Nieudane IVF? Czas na nowy plan.

Zatrzymaj się zanim spróbujesz kolejny raz. Zyskaj ekspercką analizę dotychczasowego leczenia i konkretne zalecenia. Wróć silniejsza.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
Odpowiedz

Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Dotty84 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2016, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zdecydowanie - 56, 62 max. My mieliśmy 68 jeden i przez całą zimę Hania do niego nie dorosła (a była listopadowa) także ten....
    I teraz z Zosią tym bardziej go nie wykorzystamy, bo przecież będzie jeszcze miesiąc młodsza - no chyba, ze zima będzie do maja :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 listopada 2016, 13:53

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • Madziula87 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2016, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basia też mi się wydaję,że położoną na SR poniosło.

Dotty kto wie,już nie raz na majówkę padał śnieg ;)

Martusiazabka, Dotty84 lubią tę wiadomość

tb738ribfs156aj0.png
  • Angela B-D Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2016, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a co myślicie o takim kombinezonie?

http://allegro.pl/kombinezon-spiworek-czapeczka-dobry-do-maxi-cosi-i6560313350.html

Bartuś <3 (15.12. poród CC 3750g 56cm)
    201612151778.png
  • jusci Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2016, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja myślałam o zakupie takiego, ale zrezygnowałam.. kupiłam ze smyka w mega promocji, rozmiar 62. Co do czapeczek, to jeszcze nie mam, ale chyba rozmiar 36/38???

U mnie na SR babka mówiła, że po 2 tyg można spokojnie wyjść na 15 min, oczywiście przy odpowiedniej temperaturze (coś o -5 st gadała), albo werandować i też 15 min. Oczywiście wietrzyć pokój codziennie :)

Nasze Aniołki [*] 06.07.15 8 tc, [*] 22.10.15 7 tc, [*] 19.09.18 7tc , 09.04.2019 CB, {*} 04.2020 7tc
    PAI-1 homo, mthfr hetero
    f2wl20mmcvxm5eim.png
    ex2bpiqvl3ojtl60.png
  • Dotty84 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2016, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziula87 wrote:
    A dziewczyny po jakim czasie od urodzenia wychodzimy z maluszkami albo ich werandujemy,zakładając że temperatura będzie do -5 stopni?

my jakoś po tygodniu wyszłyśmy (była połowa listopada), ja nie werandowałam - tylko od razu krótki spacer, 15 minut, potem 30, godzina i potem to już robiłyśmy po 15 km nawet (około miesiąca) Ale też zima była w miarę łagodna, raczej nie było poniżej -10st

Madziula87 lubi tę wiadomość

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 listopada 2016, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nita daj znać co Ci powiedzieli po telefonie do szpitala. To ja juz chyba wole polski tryb, gdzie tych badań i usg jest może wręcz za duzo, ale przynajmniej człowiek nie siedzi calymi wiekami i sie nie stresuje tylko sie od razu weryfikuje co sie dzieje.

Izieth lubi tę wiadomość

• Dotty84 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2016, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela B-D wrote:
    a co myślicie o takim kombinezonie?

http://allegro.pl/kombinezon-spiworek-czapeczka-dobry-do-maxi-cosi-i6560313350.html

Ja bym nie kupiła takiego co nie ma osobno nóżek, bo jak chcesz wsadzić dziecko do fotelika samochodowego to nie masz jak...
    No chyba, że masz dwa oddzielne kombinezony - do samochodu i do gondoli...Albo nie jeździsz samochodem :D

EDIT: widzę, że ten jest przystosowany do fotelików, że można przełożyć pasy - więc spoko :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 listopada 2016, 15:41

Angela B-D, Isia86 lubią tę wiadomość

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2016, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jadę do lekarza trzymajcie kciuki :)

Werix, chiara, Nita, Krakuska, nick nieaktualny, Isia86, Dotty84 lubią tę wiadomość

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Basia79 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2016, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam bardzo podobny, z taką właśnie czapeczką
    nie chciałam z osobnymi nóżkami żeby nie namęczyć się przy zakładaniu

Angela B-D lubi tę wiadomość

klz9gu1rkkbkfyjt.png
  • Izieth Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2016, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kushina wrote:
    Nita daj znać co Ci powiedzieli po telefonie do szpitala. To ja juz chyba wole polski tryb, gdzie tych badań i usg jest może wręcz za duzo, ale przynajmniej człowiek nie siedzi calymi wiekami i sie nie stresuje tylko sie od razu weryfikuje co sie dzieje.

To samo sobie pomyślałam, że jednak w Polsce mamy o wiele lepiej pod tym względem :)

Oglądałam w sklepach kombinezony z osobnymi nóżkami i stwierdziłam, że nie ma szans, żebym potrafiła w to zapakować noworodka, może już nieco starszego bobasa, jak będę miała wprawę w ubieraniu, ale nie takie maleństwo ;)

zem3anlif9kas3et.png
    zem3df9h3sl7c67r.png
    Mój aniołek Lenka [*] 13.08.2015 (13tc)
  • Krakuska Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2016, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupiłam taki 62, tylko kolor granatowy

http://m.domodi.pl/dla-dziecka/odziez-dziecieca/body-niemowlece-do-usuniecia/cool-club-kombinezon-1-czesciowy-kubus-puchatek-i-przyjaciele-rozmiar-56-darmowa-dostawa-do-salonow-empik-smyk-com-szary-kubus-puchatek_13059195

Angela B-D lubi tę wiadomość

mjvyanli3sn49jip.png
    relgs65ghndjbduu.png

Beta hcg:
    13.02 - 248
    16.02 - 872
    22.02 - 6184
  • Nita Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2016, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baranosia, trzymam kciuki :)

Oj tak dziewczyny, macie rację. Nie narzekajcie na polską służbę zdrowia, bo macie o wiele lepiej. Fakt, nie jest idealnie, ale w żadnym kraju nie jest. U nas jednak opieka nad ciężarną jest jaka jest, same widzicie, siedzę i się martwię, szpital mnie olał. Położna z przychodni dzwoniła i mówi, że ona im zaleciła usg dla mnie i napisała jako "urgent", także będą dzwonić, a ja do niej mówię, że jakie to urgent skoro nie dzwonią od wczoraj. Ona na to, że niestety, ale trochę to potrwa i ona sama nie wie kiedy to usg dostanę. Jeśli coś się stanie lub coś nie tak wyjdzie na tym usg, to nie daruję, zaskarżę szpital.
    Tutaj fajnie jest w ciąży jak się ma absolutnie zero komplikacji. Taka na przykład Polkosia, która ma założony pessar, gdyby mieszkała w Anglii nawet by nie wiedziała, że szyjka jej się skraca i pewnie urodziłaby wcześniaka. Cóż zrobić, zazdroszczę wam i tyle. Pocieszam się, że na przykład w Norwegii jest jeszcze gorzej. Tam mają tylko jedno (!!) usg w ciąży- połówkowe w 20 tygodniu i to wszystko.

f6tvan2.png
    cb7wgov3drqp7e64.png

• Madziula87 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2016, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nita a tam nie można po prostu pojechać na izbę jak się coś dzieje?Szpital jest zamknięty na świat zewnętrzny czy jak?

tb738ribfs156aj0.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2016, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro o 9 rano mam się zgłosić do szpitala z tą moją rwą :(

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 listopada 2016, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nita, walcz o swoje :-) Przyjaciółka z wątku staraniowego się wyklóciła w UK o sprawdzanie szyjki, bo miała wcześniej jakiś zabieg na niej.
    Trzymam kciuki, żeby tam wszystko dobrze załatwili :-)

A z mierzeniem wysokości dna, to w pierwszej ciąży mój lekarz sprawdzał na każdej wizycie i jeszcze detektorem tętna serce malucha, ale nie robił usg.

• Krakuska Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2016, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nita, z drugiej strony u nas chyba nieczęsto mierzy się tą wysokość dna macicy, więc pewnie wiele dziewczyn by nawet nie wiedziało, że coś jest nie tak - bo z tego co pamietam to o to u Ciebie chodziło, prawda? Przynajmniej moja doktor nigdy tego nie robiła i jak popytałam w rodzinie to też nikt tego nie miał. Wolę nawet nie rozkminiać czy to dobrze czy źle ;) u mnie w luxmedzie badają tylko wagę i ciśnienie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 listopada 2016, 16:45

mjvyanli3sn49jip.png
    relgs65ghndjbduu.png

Beta hcg:
    13.02 - 248
    16.02 - 872
    22.02 - 6184
  • Nita Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2016, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciężko tak wytłumaczyć Madziula, ale nie, na izbie przyjęć nie robią usg ciężarnym. Już byłam kiedyś z lekkim plamieniem w 16 tygodniu ciąży to mi zrobiono test ciążowy z siku i pokazano, że wszystko jest ok, test pozytywny i nie ma się czym martwić :D ja wiem że dla dziewczyn z Polski brzmi to absurdalnie, ale tak właśnie tu jest. Zresztą ja na położnictwo już dziś dzwoniłam do szpitala, rozmawiałam z położną i kazała mi dzwonić na oddział usg, tam gdzie robią właśnie wszystkie usg ciężarnym. Tam z kolei nikt nie odbiera a próbuję już od 3 godzin.

f6tvan2.png
    cb7wgov3drqp7e64.png

• Isia86 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2016, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nita, ale prywatnie jest opcja żeby skorzystać z USG, itp.? tak się zastanawiam, jak to właśnie wygląda, jeśli służba zdrowia olewa ciężarną, a coś by się faktycznie działo, czy można skorzystać z prywatnej opieki...

14.01.2016 - [*] 8t3d ;(
    9.12.2016 - 38t1d - 3270g, 52cm :))
  • Nita Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2016, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Można Isia, pewnie że tak. W mojej okolicy (południowo wschodni Londyn) około £200 za 15 minut konsultacji... Jak już się wkurzę to może i pojadę prywatnie. Trudno, wolę wiedzieć co i jak i stracić kupę kasy, niż siedzieć zdenerwowana i czekać na głupi telefon ze szpitala, nie wiadomo kiedy...

f6tvan2.png
    cb7wgov3drqp7e64.png

• Isia86 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2016, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oj to cena faktycznie spora...

tak pisałyście ostatnio o pakowaniu. to ja chciałam oficjalnie ogłosić, że moja torba i Gosi są już zwarte i gotowe ;) i czekają na przedpokoju. Nawet fotelik z ubrankami na wyjście też już jest przyszykowany w razie "W" :)) nie było łatwo się zapakować, ale jakoś poszło :)

a propo kombinezonów to ja właśnie mam rozmiar 56, a czapeczkę jakąś taką najmniejszą z h&m :)

Dotty84 lubi tę wiadomość

14.01.2016 - [*] 8t3d ;(
    9.12.2016 - 38t1d - 3270g, 52cm :))
‹‹ 896 897 898 899 900 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieudane in vitro nie przekreśla marzeń o dziecku – sprawdź, jak dobrze przygotować się do kolejnej próby.

Wiele par zmagających się z niepłodnością doświadcza ogromnego rozczarowania, gdy procedura in vitro nie kończy się ciążą. Choć taka sytuacja bywa trudna i często rodzi poczucie bezradności, nie oznacza to, że z marzenia o dziecku trzeba zrezygnować. Niepowodzenie nie przekreśla szans na sukces – przeciwnie, może stać się ważnym momentem, by zatrzymać się, dokładniej przeanalizować przebieg leczenia i lepiej przygotować się do kolejnej próby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ