X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
Odpowiedz

Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Dee Koleżanka

Wysłany: 30 października 2016, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krakuska jesteś z krk? Masz wybrany już szpital?

ymiavr4.png
  • Krakuska Autorytet

Wysłany: 30 października 2016, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dee. Siemiradzki, kuzynka meza jest tam położna i może się uda, żeby odbierala porod. Zawsze to milej, jakaś znajoma twarz :) A Ty?

mjvyanli3sn49jip.png
    relgs65ghndjbduu.png

Beta hcg:
    13.02 - 248
    16.02 - 872
    22.02 - 6184
  • Krakuska Autorytet

Wysłany: 30 października 2016, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do magnezu, mnie na twardnienia od 20 tc kazała brać 6 tabletek, i faktycznie troche zelżały, ale dopiero przy tej ilości. teraz sama powoli schodzę do 4. Także 2 to spokojnie, a na następnej wizycie spytaj ile, może zaleci więcej albo inne :)

mjvyanli3sn49jip.png
    relgs65ghndjbduu.png

Beta hcg:
    13.02 - 248
    16.02 - 872
    22.02 - 6184
  • Nita Autorytet

Wysłany: 30 października 2016, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie położna odradziła przyjmowanie magnezu w ciąży, ale wiecie, ja mieszkam w dziwnym kraju :D
    Do szkoły rodzenia nie chodziłam, bo nasz powiat nie zapewnił darmowej, a wydawać prawie 300 funtów na kilka godzin prywatnej szkoły nie chciałam, więc zrezygnowaliśmy. Mieliśmy jedynie takie jednorazowe spotkanie z położną, na dwie godziny. Były tam też inne kobiety w ciąży. Położna opowiadała o porodzie, budowie macicy... Generalnie wszystko to co już wiem, więc się nudziłam.
    Najlepiej było jednak wtedy, kiedy zaczęła wymieniać fazy rozpoczynającego się porodu i rzekła, że najpierw odchodzą wody, a potem czop :D :D

Dobrawa lubi tę wiadomość

f6tvan2.png
    cb7wgov3drqp7e64.png

• baranosia Autorytet

Wysłany: 30 października 2016, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiejszy dzień to dla mnie gwóźdź do trumny... Moja mama mieszka niecałe 300m ode mnie, mąż dziś cały dzień jest w pracy więc mama zaprosiła mnie na obiad a ja nie dałam rady do niej dojść... Przeraża mnie mój kręgosłup bo jest coraz gorzej a do tego zaczyna mi siadać psychika jak sobie pomyślę że mam do końca ciąży leżeć w łóżku i płakać chodząc do toalety :(

Musiałam się gdzieś wyżalić, przepraszam padło na Was...

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Krakuska Autorytet

Wysłany: 30 października 2016, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baranosia, trzymaj się, już bardzo niedługo! A co się właściwie dzieje?

mjvyanli3sn49jip.png
    relgs65ghndjbduu.png

Beta hcg:
    13.02 - 248
    16.02 - 872
    22.02 - 6184
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 30 października 2016, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krakuska wrote:
    Baranosia, trzymaj się, już bardzo niedługo! A co się właściwie dzieje?
    Kręgosłup :( nie daję rady stawać na prawą nogę, ból jest gdy leżę, siedzę, przekręcam się, wstaję. Męczę się od zeszłego piątku położna obstawia rwę kulszową

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Krakuska Autorytet

Wysłany: 30 października 2016, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O kurczę :( to chyba powinnaś isc do specjalisty? Ortopedy jakiegoś.

mjvyanli3sn49jip.png
    relgs65ghndjbduu.png

Beta hcg:
    13.02 - 248
    16.02 - 872
    22.02 - 6184
  • Dee Koleżanka

Wysłany: 30 października 2016, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nita ja też nie chodziłam do szkoły rodzenia przy żadnej ciąży ale to z wyboru. Co do magnezu to dziwne, że zabraniają u was hmmm. Krakuska ja 1 syna w Siemieradzkim rodzilam, 2 w Ujastku a teraz mam lekarza w koperniku i jeśli będzie w grudniu pracował to tam a jak nie to nie wiem ehhh. Ciężko mi wybrać bo chcę mieć jedynkę, rodzinny i później godne warunki w 2 osobowej a to tylko Ujastek zapewnia za free bo Siemieradzki wszystko za kasę to ma. I jak tu wybrać ehh

ymiavr4.png
  • Krakuska Autorytet

Wysłany: 30 października 2016, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe, widzę, że robisz rekonesans wszystkich krakowskich porodowek :p ja poszlam do szkoły rodzenia siemiradzkiego i tam sie na koniec dostaje certyfikat uprawniający do darmowego porodu w sali jednoosobowej. Oby tylko była wolna :) a po porodzie chociaż jedna noc chciałabym zapłacić za jednosobową, a resztę nocy w dwójce.

mjvyanli3sn49jip.png
    relgs65ghndjbduu.png

Beta hcg:
    13.02 - 248
    16.02 - 872
    22.02 - 6184
  • Dee Koleżanka

Wysłany: 30 października 2016, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baranosia idź do rehabilitanta z doświadczeniem lub neurochirurga bo sobie sama nie pomożesz a może być gorzej. I absolutnie nie rozgrzewaj bo jak jest stan zapalny i ciepłem potraktujesz to zaostrzysz. Spróbuje leżeć na boku, starań się nie siedzieć i możesz chociaż to zabrzmi śmiesznie troskę pochodzić na czworakach, to odciazy kręgosłup i nie wykonuje skrętnych ruchów a schylac się tez nie powinnas tylko ewentualnie na zgietych nogach. Trochę siedze w temacie i to na szybko mogę doradzic. Apap wez

ymiavr4.png
  • Dee Koleżanka

Wysłany: 30 października 2016, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krakuska nom robię, robię bo ciężko mi wybrać haha z wiekiem się wybredna zrobilam haha

ymiavr4.png
  • Krakuska Autorytet

Wysłany: 30 października 2016, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja robiłam research w internecie i szybko przestałam, bo relacje ze wszystkich szpitali były jednakowo traumatyczne :D

mjvyanli3sn49jip.png
    relgs65ghndjbduu.png

Beta hcg:
    13.02 - 248
    16.02 - 872
    22.02 - 6184
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 30 października 2016, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dee dzięki za rady! Byłam w środę na masażu i mam wrażenie że jest tylko gorszej. W środę mam wizytę u ginekologa opowiem mu o wszystkim zobaczę co mi poradzi. Co do tabletek to nie chcę nic brać bo to tylko chwilowa ulga. Leżę ile się tylko da wstając jedynie do toalety i przygotować jedzenie. Położna właśnie kazała grzać termoforem ale teraz po Twoich słowach nie wiem co robić i czy tego nie zaprzestać

Dodam tylko że problemy z kręgosłupem miałam już jako nastolatka i wg rezonansu mam niewielką przepuklinę na poziomie kręgu L5-S1 który uciska worek oponowy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2016, 17:44

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Nita Autorytet

Wysłany: 30 października 2016, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baranosia współczuję bólu. Musisz iść do porządnego fizjoterapeuty. Wiem, że to marne pocieszenie, ale jeszcze kilka tygodni i ból przejdzie. Trzymaj się jakoś.

Kurde, ja jestem skopana i zboksowana z wszystkich możliwych stron. Was też to aż tak bardzo boli jak mnie? Bo jak mnie synek boksuje zwłaszcza przy pachwinach to aż się zwijam z bólu. I nie są to pojedyncze uderzenia, ale cała seria boksów. Obojętnie czy jestem w domu czy wśród ludzi. Ostatnio w sklepie zaczęłam się za brzuch trzymać, tak mnie kopał mocno. Kobieta koło mnie się na mnie spojrzała, chyba się wystraszyła, że zaraz będę rodzić ;)
    A mówią, że łożysko na przedniej ścianie amortyzuje a to guzik prawda, ja chodzę obolała. Nie wiem czy mi jakiś Mike Tyson rośnie czy Ronaldo?

f6tvan2.png
    cb7wgov3drqp7e64.png

• Martusiazabka Autorytet

Wysłany: 30 października 2016, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baranosia, mnie zawsze powtarzali ze jak jest stan zapalny to broń Boże rozgrzewać. Wręcz przeciwnie -schładzać. Dlatego tez maści nie rozgrzewające, a schładzające powinno się stosować, typu altacet. Ale nie.wiem czy to można w ciąży... Może spróbuj raz... Zamroź sobie termofor i przyłóż. Zobaczysz czy będzie Ci lepiej czy jeszcze gorzej. Ginekologowi koniecznie powiedz. Ale obawiam się ze bez wizyty u ortopedy, jakiegoś kręgarza, albo właśnie u neurologa to raczej się nie obejdzie. Juz niedługo!

oar8skjo4squlk4t.png

h84f3e5e51n59t97.png

f2wli09kez578bel.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 30 października 2016, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nita mnie kopniaki małego nie bolą jest to raczej takie wypychanie. Najbardziej upodobał sobie prawy bok i czasem mam wrażenie że wystawi mi nogę przez prawy bok :) ale bardziej jest to nieprzyjemne uczucie niż ból

Martusia tak tak jak jest stan zapalny to nie można grzać tylko właśnie chłodzić. Tylko jeśli to rwa kulszowa to nie jest to stan zapalny tylko ucisk na nerw. Niestety maści żadnych w 3trymestrze nie wolno

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2016, 18:05

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Werix Autorytet

Wysłany: 30 października 2016, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie czasem boksy bolą i faktycznie najgorzej jak uderza w okolicach pachwin. Na szczęście w tamtą stronę rzadko się zapuszcza i w ogóle ogólnie jest w miarę spokojny. Ogólnie im jest większy tym bardziej jego ruchy zmieniają się w wypychanie i tak jak u ciebie Baranosia, mój maluch uwielbia wypychać nogę w prawym boku. Aczkolwiek dla mnie to akurat jest przyjemne. Gorzej jak nie trafi i pociągnie stópką po żebrze... ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2016, 18:07

17u9ha00otchcgqb.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 30 października 2016, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I czasem jak mocno napiera głową w dół to mam wrażenie jakbym miała zapalenie pęcherza i ktoś mi szpilki wbijał ;)

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Nita Autorytet

Wysłany: 30 października 2016, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wypychanie u mnie też jest, ale właśnie połączone z taką serią bardzo szybkich, nerwowych boksów w lewej pachwinie lub bardzo na dole, przy pochwie. Czasami dostanie takiego nerwa i zaczyna się seria 50 boksów w ciągu minuty.
    Też mi synek napiera bardzo na dół, a czasem to napieranie tak boli, że aż promieniuje na tyłek, okolice odbytu. Czuję się wtedy tak, jakby ktoś mi granat w dupsko włożył i za chwilę miał wybuchnąć :/

Werix lubi tę wiadomość

f6tvan2.png
    cb7wgov3drqp7e64.png

‹‹ 879 880 881 882 883 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

MUUVO Quick SE 2 – dlaczego jest idealny na pierwszy wózek dla dziecka?

Zastanawiasz się, który wózek sprawdzi się najlepiej już od pierwszych spacerów z maluchem? MUUVO Quick SE 2 to wyjątkowa propozycja, która łączy w sobie elegancki design z praktycznymi funkcjami docenianymi i przez dzieci, i rodziców. Warto zwrócić uwagę na innowacyjne rozwiązania, takie jak regulowana budka, wentylowane oparcie i wygoda składania. Sprawdź, co sprawia, że Quick SE 2 może stać się idealnym wyborem na start.

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ