X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
Odpowiedz

Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • chiara Autorytet

Wysłany: 14 października 2016, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marysia co za buc!!! Nigdy nie jest za późno na zmianę lekarza. Koleżanka zmieniła w 34 tygodniu. Trzymam kciuki.

Baranosia mam pościel!!! Jest dobrze nie mam się do czego doczepić:) jejku teraz te wszystkie rzeczy kupione na Allegro trzeba wyprać :)

Dziewczyny, a niby ciąża to nie choroba :| mówi ten co nie wie co to znaczy.

Czy wy też macie takie huśtawki nastrojów? Mnie od kilku dni denerwuje zachowanie mojej mamy ( ona jest kochana, ale ma swoje akcje raz na jakiś czas), które bez ciąży znoszę ok. A teraz tragedia! Pół dnia płaczę i wiem, że to bez sensu ale co pomyślę to od początku się nakręcam i becze jak dziecko.

baranosia lubi tę wiadomość

• guerretenshi Autorytet

Wysłany: 14 października 2016, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matrusia czekam na info :* oby po prostu to byl taki urok.
    Chiara, ja dzis chodze zla, smutna i bliska placzu bo chce mi sie seksu a tu ni ma jak. Czuje sie jak nimfomanka :p

Wszystkiego najlepszego mamuski nauczycielki! :*

chiara lubi tę wiadomość

13.01 pierwsze USG :)
    f2w3yx8dnbdwnm3w.png
    f2wlj44jcmeu4i3p.png
  • Azor Przyjaciółka

Wysłany: 14 października 2016, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koska 88 wrote:
    Dobre wiadomości. Niech nabiera siły i masy :) mam nadzieje, ze jeszcze chwila i będziesz mogła ja kangurowac. A były u ciebie jakieś wcześniejsze przesłanki, ze moze ci sie zdążyć wcześniejszy poród?
    Pierwsza córcię urodziłam szybko w 37tyg a teraz byłam na wizycie kontrolnej i mój gin tak wzdycha i mówi ze może bym ktg zrobiła tylko w szpitalu gdzie jest IT noworodków bo jest okresowa bradykardia do 80/min pojechałam zrobiłam wysłuchałam ze chyba to w ogóle moje tętno a nie Ali ale i tak powinnam zostać na obserwacji ale ze oczywiście nie ma miejsca wiec odesłali karetka gdzie indziej , dotarłam do tego szpitala a w usg już tylko tętno 80/min z IP prosto na porodówkę tam 5 min obserwacji i decyzja ze do ciecia. Nie wiem czy to mieliśmy takie szczęście ze w dniu wizyty takie chece czy to trwało już jakiś czas, bo od tygodnia byłam przeziębiona a ostatnie dwa dni już z łóżka nie mogłam się podnieść

f2w3rjjgf9g4r1jh.png

km5scwa1mo0ovi5f.png
  • Werix Autorytet

Wysłany: 14 października 2016, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O kurde, to szczęśliwy zbieg okoliczności! Dobrze, że nie zareagowali za późno.

Szczęśliwa, ani się obejrzymy, a będziesz szła na połówkowe! :)

17u9ha00otchcgqb.png
  • Koska 88 Autorytet

Wysłany: 14 października 2016, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Azor to szczescie w nieszczęściu. Mi nawet nie słuchają tętna małej za każdym razem. Czyli zaskoczenie wielkie. A jak sobie chora radzisz z dzieckiem w domu i w szpitalu? Masz kogoś do pomocy?

bl9cvcqgs911kctx.png
  • Azor Przyjaciółka

Wysłany: 14 października 2016, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem w szpitalu z Alą a mój Mąż z druga w domu, mamy żłobek i w razie w opiekunkę. Dobrze ze wcześniej już pomyśleliśmy bo teraz to żadne z nas nie ma głowy do niczego. Rozmawiałam z moim gin i mówił ze lepiej mieć żywego wcześniaka niż żeby za tydzień dwa na wizycie nie usłyszeć serduszka dziecka, dopiero do mnie dochodzi ze urodziłam, pierwsze dwa dni to była masakra, deprecha wielka, strach. Teraz staram się myślec pozytywnie.

f2w3rjjgf9g4r1jh.png

km5scwa1mo0ovi5f.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 14 października 2016, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Azor aż mam ciarki! A mała tego dnia ruszała się normalnie czy może coś Cię zaniepokoiło?

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 14 października 2016, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Azor, a jak teraz stan Ali?

Zaczęłam się nie na żarty bać wcześniejszego porodu. U mnie to dopiero 29 tc, a szyjka taka krótka. Chyba pójdę ten pessar prywatnie założyć i tyle.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2016, 21:33

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • Martusiazabka Autorytet

Wysłany: 14 października 2016, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezusie, Azor, to rzeczywiście chyba szczęście w nieszczęściu :-o
    Rzeczywiście lepiej żywy wcześniak... Tak to chociaż ma szansę. A jak mówisz ze to silna dziewczyna to z pewnością da radę.
    I Ty też musisz być silna. Nie dziwię się że miałaś kryzys. Ja bym się załamała chyba. Ale tyle.osób trzyma za Was kciuki... Będzie dobrze. Musi być!

My po wizycie. Z małym wszystko dobrze. Waży 1770g. Jak zwykle na usg się wiercił. Pokazywał Pani doktor jajka. A siusiaka schował za pępowiną :-) ale po trzęsieniu brzuchem i przekręcaniu się z boku na bok, na plecy itd w końcu udało się ujrzeć ze siusiak tez prawidłowo wykształcony. Buźka śliczna. Usta układa w "o" jakby dziubka robił :-) nasz mały akrobata jedną rączką nam machał, a drugą trzymał pod pupą :-) z łożyskiem tez wszytko ok. Szyjka ma 35mm i jest zamknięta. Pani doktor bardzo dokładna. Sprawdzała nawet przeływy krwi w pępowinie i w mózgu. Potem kazała mi się rozebrać żeby zbadać szyjkę i zajrzała mi nawet we wkładkę (brudną) :-/ krępujące. W trakcie badania patrzyła na wydzielinę i była czysta :-/ Ale powiedziała że dobrze ze przyszliśmy. Trzeba reagować i lepiej sprawdzić niż później pluć sobie w brodę. Za tydzień wizyta u gina. Mam dużo leżeć. A gdyby to się powtórzyło, albo nie daj Boże by się zwiększyła ilość brązowej wydzieliny to natychmiast jechać na IP. Powiedziała ze w tak dużej ciąży każde upławy trzeba sprawdzać

oar8skjo4squlk4t.png

polkosia, Werix, cudek2 lubią tę wiadomość

h84f3e5e51n59t97.png

f2wli09kez578bel.png
  • Koska 88 Autorytet

Wysłany: 14 października 2016, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martusia świetne wiadomości. Fajnie, ze na dokładna babkę trafiliście:) a Mały juz nie taki mały jest :)
    Azor nic dziwnego, ze dopadły cię takie emocje. Teraz z Ala powoli wrócicie do siebie :) ważne, ze nie wykryli żadnych wad i niech juz tak zostanie :)

Martusiazabka lubi tę wiadomość

bl9cvcqgs911kctx.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 15 października 2016, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie w sobotni poranek :)

Miłego dnia wszystkim :*

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Werix Autorytet

Wysłany: 15 października 2016, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, jem śniadanie i piję kawkę zbożową. Cieszę się, że widzę dobre wieści w tych pechowych okolicznościach. Dzisiaj kończę myć kuchnię i może zabiorę się za malowanie obrazów do nowego domu. Dziś weekend, więc mogę zjeść coś słodkiego! Patrzę na milkę oreo i nie mogę się doczekać aż ją zjem :D

A! Muszę Wam powiedzieć, że wczorajszy masaż krocza nie był już aż tak bolesny, więc powoli coś się rusza :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2016, 08:23

17u9ha00otchcgqb.png
  • guerretenshi Autorytet

Wysłany: 15 października 2016, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) u nas dzis zakupu uzupelniajace i pakowanie torby do szpitala.
    W nocy mialam takie cisnienie w brzuchu, ze myslalam, ze eksploduje.
    Oficjalnie jestem tez gotowa na dlugie spacery z Piotrusiem. Nogi nie odpadna, nie zmarzne. Jak ja chce juz to malenstwo na swiecie. Natura nie orzemyslala ciazy :/
    Maly bije mnie lapkami w okolicach bioder <3 z tym uroczym uczuciem ide poudawac ze funkcjonuje jak normalny, dorosly czlowiek :p

13.01 pierwsze USG :)
    f2w3yx8dnbdwnm3w.png
    f2wlj44jcmeu4i3p.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 15 października 2016, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś mam w planach ogarnięcie domu- zobaczymy co z tego wyjdzie ;)

Musimy też z mężem ogarnąć ogród, tzn on musi bo ja to już się do tego nie nadaję. Ale chociaż wyrwę marchew, pora, selera a on przekopie działkę. A i musimy wsadzić kupione wczoraj czereśnie - już nie mogę się doczekać aż je zjem :D

Werix lubi tę wiadomość

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Kokardka44 Autorytet

Wysłany: 15 października 2016, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hejo ja za to się czuję dziś jakby mnie tir potrącił :( ból pleców okropny jeszcze promieniuje na rękę, do kitu, nie mam sił na nic

Bo ja na złe, Reaguję źle...I kurczę się, w sobie zamykam...
    3i49roeqq35mjixs.png
    hchygov3vkk8ck9g.png
  • Perl Autorytet

Wysłany: 15 października 2016, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja. Po nieprzespanej nocy. Tak mnie bolały pachwiny i uda w nocy ze nie spałam. Leze w łóżku i teściowa mi tylko jedzenie donosi żebym głodna nie była. Kuchnie mam na dole a sypialnie na piętrze wiec nie pozwalają mi chodzić po schodach... No ale jak mus, to mus.

Dziewczyny, takie głupie pytanie.
    Widziałam u kilku mam aspirator do noska, ale taki ze mama ustami wciągają powietrze. Teściowa wysłałam do apteki na zakupy do porodu i poprosiłam żeby kupiła tez aspirator. Tylko ten co przyniosła jest do odkurzacza... Czy to jest jedno i to samo? Tylko zamiast podłączyć do odkurzacza mogę sama buzia pociągnąć, czy to są dwa różne aspiratory?

ug37io4pmuu08seh.png
    20120519310114.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 15 października 2016, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Perl to są dwa różne :) te pod odkurzacz ponoć są lepsze bo lepiej ciągną. Ale ja na początek kupiłam ten zwykły.
    Znam dziecko które do dziś płacze na dźwięk odkurzacza i ucieka haha :D

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Perl Autorytet

Wysłany: 15 października 2016, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie, tego się też boje. A powiedz mi ile zapłaciłam za ten zwykły? Bo mój kosztował aż 50zl

ug37io4pmuu08seh.png
    20120519310114.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 15 października 2016, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Te aspiratory to o kant dupy są... A do odkurzacza to już w ogóle porażka. Zaraz po porodzie to się faktycznie często używa, bo dziecko się odśluzowuje, ale najlepszym sposobem jest wlanie do każdej z dziurek po 2-3 krople soli fizjologicznej. Odciąganie wydzielin je jeszcze wzmaga. My tylko 2-3 tygodnie używaliśmy tego co samemu się wyciąga (nie wyobrażam sobie taszczyć i włączać w nocy odkurzacza). Potem za radą położnej zaczęliśmy po prostu nawilżać patyczek i wkładać odrobinę do noska na kilka sekund. Wtedy śluzówki się nawilżają, wydzielina się nie wzmaga, a i babę wyciągniemy. Do tej pory to stosuję.

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 15 października 2016, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Perl wrote:
    No właśnie, tego się też boje. A powiedz mi ile zapłaciłam za ten zwykły? Bo mój kosztował aż 50zl
    Ja mam taki i zapłaciłam niecałe 21zł

http://www.aptekagemini.pl/marimer-urzadzenie-do-oczyszczania-nosa-1-sztuka.html

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
‹‹ 832 833 834 835 836 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ