X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
Odpowiedz

Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Krakuska Autorytet

Wysłany: 30 października 2016, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój też sobie upodobał prawy bok :)) juz dosc mocno wypycha tam nóżki, ale uwielbiam to.

mjvyanli3sn49jip.png
    relgs65ghndjbduu.png

Beta hcg:
    13.02 - 248
    16.02 - 872
    22.02 - 6184
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 30 października 2016, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oglądam ugotowanych i nie mogę wyjść z podziwu (dla mnie głupoty) uczestniczki która odmówiła zjedzenia surowego mięsa bo jest w ciąży a do kazdej kolacji pije wino...

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 30 października 2016, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krakuska wrote:
    Mój też sobie upodobał prawy bok :)) juz dosc mocno wypycha tam nóżki, ale uwielbiam to.
    Wczoraj przytuliłam się do męża i poczuł to wypychanie to aż był w szoku że jest to takie mocne ;)

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Basia79 Autorytet

Wysłany: 30 października 2016, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baranosia, mam troche podobny problem. Tylko u mnie od początku września pojawiały się masakryczne bóle brzucha na samiutkim dole. Leżałam na skurcze w szpitalu i wyszłam. Ale dziwne bóle zostały- połączone ze skurczem to hardcore. I lekarz obstawiał ucisk jakiegoś nerwu. Na ostatnim badaniu w ubiegłym tygodniu znalazł- nerw "sromowy" - tak go nazwał. I ze w związku z faktem, ze ucisk trwa od kilku miesięcy to nerw mam uszkodzony. Siedzieć nie mogę wogole, bo od razu ból się włącza ( promieniuje aż na nogi). Chodzić- chwilkę, tyle co do toalety i do kuchni. Wiec leżę i tylko bok zmieniam. Niestety nic mi na to nie dał bo nie ma. Pocieszył tylko, ze po porodzie się zregeneruje i powinno być dobrze.
    Ale odnośnie porodu to nie wiadomo czy dam radę. Każdy skurcz juz teraz uruchamia ten ból. Wiec pytanie jak będzie jak się zaczną bardzo silne skurcze porodowe. Stwierdził, ze mogę nie znieść takiego poziomu bólu. Powiedział ze za 4 tyg zbada mi jeszcze raz w jakim to jest stanie i zastanowimy się co z porodem

klz9gu1rkkbkfyjt.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 30 października 2016, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basia właśnie też się boję jak to będzie z porodem i mama obstawia że to może być przeciwskazanie do porodu Sn (sama też miała problemy z kręgosłupem w ciąży z bratem do tego stopnia że miała cesarkę i po porodzie operację na kręgosłup)

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 października 2016, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie w ogóle te kopniaczki nie bolą, są bardzo delikatne. Aż się tym ostatnio zaczęłam stresować i zapytałam o to moją lekarkę, ale powiedziała, że jej też kopniaki i ruchy dziecka nigdy nie bolały przy dwóch ciążach. No nie wiem, może to zależy od budowy kobiety i ułożenia dziecka. Tak że Wy się martwicie, że Was za mocno dzieci kopią, a ja że za delikatnie :P

• Nita Autorytet

Wysłany: 30 października 2016, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mąż wrócił wczoraj z Azji, wyspał się i dziś gotuje. Zrobił zupę z dyni, a teraz gotuje kolację - łososia pieczonego. A ja siedzę, próbuję opanować twardnienie brzucha i mocne boksy od synka.
    Źle się dziś czuję. Nieważne co zjem, pół godziny później czuję takie ściskanie w żołądku i ogromny głód jakbym z tydzień czasu nie jadła. Ciężki dzień dzisiaj. Też już czekam na termin porodu z utęsknieniem, szczerze mówiąc.

f6tvan2.png
    cb7wgov3drqp7e64.png

• baranosia Autorytet

Wysłany: 30 października 2016, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeny czy dla Was smarowanie całego ciała kremem to też taki mega wysiłek? Masakra zaczyna mnie to przerastać hehe :D

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Perl Autorytet

Wysłany: 30 października 2016, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. W nocy krwawiłam, rano pojechałam do szpitala. Była czynność skurczowa ale oprócz tego nie było prawie wód plodowych. Lekarz podjąć decyzję o Cc. W trakcie porodu okazało się ze odklejalo się łożysko.
    Alicja wazy 2kg dostała 8punktów. Po dwóch godzinach okazało się ze sterydy na Płucka które miałam miesiąc temu nie dały do końca rady i mała musiała być wspomagana w oddychaniu. Jej stan juz się polepszyl. Niestety jeszcze nie widziałam mojej kruszynki. Proszę was o modlitwę za nią, żeby była silna i dała rade.

ug37io4pmuu08seh.png
    20120519310114.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 30 października 2016, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O Boże Perl trzymam kciuki za Alicję musi być dobrze!

A jak Ty się czujesz? Miałaś wcześniej jakieś bóle, skurcze ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2016, 20:19

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 30 października 2016, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krakuska wrote:
    Mnie uczyli ze rytmiczne wciagniecie powietrza nosem i wydychanie buzia, które ma być dwukrotnie dluzsze niż wciagniecie :p i i żeby oddychać przepona. Tex sobie chyba obczaje filmiki. Bardziej mnie martwi samo parcie, ponoć to wcale nie taka prosta sprawa robić to prawidlowo, żeby naczynka w oczach nie popękały.

Najlepiej przeć tak, jak na kupę (jakbyś miała zatwardzenie) :D

milky way, emilkazozz, Krakuska lubią tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • Madziula87 Autorytet

Wysłany: 30 października 2016, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Perl rany Julek.Musi dbać radę,musi być silna dla siebie i dla mamusi,mocno trzymam kciuki,dużo sił dla Was

tb738ribfs156aj0.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 30 października 2016, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Perl, o rety, dopiero doczytałam! Dobrze, że tak szybko zareagowali. A nie czułaś tego sączenia wód wcześniej? Jak to się stało, że tak mało ich było? Dochodź do siebie i zdrówka dla Was!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2016, 20:25

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • Nita Autorytet

Wysłany: 30 października 2016, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Perl, jak to się stało? Tak nagle? Nie no dziewczyny, musimy dotrwać do grudnia w dwupaku, bo już za dużo z nas urodziło przedwcześnie.
    Dużo zdrówka dla Alicji.

f6tvan2.png
    cb7wgov3drqp7e64.png

• kalina123 Autorytet

Wysłany: 30 października 2016, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Perl ojej to się porobiło :( najważniejsze że zareagowali i że podjęli szybką decyzję o cc
    trzymam kciuki za małą Alicję, na pewno da radę a tobie dużo siły :)

82doroeqdnooy9dr.png
  • emilkazozz Autorytet

Wysłany: 30 października 2016, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Perl , trzymam kciuki za maleństwo. Będzie dobrze, duża dziewczynka!

f2w3vfxms6mp9lea.png

• Fuksja90 Autorytet

Wysłany: 30 października 2016, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Perl trzymam kciuki za Was.

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 października 2016, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Perl, na pewno jesteś jeszcze w szoku, bo strasznie nagle się to stało, ale przede wszystkim gratuluję córeczki!:) Dostała 8 pkt a to - wydaje mi się - bardzo dobry wynik. Na pewno będzie wszystko dobrze z malutką. Dawaj znać co u Was.

• Basia79 Autorytet

Wysłany: 30 października 2016, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Perl, z całych sił trzymam za Was kciuki a zwłaszcza za Alicję. 8 punktów to nie tak mało wiec ja głęboko wierzę ze wszystko absolutnie wszystko będzie w porządku

klz9gu1rkkbkfyjt.png
  • Dotty84 Autorytet

Wysłany: 30 października 2016, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Perl, gratuluję córeczki i trzymam za nią mocno kciuki - niech szybko nabiera sił! Tobie tez życzę szybkiej regeneracji! ❤️

madzia2434 lubi tę wiadomość

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
‹‹ 880 881 882 883 884 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ