X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
Odpowiedz

Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Olcia..89 Ekspertka

Wysłany: 31 października 2016, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć ciocie :) jestem Alek i wszyscy mówią, że jestem cały tatus :P

c9c8c6c24d7bc92emed.jpg

Dagn_, Okciakowa, Madziula87, baranosia, RedLady, Dobrawa, Kushina, Krakuska, Dotty84, polkosia, Szczęśliwa Mamusia, Nulka, Martusiazabka, cudek2, Izieth, Isia86, Werix, Iva79 lubią tę wiadomość

eb795efb422758b1b7906ce4b420b9fe.png

Czekając na bąbelka... <3 :) :*
    Aniołek* 29.01.2015 (14tc)
    Aniołek* 17.12.2015 (8-9 tc)
  • Okciakowa Ekspertka

Wysłany: 31 października 2016, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale weźcie pod uwagę, że nikt tu o wywoływaniu porodu "na chama" nie pisał..
    Olcia, cudowny <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 października 2016, 21:21

Olcia..89, Szczęśliwa Mamusia, Nulka lubią tę wiadomość

3i49roeq4sgexhrq.png
  • milky way Autorytet

Wysłany: 31 października 2016, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Okciakowa, sama mowilas, ze lekarze rozni są, takze tego.... :D
    Dobra, okaze sie :)

Polkosia, kiedy zaczynasz cwiczenia z Epino?

• Okciakowa Ekspertka

Wysłany: 31 października 2016, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W moim przypadku lekarze są do dup.. bo takie moje szczęście xD
    Ale Guerretenshi chodzi do niego cały czas więc na pewno ma zaufanie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 października 2016, 21:28

Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość

3i49roeq4sgexhrq.png
  • Nita Autorytet

Wysłany: 31 października 2016, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Okciakowa, nie szukaj na siłę jakiejś gównoburzy. Jest wesoło, staramy się mieć luz w gaciach, bo biedna guerrenteshi jest zestresowana bardzo. To wszystko. Poza tym nie musisz robić za jej adwokata, dziewczyna jest dorosła, jest aktualnie na forum, bo lajkuje Twoje posty. Trzeba się w życiu trochę pośmiać, a nie wiecznie spiętym być :P

milky way, Szczęśliwa Mamusia, polkosia, Izieth lubią tę wiadomość

f6tvan2.png
    cb7wgov3drqp7e64.png

• milky way Autorytet

Wysłany: 31 października 2016, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiesz, chodzi o to, ze w ciagu 5 minut z 35tc zrobil sie 40tc :) i to jest w sumie zabawne :D
    No, ale zostawmy to. Jesliby temu wierzyc to ja zaraz tez rodze, wiec co ja tak na luzaku siedzę? :D

Iva79 lubi tę wiadomość

• Koska 88 Autorytet

Wysłany: 31 października 2016, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Perl dobrze, ze mogłaś mała chociaż na chwile zobaczyć. Mam nadzieje, ze szybko staniesz na nogi i będziesz mogła do niej pojechać. A Ali życzę dużo zdrówka i siły.
    Olcia duży juz Twój kawaler :)

Olcia..89 lubi tę wiadomość

bl9cvcqgs911kctx.png
  • Dotty84 Autorytet

Wysłany: 31 października 2016, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luz, generalnie G. niczego nie wywołuje, bo nikt nie jest w stanie sobie wywołać porodu na życzenie :) Nie robi wiecej niz cała reszta :) Mówi, że czuje, że koniec juz blisko i tyle, a potem swoje przeczucia dopisała tu Szczęśliwa Mamusia (moze niepotrzebnie :)).
    Żadna z nas nie zna dnia ani godziny :P Możemy mieć jedynie przeczucia albo pobożne życzenia.

Luz blues i żarciki, ale szczerze to wg mnie jednak klimat tego forum zmierza w złym kierunku, troche za dużo sarkazmu i przygryzania :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 października 2016, 21:53

Okciakowa, Szczęśliwa Mamusia, Koska 88, Nulka, Martusiazabka, Nel@, Werix, Dagn_, emilkazozz lubią tę wiadomość

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • Fuksja90 Autorytet

Wysłany: 31 października 2016, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słyszałam historię w której facet twierdził ,że kobieta może urodzić na zawołanie a mianowicie kobietka w 36tc mówi do swojego męża żeby nie pił alkoholu bo ona w każdej chwili może urodzić i gdzie ona będzie szukać kierowcy a on do niej, jak Cię znam to pewnie specjalnie zaczniesz rodzić żebym się tylko nie mógł napić i zrobisz mi na złość.

Isia86, Werix, emilkazozz, Iva79 lubią tę wiadomość

• Dobrawa Autorytet

Wysłany: 31 października 2016, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja nigdy nie miałam usg 3d
    u nas się nie robi,przynajmniej wiedziałabym jak moje dzieci bedą wyglądać ;)

z ostatniej ciąży pamiętam synka z wielkim nosem i uwypukloną szczęką z usg
    pomyślałam sobie,biedne dziecko ,wzięło z nas rodziców to co najgorsze :P

no ,teraz mogę odetchnąć ,bo synek całkiem urodziwy ,jak na mój gust jest ;)

milky way, Isia86 lubią tę wiadomość

Wszyscy w domu :)
  • milky way Autorytet

Wysłany: 31 października 2016, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eeetam, Dotty, cośty. W internetach dobrze jest brac wszystko z przymruzeniem oka
    Jakbysmy tak na kawie siadly, z to okazalovy sie, ze wydzwiek tego co mowimy, z mimiką i tonem glosu jest zuzpelnie inny niz tego, co czytamy w necie i tyle :)

Dobrawa, Nita, Isia86, Werix, Iva79 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 października 2016, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olcia..89 wrote:
    Cześć ciocie :) jestem Alek i wszyscy mówią, że jestem cały tatus :P

c9c8c6c24d7bc92emed.jpg

Jaki słodziak <3 Już chcę, żeby był grudzień <3

Olcia..89 lubi tę wiadomość

• Dobrawa Autorytet

Wysłany: 31 października 2016, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a co do wywolywania porodu,to są jakieś ludowe sposoby co nie? ziółka jakieś co wywołują akcje porodową ;)
    nie bez powodu przecież niektóre zioła są zabronione w ciązy

Wszyscy w domu :)
  • Dotty84 Autorytet

Wysłany: 31 października 2016, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pewnie masz trochę racji, ale z drugiej strony na forum Listopadowek 2014 jestem 2,5 roku, a jakoś nigdy nie odczułam takiej atmosfery...a nie brakuje nam luzu i poczucia humoru :) Moim zdaniem coś jest na rzeczy i sposob w jaki toczą sie niektóre dyskusje nie jest normalny :) Ale może to tylko moje odczucie.

Okciakowa, Kushina, Szczęśliwa Mamusia, sylwia92, Perl, Dagn_ lubią tę wiadomość

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • Nita Autorytet

Wysłany: 31 października 2016, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrawa wrote:
    a co do wywolywania porodu,to są jakieś ludowe sposoby co nie? ziółka jakieś co wywołują akcje porodową ;)
    Na jakimś wątku dziewczyny pisały o piciu oleju rycynowego. Fuj! W życiu bym się nie odważyła :/

f6tvan2.png
    cb7wgov3drqp7e64.png

• Okciakowa Ekspertka

Wysłany: 31 października 2016, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nita, będę adwokatem kogo chcę jeśli będę chciała :) Może taki mam zawód a może takie upodobania, w każdym bądź razie mój wybór :)
    Zgadzam się z Dotty w 100 %.. A wy się dziwicie, że dziewczyny z fb nie chcą tu zaglądać.. Grupę mamy od dawna i jeszcze żadna z nas się z nikim nie pokłóciła ani nie narzucała komuś swojego zdania, można? można :)
    Także podsumowując, to wam życzę jednak trochę luzu i spojrzenia na pewne rzeczy z przymrużeniem oka ;) Życzę miłego wieczoru, bez parcia i porodu :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 października 2016, 22:18

Kushina, Fuksja90, Szczęśliwa Mamusia, Nulka, Dagn_, Iva79 lubią tę wiadomość

3i49roeq4sgexhrq.png
  • Dotty84 Autorytet

Wysłany: 31 października 2016, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nita wrote:
    Na jakimś wątku dziewczyny pisały o piciu oleju rycynowego. Fuj! W życiu bym się nie odważyła :/

No ale to działa przeczyszczająco i dlatego moze wywołać teoretycznie skurcze. Tak samo jak herbatki na przeczyszczenie...Ake to juz trzeba mieć nierówno pod sufitem, żeby na cis takiego się decydować.
    A seksy, mycie okien itp - czemu nie, w sumie same plusy :)

Nulka lubi tę wiadomość

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 października 2016, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrawa wrote:

W zeszłym tygodniu na szkole rodzenia położna wspominała o schodzeniu ze schodów jako metodzie przyśpieszającej poród. Podobno szyjka się szybciej rozwiera dzięki temu. Gdzieś też czytałam, że w ciąży nie powinno się pić herbaty z liści malin, bo może wywoływać skurcze.

Martusiazabka lubi tę wiadomość

• Dotty84 Autorytet

Wysłany: 31 października 2016, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kushina wrote:
    W zeszłym tygodniu na szkole rodzenia położna wspominała o schodzeniu ze schodów jako metodzie przyśpieszającej poród. Podobno szyjka się szybciej rozwiera dzięki temu. Gdzieś też czytałam, że w ciąży nie powinno się pić herbaty z liści malin, bo może wywoływać skurcze.
    herbata z liści malin jest nawet zalecana gdy oczywiście nadejdzie pora tj. pod koniec ciąży - nie wywołuje skurczy, ale moze je wzmacniać i ułatwiać poród (teoretycznie)
    A chodzenie po schodach to taka sama metoda jak mycie okien itp

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 października 2016, 22:36

Iva79 lubi tę wiadomość

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • Nita Autorytet

Wysłany: 31 października 2016, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Okciakowa, już nie pisz głupot, że przez nas powstała grupa na facebooku.:D dziewczyny postanowiły sobie utworzyć grupę na fejsie, bo niektórym tu się źle pisało z telefonu albo miały obawy co do prywatności zdjęć i postów. Ot i wielka tajemnica. Kłótni przecież tu nie ma. Czasem spięcia się zdarzyły jak wszędzie na każdym wątku. Ty przecież też pokłóciłaś się z dziewczynami jak oskarżyły Cię o bycie trollem. Usunęłaś stare konto i cześć.
    Ja miałam na celu jedynie rozweselenie guerrenteshi, bo widzę, że jest zestresowana słowami lekarza. Ale przyszły dawno niewidzane adwokatki i zaczęły się insynuacje. Każda z nas czeka na poród, każda się niecierpliwi, każda ma skurcze, bóle, sraczkę/zaparcia. Ja przynajmniej starałam się guerrenteshi trochę uspokoić ażeby jej się przyjemniej przechodziło przez te ostatnie dni.

milky way, Szczęśliwa Mamusia, polkosia, Madziula87, Martusiazabka, Dobrawa, Izieth lubią tę wiadomość

f6tvan2.png
    cb7wgov3drqp7e64.png

‹‹ 887 888 889 890 891 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Obiektywny ranking aplikacji miesiączkowych dla kobiet starających się o ciążę

Jak wybrać najlepszą aplikację miesiączkową? Zapytaliśmy o to tysiące kobiet odwiedzających portal OvuFriend. W końcu to one wiedzą najlepiej czego potrzebują i co sprawia, że aplikacja spełnia ich wymagania. Na tej podstawie specjalnie dla Was zrobiliśmy obiektywny ranking najlepszych na rynku aplikacji miesiączkowych dla kobiet starających się o dziecko.

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ