Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Marysia co za buc!!! Nigdy nie jest za późno na zmianę lekarza. Koleżanka zmieniła w 34 tygodniu. Trzymam kciuki.
Baranosia mam pościel!!! Jest dobrze nie mam się do czego doczepićjejku teraz te wszystkie rzeczy kupione na Allegro trzeba wyprać
Dziewczyny, a niby ciąża to nie chorobamówi ten co nie wie co to znaczy.
Czy wy też macie takie huśtawki nastrojów? Mnie od kilku dni denerwuje zachowanie mojej mamy ( ona jest kochana, ale ma swoje akcje raz na jakiś czas), które bez ciąży znoszę ok. A teraz tragedia! Pół dnia płaczę i wiem, że to bez sensu ale co pomyślę to od początku się nakręcam i becze jak dziecko.baranosia lubi tę wiadomość
-
Matrusia czekam na info :* oby po prostu to byl taki urok.
Chiara, ja dzis chodze zla, smutna i bliska placzu bo chce mi sie seksu a tu ni ma jak. Czuje sie jak nimfomanka :p
Wszystkiego najlepszego mamuski nauczycielki! :*chiara lubi tę wiadomość
-
Koska 88 wrote:Dobre wiadomości. Niech nabiera siły i masy
mam nadzieje, ze jeszcze chwila i będziesz mogła ja kangurowac. A były u ciebie jakieś wcześniejsze przesłanki, ze moze ci sie zdążyć wcześniejszy poród?
-
Ja jestem w szpitalu z Alą a mój Mąż z druga w domu, mamy żłobek i w razie w opiekunkę. Dobrze ze wcześniej już pomyśleliśmy bo teraz to żadne z nas nie ma głowy do niczego. Rozmawiałam z moim gin i mówił ze lepiej mieć żywego wcześniaka niż żeby za tydzień dwa na wizycie nie usłyszeć serduszka dziecka, dopiero do mnie dochodzi ze urodziłam, pierwsze dwa dni to była masakra, deprecha wielka, strach. Teraz staram się myślec pozytywnie.
-
Azor, a jak teraz stan Ali?
Zaczęłam się nie na żarty bać wcześniejszego porodu. U mnie to dopiero 29 tc, a szyjka taka krótka. Chyba pójdę ten pessar prywatnie założyć i tyle.Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2016, 21:33
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
Jezusie, Azor, to rzeczywiście chyba szczęście w nieszczęściu :-o
Rzeczywiście lepiej żywy wcześniak... Tak to chociaż ma szansę. A jak mówisz ze to silna dziewczyna to z pewnością da radę.
I Ty też musisz być silna. Nie dziwię się że miałaś kryzys. Ja bym się załamała chyba. Ale tyle.osób trzyma za Was kciuki... Będzie dobrze. Musi być!
My po wizycie. Z małym wszystko dobrze. Waży 1770g. Jak zwykle na usg się wiercił. Pokazywał Pani doktor jajka. A siusiaka schował za pępowinąale po trzęsieniu brzuchem i przekręcaniu się z boku na bok, na plecy itd w końcu udało się ujrzeć ze siusiak tez prawidłowo wykształcony. Buźka śliczna. Usta układa w "o" jakby dziubka robił
nasz mały akrobata jedną rączką nam machał, a drugą trzymał pod pupą
z łożyskiem tez wszytko ok. Szyjka ma 35mm i jest zamknięta. Pani doktor bardzo dokładna. Sprawdzała nawet przeływy krwi w pępowinie i w mózgu. Potem kazała mi się rozebrać żeby zbadać szyjkę i zajrzała mi nawet we wkładkę (brudną)
krępujące. W trakcie badania patrzyła na wydzielinę i była czysta
Ale powiedziała że dobrze ze przyszliśmy. Trzeba reagować i lepiej sprawdzić niż później pluć sobie w brodę. Za tydzień wizyta u gina. Mam dużo leżeć. A gdyby to się powtórzyło, albo nie daj Boże by się zwiększyła ilość brązowej wydzieliny to natychmiast jechać na IP. Powiedziała ze w tak dużej ciąży każde upławy trzeba sprawdzać
polkosia, Werix, cudek2 lubią tę wiadomość
-
Martusia świetne wiadomości. Fajnie, ze na dokładna babkę trafiliście:) a Mały juz nie taki mały jest
Azor nic dziwnego, ze dopadły cię takie emocje. Teraz z Ala powoli wrócicie do siebieważne, ze nie wykryli żadnych wad i niech juz tak zostanie
Martusiazabka lubi tę wiadomość
-
Hej, jem śniadanie i piję kawkę zbożową. Cieszę się, że widzę dobre wieści w tych pechowych okolicznościach. Dzisiaj kończę myć kuchnię i może zabiorę się za malowanie obrazów do nowego domu. Dziś weekend, więc mogę zjeść coś słodkiego! Patrzę na milkę oreo i nie mogę się doczekać aż ją zjem
A! Muszę Wam powiedzieć, że wczorajszy masaż krocza nie był już aż tak bolesny, więc powoli coś się ruszaWiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2016, 08:23
-
Hej
u nas dzis zakupu uzupelniajace i pakowanie torby do szpitala.
W nocy mialam takie cisnienie w brzuchu, ze myslalam, ze eksploduje.
Oficjalnie jestem tez gotowa na dlugie spacery z Piotrusiem. Nogi nie odpadna, nie zmarzne. Jak ja chce juz to malenstwo na swiecie. Natura nie orzemyslala ciazy
Maly bije mnie lapkami w okolicach bioderz tym uroczym uczuciem ide poudawac ze funkcjonuje jak normalny, dorosly czlowiek :p
-
Ja dziś mam w planach ogarnięcie domu- zobaczymy co z tego wyjdzie
Musimy też z mężem ogarnąć ogród, tzn on musi bo ja to już się do tego nie nadaję. Ale chociaż wyrwę marchew, pora, selera a on przekopie działkę. A i musimy wsadzić kupione wczoraj czereśnie - już nie mogę się doczekać aż je zjemWerix lubi tę wiadomość
-
Witam się i ja. Po nieprzespanej nocy. Tak mnie bolały pachwiny i uda w nocy ze nie spałam. Leze w łóżku i teściowa mi tylko jedzenie donosi żebym głodna nie była. Kuchnie mam na dole a sypialnie na piętrze wiec nie pozwalają mi chodzić po schodach... No ale jak mus, to mus.
Dziewczyny, takie głupie pytanie.
Widziałam u kilku mam aspirator do noska, ale taki ze mama ustami wciągają powietrze. Teściowa wysłałam do apteki na zakupy do porodu i poprosiłam żeby kupiła tez aspirator. Tylko ten co przyniosła jest do odkurzacza... Czy to jest jedno i to samo? Tylko zamiast podłączyć do odkurzacza mogę sama buzia pociągnąć, czy to są dwa różne aspiratory? -
Te aspiratory to o kant dupy są... A do odkurzacza to już w ogóle porażka. Zaraz po porodzie to się faktycznie często używa, bo dziecko się odśluzowuje, ale najlepszym sposobem jest wlanie do każdej z dziurek po 2-3 krople soli fizjologicznej. Odciąganie wydzielin je jeszcze wzmaga. My tylko 2-3 tygodnie używaliśmy tego co samemu się wyciąga (nie wyobrażam sobie taszczyć i włączać w nocy odkurzacza). Potem za radą położnej zaczęliśmy po prostu nawilżać patyczek i wkładać odrobinę do noska na kilka sekund. Wtedy śluzówki się nawilżają, wydzielina się nie wzmaga, a i babę wyciągniemy. Do tej pory to stosuję.Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn