X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
Odpowiedz

Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • cudek2 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2016, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W 39 to chyba niemożliwe, w ciąży z Szymonkiem dostałam w 34 tyg, z powodu małowodzia. Po 35 tyg skończonym to pęcherzyki w plucach są już podobno dojrzałe. Na oddziale było dziewczyna, która dostała w 36 tyg na początku, ale jej dzidzia była malenka. Zatrzymanie wzrostu w 32 tygodniu i dlatego jej dali. Przy cc przed 37 też czasem podają bo chodzi o ten 1 oddech, przy sn dzidzi "wie", że ma go zrobić- przygotowane jakby przez całą akcję porodowa. Przy cc wyciągnięte nagle itd. Boję się tego też....

Martusiazabka lubi tę wiadomość

860iwn15jj88tkvr.png
    860i73sb9uiq88aj.png
  • guerretenshi Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2016, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pamietam ze jedna z nas miala sterydy w 37 tc. Co do Polarisy to dalej turla sie w trojpaku :D
    Werix troche przestraszylas mnie z ta nadzerka bo ja mam i bywala upierdliwa. Po ciazy w koncu zrobie jej wymrazanie i papa.
    U mnie w torbie brakuje tylko kubka, ladowarki i papieru toaletowego :p

13.01 pierwsze USG :)
    f2w3yx8dnbdwnm3w.png
    f2wlj44jcmeu4i3p.png
  • guerretenshi Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2016, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do lozyska, to moja znajoma w Szkocji miala cc w 38 tc bo lozysko bylo stare a dzieciak mimo ze dlugi to wychudzony.

13.01 pierwsze USG :)
    f2w3yx8dnbdwnm3w.png
    f2wlj44jcmeu4i3p.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 listopada 2016, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pisałam. O zastrzykach. W moim szpitalu jeśli jest przed 39+0, to się podaje sterydy na wszelki wypadek. I pytałam nawet dziewczyn z planowym cc, jak u nich się na sprawę zaopatrują i kiedy mają ustalany termin ;-)

Dzieje się tu faktycznie ostatnio, jakiś taki ten nasz wątek ;-)
    Perl, jak się czujesz? Minęło 49h, będą Cię wypuszczać dziś?

Kushina, pisałaś ostatnio o ruchach, że są bardzo delikatne. Pokuszę się o stwierdzenie, że to błogosławieństwo ułożenia pośladkowego. Mój, jak zmienił teraz położenie i czasem mi przywali głową, to nie wiem, jak się nazywam :-P No nic, z Bożą pomocą jeszcze miesiąc :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 listopada 2016, 11:26

Kushina lubi tę wiadomość

• Werix Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2016, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mówili mi nic że sterydy potrzebne. Że na tym etapie mogę być spokojna.

Nadżerkę mam od kiedy pamiętam, ale zawsze cytologia wychodzi ok, więc nic z nią nie robiłam. Może dla świętego spokoju pozbędę się jej przed drugą ciążą. Bo już drugi raz jestem przez nią w szpitalu i drugi raz najadłam się strachu.

17u9ha00otchcgqb.png
  • kalina123 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2016, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Werix trzymaj się w tym szpitalu i wytrzymaj jeszcze chwilę w dwupaku :)
    Waga małego szokuje, aż niewiarygodne :P

To ja się chyba biorę za dalsze pranie ubranek bo jeszcze zakupy paru rzeczy mnie czekają :P dla siebie mam już chyba wszystko

82doroeqdnooy9dr.png
  • Martusiazabka Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2016, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O, Dagn! Widzisz! To mnie się z Polkosią pomyliło. Mnie kalendarzyk belly w 34 tygodniu pokazuje że niby płuca są juz rozwinięte. To po co tu zastrzyki w 39 tygodniu? Ja nie rozumiem...

Werix, ja nadżerkę tez mam. I też już z niej krwawiłam "bez przyczyny". Usg mi robili i mówili że łożysko ok, szyjka ok, rozwarcia nie było. Rzeczywiście oszaleć można i nieźle się strachu najeść :-/
    Ale u Ciebie to rozwarcie i skurcze i czop... Martwi mnie to. Nic... Lekarze przecież się na tym znają. Wiedzą co robią. Pomimo wszystko trzymam kciuki żeby Cię jak najszybciej wypuścili i żeby mały posiedział w brzuszku jeszcze trochę :-)
    A jak następnym razem będzie Cię ta położna tak niedelikatnie badać to się nie krępuj. Osrać ją! :-D

oar8skjo4squlk4t.png

Werix, Angela B-D, cudek2 lubią tę wiadomość

h84f3e5e51n59t97.png

f2wli09kez578bel.png
  • Angela B-D Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2016, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny jaki rozmiar kombinezonów kupujecie dla maluszków na wyjście ze szpitala? nie chcę aby był jednorazowego użytku i z drugiej strony nie chcę aby się w nim utopił :/

Bartuś <3 (15.12. poród CC 3750g 56cm)
    201612151778.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 listopada 2016, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martusia, zielonego pojęcia nie mam :-D miałam jednego wielkiego wtf na twarzy, jak mi moja lekarka o tym powiedziała. Tym bardziej, że w większości klinik i szpitali 38+ się tnie planowo. No ale zobaczymy, co to tam wyjdzie w praniu :-)

Tak się wszystkie pakujecie, ja może się w końcu zmobilizuję i wrzucę do prania przynajmniej te zupełnie nowe ciuchy ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 listopada 2016, 12:06

Martusiazabka lubi tę wiadomość

• baranosia Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2016, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pospałam 1,5h i jestem jak nowo narodzona!

Pakowanie torby jasne tylko ja nie mam jeszcze wszystkiego :( ale dziś wypłata więc siadam i wszystko zamawiam :)

Kombinezon kombinezonem ale jaką czapkę kupić? To dopiero dla mnie wyzwanie!

Angela B-D, cudek2 lubią tę wiadomość

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Angela B-D Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2016, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja zamówiłam taką

http://allegro.pl/show_item.php?item=6426091510&snapshot=MjAxNi0xMC0yOFQwOTowODozMVo7YnV5ZXI7YTAyZTI0NTU5MTc2MGZjMzJiNWY4MzlhZjAxMjhmMDVhMmM1NTYzMjQzNGZlZmYwMWU4NmY4NmQxYTJjZGY1OA==

czy będzie dobra to się okaże, jak nie to mąż będzie musiał na szybko kupować inną ;)

Bartuś <3 (15.12. poród CC 3750g 56cm)
    201612151778.png
  • RybusiaB Przyjaciółka

Wysłany: 2 listopada 2016, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Werix oby maluszek jeszcze troszkę posiedział w brzuszku :)

Angela B-D ja tez wciąż się zastanawiam nad rozmiarem kombinezonu ale bardziej skłaniam się jednak ku 62. Moja mała ma podobno długie nóżki więc jest szansa że będzie długa (synowie 57cm i 60cm). A w razie jak się urodzi wcześniej to najwyżej kupi się drugi mniejszy.

Czapeczkę kupiliśmy taka http://www2.hm.com/pl_pl/productpage.0407994001.html

Ja czekam na przesyłkę z gemini, jutro ide do Rossmanna pokupować resztę rzeczy, biorę się za pranie i pakowanie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 listopada 2016, 12:26

nzjd3e3k11gx2zsw.png
  • Izieth Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2016, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam mnóstwo czapek i kilka kombinezonów od znajomych ;) Najmniejszy kombinezon/śpiwór jest na 68 i jest z polaru, dokupiłam takiego puszystego misia na 62 i mam jeszcze ciepły kocyk... Mam nadzieję, że wystarczy.

zem3anlif9kas3et.png
    zem3df9h3sl7c67r.png
    Mój aniołek Lenka [*] 13.08.2015 (13tc)
  • Izieth Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2016, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po mojej nieoczekiwanej wizycie w szpitalu teraz już tylko dorzucam ostatnie rzeczy do torby :) Faktycznie jak coś się zaczyna dziać i trzeba pędzić do szpitala, to naprawdę nie da się rozsądnie i szybko spakować, bo w głowie zupełnie inne rzeczy siedzą.

zem3anlif9kas3et.png
    zem3df9h3sl7c67r.png
    Mój aniołek Lenka [*] 13.08.2015 (13tc)
  • Nita Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2016, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Werix, trzymam kciuki za was. Musi być dobrze! A tej wrednej położnej trzeba było przywalić w mordę nogą, jak taka niedelikatna była. Pinda jedna :/

A u mnie nadal nic. Nie dzwonili ze szpitala. Czytałam o tym przypadku u innych Polek z UK i każda mówiła, że miała dodatkowe USG tego samego lub następnego dnia. Wygląda więc na to, że mnie ten mój szpital po prostu ma w dupie. Za jakiś czas zadzwonię do nich i ich po prostu zjebię, tak najzwyczajniej, bo całą noc z nerwów nie spałam. Jeszcze naczytałam się o tzw.małowodziu i objawy by na to wskazywały, więc gryzę pazury tutaj!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 listopada 2016, 12:33

Werix lubi tę wiadomość

f6tvan2.png
    cb7wgov3drqp7e64.png

• Madziula87 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2016, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Werix współczuję,ale w szpitalu jesteś pod opieka i jakby co będą reagować,a synuś Twój niech siedzi sobie jeszcze jak najdłużej.

Ja wiem,ze dla pielęgniarek i ogólnie lekarzy takie badania to chleb powszedni,ale niektórzy w ogóle nie powinni pracować na swoich stanowiskach,bo się po prostu do tego nie nadaja.

Macie racje z tymi torbami,czas być gotowa na wszystko,ja tylko nie wiem jak to zrobić,bo w jedną walizkę to na pewno się nie zamieszczę,a z dwoma jechać to tak głupio,no i jeszcze tylko muszę staniki dokupić,a też nie wiem jaki rozmiar :/

Ja kombinezon dla małej kupiłam 62,a Wy jaki rozmiar czapki wybrałyscie?

Werix, Martusiazabka lubią tę wiadomość

tb738ribfs156aj0.png
  • cudek2 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2016, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam 56 i 62. 56 Szymi miał dobry ponad miesiąc.

polkosia lubi tę wiadomość

860iwn15jj88tkvr.png
    860i73sb9uiq88aj.png
  • Madziula87 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2016, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A dziewczyny po jakim czasie od urodzenia wychodzimy z maluszkami albo ich werandujemy,zakładając że temperatura będzie do -5 stopni?

tb738ribfs156aj0.png
  • Werix Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2016, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się spakowałam w dwie torby: jedna dla mnie, jedna dla maluszka. I jeszcze jedną zostawiłam w domu, tak by tatuś przywiózł ją następnego dnia, np. właśnie z kombinezonem na wyjście. Kombinezon mam 62.

Ja postaram się wychodzić po tygodniu. Zresztą zobaczę jak będę się czuła.

Madziula87 lubi tę wiadomość

17u9ha00otchcgqb.png
  • Basia79 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2016, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja kupiłam kombinezon 62. u mnie dziecko duże się zapowiada a w dodatku przynajmniej do marca będzie w tym chodzić, więc nie chciałam w styczniu czy lutym kupować drugi. ale miałam też szczęście bo znajoma pożyczyła mi drugi- 56, więc gdyby jednak mała się topiła, to mam drugi malutki.
    wychodzenie z noworodkiem - na SR mówili, że jak temp spada poniżej 0 to nie wychodzić (noworodek czyli do jednego miesiąca)- ale to chyba przesada, jak będzie mroźno to po 2 tygodniach planuję zacząć werandowanie na balkonie

klz9gu1rkkbkfyjt.png
‹‹ 895 896 897 898 899 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ