X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
Odpowiedz

Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 13 października 2016, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cudek super, że udało się załatwić wizytę na jutro! Czekamy na wieści i mam nadzieję, że będą to dobre wieści :)

cudek2 lubi tę wiadomość

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Elcia89 Autorytet

Wysłany: 13 października 2016, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polkosia ale masz sliczna coreczke:) bardzo ladna!

polkosia lubi tę wiadomość

34bw3e3k9p7xsrt2.png
  • Werix Autorytet

Wysłany: 13 października 2016, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A propos piosenki coraz bliżej święta, właśnie jem mandarynki :D

Olcia, na zdjęcia muszę poczekać jeszcze z tydzień. Mnie ostatnio w nocy bolał brzuch właśnie tak okresowo. Nie wiem czy to przypadkiem nie zaczynają się skurcze wstawiające, zmuszające bobasa do obniżenia się w kanał rodny.

Olcia..89, Isia86 lubią tę wiadomość

17u9ha00otchcgqb.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 13 października 2016, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny które macie maluszki podzielcie się Waszymi ulubionymi kołysankami :)

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • guerretenshi Autorytet

Wysłany: 13 października 2016, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie przed chwila wyslalam do D smsa zeby mi mandarynki kupil :D
    U mnie miesiaczkowe ustaly wraz z magnezem. Ale mlody tez juz ma glowke idealnie nad szyjka i z tego co widze i czuje to brzuch powoli mi zjezdza na dol.

13.01 pierwsze USG :)
    f2w3yx8dnbdwnm3w.png
    f2wlj44jcmeu4i3p.png
  • guerretenshi Autorytet

Wysłany: 13 października 2016, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wgl. 3 rzeczy.
    1. Depilacja krocza musi byc calkowita? Gladko, lyso jak za dzieciaka :D?
    2. Bierzecie dla dziecka do szpitala recznik? Bo glupieje.
    3. I czy brac pieluty tetrowe? Spakowanie malego jest dosc ciezkie :X

13.01 pierwsze USG :)
    f2w3yx8dnbdwnm3w.png
    f2wlj44jcmeu4i3p.png
  • Basia79 Autorytet

Wysłany: 13 października 2016, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja widzę, że się już na poważnie szykujesz na poród :) no ale jak brzuch zjeżdża w dół to już czas :)
    u mnie w szpitalu można mieć swoje rzeczy typu ręcznik, ubranka. Ale położna mówiła, żeby nie brać, bo pielęgniarka np. po kąpieli wrzuci do rzeczy do prania i już nie znajdziesz, a jeszcze pilnować swoich rzeczy nie wiem czy będę miała do tego głowę
    a z goleniem to myślę, że na górze możesz coś zostawić, nie powinno przeszkadzać

klz9gu1rkkbkfyjt.png
  • Werix Autorytet

Wysłany: 13 października 2016, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ogolone może być niejsce gdzie nacinają krocze, to po prostu ułatwia jego wykonanie.

Ręcznik biorę i swoje ubranka, ale jak tylko będę miała siłę, nie dam dziecka do kąpania i sama to zrobię, bo słyszałam że w moim szpitalu dziecko myją w umywalce pod bieżącą wodą. Znajomej córka przy takiej kąpieli aż zwymiotowała ze stresu. Więc podziękuję.

Pieluchy tetrowe zapakowałam 5 szt. Przydają się przy ulewaniu, do kładzenia na wadze czy w trakcie badania dziecka.

17u9ha00otchcgqb.png
  • kalina123 Autorytet

Wysłany: 13 października 2016, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Werix u mnie kąpią w takich umywalkach kąpielowych w sali, jak inaczej? Przychodzi położna na salę, pyta kto chce wykąpać dziecko i albo kąpiesz albo nie :) calość trwa 5 min
    U mnie nie ma opcji oddania nigdzie dziecka, nikt tych dzieci nigdzie nie zabiera, wszystkie rzeczy trzeba mieć swoje no ale pewnie co szpital to inne zwyczaje :)

Raju wy już torby pakujecie a ja jeszcze nawet rzeczy ze strychu nie ściągnęłam, wszystko co teraz kupuję to też na razie na strych wrzucam :P

82doroeqdnooy9dr.png
  • Werix Autorytet

Wysłany: 13 października 2016, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też tak kąpią, ale traktują przy tym dzieci jak marionetki. Ja już prawie mam spakowaną torbę dla siebie do szpitala. Na ostatnią chwilę zostawiam rzeczy typu szczoteczka do zębów itp.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2016, 17:24

17u9ha00otchcgqb.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 13 października 2016, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znacie może takiego sprzedawcę z allegro jak Flaming24? Ma fajne i tanie rzeczy tylko nie wiem jak z ich jakością :/

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • cudek2 Autorytet

Wysłany: 13 października 2016, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie dostałam od niego paczkę. Wszystko ok.

860iwn15jj88tkvr.png
    860i73sb9uiq88aj.png
  • Sea Ekspertka

Wysłany: 13 października 2016, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polkosia - córeczka jaki słodziaaaaszek!! Ja dokładnie tak samo wyobrażam sobie mojego synka - blond włosy, niebieskie oczka, kształtny nosek i usteczka czyli wypisz wymaluj tatuś :D

są jakieś zależności zgagi w ciąży a włosów u dziecka? ponoć jak się zgagę ma ( u mnie paląca :P ) to dzidzia urodzi się z włoskami.

Mężowi, gdy był niemowlakiem, kręciły się włosy do pierwszego ścięcia więc jeśli synek będzie miał kręcone to postaram się jak najdłużej nacieszyć się tym stanem włosków " na małego aniołka" :D

polkosia lubi tę wiadomość

• baranosia Autorytet

Wysłany: 13 października 2016, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cudek2 wrote:
    Właśnie dostałam od niego paczkę. Wszystko ok.
    O Cudek z nieba mi spadasz kochana! :)

Zdradzisz co dokładnie u niego kupowałaś? Wpadły mi w oko kocyki i poduszki minky, rożki i pościel też ma spoko :)

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Dotty84 Autorytet

Wysłany: 13 października 2016, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sea wrote:

są jakieś zależności zgagi w ciąży a włosów u dziecka? ponoć jak się zgagę ma ( u mnie paląca :P ) to dzidzia urodzi się z włoskami.

Takie same mniej więcej jak te, że jak ciągnie do słodyczy to będzie dziewczynka albo że jak masz spiczasty brzuch to będzie chłopiec :P

Co miałyby miec włosy dziecka będącego w macicy do zgagi w przewodzie pokarmowym? :)
    Wpływ maja uwarunkowania genetyczne - budowa, wielkość brzucha, predyspozycje, odżywianie i pewnie jeszcze wiele rzeczy, ale na pewno nie włosy dziecka :D Lub ich brak

Martusiazabka, Dagn_, Izieth lubią tę wiadomość

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • Dotty84 Autorytet

Wysłany: 13 października 2016, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kalina123 wrote:
    Werix u mnie kąpią w takich umywalkach kąpielowych w sali, jak inaczej? Przychodzi położna na salę, pyta kto chce wykąpać dziecko i albo kąpiesz albo nie :) calość trwa 5 min
    U mnie nie ma opcji oddania nigdzie dziecka, nikt tych dzieci nigdzie nie zabiera, wszystkie rzeczy trzeba mieć swoje no ale pewnie co szpital to inne zwyczaje :)

Raju wy już torby pakujecie a ja jeszcze nawet rzeczy ze strychu nie ściągnęłam, wszystko co teraz kupuję to też na razie na strych wrzucam :P

Hania nie była ani razu kąpana w szpitalu.

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2016, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wracamy z usg, Stachu waży 1394g, przyrost w normie i po raz kolejny wyszedł nam dzień porodu na 26.12. Pierwszy raz pokazał buźkę :)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/4434d22dc98d.jpg

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/7e77059d724d.jpg

baranosia, RedLady, Werix, kalina123, Olcia..89, Martusiazabka, Dee, cudek2, Polarisa90, Isia86, Koska 88, polkosia, Izieth, Dotty84 lubią tę wiadomość

• baranosia Autorytet

Wysłany: 13 października 2016, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siema Stasiu ;) i co do kogo podobny? :)

Kushina lubi tę wiadomość

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Werix Autorytet

Wysłany: 13 października 2016, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale ma ustka! Nic tylko całować!

Kushina lubi tę wiadomość

17u9ha00otchcgqb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2016, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baranosia wrote:
    Siema Stasiu ;) i co do kogo podobny? :)

Ponoć podobny do mnie ;) Chociaż wydaje mi się, że pomieszany, dół buźki do mnie, a góra do męża :P

‹‹ 828 829 830 831 832 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pokój dziecka - 7 inspiracji na kreatywną aranżację

Urządzanie pokoju dziecka to jedno z najprzyjemniejszych, ale i wymagających zadań dla rodziców. Chcemy, aby przestrzeń była nie tylko bezpieczna i funkcjonalna, ale też sprzyjała rozwojowi wyobraźni, kreatywności oraz dawała dziecku poczucie komfortu i radości. Jeśli szukasz pomysłów na aranżację, które łączą estetykę z praktycznością, świetnie trafiłeś! Warto sięgnąć po sprawdzone i inspirujące rozwiązania, które sprawdzą się dla maluchów, przedszkolaków i starszych dzieci. W tym artykule znajdziesz 7 konkretnych, sprawdzonych propozycji, które odmienią każdy pokój.

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ