Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Dagn, wiesz, jest tez spory margines błędu w tych pomiarach
Serio dla mnie to mega chore, zeby probowac wywolywac porod w 35tc :DDD
Ile mam wczesniaczkow daloby wszystko za jeszcze dzień, dwa, pięć, tydzień, dwa!!
Bedzie dziecko ogromne, to zrobia cc, ale bedzie gotowe do wyjscia na swiat! Co za problem.
Bedzie dziecko w okolicach 4kilo, to nikt tez na cc sie nie bedzie rzucał. Szacowana wage 4 kilo, ma co trzecia czy co czwarta laska, no i trudno.
Czesc to pomylka, czesc nie.
Nikt o zdrowych zmyslach nie bedzie kazal dziewczynie rodzic pięciokilowego dziecka sn, bez jaj :DDD
Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 października 2016, 20:07
Madziula87, polkosia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyŻe spory margines błędu jest, to wiem
zresztą osobiście uważam, że przy porodzie więcej rzeczy ma znaczenie niż tylko szacowana waga dziecka. Wymiar główki, pomiar dokładny miednicy z uwzględnieniem, czy to pierwszy poród czy nie i takie inne.
Po prostu niektóre dzieci są większe i nic się z tym nie zrobiAle też każda z nas ma jakieś swoje obawy, jedne się boją cc, inne za żadne skarby nie wejdą na porodówkę. Dlatego poniekąd jestem w stanie zrozumieć Guerretenshi i jej wolę urodzenia wcześniej, skoro lekarze mówią, że dziecko pod każdym względem przewyższa wiek ciążowy.
Aczkolwiek mi też od końca stycznia lekarz mówił, że jak do 5 lutego (któryś tam termin z usg) nie urodzę, to codziennie witamina S z mężem i wysprzątać całą chatę... I ch** to dałoWiadomość wyedytowana przez autora: 31 października 2016, 20:14
-
Ale PTP zgodny z OM jest tylko w przypadku książkowych okresów co 28 dni i owulacji około 14 dc... Ja wg OM też powinnam rodzić na początku grudnia, ale to się nie zgadza z USG, bo owulacja była 30 dc, czyli mam ponad 2 tygodnie różnicy w terminach. I w karcie mam zapisany ten z pierwszego USG prenatalnego.
A co do wagi, to dziewczyny rodzą i 4,5 kg dzieci SN bez większych problemów, a poza tym tak, jak pisałyśmy wielokrotnie - błąd pomiaru. Nie wiem co to za panikamilky way, Szczęśliwa Mamusia, Martusiazabka lubią tę wiadomość
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
Oj tam, jeszcze trochę i wszystkie (lub większość z nas) będziemy się doszukiwać objawów porodu, tak samo jak doszukiwałyśmy się objawów ciąży
A nasze maluchy i tak wyjdą kiedy uznają to za słuszne
Dagn_, Isia86, Martusiazabka, Werix lubią tę wiadomość
-
BTW, ja tam nie miałam ani sraczki, ani mdłości ani przypływu energii... Wody nawet nie odeszły spektakularnie... A teraz to już bym 3x urodziła, gdybym miała w takie rzeczy wierzyć. Ostatnio 3 dni mnie czyściło, z tydzień później wymiotowałam, bo tak mnie zgaga męczyła, któregoś dnia też Matylda mało ruchliwa była w dzień - to też niby może być objaw zbliżającego się porodu... A jakoś jeszcze nie urodziłam ;P I dobrze! A czop z Tyśką mi odszedł z tydzień przed porodem, więc to też nigdy nie wiadomo.
milky way lubi tę wiadomość
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
Nie widzę tu żadnej gównoburzy, a raczej pomocne rady doświadczonych mam
My już to przerabiałyśmy
Ja rozumiem obawy Guerretenshi, pragnienie wtulenia się już w te małe rączki, ale chcemy też uświadomić, że nie ma sensu sugerować się terminem ustalonym na miesiąc przed porodem na przykład. Swoją drogą dziwi mnie, że lekarz co USG sugeruje zmianę PTP... Nigdy się z tym nie spotkałam. Mnie zawsze pytają na kiedy jest termin wg pierwszego USG, bo widać rozbieżność od razu.
Szczęśliwa Mamusia, milky way, Izieth lubią tę wiadomość
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
Okciakowa wrote:Matko boska jak u was łatwo o gównoburzę
Serio, mamy na forum tyle ekspertów i lekarzy
Dobrawa, ja mam zaparcia. Boję się przeć w toalecie, żeby dziecko nie wyleciałomilky way, Dobrawa, Izieth lubią tę wiadomość
-
Okciakowa wrote:Matko boska jak u was łatwo o gównoburzę
Serio, mamy na forum tyle ekspertów i lekarzyTakiej tu jeszcze nie było o ile to burza a nie gównodyskusja, debata czy paplanina
Okciakowa, Nulka, cudek2, Werix lubią tę wiadomość
-
Wiem Polkosiu, że jesteście bardziej doświadczone i to przechodziłyście ale ja tu widzę same złośliwości i dogadywanie a nie "pomocne rady" ale może się nie znam
Nita, jeżeli lekarz mówi, że dziecko jest już rozwinięte i poród może rozpocząć się w każdej chwili to chyba się na tym zna i nie powiedział sobie tego od tak, przecież Guerretenshi sobie tego nie wyssała z palcasylwia92, Dagn_, Szczęśliwa Mamusia, Nulka, Nel@ lubią tę wiadomość
-
Ty wez Nita nie przyj za bardzo w toalecie bo jeszcze nam tu urodzisz
A tak serio to polecam na sniadania kasze jaglana,pieknie reguluje stolce
No i cieola woda ba czczo z cytrynka i moze byc z miodem
Ja jaglanke codziennie jem z synkiem i widze jak ladnie dzialaNita, milky way lubią tę wiadomość
Wszyscy w domu -
Hej kochane! My juz dojechalismy do domciu. Alek 2600 kg spory chłopczyk:) najgorsze,że szyjka krótka:/ 1,8 cm i znów 3 x dziennie dupasthon do 36 tyg . Z tego względu, że w niemczech nie są za clexane mam je brac do 36+6 tyg... Ogólnie mówił, że najlepiej je odstawić dwa dni przed porodem.Mam leżeć i odpoczywać.Maz ma zrobić pranie,a ja mam rozłożyć prasowanie na parę razy.
Polkosia a Twoja szyjka ile miała ostatnio cm?Koska 88, Dotty84, Szczęśliwa Mamusia, cudek2 lubią tę wiadomość