X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
Odpowiedz

Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Azor Przyjaciółka

Wysłany: 14 października 2016, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamy ośmiorniczkę, dobre wiadomości ze nie ma wad anatomicznych ani bloku serca, są zaburzenia rytmu ale nie zagrażające bezpośrednio, jest maleńka ma 1660g, dostaje leki wspomagające oddychanie respirator i dużo śpi jest piękna, trzymamy się za palec albo za nóżkę, trzeba cierpliwie czekać - a to jest bardzo trudne

dora245, Werix, cudek2, Martusiazabka, milky way, Izieth, Iva79 lubią tę wiadomość

f2w3rjjgf9g4r1jh.png

km5scwa1mo0ovi5f.png
  • chiara Autorytet

Wysłany: 14 października 2016, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Azor wrote:
    Mamy ośmiorniczkę, dobre wiadomości ze nie ma wad anatomicznych ani bloku serca, są zaburzenia rytmu ale nie zagrażające bezpośrednio, jest maleńka ma 1660g, dostaje leki wspomagające oddychanie respirator i dużo śpi jest piękna, trzymamy się za palec albo za nóżkę, trzeba cierpliwie czekać - a to jest bardzo trudne

To dobre wiadomości. Trzymajcie się dziewczyny, będzie dobrze!!! Dużo siły i zdrówka życzę.

• Madziula87 Autorytet

Wysłany: 14 października 2016, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Azor dużo sił dla malutkiej, niech rośnie silna i zdrowa , trzymajcie się cieplutko.

tb738ribfs156aj0.png
  • Kokardka44 Autorytet

Wysłany: 14 października 2016, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Azor będzie dobrze!! Dużo siły dla Was :*
    Ja też od flaminga będę coś kupować ale nadal zmieniam listę ;)
    Kurczę laski jakiego dyducha polecacie na dzień dobry? widziałam że są takie małe 0-2mies może taki?

Bo ja na złe, Reaguję źle...I kurczę się, w sobie zamykam...
    3i49roeqq35mjixs.png
    hchygov3vkk8ck9g.png
  • Koska 88 Autorytet

Wysłany: 14 października 2016, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobre wiadomości. Niech nabiera siły i masy :) mam nadzieje, ze jeszcze chwila i będziesz mogła ja kangurowac. A były u ciebie jakieś wcześniejsze przesłanki, ze moze ci sie zdążyć wcześniejszy poród?

bl9cvcqgs911kctx.png
  • Werix Autorytet

Wysłany: 14 października 2016, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Azor, obyście mogły jak najszybiej wyjść ze szpitala i cieszyć się sobą!

Chiara: to u mnie podobna sytuacja. Fotograf przesłała mi zdjęcia z sesji ciążowej do wyboru tych, które ma przygotować na cacy. Na jednym z nich jest mój brzuch z literkami ze skrabli ułożonymi w imię Daniel. A mój ukochany: ale skąd Ty wiesz jak będzie miał na imię? Ja jeszcze nie zdecydowałem na 100 % muszę jeszcze pomyśleć...

Stwierdzam że folia bąbelkowa z paczki od gemini bardzo mi się przyda. Właśnie sprzątałam kuchnię i powoli pakuję rzeczy do przeprowadzki, których rzadko używamy, więc idealnie nadała się do chowania kieliszków i karafek :D

Isia86, cudek2, chiara lubią tę wiadomość

17u9ha00otchcgqb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2016, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kokardka44 wrote:
    Azor będzie dobrze!! Dużo siły dla Was :*
    Ja też od flaminga będę coś kupować ale nadal zmieniam listę ;)
    Kurczę laski jakiego dyducha polecacie na dzień dobry? widziałam że są takie małe 0-2mies może taki?

Kokardka może głupio zabrzmię, ale co to jest dyduch? :D

cudek2 lubi tę wiadomość

• baranosia Autorytet

Wysłany: 14 października 2016, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smoczka obstawiam :D

Dagn_ lubi tę wiadomość

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • anna123 Autorytet

Wysłany: 14 października 2016, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kushina smoczek :)

Kushina lubi tę wiadomość

j36regz209hdv9cb.png
  • cudek2 Autorytet

Wysłany: 14 października 2016, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Błhaha! Ja mam z lovi i butle też..

Byłam na wizycie. Ortopeda ok. Ok 50lat. Wchodzę, a on " Ej, ale ginekolog piętro wyżej:)" - no i lody przełamane. zrobił usg.nie ma rozejscia dużego, aczkolwiek nie wyklucza, że może nastąpić. Problem jet w ostrym zapaleniu spojenia. Szerokość samego spojenia wynosi 0.24 cm, a tkanka zapala je otaczająca ma prawie cm! Lekarz pyta- jak ja w ogóle chodzę.... hm..no chodzę. Bo co mam zrobić... mówi pas- robi się na wymiar w sklepie medycznym . Będzie we wtorek. Zimne oklady i leżenie. Mam wytrzymać jeszze przynajmniej 4 tyg. Wskazanie do cc.
    Mam bardzo uważać...
    Hmmm... bo będę... na ile to przy Szymonku możliwe....

Werix lubi tę wiadomość

860iwn15jj88tkvr.png
    860i73sb9uiq88aj.png
  • Werix Autorytet

Wysłany: 14 października 2016, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciekawe jak można zapobiegać takiemu rozejściu. Nie licząc leżenia oczywiście. Dzisiaj mi odpuścił ból żeber, ale za to spojenie mi doskwiera :( może też umówię się do ortopedy? Nawet nie wiedziałam że jakaś tkanka zapalna może się robić...

17u9ha00otchcgqb.png
  • Martusiazabka Autorytet

Wysłany: 14 października 2016, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cudek trzymaj się tam. Staraj się jak najwięcej leżeć do tego wtorku. Potem może będzie trochę łatwiej... Trzymam za Was kciuki!

U mnie dziś znów brązowa plama na wkładce. Nie wiem co to ani skąd się bierze. Latam co chwila do kibelka się podetrzeć, ale czysto. Nic nie rozumiem... Brzuch boli jak na okres. Ruchy sporadyczne.
    Mój lekarz przyjmował dzisiaj od rana, poszłam do przychodni w nadziei ze mnie przyjmie. A on? Mówi ze NIE (wizytę mam za tydzień). Zapytał tylko na korytarzu co się dzieje, na kiedy termin porodu i kazał leżeć. Nic poza tym. Poważnie się zastanawiam nad zmianą lekarza :-/ Tylko nie wiem czy na tym etapie ma to jakikolwiek sens?
    Udało mi się jedynie umówić prywatnie ja usg do jakiejś pani doktor. Idziemy na 18.
    Doczłapałam się do domu i leżę. Leżę i czekam... Trzymajcie kciuki :-(

oar8skjo4squlk4t.png

cudek2 lubi tę wiadomość

h84f3e5e51n59t97.png

f2wli09kez578bel.png
  • Nita Autorytet

Wysłany: 14 października 2016, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja widzę, że mnie jakimś cudem los w tym przypadku oszczędził, bo przy wszystkich doskwierających mi dolegliwościach ciążowych, braku snu, braku oddechu, skurczy nóg, zgagi 24/7, refluksu, bólu pleców i wiele innych, w ogóle nie wiem co to jest ból spojenia. Nigdy tego nie miałam. Wow, szczęśliwa ja! ;)

Dziś się przywitałam z moim pierwszym rozstępem ever! Przy lewej pachwinie, taki mały. Wiadomo, tam najwięcej mój synek grzebie. Smarowałam się bio oil regularnie od początku ciąży. No trudno. Jeden rozstęp jakoś przeżyję, ale więcej nie chcę ;)

f6tvan2.png
    cb7wgov3drqp7e64.png

• Elcia89 Autorytet

Wysłany: 14 października 2016, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martusia mozesz zglosic sie na izbe przyjec do szpitala. Zrobia ktg i ci powiedza czy to cos kest powaznego.
    Mnie dzisiaj wypisali i podpiaywalam sue pod tym ze w razie krwawoenia boli skurczy odpl wod zglosze sie do szpitala.

34bw3e3k9p7xsrt2.png
  • cudek2 Autorytet

Wysłany: 14 października 2016, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martusia-co za burak.... dobrze, że dziś sprawdzisz. Daj znać. Trzymam kciuki

860iwn15jj88tkvr.png
    860i73sb9uiq88aj.png
  • Martusiazabka Autorytet

Wysłany: 14 października 2016, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie szpital mam na drugim końcu miasta. Nie chce się tam tłuc sama. Przed 18 mój mąż wraca z pracy. I tak będę na niego czekać. Poza tym usg wydało mi się lepsze. Zobaczę co z dzieckiem, widziałam go ostatnio 12 tygodni temu. To szmat czasu. I będę wiedzieć co z łożyskiem, bo czytałam ze takie upławy często są objawem oklejania się łożyska. Na Ktg tego nie zobaczę. Poproszę tez o sprawdzenie szyjki. To da.się normalnym usg? Czy przezpochwowym? Bo do tej pory tylko.lekarz ręcznie badał. Nie wiem jak to się sprawdza na usg? Nie ma krwawienia obfitego. Tylko takie plamienia. I to też nie czystą krwią. Przedtem różowe. Teraz brązowe. Myślę że tą godzinę wytrzymam

oar8skjo4squlk4t.png

h84f3e5e51n59t97.png

f2wli09kez578bel.png
  • cudek2 Autorytet

Wysłany: 14 października 2016, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dopochwowo się szyjke sprawdza. Inna głowica po prostu. Daj znać!

860iwn15jj88tkvr.png
    860i73sb9uiq88aj.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 14 października 2016, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cudek dobrze, że nie jest aż tak źle :) oby Szymonek dał Ci jak najwięcej odpoczywać :)

Martusia daj koniecznie znać co powiedział lekarz!

Nita miałam kilka dni ból spojenia- nie życzę nikomu, boli nieważne co byś robiła, siedziała, leżała, wstawała, ruszała nogą...

cudek2 lubi tę wiadomość

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Werix Autorytet

Wysłany: 14 października 2016, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martusiazabka, powodzenia. Oby wszystko było ok.

Osobiście gorzej odczuwam bóle żeber niż spojenia. Ból się nie utrzymuje cały czas, ale jak już przyjdzie, to jakby ktoś pręt wbijał mi w plecy. I ciężko cokolwiek robić.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2016, 17:38

17u9ha00otchcgqb.png
  • Koska 88 Autorytet

Wysłany: 14 października 2016, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martusia trzymam kciuki.
    Cudek musisz chyba czymś synka przekupić zeby dał Ci chwile wytchnienia.

cudek2 lubi tę wiadomość

bl9cvcqgs911kctx.png
‹‹ 831 832 833 834 835 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ