X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
Odpowiedz

Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Dotty84 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2016, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zdecydowanie - 56, 62 max. My mieliśmy 68 jeden i przez całą zimę Hania do niego nie dorosła (a była listopadowa) także ten....
    I teraz z Zosią tym bardziej go nie wykorzystamy, bo przecież będzie jeszcze miesiąc młodsza - no chyba, ze zima będzie do maja :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 listopada 2016, 13:53

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • Madziula87 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2016, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basia też mi się wydaję,że położoną na SR poniosło.

Dotty kto wie,już nie raz na majówkę padał śnieg ;)

Martusiazabka, Dotty84 lubią tę wiadomość

tb738ribfs156aj0.png
  • Angela B-D Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2016, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a co myślicie o takim kombinezonie?

http://allegro.pl/kombinezon-spiworek-czapeczka-dobry-do-maxi-cosi-i6560313350.html

Bartuś <3 (15.12. poród CC 3750g 56cm)
    201612151778.png
  • jusci Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2016, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja myślałam o zakupie takiego, ale zrezygnowałam.. kupiłam ze smyka w mega promocji, rozmiar 62. Co do czapeczek, to jeszcze nie mam, ale chyba rozmiar 36/38???

U mnie na SR babka mówiła, że po 2 tyg można spokojnie wyjść na 15 min, oczywiście przy odpowiedniej temperaturze (coś o -5 st gadała), albo werandować i też 15 min. Oczywiście wietrzyć pokój codziennie :)

Nasze Aniołki [*] 06.07.15 8 tc, [*] 22.10.15 7 tc, [*] 19.09.18 7tc , 09.04.2019 CB, {*} 04.2020 7tc
    PAI-1 homo, mthfr hetero
    f2wl20mmcvxm5eim.png
    ex2bpiqvl3ojtl60.png
  • Dotty84 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2016, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziula87 wrote:
    A dziewczyny po jakim czasie od urodzenia wychodzimy z maluszkami albo ich werandujemy,zakładając że temperatura będzie do -5 stopni?

my jakoś po tygodniu wyszłyśmy (była połowa listopada), ja nie werandowałam - tylko od razu krótki spacer, 15 minut, potem 30, godzina i potem to już robiłyśmy po 15 km nawet (około miesiąca) Ale też zima była w miarę łagodna, raczej nie było poniżej -10st

Madziula87 lubi tę wiadomość

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 listopada 2016, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nita daj znać co Ci powiedzieli po telefonie do szpitala. To ja juz chyba wole polski tryb, gdzie tych badań i usg jest może wręcz za duzo, ale przynajmniej człowiek nie siedzi calymi wiekami i sie nie stresuje tylko sie od razu weryfikuje co sie dzieje.

Izieth lubi tę wiadomość

• Dotty84 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2016, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela B-D wrote:
    a co myślicie o takim kombinezonie?

http://allegro.pl/kombinezon-spiworek-czapeczka-dobry-do-maxi-cosi-i6560313350.html

Ja bym nie kupiła takiego co nie ma osobno nóżek, bo jak chcesz wsadzić dziecko do fotelika samochodowego to nie masz jak...
    No chyba, że masz dwa oddzielne kombinezony - do samochodu i do gondoli...Albo nie jeździsz samochodem :D

EDIT: widzę, że ten jest przystosowany do fotelików, że można przełożyć pasy - więc spoko :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 listopada 2016, 15:41

Angela B-D, Isia86 lubią tę wiadomość

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2016, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jadę do lekarza trzymajcie kciuki :)

Werix, chiara, Nita, Krakuska, Szczęśliwa Mamusia, Isia86, Dotty84 lubią tę wiadomość

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Basia79 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2016, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam bardzo podobny, z taką właśnie czapeczką
    nie chciałam z osobnymi nóżkami żeby nie namęczyć się przy zakładaniu

Angela B-D lubi tę wiadomość

klz9gu1rkkbkfyjt.png
  • Izieth Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2016, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kushina wrote:
    Nita daj znać co Ci powiedzieli po telefonie do szpitala. To ja juz chyba wole polski tryb, gdzie tych badań i usg jest może wręcz za duzo, ale przynajmniej człowiek nie siedzi calymi wiekami i sie nie stresuje tylko sie od razu weryfikuje co sie dzieje.

To samo sobie pomyślałam, że jednak w Polsce mamy o wiele lepiej pod tym względem :)

Oglądałam w sklepach kombinezony z osobnymi nóżkami i stwierdziłam, że nie ma szans, żebym potrafiła w to zapakować noworodka, może już nieco starszego bobasa, jak będę miała wprawę w ubieraniu, ale nie takie maleństwo ;)

zem3anlif9kas3et.png
    zem3df9h3sl7c67r.png
    Mój aniołek Lenka [*] 13.08.2015 (13tc)
  • Krakuska Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2016, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupiłam taki 62, tylko kolor granatowy

http://m.domodi.pl/dla-dziecka/odziez-dziecieca/body-niemowlece-do-usuniecia/cool-club-kombinezon-1-czesciowy-kubus-puchatek-i-przyjaciele-rozmiar-56-darmowa-dostawa-do-salonow-empik-smyk-com-szary-kubus-puchatek_13059195

Angela B-D lubi tę wiadomość

mjvyanli3sn49jip.png
    relgs65ghndjbduu.png

Beta hcg:
    13.02 - 248
    16.02 - 872
    22.02 - 6184
  • Nita Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2016, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baranosia, trzymam kciuki :)

Oj tak dziewczyny, macie rację. Nie narzekajcie na polską służbę zdrowia, bo macie o wiele lepiej. Fakt, nie jest idealnie, ale w żadnym kraju nie jest. U nas jednak opieka nad ciężarną jest jaka jest, same widzicie, siedzę i się martwię, szpital mnie olał. Położna z przychodni dzwoniła i mówi, że ona im zaleciła usg dla mnie i napisała jako "urgent", także będą dzwonić, a ja do niej mówię, że jakie to urgent skoro nie dzwonią od wczoraj. Ona na to, że niestety, ale trochę to potrwa i ona sama nie wie kiedy to usg dostanę. Jeśli coś się stanie lub coś nie tak wyjdzie na tym usg, to nie daruję, zaskarżę szpital.
    Tutaj fajnie jest w ciąży jak się ma absolutnie zero komplikacji. Taka na przykład Polkosia, która ma założony pessar, gdyby mieszkała w Anglii nawet by nie wiedziała, że szyjka jej się skraca i pewnie urodziłaby wcześniaka. Cóż zrobić, zazdroszczę wam i tyle. Pocieszam się, że na przykład w Norwegii jest jeszcze gorzej. Tam mają tylko jedno (!!) usg w ciąży- połówkowe w 20 tygodniu i to wszystko.

f6tvan2.png
    cb7wgov3drqp7e64.png

• Madziula87 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2016, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nita a tam nie można po prostu pojechać na izbę jak się coś dzieje?Szpital jest zamknięty na świat zewnętrzny czy jak?

tb738ribfs156aj0.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2016, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro o 9 rano mam się zgłosić do szpitala z tą moją rwą :(

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 listopada 2016, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nita, walcz o swoje :-) Przyjaciółka z wątku staraniowego się wyklóciła w UK o sprawdzanie szyjki, bo miała wcześniej jakiś zabieg na niej.
    Trzymam kciuki, żeby tam wszystko dobrze załatwili :-)

A z mierzeniem wysokości dna, to w pierwszej ciąży mój lekarz sprawdzał na każdej wizycie i jeszcze detektorem tętna serce malucha, ale nie robił usg.

• Krakuska Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2016, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nita, z drugiej strony u nas chyba nieczęsto mierzy się tą wysokość dna macicy, więc pewnie wiele dziewczyn by nawet nie wiedziało, że coś jest nie tak - bo z tego co pamietam to o to u Ciebie chodziło, prawda? Przynajmniej moja doktor nigdy tego nie robiła i jak popytałam w rodzinie to też nikt tego nie miał. Wolę nawet nie rozkminiać czy to dobrze czy źle ;) u mnie w luxmedzie badają tylko wagę i ciśnienie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 listopada 2016, 16:45

mjvyanli3sn49jip.png
    relgs65ghndjbduu.png

Beta hcg:
    13.02 - 248
    16.02 - 872
    22.02 - 6184
  • Nita Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2016, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciężko tak wytłumaczyć Madziula, ale nie, na izbie przyjęć nie robią usg ciężarnym. Już byłam kiedyś z lekkim plamieniem w 16 tygodniu ciąży to mi zrobiono test ciążowy z siku i pokazano, że wszystko jest ok, test pozytywny i nie ma się czym martwić :D ja wiem że dla dziewczyn z Polski brzmi to absurdalnie, ale tak właśnie tu jest. Zresztą ja na położnictwo już dziś dzwoniłam do szpitala, rozmawiałam z położną i kazała mi dzwonić na oddział usg, tam gdzie robią właśnie wszystkie usg ciężarnym. Tam z kolei nikt nie odbiera a próbuję już od 3 godzin.

f6tvan2.png
    cb7wgov3drqp7e64.png

• Isia86 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2016, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nita, ale prywatnie jest opcja żeby skorzystać z USG, itp.? tak się zastanawiam, jak to właśnie wygląda, jeśli służba zdrowia olewa ciężarną, a coś by się faktycznie działo, czy można skorzystać z prywatnej opieki...

14.01.2016 - [*] 8t3d ;(
    9.12.2016 - 38t1d - 3270g, 52cm :))
  • Nita Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2016, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Można Isia, pewnie że tak. W mojej okolicy (południowo wschodni Londyn) około £200 za 15 minut konsultacji... Jak już się wkurzę to może i pojadę prywatnie. Trudno, wolę wiedzieć co i jak i stracić kupę kasy, niż siedzieć zdenerwowana i czekać na głupi telefon ze szpitala, nie wiadomo kiedy...

f6tvan2.png
    cb7wgov3drqp7e64.png

• Isia86 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2016, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oj to cena faktycznie spora...

tak pisałyście ostatnio o pakowaniu. to ja chciałam oficjalnie ogłosić, że moja torba i Gosi są już zwarte i gotowe ;) i czekają na przedpokoju. Nawet fotelik z ubrankami na wyjście też już jest przyszykowany w razie "W" :)) nie było łatwo się zapakować, ale jakoś poszło :)

a propo kombinezonów to ja właśnie mam rozmiar 56, a czapeczkę jakąś taką najmniejszą z h&m :)

Dotty84 lubi tę wiadomość

14.01.2016 - [*] 8t3d ;(
    9.12.2016 - 38t1d - 3270g, 52cm :))
‹‹ 896 897 898 899 900 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Męska płodność – kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problemy z zajściem w ciążę dotyczą coraz większej liczby par na całym świecie, także w Polsce. Styl życia, stres, zanieczyszczenie środowiska, opóźnianie decyzji o rodzicielstwie – wszystko to wpływa na pogarszające się parametry płodności, również u mężczyzn. W niemal połowie przypadków trudności z płodnością wynikają z czynników męskich. Mimo to temat męskiej płodności wciąż jest marginalizowany, a badanie nasienia – niepotrzebnie kojarzone z czymś wstydliwym. Tymczasem seminogram, czyli analiza nasienia, to podstawowe i bardzo ważne narzędzie diagnostyczne. Sprawdź, kiedy warto je wykonać i co może powiedzieć o Twojej płodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ