Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
AniaKami, dużo zdrowia dla Was i spokojnych 9-ciu miesięcy.
Ja ze snem po zmianie czasu nie mam najmniejszych, wczoraj intensyweny dzień więc dopiero wstałyśmy. Córcia ożywiła się w nocy, szalała za cały spokojny dzień, prawa strona cała obolałaNaprawdę muszę sie przygotować na nieprzespane noce, bo noc to jej żywioł, a za dnia spokuj i potrafi się w ogóle nie ruszać. My wchodzimy w 33 tydzień dopier także jeszcze troche przed nami, ale i tak już bliżej niż dalej
Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 października 2016, 10:54
Werix lubi tę wiadomość
-
Z om termin na 5.11 bo ostatnia miesiaczke mialam 30.01 :p jak mi sie nie uda, to dziewczyny szybko Was poinformuja ze u mnie nadszedl czas rozpakowania
a poki co duzo robie po czym duzo spie. A maly to karateka... gorzej, ze skora na brzuchu bardzo bolesnie mi peka
Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość
-
Guerrentenshi, to Ty jestes listopadowka? I to wczesna? Jak masz termin na 5.11 to Ty kochana jestes w 38 albo 39 tc! to by tłumaczyło dlaczego Piotruś taki duży jest
Martusiazabka, Szczęśliwa Mamusia lubią tę wiadomość
-
Krakuska wrote:Guerrentenshi, to Ty jestes listopadowka? I to wczesna? Jak masz termin na 5.11 to Ty kochana jestes w 38 albo 39 tc! to by tłumaczyło dlaczego Piotruś taki duży jest
Owulacje mialam w 5 tygodniu cyklu :pSzczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość
-
Ja też jestem na Clexane i robię sobię zamiennie w udo, brzuch i ramię.
Co do badań to co 3 tygodnie robię INR oraz APTT.
Mój immunolog twierdzi ,że nie można jej odstawić do 6 tygodnia po porodzie bo jest to bardzo ryzykowne ze względu na możliwość wystąpienia zakrzepicy i chociaż nie rozmawiałam jeszcze z ginką o tym i tak nie odstawie wcześniej nie chcę ryzykować.
A z jakiej przyczyny macie ją zleconą ? -
Ja Clexane dostaję w brzuch, bardziej z boku i na dole, jak odpowiednio usiądę, da się złapać skórę
Na szczęście sama nie muszę sobie wbijać, boję się igieł
Mąż wbija od samego początku
Mam zlecone ze względu na mutacje MTHFR I PAI1, co wskazuje na trombofilię wrodzoną. Nie robię żadnych dodatkowych badań, tylko standardową morfologię. Słyszałam, że na sam poród powinno się odstawić, bo zbyt rozrzedzona krew może stanowić problem, gdyby pojawiły się jakieś komplikacje i np. konieczne byłoby cc.
Mój aniołek Lenka [*] 13.08.2015 (13tc) -
guerretenshi wrote:Mialam byc grudniowka bo pierwszy termin z usg pokazywal na 6.12, nastepne na 30.11 do bodajze usg w 27 tc :p. W 32 tc usg pokazalo termin 6.11
Owulacje mialam w 5 tygodniu cyklu :p
PTP liczy się tylko na pierwszym, dużym USG (koło tego 13 tc), potem już dzieci rosną w swoim tempie i z pomiarów nie podaje się PTP. Jeśli wiesz, kiedy miałaś owulację, to powinnaś liczyć od tego czasuMi się termin z owulacji (30 dc) pokrywa z pierwszym USG.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 października 2016, 14:11
Dotty84, Nita, milky way, Iva79, Isia86 lubią tę wiadomość
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
baranosia wrote:O kurde Cudek współczuję
Co Ci dokładnie dolega? -
Kurcze... To ja już nie wiem co robić
w niemczech kazali mi odstawić clexane na początku:( a w Polsce ginekolog mi przepisał ze względu na dwa poronienia i dzięki temu że je biorę jestem dużo spokojniejsza... Mam je brać do 36 tyg ciąży-ze względu na to,że w niemczech nie wiedzą że je biore- a tam będę rodziła... Tez sie boje odstawić cholera ;/ na 15.40 wizyta zobaczymy co powie... Ja miałam na początku robione te d dimery i coś jeszcze- wyszły w porządku. Teraz tylko morfologia i płytki ostatnio też poleciały w dół ale mówią,że ponoć w ciąży skaczą...
-
cudek2 wrote:Coś mi się w odcieniu lędźwiowym kręgosłupa zadzialo... bol jak cholera. Promieniuje na posladek i zlazi aż do łydki. Nie mogę stać, nie mogę lezec. Pół nocy płakałam z bolu. Nie wiem co to... jakby mały uciskal jakiś nerw....
Jutro jak pisałam będę oklejoną taśmami Rea Tape dam znać czy coś da bo chyba tylko to nam zostało
-
guerretenshi wrote:Z om termin na 5.11 bo ostatnia miesiaczke mialam 30.01 :p jak mi sie nie uda, to dziewczyny szybko Was poinformuja ze u mnie nadszedl czas rozpakowania
a poki co duzo robie po czym duzo spie. A maly to karateka... gorzej, ze skora na brzuchu bardzo bolesnie mi peka
-
Olcia..89 wrote:Kurcze... To ja już nie wiem co robić
w niemczech kazali mi odstawić clexane na początku:( a w Polsce ginekolog mi przepisał ze względu na dwa poronienia i dzięki temu że je biorę jestem dużo spokojniejsza... Mam je brać do 36 tyg ciąży-ze względu na to,że w niemczech nie wiedzą że je biore- a tam będę rodziła... Tez sie boje odstawić cholera ;/ na 15.40 wizyta zobaczymy co powie... Ja miałam na początku robione te d dimery i coś jeszcze- wyszły w porządku. Teraz tylko morfologia i płytki ostatnio też poleciały w dół ale mówią,że ponoć w ciąży skaczą...
Hmm nie wiem jak to jest w przypadku poronień bo ja mam Trombofilię i dlatego zleconą Clexane. Ciekawe co powie Twój lekarz. -
nick nieaktualny