X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
Odpowiedz

Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Nita Autorytet

Wysłany: 29 października 2016, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pizza 2-3 razy w tygodniu? Czyli co 2 dni O.o
    Cola codziennie? Jezu, ja bym rozstroju żołądka dostała po takim jedzeniu. Też czasem sobie zamówimy jakieś fast foody na wynos, ale rzadko, może raz na półtora miesiąca. Jakbym ja tak jadła to bym dobiła do 100 kg! :D A od nadmiaru Coli zaraz mnie wysypuje w pryszczach.

Cudek, ja dziś zamawiałam filety z kurczaka i rzucili mi pierwsze lepsze, dość małe. Ale nie narzekam, bo nie oczekuję, że będą mi jakieś specjalnie piękne wybierać z lodówki, skoro im się śpieszy. Ja płaciłam za dostawę 4.50 funtów. Nie wiem jak to w Polsce wygląda. Ceny za dowóz się różniły w zależności od zamawianej godziny dostawy. No i płacisz online, kartą.

cudek2 lubi tę wiadomość

f6tvan2.png
    cb7wgov3drqp7e64.png

• Madziula87 Autorytet

Wysłany: 29 października 2016, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi tak smaka narobiłyscie dzisiaj,że zjadłam w mc zestaw powiększony a całość zwieńczyla napoleonka :D

polkosia lubi tę wiadomość

tb738ribfs156aj0.png
  • Nita Autorytet

Wysłany: 29 października 2016, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To sobie dogodziłaś Madziula :D

Ja dziś miałam na obiad kurczaka z piekarnika, z chrupiącą skórką. Do tego zapiekane ziemniaki i grillowane kawałki marchwi. No i surówka plus sos.

milky way lubi tę wiadomość

f6tvan2.png
    cb7wgov3drqp7e64.png

• Madziula87 Autorytet

Wysłany: 29 października 2016, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj tak :) A takim kurczaczkiem też bym nie pogardziła :D Tylko ja tu widzę do niego mizerie i tłuczone ziemniaczki z koperkiem :P

tb738ribfs156aj0.png
  • chiara Autorytet

Wysłany: 29 października 2016, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cudak jeśli chodzi o cenę dostawy to jest różna w zależności od godziny i dnia tygodnia, u mnie jest w przedziale 5,00-12,00 zł. Nie narzekam na świeżość warzyw i owoców, mięsa nigdy w markecie nie kupuje więc i w Tesco nie zamawiam. Płacisz online - kwotę orientacyjna, a po dostawie ściągają tą kwotę, na którą były zakupy. Wynika to z faktu, że czasami czegoś nie ma i jest zamiennik, artykułów na wagę nie jesteś w stanie dokładnie zważyć. Lub kartą przy dostawie, ja zawsze tą opcję biorę.

cudek2 lubi tę wiadomość

• Fuksja90 Autorytet

Wysłany: 29 października 2016, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spędziłam dzisiaj na SORZE 4 godziny no masakra. Mojemu mężowi spadła na stopę metalowa rura i tak mu napuchła ,że pojechaliśmy sprawdzić czy nie złamana. Na szczęście ma tylko mega krwiaka ale myślałam ze zapuszczę tam korzenie.

• polkosia Autorytet

Wysłany: 29 października 2016, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nita, pizza to nie fast food, szczególnie ta domowej roboty :) Jedni jedzą kotlety, a inni pizzę ;)

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • Dobrawa Autorytet

Wysłany: 29 października 2016, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny,
    Boje sie,dzis sporo chodzilam ,no i poczulam cos ze mnie leci,nie duzo ,ale wiecie tak jak sie ma okres,czasami czuje sie ta wilgoc na podpasce,jak tam zajzalam wkladka mokra jest. Jesli to wody ,to co? Jak dlugo mozna chodzic z wyciekajacymi ?

Wszyscy w domu :)
  • cudek2 Autorytet

Wysłany: 29 października 2016, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kup papierek w aptece i sprawdź odczyn. Lub izba i niech sprawdza itd
    Czasem po prostu więcej śluzu. A zapach ? Wody taki słodkawy mają.

860iwn15jj88tkvr.png
    860i73sb9uiq88aj.png
  • Dobrawa Autorytet

Wysłany: 29 października 2016, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaki odczyn maja wody plodowe?

Wszyscy w domu :)
  • Martusiazabka Autorytet

Wysłany: 29 października 2016, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ze mnie też ostatnio strasznie cieknie. Ale sprawdzałam juz wielokrotnie papierkami- to śluz. Jest go mega dużo,taki nawet lekko zółtawy. I też zauważyłam że to jak trochę pochodzę. Albo wystarczy ze postoje trochę w kuchni. Zmywam, czy obiad robię, albo za sprzątanie się trochę wezmę... I zaraz mokro. A jak leżę to spokój jest. Tylko ile można leżeć?! :-/ czasem już człowieka szlag trafia. Dziś na przykład pojechaliśmy odebrać leżaczek bujaczek. Bo ktoś sprzedawał w atrakcyjnej cenie. A potem byliśmy u mojej mamy na obiedzie. I tam nie robiłam kompletnie nic. Z tym ze siedziałam zamiast leżeć. Wystarczyło. Wkładka cała mokra. Wróciliśmy do domu to od razu prysznic. I leżę...

oar8skjo4squlk4t.png

Werix lubi tę wiadomość

h84f3e5e51n59t97.png

f2wli09kez578bel.png
  • Martusiazabka Autorytet

Wysłany: 29 października 2016, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wody mają odczyn zasadowy. Papierek się zabarwi na ciemny kolor. Od ciemno zielonego, przez niebieski, granatowy, aż po fiolet. Na opakowaniu powinnaś mieć objaśnienia

oar8skjo4squlk4t.png

Dobrawa lubi tę wiadomość

h84f3e5e51n59t97.png

f2wli09kez578bel.png
  • jusci Autorytet

Wysłany: 29 października 2016, 23:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cudek, ja zamawiam mięso w tesco i jak do tej pory wszystko ok :) warzywka super, gorzej z pieczywem :) też płacę przy dostawie :) minusem jest, że dopiero jak dostawa przyjedzie to dowiadujesz się o zamiennikach lub brakach...szkoda, bo wolałabym wcześniej wiedzieć...

cudek2 lubi tę wiadomość

Nasze Aniołki [*] 06.07.15 8 tc, [*] 22.10.15 7 tc, [*] 19.09.18 7tc , 09.04.2019 CB, {*} 04.2020 7tc
    PAI-1 homo, mthfr hetero
    f2wl20mmcvxm5eim.png
    ex2bpiqvl3ojtl60.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 października 2016, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Napiszcie dziewczyny fejsbukowe co tam u Alexxis. Trzymaja ja w szpitalu? Bedzie miala to cc?

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 października 2016, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja się podepnę z pytaniem o Guerretenshi, czy może na fb dawała znak życia, bo tu od kilku dni milczy

• Kaśka 86 Koleżanka

Wysłany: 30 października 2016, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej, czytałam ,że kilka z Was zdecydował się na wózek Anex Sport i chciałam zapytać czy zastanawiałyście się też nad Anex Cross ?? czy może Anex sport jest lepszy z jakiegoś powodu? szukałam w internecie ale wychodzi na to że różnią się chyba tylko wyglądem, ale może ktoś wie coś wiecej;)A i jak z porodem bo jestem cikawa boicie się czy raczej nie możecie się doczekać? i chciałam jeszcze zapytać czy jest tu ktoś z cc na życzenie?Jeśli o tym gdzieś pisałyście a ja przeoczyłam to przepraszam ale jest juz prawie 1000 stron forum i mogłam pominąć:P

iv09krhmt6v0g5nu.png[/url]
  • Werix Autorytet

Wysłany: 30 października 2016, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w sumie mam mieszane uczucia odnośnie porodu. Jest w tym trochę strachu, ale i ekscytacja. Spieszyć mi się nie spieszy. Jestem cierpliwa, wiem że mały potrzebuje jeszcze trochę czasu i ja też: żeby zdążyć się przeprowadzić, żeby przygotować krocze i siebie, fizycznie i mentalnie. Zoatało mi 33 dni do TP, a od 30stu skupiam 90% swojej uwagi na porodzie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2016, 10:12

MoBo lubi tę wiadomość

17u9ha00otchcgqb.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 30 października 2016, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaśka ja wybrałam wersję sport bo bardziej mi się podobała :) ale nie zagłębiałam się w specyfikację wersji Cross więc ciężko mi powiedzieć czym się różnią :)

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Kaśka 86 Koleżanka

Wysłany: 30 października 2016, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze te wózki są śliczne i nie umiem wybrać,ale chyba zdecydujemy się na Cross ale jeszcze trzeba kolor wybrać mhhh :) chyba pozostanę przy klasycznym szarym:) Co do porodu to mi się śni ostatnio często,ale ja wciąż się waham czy nie umówić się na cc bo boję się ,że coś pójdzie nie tak nie tyle o siebie co o malutką :| Ostatnio u nas w szpitalu kazali rodzić dziewczynie dziecko z ułożenia pośladkowego i dziecko ma bioderka całkowicie do rehabilitacji, a koleżance nie wyjęli łożyska i musiała mieć zabieg szok, a dzidzia wymęczona bo rodziła bardzo długo:( zazdroszczę dziewczynom w Warszawie macie tyle szpitali do wyboru a w Białymstoku raptem dwa i to tylko jeden ma dobrą neonatologię więc tylko on wchodzi dla mnie w grę...ehh a może lepiej się nie nastawiać na najgorsze i myśleć pozytywnie... z kolei moje przyjaciółki wszystkie po cc zachwalają i ja już sama nie wiem....chcę jak najlepiej dla malutkiej macie jakieś przemyślenia?

• Kaśka 86 Koleżanka

Wysłany: 30 października 2016, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Szęśliwa:*** Muszę chyba porozmawiać z moim lekarzem i wymusić na nim ,że nie pozwolą na przedłużanie porodu jeśli nie będzie mi szło za dobrze i zrobią wtedy cc i dopytam o możliwe powikłania po cc dla dziecka bo chyba nie ma zbyt wiele:/ Przez całą ciąże na każdym etapie staram się niczego nie przeoczyć bo w styczniu tego roku też poroniłam i pewnie dlatego tak bardzo się boję ....a Ty już czujesz ruchy dzieciaczka?:)

Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość

‹‹ 877 878 879 880 881 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pokój dziecka - 7 inspiracji na kreatywną aranżację

Urządzanie pokoju dziecka to jedno z najprzyjemniejszych, ale i wymagających zadań dla rodziców. Chcemy, aby przestrzeń była nie tylko bezpieczna i funkcjonalna, ale też sprzyjała rozwojowi wyobraźni, kreatywności oraz dawała dziecku poczucie komfortu i radości. Jeśli szukasz pomysłów na aranżację, które łączą estetykę z praktycznością, świetnie trafiłeś! Warto sięgnąć po sprawdzone i inspirujące rozwiązania, które sprawdzą się dla maluchów, przedszkolaków i starszych dzieci. W tym artykule znajdziesz 7 konkretnych, sprawdzonych propozycji, które odmienią każdy pokój.

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ