Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyNie śmiejcie się ze mnie, ale mam takie pytanie do doświadczonych mam. Może mam za dużo czasu na myślenie, ale jak sobie pomyślę, że noworodek będzie spał na pleckach to przecież może mu się w każdej chwili ulać i się udusi. Jak to wygląda w praktyce? Mogłyście spać spokojnie?
A tak dla rozluźnienia mam taki dowcip:
Kiedy pierwsze dziecko połknie 5zł:
Rodzic: - Jezus Maria, jedziemy do szpitala!!
Kiedy drugie dziecko połknie 5zł:
Rodzic: - Oj dobra tam, wyleci z drugiej strony.
Kiedy trzecie dziecko połknie 5zł:
Rodzic: - Gówniarzu, potrącę ci z kieszonkowego!
Werix, Dotty84, MoBo, cudek2, Olcia..89 lubią tę wiadomość
-
Kushina wrote:Nie śmiejcie się ze mnie, ale mam takie pytanie do doświadczonych mam. Może mam za dużo czasu na myślenie, ale jak sobie pomyślę, że noworodek będzie spał na pleckach to przecież może mu się w każdej chwili ulać i się udusi. Jak to wygląda w praktyce? Mogłyście spać spokojnie?
A tak dla rozluźnienia mam taki dowcip:
Kiedy pierwsze dziecko połknie 5zł:
Rodzic: - Jezus Maria, jedziemy do szpitala!!
Kiedy drugie dziecko połknie 5zł:
Rodzic: - Oj dobra tam, wyleci z drugiej strony.
Kiedy trzecie dziecko połknie 5zł:
Rodzic: - Gówniarzu, potrącę ci z kieszonkowego!
Kochana, ja pierwszych kilka nocy obserwowałam non-stop, taka byłam przejęta. Potem jeszcze jakieś 2 tygodnie spaliśmy z zapaloną lekką lampką (łóżeczko stało obok naszego)
Z perspektywy czasu stwierdzam, że oczywiście było to zupełnie bez sensu hehehe!!
Ale jeśli będziesz się tak czuła spokojniej, to możesz też sobie maluszka w ten sposób "podglądać" - dla świeżo upieczonych rodziców to zawsze jest stresujące, więc po co się męczyć.
Maluszek główkę na boki może przechylić, jakby się nawet miało ulać. Ogolnie po jedzeniu pionizowaliśmy i czekaliśmy aż odbije (choć częśto nie odbijała w ogóle, bo jakoś tak ładnie jadła)
Z czasem się uodparniasz - po 6 miesiącu Hania spała już u siebie w pokoju i wtedy wreszcie zaczęłam trochę normalniej spać (w przerwach na budzenie / karmienie) -
kalina123 wrote:Izieth gratulacje
dużo miłości i szczęścia
Baranosia my mamy nawilżacz, dostaliśmy kiedyś od teściów bo wg nich to takie super, hiper więc używaliśmy
Ale już 2 lekarzy nam powiedziało żeby tak ostrożnie z tymi nawilżaczami, zwłszcza przy dziecku bo w środku lubią się namnażać grzyby, pleśnie i potem nam się wydaje że się super nawilżamy a w rezultacie walimy tym całym syfem w pomieszczenie
o wiele lepiej porządnie wywietrzyć, ew. Powiesić mokry ręcznik na koloryfer
Ja czasem włączę nawilżacz ale na chwilę a wcześniej dokładnie wyszoruję zbiornik, wlewam czystą wodę
Kalina i wlasnie dlatego ja nigdy nie uzywam dmuchaw w toaletach bo filtry w nich sa wymieniane praktycznie nigdy i wali to roznym syfem na Twoje swiezo uymyte rece.Martusiazabka lubi tę wiadomość
-
Heej. Czuje kolejny dzien wyjety z zycia. Bylam juz w urzedzie pracy i na zakupach. Czuje sie jak pingwin. Chodzenie robi sie coraz trudniejsze, do tego ciagle mi cieplo-goraco-lodowato. I nienawidze komunikacji miejskiej. Tramwaje zawalone ze ludzie na szybach leza.
Ide ogladac seriale. Tylko to mi zostalo do narodzin malegoIva79 lubi tę wiadomość
-
Kushina, dlatego nam co karmienie kazali zmieniać bok i ogólnie tylko na boku kłaść. Ma to dużo zalet, główka ma ładny kształt i ulewa się na bok = nie ma zakrztuszeń
Ja podpierałam kocykiem pod plecki, żeby nie mogła się przekręcić.
kalina123 lubi tę wiadomość
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
MoBo, tak naprawdę nie ma znaczenia, bo dziecko może polubić każdą albo żadnej
Mam koleżanki, co mają po 20 butelek zanim znalazły tą "właściwą"
Ja miałam Lovi i Avent, ale i tak nie użyłam.
MoBo lubi tę wiadomość
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
I ja
14.12 chłopczyk;)
Zaczęłam chyba zdawać sobie sprawę, że możemy lada dzień urodzić... Musze poprac i poprasowac ciuchy dla maluszka...
Super, że wszystko dobrze z forumowymi dziewczynkami:*! Dużo zdrówka dla Was:)!!
Butelkę kupiłam jedna dr.Brownakoleżanki bardzo chwalily, zobaczymy czy się sprawdzi;)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 października 2016, 10:25
Dobrawa, Iva79 lubią tę wiadomość
-
Szczęśliwa Mamusia wrote:Mobo Ja mam z Firmy Canpol i Lovi polecam z Canpol jest to dobra firma mają smoczki , zapinki do smoczkow itp , choć i tak bywa że i że 100 butelek wypróbujemy , bo nie wszystkie mogą podpasować dziecku .
Jeśli chodzi o ciuszki co do drugiego pytania to kup góra do 62 rozmiaru od 56 , w 56 z 10 sztuk spidrnek, śpiochów , pajacyków lepiej miec wiecej niz mniej tych z 62 to tez sporo kup najlepiej to abyś po rodzinie się do pytała czy ktoś nie ma , takie ciuszki są dosyć drogie ja przy mojej drugiej ciąży dla Marysi jak kupilam z 5 pajacyków i pół śpochów zostawiłam w sklepie 100 zł . Teraz mam bardzo dużo , rzeczy i nic nie muszę kupować .
Dzieki
hehe chodzilo mi o rozmiary butelek bo jedne maja 120ml inne 240ml etc
Ciuszki juz mam -
MoBo wrote:Kalina i wlasnie dlatego ja nigdy nie uzywam dmuchaw w toaletach bo filtry w nich sa wymieniane praktycznie nigdy i wali to roznym syfem na Twoje swiezo uymyte rece.
O widzisz w sumie słuszna uwaga, nie myślałam nigdy o tym, ale mam wybór ręcznik pap./suszara zawsze wybieram ręcznik
Teraz jak zobaczę tą suszarkę to będę mieć wizję
butelki mam tommee tippee, przy synu mi się sprawdziły więc teraz nie kombinowałam
Mają szeroki otwór więc łatwe do mycia to najważniejsze, poza tym wizualnie mi się podobają i wygodne do trzymania
mam 2×150ml i 2×260ml i jeszcze pewnie dokupię bo ja od początku będę tylko na butlach i swoim ściągniętym mleku
do spania kładłam tylko na boku, raz jednym raz drugim, kocyk pod plecy -
Lady Highlander proszę jeszcze mnie dopisać - 24.12 dziewczynka
A ja mam słabsze dni, Agatka mi urosła i znowu przechodzę fazę buntu mojego brzucha, wczoraj był tak twardy, że jak siadalam to mnie wszystko w środku zabolało. Wystraszyłam się bardzo i znowu przypomniała dlaczego większość czasu mam leżeć. Na szczęście bolesna akcja jednorazowo się zdarzyła i teraz obchodzę się z brzuchem jak z jajkiem.
Leżąc mam czas na głupoty i oglądam Allegro chciałam kupić do przedpokoju na ścianę ramki, ale znalazłam coś takiego co sądzicie nie będzie to wyglądało kuczowato?
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/5b19f2ddf274.jpg
Ja chce mieć całe czarne i nie będę umieszczać napisy moja rodzina.cudek2 lubi tę wiadomość