X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
Odpowiedz

Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Fuksja90 Autorytet

Wysłany: 16 października 2016, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Highlander wrote:
    Już chyba ogarnełam :) Zobaczcie czy Wam się podoba i czy ewentualnie chcecie coś zmienić :)
    Bardzo ładnie.

• Lady Highlander Autorytet

Wysłany: 16 października 2016, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie jak kogos nie ma to piszcie to uzupełnienie. A dzis guerentenshi mi przypomniała o uzupełnieniu Azorki. Wszystko jutro dopisze bo juz wylaczylam kompa

eiktrjjgno5jwujd.png

Beta Hcg 14 dpo - 130,9, 15 dpo - 277 17 dpo - 784
  • kalina123 Autorytet

Wysłany: 16 października 2016, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super :)

82doroeqdnooy9dr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 października 2016, 05:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie śmiejcie się ze mnie, ale mam takie pytanie do doświadczonych mam. Może mam za dużo czasu na myślenie, ale jak sobie pomyślę, że noworodek będzie spał na pleckach to przecież może mu się w każdej chwili ulać i się udusi. Jak to wygląda w praktyce? Mogłyście spać spokojnie? :P

A tak dla rozluźnienia mam taki dowcip:

Kiedy pierwsze dziecko połknie 5zł:
    Rodzic: - Jezus Maria, jedziemy do szpitala!!
    Kiedy drugie dziecko połknie 5zł:
    Rodzic: - Oj dobra tam, wyleci z drugiej strony.
    Kiedy trzecie dziecko połknie 5zł:
    Rodzic: - Gówniarzu, potrącę ci z kieszonkowego!
    :P

Werix, Dotty84, MoBo, cudek2, Olcia..89 lubią tę wiadomość

• baranosia Autorytet

Wysłany: 17 października 2016, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kushina pytałam się położnej to mówiła że można kłaść dziecko lekko na boku podkładając mu.coś za Plecki. Ale po dłuższym czasie od karmienia ponoć może i na plecach leżeć ;)

Kushina lubi tę wiadomość

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Dotty84 Autorytet

Wysłany: 17 października 2016, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!

Lady, skopiuj to - tylko usuń spacje:

[ color = pink] dzień dobry! [ / color]

Wtedy wyjdzie Ci taki kolor jak chcesz!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 października 2016, 08:31

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • MoBo Autorytet

Wysłany: 17 października 2016, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Highlander wrote:
    Już chyba ogarnełam :) Zobaczcie czy Wam się podoba i czy ewentualnie chcecie coś zmienić :)

Pieknie :)
    Czy mozna dodac Mobo? :)
    19.12.2016 - Mobo DZIEWCZYNKA

Keep calm you are a mummy! O.o
    l22ndf9her11uere.png
  • Dotty84 Autorytet

Wysłany: 17 października 2016, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kushina wrote:
    Nie śmiejcie się ze mnie, ale mam takie pytanie do doświadczonych mam. Może mam za dużo czasu na myślenie, ale jak sobie pomyślę, że noworodek będzie spał na pleckach to przecież może mu się w każdej chwili ulać i się udusi. Jak to wygląda w praktyce? Mogłyście spać spokojnie? :P

A tak dla rozluźnienia mam taki dowcip:

Kiedy pierwsze dziecko połknie 5zł:
    Rodzic: - Jezus Maria, jedziemy do szpitala!!
    Kiedy drugie dziecko połknie 5zł:
    Rodzic: - Oj dobra tam, wyleci z drugiej strony.
    Kiedy trzecie dziecko połknie 5zł:
    Rodzic: - Gówniarzu, potrącę ci z kieszonkowego!
    :P

Kochana, ja pierwszych kilka nocy obserwowałam non-stop, taka byłam przejęta. Potem jeszcze jakieś 2 tygodnie spaliśmy z zapaloną lekką lampką (łóżeczko stało obok naszego)
    Z perspektywy czasu stwierdzam, że oczywiście było to zupełnie bez sensu hehehe!!
    Ale jeśli będziesz się tak czuła spokojniej, to możesz też sobie maluszka w ten sposób "podglądać" - dla świeżo upieczonych rodziców to zawsze jest stresujące, więc po co się męczyć.

Maluszek główkę na boki może przechylić, jakby się nawet miało ulać. Ogolnie po jedzeniu pionizowaliśmy i czekaliśmy aż odbije (choć częśto nie odbijała w ogóle, bo jakoś tak ładnie jadła)

Z czasem się uodparniasz - po 6 miesiącu Hania spała już u siebie w pokoju i wtedy wreszcie zaczęłam trochę normalniej spać (w przerwach na budzenie / karmienie)

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • MoBo Autorytet

Wysłany: 17 października 2016, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kalina123 wrote:
    Izieth gratulacje :) dużo miłości i szczęścia

Baranosia my mamy nawilżacz, dostaliśmy kiedyś od teściów bo wg nich to takie super, hiper więc używaliśmy
    Ale już 2 lekarzy nam powiedziało żeby tak ostrożnie z tymi nawilżaczami, zwłszcza przy dziecku bo w środku lubią się namnażać grzyby, pleśnie i potem nam się wydaje że się super nawilżamy a w rezultacie walimy tym całym syfem w pomieszczenie
    o wiele lepiej porządnie wywietrzyć, ew. Powiesić mokry ręcznik na koloryfer
    Ja czasem włączę nawilżacz ale na chwilę a wcześniej dokładnie wyszoruję zbiornik, wlewam czystą wodę

Kalina i wlasnie dlatego ja nigdy nie uzywam dmuchaw w toaletach bo filtry w nich sa wymieniane praktycznie nigdy i wali to roznym syfem na Twoje swiezo uymyte rece.

Martusiazabka lubi tę wiadomość

l22ndf9her11uere.png
  • guerretenshi Autorytet

Wysłany: 17 października 2016, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heej. Czuje kolejny dzien wyjety z zycia. Bylam juz w urzedzie pracy i na zakupach. Czuje sie jak pingwin. Chodzenie robi sie coraz trudniejsze, do tego ciagle mi cieplo-goraco-lodowato. I nienawidze komunikacji miejskiej. Tramwaje zawalone ze ludzie na szybach leza.
    Ide ogladac seriale. Tylko to mi zostalo do narodzin malego :D

Iva79 lubi tę wiadomość

13.01 pierwsze USG :)
    f2w3yx8dnbdwnm3w.png
    f2wlj44jcmeu4i3p.png
  • Lady Highlander Autorytet

Wysłany: 17 października 2016, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odnośnie nawilzaczy tych na kaloryfery to dzis sa w biedronce takie

guerretenshi lubi tę wiadomość

eiktrjjgno5jwujd.png

Beta Hcg 14 dpo - 130,9, 15 dpo - 277 17 dpo - 784
  • MoBo Autorytet

Wysłany: 17 października 2016, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki mam pytanie odnosnie butelek. Czy kupujecie i jakie?
    Bo widze ze na liscie sa wpisane jakies dr.browns

Ile kupic i jakie rozmiary? No i z gory dziekuje :)

l22ndf9her11uere.png
  • Madziula87 Autorytet

Wysłany: 17 października 2016, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Highlander wrote:
    Właśnie jak kogos nie ma to piszcie to uzupełnienie.

To jeszcze ja, 18.12 dziewczynka.

polkosia lubi tę wiadomość

tb738ribfs156aj0.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 17 października 2016, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kushina, dlatego nam co karmienie kazali zmieniać bok i ogólnie tylko na boku kłaść. Ma to dużo zalet, główka ma ładny kształt i ulewa się na bok = nie ma zakrztuszeń :) Ja podpierałam kocykiem pod plecki, żeby nie mogła się przekręcić.

kalina123 lubi tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 17 października 2016, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MoBo, tak naprawdę nie ma znaczenia, bo dziecko może polubić każdą albo żadnej ;) Mam koleżanki, co mają po 20 butelek zanim znalazły tą "właściwą" ;) Ja miałam Lovi i Avent, ale i tak nie użyłam.

MoBo lubi tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • Olcia..89 Ekspertka

Wysłany: 17 października 2016, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja ;) 14.12 chłopczyk;)

Zaczęłam chyba zdawać sobie sprawę, że możemy lada dzień urodzić... Musze poprac i poprasowac ciuchy dla maluszka...

Super, że wszystko dobrze z forumowymi dziewczynkami:*! Dużo zdrówka dla Was:)!!

Butelkę kupiłam jedna dr.Browna ;) koleżanki bardzo chwalily, zobaczymy czy się sprawdzi;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 października 2016, 10:25

Dobrawa, Iva79 lubią tę wiadomość

eb795efb422758b1b7906ce4b420b9fe.png

Czekając na bąbelka... <3 :) :*
    Aniołek* 29.01.2015 (14tc)
    Aniołek* 17.12.2015 (8-9 tc)
  • MoBo Autorytet

Wysłany: 17 października 2016, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa Mamusia wrote:
    Mobo Ja mam z Firmy Canpol i Lovi polecam z Canpol jest to dobra firma mają smoczki , zapinki do smoczkow itp , choć i tak bywa że i że 100 butelek wypróbujemy , bo nie wszystkie mogą podpasować dziecku .

Jeśli chodzi o ciuszki co do drugiego pytania to kup góra do 62 rozmiaru od 56 , w 56 z 10 sztuk spidrnek, śpiochów , pajacyków lepiej miec wiecej niz mniej tych z 62 to tez sporo kup najlepiej to abyś po rodzinie się do pytała czy ktoś nie ma , takie ciuszki są dosyć drogie ja przy mojej drugiej ciąży dla Marysi jak kupilam z 5 pajacyków i pół śpochów zostawiłam w sklepie 100 zł . Teraz mam bardzo dużo , rzeczy i nic nie muszę kupować .

Dzieki :)
    hehe chodzilo mi o rozmiary butelek bo jedne maja 120ml inne 240ml etc
    Ciuszki juz mam :)

l22ndf9her11uere.png
  • kalina123 Autorytet

Wysłany: 17 października 2016, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MoBo wrote:
    Kalina i wlasnie dlatego ja nigdy nie uzywam dmuchaw w toaletach bo filtry w nich sa wymieniane praktycznie nigdy i wali to roznym syfem na Twoje swiezo uymyte rece.

O widzisz w sumie słuszna uwaga, nie myślałam nigdy o tym, ale mam wybór ręcznik pap./suszara zawsze wybieram ręcznik
    Teraz jak zobaczę tą suszarkę to będę mieć wizję :D

butelki mam tommee tippee, przy synu mi się sprawdziły więc teraz nie kombinowałam
    Mają szeroki otwór więc łatwe do mycia to najważniejsze, poza tym wizualnie mi się podobają i wygodne do trzymania
    mam 2×150ml i 2×260ml i jeszcze pewnie dokupię bo ja od początku będę tylko na butlach i swoim ściągniętym mleku

do spania kładłam tylko na boku, raz jednym raz drugim, kocyk pod plecy

82doroeqdnooy9dr.png
  • Martusiazabka Autorytet

Wysłany: 17 października 2016, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Highlander to jeszcze ja - 19 grudzień CHŁOPIEC :)

h84f3e5e51n59t97.png

f2wli09kez578bel.png
  • chiara Autorytet

Wysłany: 17 października 2016, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Highlander proszę jeszcze mnie dopisać - 24.12 dziewczynka ;)

A ja mam słabsze dni, Agatka mi urosła i znowu przechodzę fazę buntu mojego brzucha, wczoraj był tak twardy, że jak siadalam to mnie wszystko w środku zabolało. Wystraszyłam się bardzo i znowu przypomniała dlaczego większość czasu mam leżeć. Na szczęście bolesna akcja jednorazowo się zdarzyła i teraz obchodzę się z brzuchem jak z jajkiem.

Leżąc mam czas na głupoty i oglądam Allegro chciałam kupić do przedpokoju na ścianę ramki, ale znalazłam coś takiego co sądzicie nie będzie to wyglądało kuczowato?
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/5b19f2ddf274.jpg

Ja chce mieć całe czarne i nie będę umieszczać napisy moja rodzina.

cudek2 lubi tę wiadomość

‹‹ 835 836 837 838 839 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ