X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
Odpowiedz

Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Dobrawa Autorytet

Wysłany: 29 października 2016, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas krolowaly do tej pory smoothie,teraz jakby przerwa od nich,ale juz troche brakuje

Wszyscy w domu :)
  • Dobrawa Autorytet

Wysłany: 29 października 2016, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O ,jedno pytanie o omniblenda MoBo,
    Czy zawsze masz aksamitne smoothie ? Bo u mnie listki czesto zostaja w malusich,mikro kawaleczkach

• baranosia Autorytet

Wysłany: 29 października 2016, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MoBo a ja zapraszam do zapoznania się z wynikami badań Universität für Bodenkultur Wien który przeprowadził badania nad wartością odżywczą soków przygotowanych przy użyciu sokowirówek szybkoobrotowych i wyciskarek

http://www.olgasmile.com/wyciskarka-a-sokowirowka.html

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 29 października 2016, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MoBo wrote:

I taki sok z jabłka nie ważne jak by było bio to będzie taka bomba cukrowa, no to samo co cola dla organizmu, więc ja wolę jabłko zjeść.

A porównywanie swojego soku ze swojego jabłka do coli nawet nie będę komentować :)

Martusiazabka, Dagn_, Izieth lubią tę wiadomość

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 29 października 2016, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przynudzacie ;P

Dagn_, Izieth, Dotty84 lubią tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • Madziula87 Autorytet

Wysłany: 29 października 2016, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MoBo wrote:
    Jeżeli chodzi o klarownosc soku to założę się o koszt wyciskarki, że zmielimy to samo i przepuśimy przez sitko i to u ciebie będą fusy a nie po moim soku. Som filmiki huroma na youtube gdzie przechodzi takie testy wiec ten tego...

I taki sok z jabłka nie ważne jak by było bio to będzie taka bomba cukrowa, no to samo co cola dla organizmu, więc ja wolę jabłko zjeść.

I tu się z Toba nie zgodzę. Użytkując wyciskarkę za 1700 zł i sokowirówkę z robota kuchennego mam porównanie, że niejednokrotnie sok z wyciskarki zostawia więcej fusów niż sokowirówka. Dzieję się tak ponieważ posiada ona sito dwuetapowe, którego otwory posiadają różna średnicę po to aby właśnie uzyskać sok z absolutnie każdego surowca. Jak wiadomo owoce miękie typu jabłko, pomarańcz powodują produkcję gęstszego soku co jest spowodowane wstępnym rozdrobnieniem przez ślimak i doprowadzenie do postaci musu, który jest mieszanką soku wraz z częściami stałymi. Cząstki te są poprostu za małe i sitko nie jest w stanie ich przefiltrowac. Jeśli oczekujemy idealnego gładkiego soku trzeba zaopatrzyc się w specjalna prasę, która posiada inny system filtracji. Zresztą powołując sie na badania naukowe to te twierdzą, że im bardziej zawiesisty sok tym bardziej efektowniej usuwaja z naszego organizmu wolne rodniki.

Także sokowirówka też sobie całkiem nieźle radzi, gorzej wypada faktycznie przy liściach jarmużu czy sałaty, ale z selerem naciowym napewno daję sobie radę. Dla mnie największa przewaga wyciskarki to taka, że fakycznie lepiej wyciska i surowców idzie mniej i jest też dużo bardziej cicha. W obu przypadkach najpierw warzywa bądź owoc muszę pokroić. A co do sokowirówki nie wydaję mi się aby podczas powstawania soku tak aż to wszystko było nagrzewane i natleniane, żeby były niszczone wszystkie witaminy i enzymy. Tak samo wyciśnietego jabłka nie ma co porównywać do coli, idąc tym tokiem rozumowania to lepiej nie oddychać, bo powietrze szkodliwe.

Dagn_ lubi tę wiadomość

tb738ribfs156aj0.png
  • MoBo Autorytet

Wysłany: 29 października 2016, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baranosia poszukaj trochę bardziej na necie bo jeszcze ci trochę wiedzy brakuje a ja nie tu po to jestem żeby udowadniać jakie książki poczytałam. I racja kończę przynudzac :P

Dobrawa wiadomo soku z omniblenda nie będziesz mieć, ale żeby uniknąć to ja pierwsze miele zielone (szpinakiem, jarmuze etc) na 90 sec i później dodaje owoc i dodatkowo 30 albo 60 (zależnie czy coś twarde czy rozlazle jak banan).
    Ja nie lubię zimnych smoothy więc mi tam nie zależy, że się trochę dłużej miksuje ale jak coś to można dodać trochę lodu żeby się wszystko nie zagrzewalo od silnika.

Keep calm you are a mummy! O.o
    l22ndf9her11uere.png
  • Dobrawa Autorytet

Wysłany: 29 października 2016, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polkosia wrote:
    Przynudzacie ;P
    To zapodaj jakis ciekawszy temat :P :)

polkosia lubi tę wiadomość

• Dobrawa Autorytet

Wysłany: 29 października 2016, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi i bez lodu zawsze zimne wychodzi.i ja tak robie,wpierw zielone potem reszta.
    A co do oczekiwan,to tak po czytanych recenzjach ogladanych filmikach myslalam ze bede miec sok o konsystencji kubusia w niecala minute ;) a jeszcze jedno, blendowalas kiedys surowa marchewke czy surowego buraka? Ja bym chciala ale sie boje ze popsuje maszyne :)

• Dobrawa Autorytet

Wysłany: 29 października 2016, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tzn ta konsystencja kubusiowa jest jak najbardziej osiagalna ale zielone liscie psuja robote ;)

• baranosia Autorytet

Wysłany: 29 października 2016, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może i brakuje mi wiedzy no trudno. Wolę soki z sokowirówki i taki mój urok :) no i będę truć dziecko sokiem z sokowirówki porównanym do coli :)

Miłej soboty :)

Dobrawa, Dagn_, Izieth lubią tę wiadomość

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • MoBo Autorytet

Wysłany: 29 października 2016, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrawa da radę, daj tylko mniejsze kawałki. Ja testowałam na początku wszystko :P aż poznałam swoje smaki. Teraz w omniblendzie robię zielone+owoc, warzywa idą na sok.

l22ndf9her11uere.png
  • Dobrawa Autorytet

Wysłany: 29 października 2016, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baranosia wez na luz :*
    Sokowirowka to dobra rzecz :)
    Mobo, Nie kazdy ma ambicje posiadania wyciskarki :)

MoBo lubi tę wiadomość

• Dobrawa Autorytet

Wysłany: 29 października 2016, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To jak ja, zielone i owoc :)

MoBo lubi tę wiadomość

• Dobrawa Autorytet

Wysłany: 29 października 2016, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale czytalam o opcji zupa z omniblenda , no ciekawi mnie to :)

• MoBo Autorytet

Wysłany: 29 października 2016, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrawa wrote:
    Baranosia wez na luz :*
    Sokowirowka to dobra rzecz :)
    Mobo, Nie kazdy ma ambicje posiadania wyciskarki :)

:P :P :P Baaaa wiadomo :)

l22ndf9her11uere.png
  • Werix Autorytet

Wysłany: 29 października 2016, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja zjem zaraz gulasz z soczewicy, a potem biorę się za domowe pieguski. Nie mogę się ich doczekać... mmm...

Dobrawa lubi tę wiadomość

17u9ha00otchcgqb.png
  • MoBo Autorytet

Wysłany: 29 października 2016, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrawa wrote:
    Tzn ta konsystencja kubusiowa jest jak najbardziej osiagalna ale zielone liscie psuja robote ;)

To co ty w tym mielisz, że aż masz liście?
    Jarmuz, Swiss chart, liście buraka etc trza obrać z łodygi to wiesz nie?

l22ndf9her11uere.png
  • MoBo Autorytet

Wysłany: 29 października 2016, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrawa wrote:
    Ale czytalam o opcji zupa z omniblenda , no ciekawi mnie to :)

No ja czasem miele zupę w tym. Ale pojemnik kolor zaczyna mieć wtedy. Gaspacho jest ok tylko, że ja ją nie bardzo lubię. Spróbuj raz, dla mnie to było za dużo chalasu i wolę zupę robić w tradycyjny sposób, a jak trza na crem przerobić to też zwykły ręczny robot kuchenny z nożem wystarcza.

l22ndf9her11uere.png
  • MoBo Autorytet

Wysłany: 29 października 2016, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To tak jeszcze na marginesie co do czystych sokow z owocow https://youtu.be/zmWxDeciIxM

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2016, 14:51

l22ndf9her11uere.png
‹‹ 875 876 877 878 879 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ