X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
Odpowiedz

Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 30 października 2016, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Polkosia czyli zostaje allegro :/ w środę mam wizytę u lekarza powiem mu żeby sprawdził czy wszystko jest ok.

Póki co więcej nie leci będę obserwować i jak jeszcze raz to zaobserwuję to pojadę do szpitala. Jutro na wszelki wypadek spakuję torbę do szpitala bo do tej pory nie mogłam się zebrać

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Dobrawa Autorytet

Wysłany: 30 października 2016, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak tylko sie sacza to nie wywolywuja,kwestia zaawansowania ciazy i ilosci ty wyciekujacych wod.(taka mam nadzieje )Czytalam ze babka miala saczenie od 25 tyg i tak chodzila

Wszyscy w domu :)
  • Dobrawa Autorytet

Wysłany: 30 października 2016, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ostatniej ciazy tez mi wody odeszly,ale to byly konkretne ilosci i urodzilam na trzeci dzien po tym,oczywiscie z oxy,ale wtedy to byl 37 tydz.

Wszyscy w domu :)
  • Krakuska Autorytet

Wysłany: 30 października 2016, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez gdzieś czytałam, ze wody potrafią się saczyc bardzo długo, tygodniami, tak wiec nie denerwujmy się na zapas. Baranosia, daj znać co Twoj lekarz na ten temat powiedział, sama jestem ciekawa.

baranosia lubi tę wiadomość

mjvyanli3sn49jip.png
    relgs65ghndjbduu.png

Beta hcg:
    13.02 - 248
    16.02 - 872
    22.02 - 6184
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 30 października 2016, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może tak być, ale nie ignorowałabym jednak tematu...

milky way, cudek2 lubią tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • kalina123 Autorytet

Wysłany: 30 października 2016, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sobie właśnie na allegro zamówiłam
    Z ciekawości posprawdzam :P

polkosia lubi tę wiadomość

82doroeqdnooy9dr.png
  • AniaKami Autorytet

Wysłany: 31 października 2016, 01:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny, nie wiem czy mnie jeszcze pamietacie. U mnie jakos leci, dlugo was nie odwiedzalam ale nie mialam odwagi i sily na to. Trzymam za was bardzoo mocno kciuki. Za kazda was, nie martwcie sie porod w terminie na pewno nie jest taki straszny jak w 25 tygodniu.

Odwazylam sie teraz wejsc gdyz rano zrobilam test i wyszedl pozytywny, bardzo sie martwie i boje tego wszystkiego co mnie czeka. Prosze trzymajcie za nas kciuki, za jakis tydzien mozliwe ze wybiore sie do lekarza, wole teraz poczekac i miec prwnosc jak juz sie do niego udam. Oczywiscie lekarza zmieniam i nie pojde juz do tych co chodzilam bo gdyby nie ich niedbalstwo nadal nosilabym mojego Olisia w brzuszku i czekaby sobie spokojnie na swoj termin. Wierze ze opiekuje on sie nami teraz i bedzie wszystko dobrze. Tym razem to maz cieszy sie jak glupi a ja chodze i rycze co chwile bo strasznie sie boje.

Do uslyszenia kochane!! Mam nadzieje ze w lipcu wysle wam zdjecie mojego malenstwa i bede sie mogla wymieniac z wami doswiadczeniem na temat wychowania.

Buziaczki

Olcia..89, emilkazozz, Koska 88, guerretenshi, Iva79, Szczęśliwa Mamusia, polkosia, Nita, Polarisa90, Isia86, Kushina, Martusiazabka, Izieth, Werix, RybusiaB, baranosia, Nulka, Kokardka44, palma, cudek2, kalina123, Chamomilla, RedLady, Nel@, Basia79, Okciakowa, Kaczorek, Madziula87, Fuksja90, Dotty84 lubią tę wiadomość

16ud3e3kui6kcuib.png
    Oliwierek, nasz Aniołek Stróż.. *15.08.16[*]16.08.16 25+1tc Tesknimy!!!
    Aniołek 8t.c. ..13.12.2015 .... Na zawsze w serduszku ....
  • Olcia..89 Ekspertka

Wysłany: 31 października 2016, 04:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaKami pewnie, że Cię pamiętamy kochana :*! I cieszymy się, że się odezwałaś :)! I do tego przynioslas nam tak wspaniałą wiadomość :*! Bardzo 3mam za Was kciuki i wierzę, że tym razem będzie dobrze,musi być! Jesteście bardzo silni i dzielnie walczycie:* zostanie Wam to wynagrodzone:* synek czuwa nad Wami<3 Znajdzcie kochana najlepszych specjalistów,będziesz czuła sie spokojniej:* niech się Tobą zajmą jak najlepiej :* i zaglądaj do nas czasem :)! Wspieramy z całego serduszka <3 :) !

Szczęśliwa Mamusia, Werix, Krakuska lubią tę wiadomość

eb795efb422758b1b7906ce4b420b9fe.png

Czekając na bąbelka... <3 :) :*
    Aniołek* 29.01.2015 (14tc)
    Aniołek* 17.12.2015 (8-9 tc)
  • Olcia..89 Ekspertka

Wysłany: 31 października 2016, 04:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochane :) parę dni nie zaglądalam a tu tyle stron :)!

Jeśli któraś z Was chce koszyczki to mogę zrobić :) dopóki jeszcze mam czasu sporo :P

Byliśmy na sesji w plenerze:P troszkę zimno :) ale daliśmy rade:) efekty za okolo 3 tyg:)!

Przez tą zmianę czasu budzę się przed 4:///

Baranosia mam nadzieje, ze wszystko ok:)!

My dzisiaj mamy wizytę i myślę o tym żeby wszystko dobrze było...

Dziewczyny czy któraś z Was biorę CLEXANE? Do którego tyg macie je brać?

Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość

eb795efb422758b1b7906ce4b420b9fe.png

Czekając na bąbelka... <3 :) :*
    Aniołek* 29.01.2015 (14tc)
    Aniołek* 17.12.2015 (8-9 tc)
  • emilkazozz Autorytet

Wysłany: 31 października 2016, 04:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaKami. Pamiętamy! Pewnie wiele z nas myślało o Tobie i zastanawiało się co u Was. A tu taka wspaniała wiadomość!!! Masz prawo się niepokoić, to zrozumiale. Ale tym razem będzie dobrze!!! Sciskam i życzę samych pozytywnych dni i wspaniałego lekarza, który poprowadzi ciążę mając na uwadze twoja historię!

f2w3vfxms6mp9lea.png

• Nutka-koloru Autorytet

Wysłany: 31 października 2016, 06:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaKami pamiętamy i cieszymy się tak wspaniałą informacją trzymam za was mocno kciuki . Widzę że nie tylko na mnie działa zmiana czasu odwrotnie juz nie wiem co z sobą robić nawet synuś dłużej spi odemnie.

Nutka-koloru
    34bws65guzrr5vb6.png
    n59yanlisck7ixbv.png

Aniołek 9 tydz. [*] 23.11.15
  • Koska 88 Autorytet

Wysłany: 31 października 2016, 06:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaKami gratulacje. Życzę ci zeby ta mała Kruszynka która nosisz pod sercem przywitała sie z nami dopiero w lipcu. Mam nadzieje, ze znajdziesz specjalistów, którzy poprowadzą Ci tak ciaze, ze oszczędzisz sobie zbędnych stresów. Mam nadzieje, ze wizyta na której usłyszysz bicie serduszka da ci spokój i radość taka jak ma twój maz. Wszystkiego najlepszego. Wpadaj cześciej chwalić sie przebiegiem ciazy :*

bl9cvcqgs911kctx.png
  • guerretenshi Autorytet

Wysłany: 31 października 2016, 06:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu, jak sie ciesze, ze sie odezwalas! Oli napewno czuwa nad Wami i zabda o obezpieczenstwo tej malej kruszynki. Wierze, ze wszystko zakonczy sie pomyslnie i w lipcu (21.07 mam urodziny :p) pochwalisz sie jakiego cuda ciociami zostalysmy! :*

Duuuzo do nadrobienia Was. Nie ma opcji ze nadrobie bo mi oczy padna. Wciaz w dwupaku, wiaz straszona skurczami. Moja mama mowi ze urodze 5.11 jak termin om wskazuje. Kto wie :D

Szczęśliwa Mamusia, Iva79, Martusiazabka lubią tę wiadomość

13.01 pierwsze USG :)
    f2w3yx8dnbdwnm3w.png
    f2wlj44jcmeu4i3p.png
  • Iva79 Autorytet

Wysłany: 31 października 2016, 06:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Perl zycze duzo zdrowka dla was x

Ania - super , uwazaj na siebie i oby szybko zlecialo do lipca :)

zem3o7es4lhz362l.png
    zem3x1hpn1yi29v5.png
  • Nita Autorytet

Wysłany: 31 października 2016, 07:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Ania, gratuluję nowej ciąży, życzę Ci wszystkiego dobrego oraz szczęśliwego rozwiązania w lipcu.

Ja też wstałam wcześniej, z bólem zatok i bardzo głodna. Ta zmiana czasu mnie dobiła, nie mogę spać normalnie, poza tym głód teraz dopada mnie za każdym razem jak wstaję na siku. Nie chcę się obżerać po nocach, ale głodna nie zasnę ponownie. Teraz siedzę, jem bułkę, która nasyci mnie na pół godziny.
    Mąż się szykuje do pracy a ja już myślę o obiedzie! :D

f6tvan2.png
    cb7wgov3drqp7e64.png

• Isia86 Autorytet

Wysłany: 31 października 2016, 07:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Perl trzymajcie się dzielnie :* wierzę,że z malutką bedzie wszystko w porzadeczku. 8pkt.to jest dobry wynik, zwłaszcza, że Ala jest wczesniakiem, więc główka do góry i będzie wszystko super!

polkosia lubi tę wiadomość

14.01.2016 - [*] 8t3d ;(
    9.12.2016 - 38t1d - 3270g, 52cm :))
  • RybusiaB Przyjaciółka

Wysłany: 31 października 2016, 07:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaKami super, że się odezwałaś i to jeszcze z takimi wiadomościami :) teraz na pewno wszystko bedzie dobrze :)

Perl trzymamy kciuki za Alę, na pewno sobie świetnie poradzi :)

nzjd3e3k11gx2zsw.png
  • Martusiazabka Autorytet

Wysłany: 31 października 2016, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ajajaj... Znowu się dzieje... Perl, trzymaj się! Ala napewno jest silna. To już duża ciąża. Napewno da radę! Wszystkie trzymamy kciuki!

AniaKami, witaj spowrotem! :-) cudowne wieści! :-) Ale absolutnie się nie dziwię że się boisz... Mam nadzieję że tym razem będzie wszystko w porządku, wszystkie badania jak się należy, zero napinania i happy end w lipcu. Tego życzę Ci z całego serca! Odwiedzaj nas czasem. Nie raz się zastanawiałyśmy co u Was, jak się trzymasz... Wpadaj do nas! Za Ciebie i Szczęśliwą Mamusie trzymamy kciuki podwójnie! :-)

Guerretenshi, dobrze że nadal w dwupaku. Pewnie mały daje Ci już nieźle w kość :-) ale już niedługo... Wpadaj tu częściej! I pisz koniecznie co u Was! My tu siedzimy jak na szpilkach! :-)

oar8skjo4squlk4t.png

Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość

h84f3e5e51n59t97.png

f2wli09kez578bel.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 31 października 2016, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaKami kochana moje gratulacje :* Twoje obawy są normalne ale trzeba wierzyć że wszystko będzie dobrze :)
    Pisz czasem co u Was tak jak Szczęśliwa Mamusia bo mimo że rodzicie w innych terminach niż my to byłyście i będziecie częścią Nas :*

U mnie póki co wszystko ok ale nie wiem ile razy w nocy wstawałam i sprawdzałam czy łóżko jest suche :D

Perl daj znać jak pierwsza noc Alicji :)

Dziewczyny może któraś z Was ma Azor w przyjaciółkach i mogłaby do niej napisać?

Werix, Martusiazabka lubią tę wiadomość

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Nita Autorytet

Wysłany: 31 października 2016, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    guerretenshi wrote:
    Aniu, jak sie ciesze, ze sie odezwalas! Oli napewno czuwa nad Wami i zabda o obezpieczenstwo tej malej kruszynki. Wierze, ze wszystko zakonczy sie pomyslnie i w lipcu (21.07 mam urodziny :p) pochwalisz sie jakiego cuda ciociami zostalysmy! :*

Duuuzo do nadrobienia Was. Nie ma opcji ze nadrobie bo mi oczy padna. Wciaz w dwupaku, wiaz straszona skurczami. Moja mama mowi ze urodze 5.11 jak termin om wskazuje. Kto wie :D
    Ty się uspokój z tym porodem :D Termin z OM masz na 30.11 a nie 5.11, więc jeszcze cały miesiąc! Nosz kurde, 35+5 tydzień ciąży a ta rodzić chce. Ja też mam skurcze jakieś co chwilę, kłucia, ale o porodzie jeszcze nie myślę. U Ciebie też zza wcześnie :P

milky way, Martusiazabka, polkosia lubią tę wiadomość

f6tvan2.png
    cb7wgov3drqp7e64.png

‹‹ 882 883 884 885 886 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ