X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
Odpowiedz

Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Kaśka 86 Koleżanka

Wysłany: 31 października 2016, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaa i jeszcze jedno pytanie do Was czy podczas kuracji Clexane badany miałyście INR?

iv09krhmt6v0g5nu.png[/url]
  • Madziula87 Autorytet

Wysłany: 31 października 2016, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaKami, dużo zdrowia dla Was i spokojnych 9-ciu miesięcy.

Ja ze snem po zmianie czasu nie mam najmniejszych, wczoraj intensyweny dzień więc dopiero wstałyśmy. Córcia ożywiła się w nocy, szalała za cały spokojny dzień, prawa strona cała obolała :D Naprawdę muszę sie przygotować na nieprzespane noce, bo noc to jej żywioł, a za dnia spokuj i potrafi się w ogóle nie ruszać. My wchodzimy w 33 tydzień dopier także jeszcze troche przed nami, ale i tak już bliżej niż dalej :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 października 2016, 10:54

Werix lubi tę wiadomość

tb738ribfs156aj0.png
  • guerretenshi Autorytet

Wysłany: 31 października 2016, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z om termin na 5.11 bo ostatnia miesiaczke mialam 30.01 :p jak mi sie nie uda, to dziewczyny szybko Was poinformuja ze u mnie nadszedl czas rozpakowania :D a poki co duzo robie po czym duzo spie. A maly to karateka... gorzej, ze skora na brzuchu bardzo bolesnie mi peka :/

Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość

13.01 pierwsze USG :)
    f2w3yx8dnbdwnm3w.png
    f2wlj44jcmeu4i3p.png
  • Krakuska Autorytet

Wysłany: 31 października 2016, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Guerrentenshi, to Ty jestes listopadowka? I to wczesna? Jak masz termin na 5.11 to Ty kochana jestes w 38 albo 39 tc! to by tłumaczyło dlaczego Piotruś taki duży jest ;)

Martusiazabka, Szczęśliwa Mamusia lubią tę wiadomość

mjvyanli3sn49jip.png
    relgs65ghndjbduu.png

Beta hcg:
    13.02 - 248
    16.02 - 872
    22.02 - 6184
  • Chamomilla Ekspertka

Wysłany: 31 października 2016, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaśka 86 wrote:
    aaa i jeszcze jedno pytanie do Was czy podczas kuracji Clexane badany miałyście INR?

INR nie ale co 4 tygodnie d-dimery i fibrynogen robie.

f2wle6ydyez5rsng.png
  • Kaśka 86 Koleżanka

Wysłany: 31 października 2016, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no właśnie ,a u mnie tylko INR i morfologia żeby zobaczyć ilość płytek bo mi spadła po Clexane :/ a kiedy odstawiasz Chamomilla??

iv09krhmt6v0g5nu.png[/url]
  • Chamomilla Ekspertka

Wysłany: 31 października 2016, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    2 tygodnie po porodzie, ale ze prowadzi mnie dwoch lekarzy to jeszcze nie znam opinii tego drugiego wiec nie wiem jak to w praktyce wyjdzie

f2wle6ydyez5rsng.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 31 października 2016, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Udało się mąż kupił taśmy więc jutro zostanę oklejona :) poczytałam trochę o tym i wydaje się to naprawdę fajna sprawa!

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • guerretenshi Autorytet

Wysłany: 31 października 2016, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krakuska wrote:
    Guerrentenshi, to Ty jestes listopadowka? I to wczesna? Jak masz termin na 5.11 to Ty kochana jestes w 38 albo 39 tc! to by tłumaczyło dlaczego Piotruś taki duży jest ;)
    Mialam byc grudniowka bo pierwszy termin z usg pokazywal na 6.12, nastepne na 30.11 do bodajze usg w 27 tc :p. W 32 tc usg pokazalo termin 6.11 :D
    Owulacje mialam w 5 tygodniu cyklu :p

Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość

f2w3yx8dnbdwnm3w.png
    f2wlj44jcmeu4i3p.png
  • Fuksja90 Autorytet

Wysłany: 31 października 2016, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też jestem na Clexane i robię sobię zamiennie w udo, brzuch i ramię.
    Co do badań to co 3 tygodnie robię INR oraz APTT.
    Mój immunolog twierdzi ,że nie można jej odstawić do 6 tygodnia po porodzie bo jest to bardzo ryzykowne ze względu na możliwość wystąpienia zakrzepicy i chociaż nie rozmawiałam jeszcze z ginką o tym i tak nie odstawie wcześniej nie chcę ryzykować.
    A z jakiej przyczyny macie ją zleconą ?

• Izieth Autorytet

Wysłany: 31 października 2016, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja Clexane dostaję w brzuch, bardziej z boku i na dole, jak odpowiednio usiądę, da się złapać skórę :) Na szczęście sama nie muszę sobie wbijać, boję się igieł ;) Mąż wbija od samego początku :)

Mam zlecone ze względu na mutacje MTHFR I PAI1, co wskazuje na trombofilię wrodzoną. Nie robię żadnych dodatkowych badań, tylko standardową morfologię. Słyszałam, że na sam poród powinno się odstawić, bo zbyt rozrzedzona krew może stanowić problem, gdyby pojawiły się jakieś komplikacje i np. konieczne byłoby cc.

zem3anlif9kas3et.png
    zem3df9h3sl7c67r.png
    Mój aniołek Lenka [*] 13.08.2015 (13tc)
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 31 października 2016, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    guerretenshi wrote:
    Mialam byc grudniowka bo pierwszy termin z usg pokazywal na 6.12, nastepne na 30.11 do bodajze usg w 27 tc :p. W 32 tc usg pokazalo termin 6.11 :D
    Owulacje mialam w 5 tygodniu cyklu :p

PTP liczy się tylko na pierwszym, dużym USG (koło tego 13 tc), potem już dzieci rosną w swoim tempie i z pomiarów nie podaje się PTP. Jeśli wiesz, kiedy miałaś owulację, to powinnaś liczyć od tego czasu :) Mi się termin z owulacji (30 dc) pokrywa z pierwszym USG.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 października 2016, 14:11

Dotty84, Nita, milky way, Iva79, Isia86 lubią tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • guerretenshi Autorytet

Wysłany: 31 października 2016, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi wlasnie usg w 12 tc zgrywa sie z owu 9.03 :p

Szczęśliwa Mamusia, polkosia lubią tę wiadomość

f2w3yx8dnbdwnm3w.png
    f2wlj44jcmeu4i3p.png
  • cudek2 Autorytet

Wysłany: 31 października 2016, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baranosia wrote:
    O kurde Cudek współczuję :(
    Co Ci dokładnie dolega?
    Coś mi się w odcieniu lędźwiowym kręgosłupa zadzialo... bol jak cholera. Promieniuje na posladek i zlazi aż do łydki. Nie mogę stać, nie mogę lezec. Pół nocy płakałam z bolu. Nie wiem co to... jakby mały uciskal jakiś nerw....

860iwn15jj88tkvr.png
    860i73sb9uiq88aj.png
  • Olcia..89 Ekspertka

Wysłany: 31 października 2016, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze... To ja już nie wiem co robić:( w niemczech kazali mi odstawić clexane na początku:( a w Polsce ginekolog mi przepisał ze względu na dwa poronienia i dzięki temu że je biorę jestem dużo spokojniejsza... Mam je brać do 36 tyg ciąży-ze względu na to,że w niemczech nie wiedzą że je biore- a tam będę rodziła... Tez sie boje odstawić cholera ;/ na 15.40 wizyta zobaczymy co powie... Ja miałam na początku robione te d dimery i coś jeszcze- wyszły w porządku. Teraz tylko morfologia i płytki ostatnio też poleciały w dół ale mówią,że ponoć w ciąży skaczą...

eb795efb422758b1b7906ce4b420b9fe.png

Czekając na bąbelka... <3 :) :*
    Aniołek* 29.01.2015 (14tc)
    Aniołek* 17.12.2015 (8-9 tc)
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 31 października 2016, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cudek2 wrote:
    Coś mi się w odcieniu lędźwiowym kręgosłupa zadzialo... bol jak cholera. Promieniuje na posladek i zlazi aż do łydki. Nie mogę stać, nie mogę lezec. Pół nocy płakałam z bolu. Nie wiem co to... jakby mały uciskal jakiś nerw....
    Ehh czyli podobnie jak u mnie :(
    Jutro jak pisałam będę oklejoną taśmami Rea Tape dam znać czy coś da bo chyba tylko to nam zostało :(

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Nita Autorytet

Wysłany: 31 października 2016, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    guerretenshi wrote:
    Z om termin na 5.11 bo ostatnia miesiaczke mialam 30.01 :p jak mi sie nie uda, to dziewczyny szybko Was poinformuja ze u mnie nadszedl czas rozpakowania :D a poki co duzo robie po czym duzo spie. A maly to karateka... gorzej, ze skora na brzuchu bardzo bolesnie mi peka :/
    A no chyba że tak. Pogubiłam się, bo na swoim wykresie masz zaznaczone ostatnią miesiączkę 24 lutego no i suwaczek też na to wskazuje. To informuj nas koniecznie jak już urodzisz :P

f6tvan2.png
    cb7wgov3drqp7e64.png

• Fuksja90 Autorytet

Wysłany: 31 października 2016, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olcia..89 wrote:
    Kurcze... To ja już nie wiem co robić:( w niemczech kazali mi odstawić clexane na początku:( a w Polsce ginekolog mi przepisał ze względu na dwa poronienia i dzięki temu że je biorę jestem dużo spokojniejsza... Mam je brać do 36 tyg ciąży-ze względu na to,że w niemczech nie wiedzą że je biore- a tam będę rodziła... Tez sie boje odstawić cholera ;/ na 15.40 wizyta zobaczymy co powie... Ja miałam na początku robione te d dimery i coś jeszcze- wyszły w porządku. Teraz tylko morfologia i płytki ostatnio też poleciały w dół ale mówią,że ponoć w ciąży skaczą...

Hmm nie wiem jak to jest w przypadku poronień bo ja mam Trombofilię i dlatego zleconą Clexane. Ciekawe co powie Twój lekarz.

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 października 2016, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nita Jakby co poinformuję was :*:*:*:* jestem z guerretenshi cały czas w kontakcie , więc jakby co będziecie wiedzieć co i jak ;) .

• Chamomilla Ekspertka

Wysłany: 31 października 2016, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam homozygote MTHFR i dlatego biire clexane. D-dimery i fibrynogen jak to bywa w ciazy co miesiac mam wyzsze dlatego kaze mi lekarz to badanie robic.

f2wle6ydyez5rsng.png
‹‹ 884 885 886 887 888 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ