u nas, no i tak mnie przerazenie bierze w sumie troche.... no ale co, no musi byc dobrze. Nawet myslalam troche o cc, bo marwie sie....coz egoistycznie martwie sie o moje miesnie kegla i stan calosci tam na dole... ju teraz jak stoje, to czuje ze z jednej strony wszystko jest takie wiotkie, nizej przy dotyku czuje miesnie. Poza tym jak kicham to sikam, no i coz, generalnie poniewaz uprawialam zawsze aport tovsobie niebwyobrazam skakac na skakance czy grac w squasha ZASIKANA!!!
    Licze ze jak wroce do cwiczen z balonikiem a ppnoc mozna od 34tc to mi sie poprawi, bo poki co jest tak naprawde to do dupy.

A moze sie orientujecie czy jak sie nie da kegla spowrotem wycwiczyc to robivsie jakies zabiegi? Bo nie wyobrazam sobie do konca zycia posikiwac! Taka zenada to jest ze juz nie wiem.... spedza mi to sen z powiek, a w sumie nie mam o tym z kim pogadac, no bo z kim.

Kochana, mi też zdarza się teraz siknąć przy kichaniu - zwłaszcza jeśli mam pełny pęcherz, własciwie nie ma szans nie popuścić... :/
    ale nie martw się - takie wysiłkowe nietrzymanie moczu w ciąży jest normalne i najczęściej przechodzi nawet bez ćwiczeń.

milky way, MoBo lubią tę wiadomość

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • Dotty84 Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na pierwszy poród szłam przekonana, że będzie zajebiście. Mam wysoki próg bólu, jestem aktywna w życiu i jakoś tak szłam myśląc "kto ma dać radę jak nie ja?"
    Niestety rzeczywistość okazała sie dosyć brutalna :)
    Samo rodzenie to tam ch... Ale po tych kilkunastu godzinach skurczy regularnych, bardzo bolesnych i po ok 36h bez snu po prostu trzęsłam się już jak galareta.
    Jak już urodziłam to nie miałam siły się cieszyć dzieckiem...Także ten...

Teraz wiem co mnie czeka i ta myśl jest jeszcze bardziej przerażająca. Łatwiej było nie wiedzieć i tak jak pisała Polkosia - spodziewać się głównie...dziecka. Teraz spodziewam się głównie...bólu :/

No, ale każdy poród jest inny, więc odrobina nadziei pozostaje. Mam koleżanki, które urodziły błyskawicznie, wspominają super...więc reguły nie ma.

milky way lubi tę wiadomość

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • Werix Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Można leczyć laserowo. Ok 2 tysi za zabieg, bezbolesne i bez hospitalizacji. Sama nie mam problemu ale mój gin to robi.

Dotty a miałas wywoływany poród czy samo szło?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2016, 18:51

milky way, Dotty84 lubią tę wiadomość

17u9ha00otchcgqb.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chiara wrote:
    Ja właśnie na Allegro kupiłam. Lada dzień powinna dojść także dam znać jaka jakość. W sumie mam prześcieradła kupione na Allegro i są ok choć nie pralam ich jeszcze.
    A u kogo zamawiałaś? Jak nazywa się sprzedawca?

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • chiara Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sprzedawca -nadia

• baranosia Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki :*

I daj znać jak dojdzie bo ja miałam na oku innego sprzedawcę

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • kalina123 Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po wizycie, wszystko ok :) za 4tyg kolejna wizyta + usg
    Mam już skierowanie na kwalifikację do cc, jutro rano dzwonię się zapisać na wizytę :D

baranosia, chiara lubią tę wiadomość

82doroeqdnooy9dr.png
  • chiara Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baranosia dam znać :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 października 2016, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, nastraszyłyście mnie tym porodem, dla mnie będzie to pierwszy i rzeczywiście czekam na dziecko :), ale powoli zaczynam się bać ;(

A do dziewczyn, które już rodziły, w którym tygodniu przyszedł ten moment?

• baranosia Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JA to chyba jestem dziwna, bo się nie boję :D może to dlatego, że byłam przy porodzie, który był bezproblemowy?

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja urodziłam zgodnie z terminem. USG 15.10, a wg miesiączki 10.10 - Klementynka urodziła się w samym środku 13 :)

Milky, mi mega pomógł balonik. Zapomniałam co to jest nietrzymanie moczu... Aż do kolejnej ciąży ;)

Dotty, moja urodziła się z lokami na 5 cm, więc w sukienkach i spince na tych lokach wyglądała bosko nawet jako świeżo urodzony noworodek-ziemniak ;P Haha ;)

milky way, Dotty84 lubią tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baranosia, to faktycznie może mieć znaczenie, bo mój Marcin ciągle mówi, żebym się nie martwiła, bo przecież pierwszy poszedł gładko i szybko ;) Tylko, że to nie jego bolało :P Chociaż to wszystko widział. Ogólnie nie pamiętam tego bólu, a raczej jego skali. Zupełnie. Pamiętam jedynie jak mi krocze szyli tak na żywca, bo ja bez znieczulenia rodziłam. Normalnie paraliżuje mnie ta myśl, że ktoś tak sobie weźmie igłę i nitkę i mnie tam pozszywa :P Rana mnie nie bolała. Czułam tylko, że tą nitką mi po tych tkankach tam przeciąga, koszmar :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2016, 20:26

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • Werix Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W moim szpitalu zszywają krocze po podaniu miejscowego znieczulenia, takiego jak u dentysty się dostaje.

Madziula87 lubi tę wiadomość

17u9ha00otchcgqb.png
  • milky way Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dotty! Rodzilas 36 godzin?
    Nie no japierdole poprostu, inaczej nie da rady skomentowac. Nikt nie chcial robic cc?

Polkosia- od kiedy zaczynasz cwiczenia z balonikiem? U mnie jest napisane od 34tc i chyba tak zaczne, wczesniej sie troche boje. Ostatnio na zakupach w galerii handlowej, wczesniej jak mamie zostawilam malego, poszlam i tak mialo byc super, a tu stoje na schodach, nagle niespodziewane kichnięcie no i co...w sumie przeszla mi ochota na zakupy :D

‹‹ 822 823 824 825 826 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również: