X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
Odpowiedz

Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • milky way Autorytet

Wysłany: 13 października 2016, 23:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Codziennie
    Nasz uwielbia siedziec w wannie i jak czas go wyciagac to jest taki żal i taki płacz :)))))

• Okciakowa Ekspertka

Wysłany: 13 października 2016, 23:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Azor Kochana, gratuluję i życzę dużo zdrówka dla was :*
    Kciuki mocno zaciśnięte :*

3i49roeq4sgexhrq.png
  • kalina123 Autorytet

Wysłany: 13 października 2016, 23:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja codziennie kąpałam i do tej pory tak kąpię, wyjątkiem jest choroba albo jakiś bardzo późny powrót do domu
    Traktowałam to jako wieczorny rytuał, sygnał że już wieczór, szykujemy się do spania na noc
    chwilę przed 19 była kąpiel, potem krótki masaż/wcieranko balsamu na przewijaku, mleko i spać
    To samo robiłam poza domem, na wyjazdach
    u nas się sprawdziło, wprowadzało jakiś ład i porządek :)

milky way, cudek2, Martusiazabka lubią tę wiadomość

82doroeqdnooy9dr.png
  • guerretenshi Autorytet

Wysłany: 13 października 2016, 23:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja planuje malego myc do 2 dzien, chyba ze sie zasra porzadnie :D pupe i malego oczywoscie codziennie :p
    Wlasnie zajrzalam do pamietnika Ren jak tam jej ciaza. Kolejna stracila. Nie chce wiedziec jak musi sie czuc :(

13.01 pierwsze USG :)
    f2w3yx8dnbdwnm3w.png
    f2wlj44jcmeu4i3p.png
  • kalina123 Autorytet

Wysłany: 13 października 2016, 23:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja na czerwcówkach widziałam s1985 :)

82doroeqdnooy9dr.png
  • guerretenshi Autorytet

Wysłany: 13 października 2016, 23:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie zajrzalam i tez znalazlam. Oby w koncu malenstwo jej sie trzymalo <3

13.01 pierwsze USG :)
    f2w3yx8dnbdwnm3w.png
    f2wlj44jcmeu4i3p.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 13 października 2016, 23:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My w okresie jesień-zima co 3 dni kąpiemy, wiosną co 2 lub jak gorąco to jak latem codziennie :) Nam w SR odradzali codzienne mycie ze względu na zmywanie naturalnej bariery ochronnej. Tak samo przestałam smarować co kąpiel balsamami. Teraz smaruję tylko sporadycznie.

guerretenshi, Isia86 lubią tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • Werix Autorytet

Wysłany: 14 października 2016, 07:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja będę kąpała codziennie ale w samej wodzie. Jakoś sama nie położyłabym się do łóżka nieumyta. Nawet całkiem pijana o 4 rano właziłam pod prysznic ;) no i chcę używać kąpieli do uspokajania i wprowadzenia rytuału przed spaniem. Raz na tydzień kąpiel z jakimś łagodnym detergentem.

Azor, czekamy na dalsze wieści.

A! To już 34 tc! 49 dni do porodu!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2016, 07:33

guerretenshi, Dotty84, milky way lubią tę wiadomość

17u9ha00otchcgqb.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 14 października 2016, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie też słyszałam to co mówi Polkosia że zmywa się tą naturalną barierę.

Co do smarowania to położna mi mówiła żeby dziecko smarować tylko gdy ma suchą skórę. Ale myślę o zakupie czegoś naturalnego i stosować do masażu maluszka- może macie coś do polecenia?

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • palma Autorytet

Wysłany: 14 października 2016, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z Wami mamusie :D
    Po wczorajszej wizycie wiem że mała waży 1800g na ske dobrze, ułożona główką w dół. Szyjka jaka była taka jest, czyli skrócona i rozwarcie nadal jest. Lekarz kazał brac luteine i magnez.

Któraś z Was pytała wczoraj o sklep flaming 24 i mogę powiedzieć tyle że jest to sklep z mojego miasta i sa bardzo dobre opinie o nim. Ze są ceny bardzo fajne. Ja też planuje się tam wybrać po jakieś drobiazgi ;)
    Azor trzymam kciuki za Was :*:*

aniołek 9tc (2015rok)
    aniołek 6tc (2018rok)
    f2w33e3k8s0hlqj8.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 14 października 2016, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Palma to ja pytałam dzięki kochana za opinie :* czyli nie będę przepłacać u zuzpol tylko zrobię zakupy u nich :)

A Ty leż dalej i zaciskaj mocno nogi :*

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Werix Autorytet

Wysłany: 14 października 2016, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baranosia, może olejek migdałowy?

Palma, wytrzymaj jeszcze ze 3 tygdonie. Dasz radę.

Ja właściwie mogę stwierdzić, że wyprawkę mam skompletowaną. Został mi tylko do zrobienia krem na odparzenia, który mam zamiar zrobić zgodnie z przepisem sroka o. Tylko muszę zamówić składniki. Szkoda, że nie wiadomo, kiedy się wprowadzimy i meble małego stoją niezłożone :( no trudno, muszę uzbroić się w cierpliwość.

Zmykam ćwiczyć jogę. Muszę znaleźć ćwiczenia przygotowujące do porodu i od listopada będę cwiczyć codziennie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2016, 08:35

17u9ha00otchcgqb.png
  • Martusiazabka Autorytet

Wysłany: 14 października 2016, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze, ale tu się dzieje... Juz coraz bliżej i coraz więcej z nas zaczyna mieć problemy. Trzymam kciuki za wszystkie! Obyśmy dotrwały conajmniej co tego 36 tygodnia! A najlepiej do terminu :-)

Azor za Was wszystkie trzymamy kciuki! W wolnej chwili napisz co się stało. I jak mała? Napewno jest silna. Da radę. Jak Ty się czujesz? Z całego serca życzę happy endu.

Co do tej zgagi... Heh, zabobon jak każdy inny. Jest 50% szans ze się sprawdzi, a 50% ze nie :-D tak samo jak noszenie łańcuszka a owinięta pępowina. Jeśli nosisz łańcuszek i dziecko urodzi się z pępowiną wokół szyi to z pewnością będziesz się doszukiwać wytłumaczenia w zabobonach :-) a to przecież loteria. Albo jest albo nie. Równie dobrze Twoje dziecko może urodzić się łyse/ nadmiernie owłosione/ może mieć inny kolor skóry/ będzie brzydkie/ albo głupie :-D przecież to bzdety. Ja nie wyobrażam sobie nie depilować się przez 9 miesięcy. Nie przyciąć włosów. Nie patrzeć na ludzi (bo a nusz zauważę kogoś "nieurodziwego" albo ciemnoskórego). Nie nosić łańcuszka. Nie kupować nic dla dziecka zanim się urodzi (zero ubranek! zero zabawek! żadnej wyprawki!) bo to przynosi nieszczęście. Albo określać płeć dziecka po kształcie brzucha czy zachciankach. Przecież to bzdety :-/
    ale każdy wierzy w co chce wierzyć. I ma do tego prawo :-)

oar8skjo4squlk4t.png

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2016, 08:50

Dotty84 lubi tę wiadomość

h84f3e5e51n59t97.png

f2wli09kez578bel.png
  • Sea Ekspertka

Wysłany: 14 października 2016, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś jakiś leniwy dzień i ciąża ewidentnie mi ciąży :P jak już wstane z łóżka to mam nadzieję, że się rozpędzę i cały dzień pójdzie już z górki :D przeczuwam, że na pewno jeszcze w tym roku każda z nas okaże się niezłą akrobatką i gimnastyczką bo już teraz wiele czynności próbuję zrobić w inny sposób, inaczej się schylając, unosząc itp. a emocje tak jak brzuszek, stale rosną :D

• Isia86 Autorytet

Wysłany: 14 października 2016, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Azor trzymam kciuki za maleństwo i Ciebie :* dawaj znać co tam u Was dziewczyny słychać :)

A ja dziś miałam usg 3trym. I nasze maleństwo waży 1660 gram :) więc nie ma to tam to ;))
    Poza tym wszystko w porzadeczku :)

Aaa i Gosia jest już ułożona glowkowo, więc mam nadzieję,że tak już zostanie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2016, 09:59

baranosia, Werix, polkosia, Izieth lubią tę wiadomość

14.01.2016 - [*] 8t3d ;(
    9.12.2016 - 38t1d - 3270g, 52cm :))
  • Perl Autorytet

Wysłany: 14 października 2016, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Azor trzymam kciuki żeby malutka Ala dala rade! Dużo pozytywnej energii dla was! Daj znać co u was...

ug37io4pmuu08seh.png
    20120519310114.png
  • chiara Autorytet

Wysłany: 14 października 2016, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Azor ja też trzymam kciuki. A słyszałaś może o ośmiorniczce dla wcześniaka. Ma bardzo dobry wpływ. Ja też obawiam się wcześniejszego porodu i ośmiorniczki jakby co czeka. Mam nadzieję, że nie będzie potrzebna.

Polkosia cudowna ta Twoja córeczka :) te lokiiii mmmmm cudo!!!!

Baranosia nadal nie mam pościeli więc niestety nie jestem w stanie powiedzieć jak jakość.

Werix podziwiam za masaż krocza i codzienną jogę, po cichu jogi zazdroszczę, bo przed ciążą uprawiałam i bardzo mi brakuje, no ale nie moge :(

Martusiazabka podzielam twoje poglądy o przesądach ;) ja tam nie wierzę, żeby od mówienia bądź robienia jakieś rzeczy się działy. Zbieg okoliczności :) jednak każdy wierzy w co uważa i dobrze, bo jaki byłby świat nudny gdybyśmy wszyscy byli tacy sami i wierzyli w to samo.

A nam doszedł napis na ścianę Agatka, swoją drogą śliczny. Mój mąż tak na mnie patrzy jak zachwycam się owym napisem i nagle do mnie hasło, a co sądzisz o imieniu Natalia :| myślałam, że zastrzele. Jest Agatka i koniec!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2016, 11:16

baranosia, polkosia, cudek2, Olcia..89, Izieth lubią tę wiadomość

• chiara Autorytet

Wysłany: 14 października 2016, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chiara wrote:
    Azor ja też trzymam kciuki. A słyszałaś może o ośmiorniczce dla wcześniaka. Ma bardzo dobry wpływ. Ja też obawiam się wcześniejszego porodu i ośmiorniczki jakby co czeka. Mam nadzieję, że nie będzie potrzebna.

Polkosia cudowna ta Twoja córeczka :) te lokiiii mmmmm cudo!!!!

Baranosia nadal nie mam pościeli więc niestety nie jestem w stanie powiedzieć jak jakość.

Werix podziwiam za masaż krocza i codzienną jogę, po cichu jogi zazdroszczę, bo przed ciążą uprawiałam i bardzo mi brakuje, no ale nie moge :(

Martusiazabka podzielam twoje poglądy o przesądach ;) ja tam nie wierzę, żeby od mówienia bądź robienia jakieś rzeczy się działy. Zbieg okoliczności :) jednak każdy wierzy w co uważa i dobrze, bo jaki byłby świat nudny gdybyśmy wszyscy byli tacy sami i wierzyli w to samo.

A nam doszedł napis na ścianę Agatka, swoją drogą śliczny. Mój mąż tak na mnie patrzy jak zachwycam się owym napisem i nagle do mnie hasło, a co sądzisz o imieniu Natalia :| myślałam, że zastrzele. Jest Agatka i koniec!

• Dotty84 Autorytet

Wysłany: 14 października 2016, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kalina123 wrote:
    Ja codziennie kąpałam i do tej pory tak kąpię, wyjątkiem jest choroba albo jakiś bardzo późny powrót do domu
    Traktowałam to jako wieczorny rytuał, sygnał że już wieczór, szykujemy się do spania na noc
    chwilę przed 19 była kąpiel, potem krótki masaż/wcieranko balsamu na przewijaku, mleko i spać
    To samo robiłam poza domem, na wyjazdach
    u nas się sprawdziło, wprowadzało jakiś ład i porządek :)

U nas dokładnie tak samo i z dokładnie tych samych względów - rytuał, wyciszenie itp. Teraz nie ma juz innej opcji, bo Hania uwielbia sie kapać :) Nalewamy dużo wody do wanny, najpierw kąpię się z nią ja, potem mój mąż. A Hanka cały czas się pluska :) Wyjątek to imprezy itp, gdy nie ma warunków, czasem choroba. Ale głowę myje jej raz na
    kilka dni

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 14 października 2016, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chiara wrote:
    Haha mężczyźni są the best :D

chiara, cudek2 lubią tę wiadomość

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
‹‹ 830 831 832 833 834 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ