X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
Odpowiedz

Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 12 października 2016, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tam będę praktykować mycie na kolanach na podłodze lub na stole. Tak jak mówisz lepiej kupić zestaw niż osobno stelaż więc jak dostałam dwie wanienki to nie będę wywalać kasy na trzecią ze stelażem :)

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 12 października 2016, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i w końcu doszła moja kurtka zimowa <3

Wyglądam w niej jak wyglądam ale najważniejsze że mogę się zapiąć, mam jeszcze luz i nie jest to kurtka męża :D

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • milky way Autorytet

Wysłany: 12 października 2016, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy ze Smyka, jakas Tago czy cos takiego
    Duza jest i fajna, kosztowala ze 40pln, i stelaz do tego. Kosztowal z 50pln. Do 7 miesiecy kapalismy synka na stelazu, pozniej jak jiz sie zrobil ruchliwy to wstawiamy wanienke do wanny. Ale te 7 czy 8 miesiecy, to bajka na tym stelazu....n ma porownania, dla plecow cudownosc. Tak sie nachylac codziennie, i trzymac malucha i myc, napfawde ciezko...

• kalina123 Autorytet

Wysłany: 12 października 2016, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baranosia nie chodziło mi o typowy komplet tylko żeby stelaż był polecany do danej wanienki
    Możesz pomierzyć w sklepie taką jak masz do stelaża i ocenić stabilność i dokupić sam stelaż :)
    No ale przecież obowiązku nie ma, każdy robi jak mu wygodnie :D

82doroeqdnooy9dr.png
  • Perl Autorytet

Wysłany: 12 października 2016, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja siostra nie miała stelaża tylko kładka wanienka na dwóch krzesłach. Było to dość niewygodne. Moja znajoma za to miała stelaż i bardzo sobie chwaliła. Ja poproszę męża żeby się wybrał do sklepu na dniach na uzupełnienie wyprawki, i chce żeby kupił wanienka ze stelażem.

Dziewczyny przypomnijcie mi czy pampersy 1 są mniejsze te zielone czy białe? (jak rozumiem są to kolory opakowania pieluszek, a nie samych pieluszek?)

ug37io4pmuu08seh.png
    20120519310114.png
  • kalina123 Autorytet

Wysłany: 12 października 2016, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Perl moim zdaniem białe (premium care) są większe niż zielone
    przynajmniej tak było 3 lata temu, może coś się zmieniło, nie otwierałam teraz nowych paczek
    tak mam na myśli kolor opakowania :)

82doroeqdnooy9dr.png
  • Werix Autorytet

Wysłany: 12 października 2016, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po pierwszym masażu krocza. MASAKRA. Mój kciuk ledwo się zmieścił i ledwo nim ruszałam bo zaraz bolało. A jak przez to przejdzie taka główka?! Chyba umrę. Dałam radę tylko 7 minut.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2016, 21:01

MoBo lubi tę wiadomość

17u9ha00otchcgqb.png
  • Dobrawa Autorytet

Wysłany: 12 października 2016, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bosz Werix,a po co się katować ? ;)
    podziwiam że ci się chce :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2016, 22:27

MoBo lubi tę wiadomość

Wszyscy w domu :)
  • guerretenshi Autorytet

Wysłany: 12 października 2016, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sie nawet nie wygne zeby wsadzic tam kciuka. Chyba ze zamienie sie w chinski znaczek :p
    My stelaza do wanienki nie kupujemy. Zamierzamy klasc ja na podlodze i na kucaka myc. Ale to dlatego ze w lazience kompletnie brak miejsca i zimno.

13.01 pierwsze USG :)
    f2w3yx8dnbdwnm3w.png
    f2wlj44jcmeu4i3p.png
  • cudek2 Autorytet

Wysłany: 12 października 2016, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej.
    Nie mam jak nadrobić. Padam na twarz.
    Po wizycie. Bori 1900.
    Wszystko ok.
    Ból.... rozchodzi się spojenie łonowe:(
    Muszę szukać ortopedy- mądrego. Tylko czy taki jest? Dzwoniłam do 16! Albo nie ma miejsca, albo czasu, albo się nie zna :/

860iwn15jj88tkvr.png
    860i73sb9uiq88aj.png
  • Werix Autorytet

Wysłany: 13 października 2016, 06:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrawa, wolę teraz się pomęczyć niż wyzionąć ducha przy porodzie. Mam nadzieję,że ten masaż mi pomoże.

Ja mam zamiar kłaść wanienkę na stole albo na półko przewijaku. Zobaczymy, gdzie będzie mi wygodniej.

O kurcze, Cudek, współczuję. Mnie też boli spojenie, ale tylko podczas podnoszenia nóg, przewracania się albo popychania czegoś nogą. Oby się nie pogorszyło. Szukałaś na nfz? Może prywatnie będzie łatwiej.

Martusiazabka, polkosia lubią tę wiadomość

17u9ha00otchcgqb.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 13 października 2016, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie w kolejnym tygodniu ciąży <3

Ehh ograniczyłam picie przed snem i znowu wstałam w nocy siku i nie mogłam spać wrr...

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Martusiazabka Autorytet

Wysłany: 13 października 2016, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez zamierzam za jakiś czas zacząć ćwiczyć krocze. Położna w SR mówiła ze to pomaga uelastycznić trochę pochwę. Jeśli jest jakakolwiek, minimalna, szansa uniknięcia pęknięcia to czemu by nie spróbować?

Cudek, ja znam dobrego ortopedę. Szukałam parę lat temu. I natknęłam się na faceta z bardzo dobrą opinią w internecie. Przyjmuje tylko prywatnie. A pomimo to na wizytę trzeba trochę poczekać... Ale wysłałam do niego maila. Opisałam mu cały przebieg zdarzenia, tzn mój przypadek od początku do końca. I wiesz co? Odpisał! Odpisał na mojego maila! :-) samo to już było wielkim zaskoczeniem. Potem poszłam do niego na wizytę i operacja na którą inny lekarz mówił ze będę czekać 3 lata, on wyznaczył mi są 3 miesiące! I to wypisał skierowanie na fundusz! Teraz juz jetestem jakieś 5 lat po operacji i (odpukać) nic się nie dzieje. Naprawdę gościa polecam. Choćby za samo podejście do ludzi, bo rzadko juz się spotyka lekarzy z powołania. W zasadzie odbyłam u niego tylko dwie wizyty prywatnie. A tak to wszystko później odbywało się na NFZ. Wiec nie wzbogacił się na mnie zbytnio. Z tym ze... Jest z Łodzi. Jeśli ci to nie przeszkadza to może podam Ci jego namiary? Albo spróbuj wysłać mu maila :-)

oar8skjo4squlk4t.png

Werix, cudek2 lubią tę wiadomość

h84f3e5e51n59t97.png

f2wli09kez578bel.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 13 października 2016, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie jakoś ten cały masaż krocza nie przekonuje ;)

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • MoBo Autorytet

Wysłany: 13 października 2016, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam!

Prosze o werble i oklaski bo caly rozmiar 50-56 poprasowany + pieluszki, reczniczki i takie tam :)

tadam!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2016, 09:25

baranosia, Werix, cudek2, chiara, RedLady, polkosia, Isia86, Olcia..89, Izieth lubią tę wiadomość

Keep calm you are a mummy! O.o
    l22ndf9her11uere.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 13 października 2016, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny powiedzcie mi czy do gonili dla noworodka kładziecie jakąś poduszkę? Widziałam na allegro komplety do gondoli albo z poduszką motylek albo z taką płaską, bo ta zwykł większa/ grubsza poduszka wydaje mi się nie odpowiednia

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Dotty84 Autorytet

Wysłany: 13 października 2016, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Werix wrote:
    Jestem po pierwszym masażu krocza. MASAKRA. Mój kciuk ledwo się zmieścił i ledwo nim ruszałam bo zaraz bolało. A jak przez to przejdzie taka główka?! Chyba umrę. Dałam radę tylko 7 minut.

Podziwiam, że zrobiłaś sobie sama! :O
    Jak ty tam sięgnęłaś hehehehehe

Mi robił mój Piter - bardzo nieprzyjemne, ale po jakims tygodniu było co raz lepiej...
    Niestety krocze i tak miałma nacinane, więc teraz chyba to oleję całkiem, bedzie co ma być!

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • Werix Autorytet

Wysłany: 13 października 2016, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakoś dałam radę ;) lata uprawiania jogi :) no nie wiesz co by było gdybyś w ogóle się nie masowała. Ja się chwytam każdej nadzieji na mniejszy ból :)

Do gondoli będę kładła taką płaściutką podoszeczkę. Zresztą jeszcze zobaczę jak młody będzie reagował.

Dotty84 lubi tę wiadomość

17u9ha00otchcgqb.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 13 października 2016, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ciągle się zastanawiam czy kupić ocieplany śpiworek czy wystarczy kocyk pod dupkę i kocyk do przykrycia

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • cudek2 Autorytet

Wysłany: 13 października 2016, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za wsparcie dziewczyny. Ja na nfz w ogóle nie chodzę, tylko prywatnie. Problem w tym, że na prywatną wizytę u kogoś mądrego czeka się teraz 3 tyg minimum. Myślałam, że kobiety w ciąży jednak inaczej się traktuje... szczególne w 3 trym... myliłam się. Do Łodzi mam kawał drogi ;(

860iwn15jj88tkvr.png
    860i73sb9uiq88aj.png
‹‹ 826 827 828 829 830 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ